There are no ads, please add some


Driessen: ‘Ziyech voor elf miljoen door de strot geduwd bij Bosz?’

0921ajax-willem2-ziyech

Journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf snapt weinig meer van Ajax-trainer Peter Bosz die na de bekerwedstrijd tegen Willem II opnieuw kritiek had op aankoop Hakim Ziyech. Opmerkelijk te noemen want Ziyech legde in die wedstrijd lef in zijn spel zoals men dat bij Ajax graag ziet en was tevens betrokken bij drie van de vijf doelpunten die avond. Driessen snapt er weinig meer van en vraagt zich dan ook af of Bosz wel achter de aankoop van elf miljoen stond deze zomer.

‘Vorig weekend tegen Heracles kreeg Ziyech de volle laag van Bosz omdat hij teveel balverlies zou hebben geleden als rechtsbuiten. Afgelopen woensdag tegen Willem II stond Ziyech op zijn favoriete plek op het middenveld en was hij betrokken bij drie van de vijf doelpunten en legde hij risico in zijn spel, maar dat maakt hem juist zo goed en is juist des Ajax. Ik verbaasde mij dan ook dat Bosz opnieuw een punt van kritiek had richting Ziyech en hem opnieuw teveel balverlies verweet. Na de schrobbering tegen Heracles had Bosz hem nu juist moeten prijzen en intern hem moeten wijzen op teveel balverlies. Het lijkt nu weer een goede reden om Ziyech aankomende zaterdag tegen PEC Zwolle weer als rechtsbuiten te gebruiken. Verlost Bosz Ziyech niet van die plek, dan zijn de ’goede’ onderlinge gesprekken en het ’goede’ gevoel bij elkaar vlak voor de miljoenentransfer niets waard. Dit valt Bosz kwalijk te nemen omdat hij aangaf Ziyech als middenvelder te zien. Of Ziyech moet Bosz voor elf miljoen euro door de strot zijn geduwd’.

Bron: De Telegraaf

 


Gerelateerde posts

66 reacties

   1. De seijs

    Ik weet niet of dit stoken is. Hij wil net als ons ziyech op het middenveld en niet met een kut smoes van die Bosz weer op rechtsbuiten laten neerzetten.

    1. HURBIE

     Zo dom en achterbaks zal Bosz toch niet wezen dat hij Ziyech gewoon weer rechtsbuiten gaat zetten tegen Pec

     1. Toppertje

      Er zijn een paar mogelijkheden
      1) er wijzigt niets. Ziyech blijft rechtsbuiten.
      2) Ziyech naar middenveld Gudelj op de bank.
      3) Ziyech naar middenveld en spelen met 2 spitsen.
      Ik denk dat Bosz een middenveld met Klaassen en Ziyech zonder Gudelj te licht vind. En een 2 spitsen durft hij niet om dat het niet des Ajax is.

     2. 11Younes11

      Het lijkt me niet verstandig om gelijk een andere tactiek (met twee spitsen) te kiezen. Je kunt ook voor een middenveld kiezen met Gudelj, Klaassen en Ziyech.

     3. Litmanen

      Ik denk dat Ziyech gewoon weer rechtsbuiten staat. Bosz heeft al laten blijken niet tegen kritiek te kunnen door tegen een journalist te zeggen ” daarom ben ik trainer van Ajax en jij niet” op een kritische vraag.
      Als je nu al zo reageert dan gaat het straks zeker fout.
      Geloof me nou, Bosz gaat de Kerst niet halen. Hij denkt dat hij belangrijker is dan de spelers die het voor hem moeten doen.
      Laten we eens kijken wie zijn opvolger gaat worden want het bestuur en directie gaan geen genoegen nemen met een Ziyech op de bank……

     4. Widi

      Die journalist zegt over een paar weken: Daarom ben ik nig steeds journalist en jij geen trainer van Ajax meer…….

   2. De Ajacied

    Onzin verhalen,
    Laten we hierover stoppen en genieten van ons aller Ajax, is een veel beter plan dan al dat gelul
    ❌❌❌

  1. De seijs

   Hij moet als klaassen in het elftal moet blijven. Klaassen op de rechtsbuiten plaats zetten. En ziyech op het middenveld zetten. En Dolberg in de spits zetten. Dan pas komt Bosz geloofwaardig over na woensdag.

    1. Moob

     Wat is er mis met arrogantie? Arrogantie past bij Ajax. De trainer heeft het al, nu de spelers nog.

