There are no ads, please add some


Selectie voor duel met PEC Zwolle

opstelling_ajax

Trainer Peter Bosz heeft zijn wedstrijdselectie bekendgemaakt voor het thuisduel met PEC Zwolle van aanstaande zaterdag. In vergelijking met de selectie van afgelopen woensdag maken de debutanten Nouri, van de Ligt  en De Jong geen deel uit van de selectie. Ajax – PEC Zwolle begint zaterdag om 19:45 uur.

Selectie:

Kenny Tete
Joël Veltman
Jairo Riedewald
Davinson Sanchez
Riechedly Bazoer
Anwar El Ghazi
Daley Sinkgraven
Bertrand Traoré
Davy Klaassen
Amin Younes
Heiko Westermann
Mateo Cassierra
Lasse Schöne
Hakim Ziyech
Andre Onana
Kasper Dolberg
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Donny van de Beek
Diederik Boer
Mitchell Dijks

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

79 reacties

    1. marcussboss

     Ik hoop het wel! Ziyech en schöne waren allebei een versterking op het middenveld, maar wie moet je dan slachtofferen? gudelj en….

     1. marcussboss

      klaassen zal niet geslachtofferd worden denk ik! klaassen is onbetwist en denk dat riedewald dan eerder moet gaan vrezen

     2. PvL020

      Dat snap ik wel en klaassen is een harde werker dat zonder twijfel, maar harde werkers hebben we niet altijd nodig

     3. marcussboss

      zeker waar! klaassen heeft wel scorend vermogen, maar dat heeft schöne ook en misschien nog wel meer dan klaassen?

     4. Litmanen

      Idd Klaassen en dat gaat dus niet gebeuren want die heeft al heel lang een beschermde positie.

     5. marcussboss

      klopt! dat wordt pas heisa wanneer klaassen er naast wordt gezet! net wat je zegt, het zal wel nooit gebeuren enkel in bekerwedstrijden

     6. BobbyHaarms

      Kort samengevat: we hebben gewoon een luxe overschot aan middenvelders op dit moment. Altijd lekker natuurlijk, maar je moet er wel wekelijks een hoop teleurstellen.

     7. creutz1977

      snap niet dat mensen zeggen dat Klaassen eruit moet!! Het is je aanvoerder,.. scoort aan lopende band en dan eruit halen? wat een krediet zeg!!! vreemd… Waarom schone niet weer op 6 dus plek Riedewald en ziyech voor Gudelj…

     8. Litmanen

      Ook goed Creutz, maar met een spits als Traore loopt die samen met Klaassen alle ruimtes dicht, als je dan ook nog buitenspelers opstelt die steeds binnendoor willen ( of nietsanders kunnen door hun gebrek aan twee benigheid) dan krijgen we weer dat pompen zonder enig resultaat.
      De tegenstander heeft aan 1 bus genoeg om het zooitje tegen te houden.

     9. Mooi

      Gouden wet van het voetbal de trainer stelt toch altijd de beste elf op of is dit nu anders ? Ja ik weet het ook niet meer af en toe wat trainers doen .

    2. FrankiC

     Ziyech Schöne Klaassen (dan wordt Gudelj geslachtofferd en wellicht zakt Riedewald een linie)

     1. FrankiC

      Zolang Bazoer niet weet waar en hoe hard hij moet lopen bij balbezit tegenstander, dan is er voorlopig geen plaats voor Bazoer.

     2. FrankiC

      Geinig dat je dat zegt, want ik heb idd de 1e helft helaas moeten missen en alleen zijn knappe goal gezien. Ik heb het dus alleen gebaserrd op de 25 wedstrijden daarvoor en heeft Bazoer zijn leven overdacht op de bank.

    3. Remco425

     Schone en Ziyech staan op het middenveld samen met Klaassen, Sinkgraven weer linksback ipv Dijks. Hij heeft dus wel wat dingen overgenomen van afgelopen woensdag.

 1. marcussboss

  Ben erg benieuwd welke 11 er starten! hopen op een goed resultaat en welke 11 dat voor elkaar krijgen zal mij een worst wezen??

  1. HURBIE

   Ligt treur niet dat je er niet bij zit ,je zal er nog vaak genoeg bij zijn
   Geniet nog maar ff van woensdag

    1. HURBIE

     Ook weer waar maar hij is nog jong ,en omdan elke wedstrijd te presteren lijkt mij te zwaar voor hem

    2. Remco425

     Lijkt, maar dat kan je na 1 wedstrijd niet weten. Het is juist goed dat hij er nu niet bij is. Hij zit nog met zn hoofd in de wolken en een 2e wedstrijd is heel anders dan de 1e. Als hij deze niet goed zou spelen, wordt hij direct weer door iedereen afgemaakt en is er weer een talent naar de knoppen geholpen. Spelers hebben tegenwoordig namelijk 0 krediet. Nee, rustig brengen is veel beter.

