There are no ads, please add some


Omzet Ajax daalt naar 93,4 miljoen door missen Champions League

geld2304

Ajax heeft de jaarcijfers van het seizoen 2015/2016 bekendgemaakt waarbij door het missen van de Champions League de netto omzet is gedaald van 105,4 miljoen naar 93, 4 miljoen. Over het hele boekjaar boekte Ajax een operationele winst van 0,7 miljoen, maar het resultaat na de belasting bedraagt 0,7 miljoen negatief. De inkomsten uit transfers (12,6 miljoen) heeft over het boekjaar 2015/2016 niet gezorgd voor een positief netto resultaat. Voor het jaar 2016/2017 verwacht Ajax een operationeel verlies, onder meer omdat de club ook nu niet in de Champions League meedoet. Onder de streep kunnen de transfers van Cillessen en Milik waarschijnlijk wel zorgen voor een positief resultaat, zo is de verwachting. Echter veel zorgen hoeft men zich bij Ajax niet te maken want het eigen vermogen bedraagt nog altijd 108.9 miljoen.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

61 reacties

     1. War

      Helemaal eens, Bosz is hoofd verantwoordelijk voor de uitschakeling, ben benieuwd of hij de Kerst haalt.

     2. Remco425

      Bosz hoofdverantwoordelijk? Wat een enorm domme opmerking! Ten 1e was hij pas 2 maanden in dienst, hoeveel kan je dan veranderen? Ten 2e, het komt niet door hem dat Ajax niet van De Graafschap won.

     3. BobbyHaarms

      Goed gezegd Remco. Het is makkelijk om een slachtoffer met zijn hoofd op het blok te leggen, maar het zijn de spelers die het hebben laten liggen tegen Rostov.

     4. Remco425

      En vooral tegen De Graafschap. Van een Nederlandse degradant niet kunnen winnen is nog erger dan een 4-1 nederlaag tegen de nummer 2 van Rusland.

     5. BobbyHaarms

      Nou…ik vond die 4-1 tegen Rostov ook zwaar ontluisterend hoor Remco, schrik er ’s nachts nog steeds wel eens wakker van. ?

     6. Remco425

      Natuurlijk, maar dat was wél van de nr.2 van Rusland, die ook clubs als Spartak, CSKA en Zenith verslagen had en Anderlecht uitgeschakeld. Het is niet gek dat Ajax daar ook van verloor. Het ontluisterende was vooral het geblunder en daardoor de grote uitslag. Maar met De Graafschap hebben we het over een Jupiler League club. Dat is toch 3 of 4 niveau’s lager dan de nr.2 van Rusland. Dus ja, dat we dáar niet van konden winnen vind ik nog erger. Zeker omdat we op die manier ons zo ontzettend eenvoudig hadden kunnen plaatsen voor de CL. Hadden we een goede opbouwende voorbereiding kunnen hebben en zonder de directe hoogspanning erop. Want de voorbereiding was natuurlijk ook verre van ideaal door die voorrondes CL. En het is FdB die Bosz een gigantisch en oh zo onnodig lastig parket heeft bezorgd.

     7. BobbyHaarms

      Helemaal eens Remco, het feit dat Ajax eerst en vooral vroeg in het seizoen voorrondes moest spelen om alsnog CL te bereiken in combinatie met de idioot lange transferperiode maakten het al bijna een onmogelijke opgave. Maar het was terecht, als je zo speelt tegen De Graafschap heb je in Europa niks te zoeken en ben je geen landstitel waardig.

     8. Remco425

      Natuurlijk was het terecht. Maar als je moet scoren en je haalt je spits in vorm eruit voor een spits uit vorm dan begrijp je het niet helemaal.

     9. dickst14

      Niet alleen de spelers. Ajax heeft nu 40 middenvelders en voorhoede spelers. Maar geen routine. Vlaar hadden ze moeten halen.

     10. BobbyHaarms

      Ze hebben Westermann en Schöne en in iets mindere mate Klaassen, Veltman en Gudelj. Maar ook ik vind dit veel te mager Dickst, in elke linie minstens 1 routinier. Vlaar had daarin uitstekend gepast ja.

     11. Toppertje

      Het missen van de CL dit seizoen zit niet in deze cijfers. Dat komt in het volgende boekjaar. Bosz valt over deze cijfers dus niets aan te rekenen.

     12. BobbyHaarms

      Dat klopt. Maar je bent het toch vast wel met me eens dat de spelers er eigenhandig voor gezorgd hebben dat ze weggespeeld werden door Rostov? Kost je zo een klap geld van 20 miljoen.

  1. Ajax nr 1

   Er zijn zat dagen dat ik ze niet in mijn zak heb. Ja ik heb hele grote zakken. De rijkste club van Nederland met een kutbeleid qua alles wat met voetbal te maken heeft.

   1. Litmanen

    Juist, alleen de aandeelhouders zijn belangrijk. Zolang we niet in het rood staan en winst maken op de transfers maakt geen fan zich zorgen. 100 miljoen of 200 miljoen op de bank, het interesseert ons gene ene moer.

    1. -buitenkantje rechts-

     Nou.. Mij wel! Financiën bepalen mede of je nog kunt aanhaken bij de Europese (sub)top.. Of Ajax de Arena kan kopen en kan beginnen met Ajax City.. Dat er geïnvesteerd kan worden in de jeugdopleiding.. we in de toekomst nog steeds een Ziyech 2.0 kunnen contracteren.. Naast beleid en know-how bepalen financiën alles binnen een club!

     1. Litmanen

      Dat kunnen we allemaal al jaren maar de aandeelhouders bepalen of we dat ook doen! Van de beurs af, weg met dat gezeik. Dan hebben we ons eigen Ajax weer terug. EEN AMSTERDAMSE FOOTBAL CLUB, geen BV Ajax.