    2. Ajax nr 1

     Je vriend hoeft Bosz ook niet te worden Hurbie 😉 Dat zal jij en ik ook niet worden van sommige mensen hier. En arrogantie bij een Ajaxtrainer is voor mij geen probleem. Als meneer Bosz zijn best maar doet.

     1. Litmanen

      Dat is het probleem nr1, hij denkt dat hij de beste trainer van de wereld is. Nu blijkt dat Ajax makkelijk twee geweldige elftallen op de been kan brengen zal hij moeten presteren. Ook met mooi voetbal!

  1. HURBIE

   Had ook nog niet eerder gehoord dat Ziyech tegen Willem 2 teveel balverlies heeft gehad
   Als dat zo is dan moeten de spelers hem maar eens een keer op zijn nummer zetten Zielig

   1. Litmanen

    Ik denk dat op deze manier Bosz zo nijdig maakt dat hij vandaag of morgen zegt: zoek jij het lekker uit wijsneus, ik speel op het middenveld of ik speel niet.
    Kijken hoe lang Bosz dan nog trainer is van Ajax.

 1. Teuntje

  Peter Bosz is uitermate eigenwijs en ik vind hem arrogant.
  Ik blijf het zeggen: “het is mijn type trainer absoluut niet”!
  En ja, ik vond Ziyech heerljjk spelen vanaf het middenveld!!!!

  1. Charka53

   Ja Teuntje je helemaal gelijk we hebben van de week weer een echt Ajax gezien en vindt dat Bosz nu wel weet hoe Ajax hoort te spelen zo niet , dan is het geen trainer Voor Ajax .

   1. HURBIE

    Idd Charka en in dat geval mag en moet hij zo spoedig mogelijk vertrekken
    Ondanks dat we een geweldig spelend team hebben zien spelen tegen Willem 2

    1. 11Younes11

     Pff, zo typisch weer dat iedereen al gaat roepen dat Bosz moet vertrekken. Willem II deed echt helemaal NIETS afgelopen woensdag, dus als je daarop baseert hoe we moeten spelen… Natuurlijk zal Bosz een paar dingen wijzigen, maar verder gaan met de spelers waar hij mee begon. Die man is net bezig joh, geef ‘m effe de kans.

 2. JohnDoe77

  Eens met Teunje! Ziyech was top op het middenveld en misschien moet Peter leren dat hij spelers publiekelijk steunt en zijn kritiek binnenskamers houdt. Pas als een speler keer op keer niet zou luisteren, kun je ervoor kiezen hem publiekelijk van kritiek te voorzien. Nu zet hij relaties onnodig op scherp. We gaan het zien zaterdag; staat hij rechtsbuiten is het echt ongelofelijk!

 3. aliajax

  Waar Bosz voor de camera van Fox nog omzichtig probeerde zijn mening over El Ghazi niet te geven, brandde hij Ziyech idd gewoon af. Ik hoop dan maar dat dat is omdat hij Ziyech zodanig goed kent dat hij denkt dat dit m (extra) motiveert.
  In alle andere gevallen : naar de psychiater Peter !!

 4. -buitenkantje rechts-

  Dit keer helemaal eens met Driessen! Heb het direct al na de wedstrijd schandalig genoemd dat Bosz voor de camera na zo’n fsntastische wedstrijd kritiek heeft op Ziyech..

  1. BobbyHaarms

   Klopt BR, als het is om iemand in positieve zin te prikkelen dan tot daar aan toe. Maar heel Ajax (dus ook en misschien wel júist Ziyech) hebben ons een voorstelling gegeven waarvoor we naar het stadion vliegen en waarom we Ajax zo’n warm hart toedragen! Dit is gewoon het Ajax wat we willen zien en zeker geen balletje breed of de gratis ballen voor de toeschouwers als Gudelj weer eens een vrije trap neemt.

   Hopelijk heeft Bosz lering getrokken van de bekerwedstrijd tegen Willem II en beloont hij enkele spelers voor hun fantastische optreden woensdag maar bovenal laat hij Ziyech lekker staan op het middenveld. Doet hij dit niet dan ga je toch denken dat er een heel smerig spelletje gespeeld wordt..

 5. Michel6172

  Typisch Bosz, gaat het goed, is het verkeerd. Is het verkeerd gaat het met meneer Peter Bosz juist goed. Deze man is zo tegenstrijdig, daar gaan de spelers en Ajax in het algemeen heel erg last van krijgen. Dit heb ik al vanaf begin geroepen dat meneer Bosz totaal niet past in het Ajax wat wij kennen. Ziyech was zeer aanwezig in de wedstrijd. Mede omdat hij waar hij nu stond zijn plek is. We moeten er niet van op gaan kijken dat meneer Bosz streken gaat uithalen naar Ziyech in de aankomende wedstrijden. Op dat punt en op meerdere is Peter Bosz gewoon een misselijk ventje.
  Ik hoop dat ze bin Ajax op de achtergrond bezig zijn voor iets nieuws, want deze man moet zo snel mogelijk vertrekken bij Ajax. We hebben met deze spelers die we hebben een top-team, er kan veel creatie gecreëerd worden door de juiste man maar zeker niet door Peter Bosz.

