There are no ads, please add some


Ajax contracteert drievoudig wereldkampioen FIFA E-sporter Koen Weijland

0921koen-weijland

Ajax heeft drievoudig wereldkampioen FIFA E-sporter Koen Weijland gecontracteerd. De aanwinst zal voor Peter Bosz niet veel meerwaarde hebben want Koen  gaat onder de vlag van Ajax deelnemen aan nationale en internationale FIFA-toernooien. Ajax is daarmee de eerste Nederlandse club die officieel een E-Sporter aan zich bindt, zo meldt de club via de officiële kanalen.

Edwin van der Sar zegt verheugd te zijn met zijn nieuwste aanwinst. ‘Koen is meervoudig FIFA-kampioen, inspireert de jeugd, heeft een persoonlijkheid die past bij onze club en is een groot Ajax-fan. Genoeg redenen om blij te zijn met onze samenwerking. Daarnaast zijn we als club altijd op zoek naar nieuwe wegen om onze jonge fans nog beter aan ons te binden. En daar sluit dit initiatief goed op aan. Daarbij vinden wij het belangrijk om zowel het digitale speelplezier te vergroten, als de jeugd te stimuleren om zelf te gaan voetballen’.

Weijland zelf is verheugd met zijn aanstelling bij Ajax, de club waar hij al jaren supporter van is. ‘Vandaag wordt voor mij een droom werkelijkheid. Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Het verhaal van Ajax spreekt mij erg aan. Net zoals ik willen ze verschillende activiteiten gaan organiseren voor de jeugd en een koppeling maken naar het fysieke voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat ik als YouTuber en FIFA E-Sporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

31 reacties

   1. De Ajacied

    Wat een onzin zeg
    Wens deze jongen alle succes maar wij zijn supporters van het veld
    ❌❌❌

   1. Charka53

    Leuk voor die jongen Bobby maar dit is de jeugd van nu ze zitten het grootste deel van de dag voor een scherm van wat dan ook of het nu voetbal of een vechtspel is het echte leven gaat aan hun neus voorbij en daar draait het wel om.

  1. HURBIE

   Toch mooi voor zo’n jongen ,omdat naar buiten te mogen brengen hoe goed AJAX is Een mooi erebaantje

 1. woody79

  ze kunnen beter een pokemon kampioen binnenhalen. zorgen dat kinderen vaker naar buiten gaan om te voetballen

 2. 11Younes11

  Ik geloof niet dat e-sport stimulerend kan werken om de jeugd zelf te laten voetballen. Voetbal kijken werkt stimulerend, dat wil je buiten nadoen. Als je het met een controller na kan doen, hoef je niet naar buiten

 3. 11Younes11

  Ik geloof niet dat e-sport stimulerend kan werken om de jeugd zelf te laten voetballen. Voetbal kijken werkt stimulerend, dat wil je buiten nadoen. Als je het met een controller na kan doen, hoef je niet naar buiten

 4. Ajax nr 1

  Moet je nagaan waar de bobo’s van Ajax mee bezig zijn Pfff. Ik gun Koen dat baantje wel maar waarom moet een Fifa E- sporter onder contract bij Ajax. Voor een FIFA E-sporter hebben de scouts prima werk geleverd. Zo zie je maar dat Ajax steeds verder wegzakt als voetbalclub maar ja ze hebben al een andere hobby met vd Sar voorop.

 5. vanzanten

  Het is duidelijk: voetbal is niet meer wat het geweest is. Ooit ging het nog over VOETBAL, nu over geld en een virtueel spel.

 6. Velibor

  Ach jongens das toch mooi man ,ben 53 en speel met collegas op de playstation van alles en zeker ook Fifa op een wekelijkse avond ,sommigen wijken hebben gewoon geen ruimte of je krijgt gezeik met de buurt over die mooie leasebakkies dus dit is leuk alternatief en zeker voor in de winter.?

 7. Gert Ajax

  Hele slimme zet van ajax er zijn al verschillende clubs in engeland en duitsland die al zo fifa e sporter onder contract hebben.
  Ajax streeft er naar om in alles de beste te zijn dus goeie zet dit suc6 Koen??

 8. -buitenkantje rechts-

  Is dit de toelomst? 11 mannetjes met een controller in hun handen die we straks live kunnen volgen??

  1. BobbyHaarms

   Ach, het past ook wel weer bij Ajax. Daar zijn ze tegenwoordig met van alles en nog wat bezig, behalve met voetbal. Zorg eerst maar eens dat de supporters een knap home krijgen en ga er alles aan doen om ons logo in ere te herstellen ipv bezig te zijn met idiote randzaken.

 9. In memory of Johan Cruijff

  Vd Sar vindt het belangrijk om het digitale speel plezier te vergroten. Beste Edwin, de ouders willen hun kinderen juist achter dat kastje vandaan hebben. Ze moeten naar buiten, de straat op.

 10. Iamsterdam2015

  Serieus???? Helden als bobby haarms cruyff en ja zelfs sjaakie wolfs draaien zich nu 23 keer om in het graf. Man o man o man wat een onzin!!!!!

 11. Michel6172

  Kan dit ook allemaal niet meer volgen, de één stimuleerd de jongeren om weer naar buiten te gaan en de andere schop ze weer achter hun computer.?

Reageren is niet mogelijk.