  1. marcussboss

   wel erg jammer dat nouri er niet bij zit! had wel erg gehoopt op wat speeltijd voor die jongen

   1. BobbyHaarms

    Nou idd, op basis van de afgelopen periode en woensdag had het zeker mooi geweest voor die jongen als Bosz hem had opgenomen in de selectie. Maar goed, Schöne samen met Ziyech en Bazoer/Klaassen op het middenveld morgen en het is Bosz vergeven 🙂

    1. marcussboss

     haha helemaal waar Bobby! ben daarom ook erg benieuwd naar zijn opstelling? hopelijk leest Bosz mee en doet hij wat met de tips?

   2. PvL020

    Maar iedereen weet dat hij dát nooit direct zou doen….. Net als de Ligt, maar die jongens komen er echt wel

 2. Jan Mostert

  Goed dat van de beek erbij zit jammer dat appie nouri er niet bij is. Met zoveel talent is het ook lastig kiezen

  1. marcussboss

   klopt! ik denk dat hen tijd nog wel komt..net wat je zegt, wat een talent in de jeugd?⚽

 3. FrankiC

  Jammer, ik had toch gehoopt op De Ligt. Wat goed is mag snel komen en wat beter is dan Viergever moet spelen.

  1. Widi

   Jouw redenering klopt niet. Want er mogen er maar 11 spelen. En we hebben er minstens 25 die beter zijn dan Viergever.

 4. -buitenkantje rechts-

  Verwacht gewoon dezelfde 11 als altijd.. Misschien achterin 1 of 2 veranderingen.. Bosz was wel erg gecharmeerd van Simkgraven.. Hoop ook rentree van Tete. Middenveld zie ik helaas niet veranderen.. Misschien Schöne op 6.. Verder zal voorin niks veranderen denk ik.. Younes.. Traoré.. Ziyech..?

  1. Litmanen

   Ik zou Riedewald voor Viergever laten spelen en Schone op zes. Ziyech en Klaassen (die zet hij er zeker niet naast) op het middenveld. Traore op rechts, Dolberg in de spits en Younes op links. Wel zou ik zeker Sinkgraven weer op linksback laten spelen. Kijken of hij het nu net zo goed doet. Dat is voor Sinkgraven een mooie kans en je dekt je op linksachter lekker in met een extra mogelijkheid.
   Ik kan me niet voorstellen dat hij op basis van woensdag voor Tete kiest. Die had geen tegenstander dus kon niets fout doen.

  2. Remco425

   Schone en Ziyech op het middenveld met Klaassen en Sinkgraven ipv Dijks. Hij heeft dus wat met het resultaat van woensdag gedaan. Prima zo. En die 3 debutanten us goed dat ze er nu niet bijzitten. Moeten rustig gebracht worden. Nu zit VdBeek weer bij de selectie.

 5. AFCA my World

  Zo jammer, Nouri moet je er altijd bij hebben laat een wedstrijd regelmatig positief kantellen !

  1. Michel6172

   Nou idd, echt een mes in de rug. “Vond hem weer veel balverlies hebben.” WAT EEN LUL!!!!!!

 6. EugAjax

  Hooguit twee veranderingen qua spelers schat ik in. Sinkgraven iig op linksback en misschien Ziyech naar middenveld voor Riedewald, die gaat terug naar achter ipv Viergever en dan denk ik voorhoede: Younes, Dolberg en Traore

 7. f-side64

  ik ben bang dat petertje toch weer gudelj traore en veltman weer opstel en dat ziyech weer op rechts speel

 8. Michel6172

  Gewoon hopen op 3 punten, jammer idd dat Nouri er nu weer niet in zit samen met ligt. Jullie tijd komt nog wel. Kijk er naar uit om ze weer in het velt te zien.

 9. In memory of Johan Cruijff

  Geen Nouri oke, gezien zijn positie rustig brengen gaat wel lukken. Maar geen de Ligt??? Die jongen is in zijn ontwikkeling minimaal 20. Die heeft uitdaging nodig, die is gewoon verschrikkelijk goed.

 10. Michel6172

  En dan Andre Onana in goal?? Ook weer zoiets. Veel te druk, nog te onervaren om daar te staan. Misschien dan dat ie Peter Bosz denkt dat het een makkie wordt tegen Zwolle, Ik zal blijven uitkijken tegen Zwolle.
  Hopen dat het morgen weer mee zit.

 11. Geroldkohlen

  en hoe negatief was Bosz over Ziyech afgelopen woensdag !!! heeft hij alles nog op een rijtje zitten? ? als bosz weer verder gaat bakkeleien zoals vorige week, dan is mag ajax bosz gaan vervangen hoor.

 12. JohnDoe77

  Wedden dat die Bosz Ziyech gewoon weer rechtsbuiten zet? Dit wordt een prestige strijd, er is iets loos!

 13. hubert

  onderschat pec Zwolle maar niet anders konden we wel eens van een koude Kermis thuiskomen. ok ze staan nu onderaan maar dat zegt totaal niets

 14. Iceman

  Waarom niet de zelfde elf als tegen Willem2?? Die vondt ik best goed spelen, maar nee Bosz moet het weer verkloten dit wordt niks met Bosz het wordt tijd dat je oprot en dat er een echte Ajax Trainer komt ik zeg Wim Jonk.

Reageren is niet mogelijk.