  1. BobbyHaarms

   Mocht ie vertrekken (wat ik voorlopig zeker niet zie gebeuren) is er voor mij maar 1 kandidaat die hem mag opvolgen: Wim Jonk.

 6. f-side64

  peter bosz moet gvd niet zo stront eigenwijs zijn hij vergeet dat wij de fans zijn salaris betalen dus wij willen de beste 11 op het veld zien dus de boer tete sanchez riedewald schone bazoer ziyech nouri cerny dolberg younes.

  1. HURBIE

   Als bewijs van waardering voor deze spelers zou ik als ik hem was deze lijn van opstelling doortrekken
   Alleen maar om te kijken of het een eenmalige uitbarsting was van dit team of dezelfde opstelling weer zo speelt

  2. dickst14

   Ziet er redelijk tot goed uit. Er zijn altijd keuzes en mogelijkheden, maar als Ziyech niet op het middenveld staat en Gudelj in de basis dan wordt ik ziek en gek.

 7. RobbyZ

  Witte zakdoekjes mee en zet die Ziyech op rechts dan zwaaien met die doeken. Misschien dat hij dat begrijpt! Zet die hem op rechts,d’rrrrrrr uit met Bosz en een belletje naar Volendam want daar woont een man met een Ajax hart/visie.

 8. Harrie

  Ik denk dat Bosz eerder aan z’n stutten kan treken dan Ziyech hele goeie middenvelder en dan niet op rechts

 9. EugAjax

  Wat betreft Driessen die slaat de plank mis met zijn vraagstelling. Ziyech wilde perse juist naar Ajax NADAT hij met Bosz en Overmars heeft gesproken. Vooral Bosz zijn ideeen spraken hem aan. Wat betreft Bosz en zijn commentaar op Ziyech. Wees juist blij dat Bosz tijd investeert in Ziyech om hem nog beter te maken dan hij als is. Dat betekent JUIST WEL dat hij het in Ziyech ziet zitten. Voor zover ik kan beoordelen is de aanpak van Bosz naar Ziyech toe goed. Eerst meer balvast worden op rechts, met af en toe rol op middenveld om daar uiteindelijk naar toe te groeien en de baas te zijn. Ziyech is nog niet in staat om Ajax continu aan de hand te nemen. Wel om af en toe al uit te blinken. Kortom wees blij dat Bosz tijd investeerd in toekomstig leider van Ajax. Bosz ga zo door !!

  1. -buitenkantje rechts-

   Niet eens Eugajax..
   Ziyech heeft vorig seizien bujna alleen Twente bij de hand genomen.. Vorige week op het middenveld speelde hij de pannen vh dak.. Wordt algemeen als beste middenvelder van de eredivisie gezien.. En jij zegt dat Bosz dat doet om hem beter te maken??
   Nog even en hij moet naar jongAjax om het spelletje te leren zeker.. Bosz zit er gewoon volledig naast.. Weet dat ook maar is te koppig zijn ongelijk voor het Ned publiek toe te geven.. Nee, liever na een geweldige wedstrijd alsnog voor de camera’s kritiek leveren.. Geen enkele waardering voor!!

   1. EugAjax

    BR, wij zijn Ajax en streven naar Europese top. Ajax heeft niet veel spelers die dat nu kunnen bewerkstelligen, maar Ziyech zou het kunnen halen. Twente, een degradatiekandidaat heden ten dagen, bij de hand nemen is totaal iets anders als het niveau waar Ajax naar moet streven. Hij is de een na beste middenvelder van de Eredivisie. Klaassen is de beste. Maar helaas de Eredivisie is van een veel te laag nivo en dus ook geen graadmeter. Dus ja naast Bosz zie ik ook dat Ziyech sterk moet verbeteren om het nivo te halen waar we naar streven. Natuurlijk zijn er meer, maar bij Ziyech is een van de meest getalenteerde die niet tevreden mag zijn met 30% goede en beslissende ballen en meer dan 50 procent balverlies. Kijk naar middenveld Barca. Die zijn zo balvast als maar kan. Naar dat nivo kan Ziyech toe als hij op de juiste manier word aangepakt. Vraag maar eens aan Rijkaard, Basten, Bosman, Kieft en al die anderen super getalenteerde spelers die door Cruijff continue achter de broek aangezeten werden tot vervelens aan toe maar allemaal met de gedachte ze te helpen te groeien naar Europese top. In die fase zit Ziyech nu ook. Maar goed als jij genoegen wilt nemen met nivo wat Ziyech nu heeft is dat ook goed natuurlijk, alleen dan komt hij niet verder dan Europese subtop. Ook mooi nivo natruulijk maar er zit zoveel meer in bij hem. En daar word hij nu doordrongen van gemaakt bij Ajax en Bosz.