     2. EugAjax

      Eens BR, Financien zijn naast prestaties op het veld het belangrijkste. Dat moet op orde zijn. Dit bewijst maar eens temeer dat Ajax een wankel financieel beleid heeft als we de CL niet halen en of geen grote transfers doen. Daarom geef ik Ajax nog steeds groot gelijk dat ze voorzichtig zijn met investeren. Persoonlijk ben ik voor kopen van Arena en dan een Ajax city creeeren. Dan ben je baas in eigen huis en aangezien Ajax groot gedeelte of volldeig het in cash kan betalen schrap je redelijk grote kostenpost, de huur. Ok het onderhoud vergt ook veel maar daar heb je ook inkomsten van matchdays tegenover. Terugtrekken van de beurs heeft totaal geen waarde. Het was in mijn optiek een foute beslissing, maar nu heeft Ajx er geen last van, behalve mss wat onderbuik gevoelens. Dus als Ajax echt nog wil doorgroeien financieel moeten ze de Arena meerderheidsbelang nemen dus kopen

     3. Litmanen

      Terugtrekken van de beurs haalt de macht weg bij de aandeelhouders. Gewoon weer een normaal bestuur, gekozen door de leden.
      Scheelt ook een paar miljoen aan directeursalarissen…

  2. paulvos

   Scheelt maar 12 miljoen, waar hebben we het over, is toch niet veel. Hebben nog zat op de bank hoor.

   1. HURBIE

    Als FDB tegen de GRAAFSCHAP had gewonnen dan hadden we ook CL gespeeld
    Had hij ook het materiaal moeten hebben wat Bosz heeft
    Het hele beleid is verkeerd bij AJAX
    Nu hebben ze de deksel op hun neus

    1. Ajax nr 1

     Hurbie Frank had een team tegen de Graafschap die meer waarden had als p Bosz nu. Het P Bosz team van nu zal misschien meerwaarde krijgen maar dan moet je wel presteren de aankomende tijd.

 1. Jimmy1971

  Ja , als het voetbal van Ajax je niet interesseerd Marc , zorg dan desnoods maar voor de cijfertjes dat de selectie aan het begin van het seizoen al compleet is ..

 2. Michel6172

  Zorg maar dat het voetbal weer goed komt, en dat de rust is weerder gekeerd. Dan komen er ook weer resultaten.
  Met goede resultaten vul je weer die gaten.

 3. BobbyHaarms

  Er gaat dus nog zat geld om in het geldpakhuis van Ajax. Maar dat nieuwe clubhuis moeten we zeker uit eigen zak gaan betalen? Het blijft op dat vlak immers oorverdovend stil.

 4. Remco425

  Wat ik niet snap is dat clubs als Benfica en Porto, ook met omzetten van tussen de 90 en 100 M wél Europese subtop kunnen zijn.

  1. BobbyHaarms

   Het ligt er ook aan wat je met het beschikbare geld doet. Als je een Dacia koopt ipv een Porsche weet je dat je achter de feiten aan blijft lopen.

   1. Remco425

    Klopt helemaal, eigenlijk snap ik het ook wel. Maar ook die clubs hebben volgens mij een aardige jeugd die ook kansen krijgen.

  2. PvL020

   Totaal andere voetballanden, beleving, spelers en cultuur…… Nederlandse competitie spreekt gewoon niet aan en krijg je bepaalde spelers niet hier die je verder helpen. Moet je het af en toe doen met een gelukje in een seizoen. En dat kost je gewoon steeds weer missen van de CL.

   1. Remco425

    Jawel, maar Portugal is qua land en inwonersaantal en dus ook hoeveelheid fan, kleiner dan Nederland, qua begroting zitten zo ongeveer gelijk. Waarom is die competitie aansprekender dan de Nederlandse? Tuurlijk, daar hebben ze 2 à 3 clubs met zo’n begroting (weet niet hoeveel Sporting heeft) en hier alleen Ajax, PSV en zeker Feyenoord zitten daar flink onder. Dus zeker die 2 clubs, maar eigenlijk de hele Eredivisie mag zich het aanrekenen dat het daar dus wel lukt en hier niet (meer).

    1. PvL020

     Ik ben er een paar keer geweest maar dat is daar echt veel fanatieker. Toch de portugese taal waardoor er meer zuid amerikaanse spelers hun geluk komen proeven

  1. Remco425

   Weer zo 1 die denkt met een aanvallende speler al die defensieve blunders waren voorkomen. Droom lekker verder…

  1. Remco425

   Moeten ook rustig gebracht worden. Ze lopen nu met hun hoofd in de wolken. Alles lukte woensdag, als het nu niks wordt met die spelers is het voorlopig weer klaar voor ze, worden ze overal meteen weer afgemaakt en krijgt hun zelfvertrouwen een knauw. En als ze er weer bij zouden zitten zouden ze kunnen denken dat ze er al zijn. Dit is een teken dat ze op de goede weg zijn, maar moeten blijven knokken voor hun kansen. Op zich niets mis mee.

 5. In memory of Johan Cruijff

  Ajax heeft een wankel financieel beleid lees ik. Hoeveel miljoen staat er ook alweer op de bank te stinken? Ach ja……

  1. Remco425

   Jawel, maar (achterlijke) transfers als die van Milik bijvoorbeeld is geen beleid. Dat we CL en transfers nodig hebben om in de plus te komen is niet goed. Dat zouden extraatjes moeten zijn en geen noodzaak.

 6. Indojood

  Leuk om al deze commentaren te lezen. Het ging allemaal zo goed in december. Na Jonk en Cruijff weg kon er eindelijk doorgepakt worden…..en…en…ehhh…. pfff…

Reageren is niet mogelijk.