There are no ads, please add some


Hulshoff: ‘Matthijs kan de Europese top halen’

0921ajax-willem2-deligt

Oud-Ajacied Barry Hulshoff is niet verbaasd op de wijze waarop Matthijs de Ligt afgelopen woensdag zijn debuut maakte in het eerste elftal van Ajax. Hulshoff is al jaren de leermeester en zaakwaarnemer van de jeugdspeler en voorspelt een grote toekomst voor De Ligt.

‘Ik kwam in aanraking met Matthijs toen hij veertien was en toen was het nog een ruwe diamant waar nog veel aan geschaafd moest worden. Nu zijn wij in een fase beland dat we alleen nog maar moeten polijsten. Wekelijks heb ik contact met Matthijs en ook telefonisch nemen we zaken door. Het zijn geen lange sessies maar we bespreken gewoon wat er beter moet aan de hand van tv-beelden’. Waar het plafond ligt van de speler kan Hulshoff nu nog niet echt inschatten. ‘Je weet nooit hoe het gaat want stel dat een trainer het niet in hem ziet zitten of dat hij te maken krijgt met blessures. Ik ben wel van mening dat als hij zich zo blijft ontwikkelen dat hij de Europese top gaat halen’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

34 reacties

  1. jojocoolio

   Ze kunnen allemaal de top halen… Maar misschien moeten we gewoon iets meer geduld hebben met onze talenten.. Ze zijn nog zo jong… De tijd zal het leren…

   1. De seijs

    Ja dat is wel zo maar als ze al vroeg weg worden gekocht dan heb je er nog niets aan. En ja dat geld dat op de bank staat wordt meer en meer. Daar hebben de supporters ook niks aan. We willen wel eens een keer vastigheid op het veld.

    1. HURBIE

     Ongelooflijk wat een goed spel inzet en inzicht heeft deze jor laten zien klasse
     En dan fysiek al zo volwassen als een kerel

     1. FrankiC

      Wat dacht je alleen al van die goal. Een kop boven de rest uit, gericht ‘ ‘slaan’ met het hoofd, technisch perfect á la Johnny Bosman of Ruud Geels. Ik denk trouwens ook dat het goed is dat Gudelj (mocht die nog opgesteld worden) geen corners meer neemt.

   2. Litmanen

    En Hulshof als zaakwaarnemer en leermeester. Vraag me af of iemand daar wijzer van wordt. Barry was een van de mensen die er destijds voor zorgde dat Cruijff richting Barcelona ging….

  1. vak411

   Eerst beentjes op de grond houden.. Kop dr bij dan komt het vanzelf goed.. Kisnha zou ook europese top worden.. Je ziet wat er gebeurt als men zichzelf als een megatalent gaat zien…

  1. HURBIE

   Wel een van de meest constante verdedigers geweest , rustig soliede en constante speler
   Was zelf rustig en straalde ook rust uit
   Kan ligt een hoop van leren

 1. FrankiC

  Laten staan zou ik zeggen. Met Sanchez in het centrum en Schöne daarvoor! Ook tijd voor voetballende backs. Tete heeft middenlijnvrees en Dijks geeft voorzetten waar Goliath nog niet bij kan. Drama. Bij gebekvaan beter: Veltman en Riedewalt. Na de winter: Hateboer en Haps. Het hoeft niet per sé duur te zijn.

     1. FrankiC

      Je wilt dat ik uitleg, dat ik Dijks geen Ajax speler vind en Haps wel. (Foute aankoop dus.) Hateboer doet me denken aan een jongen als Trabelsi… Haalt de achterlijn mét een goede voortzetting! Schöne op 6. Daar hoort iemand die altijd de bal wil hebben en ogen in zijn rug heeft (i.t.t. bijv Bazoer). Daarvoor Ziyech en Klaassen.

     2. FrankiC

      M.a.w. spelers die het spel versneller ipv vertagen (en ook nog verstoppertje spelen). Zoals Gudelj.

     3. -buitenkantje rechts-

      Vond Sinkgraven het ook prima doen links achter.. Misschien voor hem carrièreswitch.

     4. FrankiC

      Vaak een afspiegeling van de kracht van de directe tegenstander. Ik zou het tegen bijv. Berghuis, Jahanbakhsh of Zeneli erg riskant vinden. Haps kopen.

 2. Rickie

  Matthijs moet zeker in de basis staan en een dik salaris krijgen. mocht een club hem willen ophalen dan wel voor de hoofdprijs zodat wij onze jeugd weer kunnen klaar stomen en dat wij hem langer kunnen houden met hem winnen wij zeker wel titels

 3. JohnDoe77

  Leuk om te zien dat een speler zo enthousiast kan zijn! En goed dat hij de rol van Hulshoff ook accepteert en naar hem luistert! Goed bezig man!

 4. Charka53

  Voor is hij nu al top en een verbetering in de verdediging van Ajax 1 , jammer voor diegene die zijn plaats moet afstaan , dan had hij maar beter zijn best moeten doen en niet denken dat hij er al is.

 5. Iamsterdam2015

  Tuurlijk gun ik deze jongen en Nouri een super tijd bij ajax……maar iets van één zwaluw!!!!!??????

  1. FrankiC

   Mooi gezegd! Maar dat moet ook als uitgangspunt gelden. Reëel of niet, dat laten we even buiten beschouwing.

 6. Michel6172

  Niet te hard van stapel lopen, tjongejonge jonge toch. Op zo’n manier wordt er weer onnodige druk op zo’n jonge gelegd. Men leerd het ook niet af.

 7. Kingerwin

  Barry praat al als een echte zaakwaarnemer, die zeggen altijd dat hun spelers potentie hebben om de top te halen. We zullen het zien, als hij het haalt is het fantastisch en heeft hij het zelf gedaan. Haalt hij het niet dan ligt dat ook aan hem zelf en niet aan de trainer Barry.

Reageren is niet mogelijk.