    1. -buitenkantje rechts-

     Als je hem beter wilt maken.. Spreek liever van beter laten renderen.. Zet je hem als eerste op de juiste plek.. Iedereen kan zien dat hij zich niet prettig voelt met de opdracht van Bosz om met krijt aan de schoenen de achterlijn te halen. Hij heeft zelf meerdere keren aangegeven zich daar niet thuis te voelen en liever op het middenveld speelt. Je maakt hem geen betere speler door hem op een positie neer te zetten waar hij zich niet thuis voelt.. Dat deel van je verhaal vind ik niet kloppen. Hard asnpakken mag.. Maar ook dat doe je op se trainingen en in de kleedkamer of nog beter.. Onder 4 ogen! Niet voor de camera van Fox sport. Je hebt het over JC die v Basten en Rijkaard aanpakte op trainingen.. Dat klopt.. Masr telkens over voetbaltechnische zaken.. En.. Hij stelde de spelers altijd daar op waar ze het best rendeerden.. Verder vind ik dat Bosz niet de status heeft om zich zo te gedragen.. Dat kan pas als je je als speler en coach bewezen hebt.. Verder eens dat Ziyech van uitzonderlijke kwaliteit is.. MITS.. Goed gebruikt.

 10. Jimmy1971

  Neem aan dat ook Bosz zijn wedstrijden wil winnen , en dus het beste team zal neerzetten ..

 11. Valentino

  Wij krijgen de hele tijd die onzin van meneertje Driessen door de strot gewduwd. Alsof we daar blij van worden.

 12. PvL020

  Ik begin een beetje kritiek te krijgen op die journalisten die alles maar direct in het negatieve zien. Journalistiek in NL is er alleen maar op uit om overal onrust te zaaien en nooit eens gewoon realistisch te werk gaan, maar ja dat verkoopt natuurlijk niet

 13. In memory of Johan Cruijff

  Hetvsollicitatie gesprek van Ziyech bij Bosz was leuk voorcde buhne. Wat Bosz flikt kan simpelweg niet. In de tactiek had ik vertrouwen, in de mens Bosz ben ik het vertrouwen inmiddels kwijt. Ik vrees dat mensen gelijk hebben dat het een eigenwijze zak is. Als hij Ziyech van het weekend op rechts zet kan hij van mij vertrekken. Maar ja ….. ik heb het niet voor het zeggen helaas. Dat d Ligt niet bij de selectie zit dit weekend is ook gestoord. Is zelfs een groter talent dan Nouri met zijn 17. Cruijff kwam ook vroeg, de Ligt ook. Andre positie maar zelfde talent. Nouri moet wel vaker bij de selectie komen. Ben benieuwd maar vrees voor Petertje. Ajaxpers, je hebt Peter nooit de kans gegeven, dat is fout maar ik vrees datvje wel gelijk gaat krijgen. Kans voor Jonk, dat is weer het voordeel.

  1. Indojood

   Ik heb vorige week ook aangegeven dat ik het vertrouwen in Bosz begin te verliezen. Bang dat hij weer teruggrijpt op het betonvoetbal wat we al jaren moeten aanschouwen, met die vreselijke Gudelj als boegbeeld van dit type voetbal. Zijn manier van spelen doet pijn aan mijn ogen, geen wonder dat FdB hem vorig jaar kocht. Bosz zou nu juist moeten doorpakken en verder gaan gebaseerd op de wedstrijd van afgelopen week tegen Willem II. Met een overvloed aan voetballend vermogen en Ziyech in een vrije rol als creatief brein, moet je elke tegenstander in de Eredivisie moeten verslaan, inclusief 010 en 040. Absoluut niet meegaan in hun speelwijze, wat dus een aantal jaar al aan de gang is. Wij zijn godverdomme Ajax. We moeten weer worden wie we altijd waren. Afgelopen woensdag was daarvan weer wat terug te zien.

Reageren is niet mogelijk.