There are no ads, please add some


Ajax verslaat Willem II met 5-0, Nouri en De Ligt scoren bij debuut

0921ajax-willem-ii-nouri

Ajax heeft vanavond het bekerduel tegen Willem II met 5-0 gewonnen . Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri wisten bij hun debuut direct te scoren. Met een bijna compleet andere ploeg nam Ajax in de eerste ronde van het bekertoernooi tegen Willem II revanche voor de thuisnederlaag eerder dit seizoen in de competitie.

Ajax begon in vergelijking met het duel van afgelopen zondag met tien andere spelers aan de wedstrijd en begon Hakim Ziyech op zijn favoriete positie op het middenveld. Ziyech greep die kans met beide handen aan en was dan ook betrokken bij de eerste twee doelpuntenin de wedstrijd. Na voorbereidend werk van Ziyech mocht Riechedly Bazoer hard uithalen en dat betekende al snel de 1-0. Niet veel later zorgde een scherpe corner van Ziyech ervoor dat Mattijs de Ligt kon scoren bij zijn debuut. De verdediger kopte da bal onhoudbaar achter de doelman van Willem II. Vlak voor rust kreeg Cassierra de mogelijkheid op de 3-0 maar bracht keeper Lamprou redding voor de club uit Tilburg.

Na de rust kreeg Willem II te maken met de videoscheidsrechter want waar een overteding van Kali op Lasse Schone in eerste instantie bestraft werd met een gele kaart kreeg scheidsrechter Makkelie via zijn oortje te horen dat het een rode kaart moest zijn. Hierop kon Kali vertrekken en moest Willem II met tien man verder. Twintig minuten voor tijd kreeg Willem II uit het niets een grote kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar de inzet van Jordy Croux werd door Heiko Westermann van de lijn gehaald. Invaller Vaclav Cerny brak daarop razendsnel uit en gaf Cassierra een niet te missen kans. De spits miste echter de bal maar het was Hakim Ziyech die alert was en de 3-0 op het bord schoot. Tien minuten voor tijd wist Lasse Schone uit een vrije trap op de rand zestien keihard via de binnenkant van de paal te scoren en dat huzarenstukje werd door invaller Abdelhak Nouri enkele minuten later herhaald. Nouri eiste de bal op nadat scheidsrechter Makkelie de bal opnieuw net buiten de zestien had gelegd. Nouri bedacht zich geen moment, vroeg of hij de vrije trap mocht nemen en krulde de bal feilloos achter doelman Lamprou. Het was het besluit van een mooi avondje Ajax waarin de twee debutanten  de traditie in ere hielden en scoorden bij hun debuut in het eerste elftal van Ajax.

Ajax – Willem II 5-0 (2-0)

1-0 Riechedly Bazoer
2-0 Matthijs de Ligt
3-0 Hakim Ziyech
4-0 Lasse Schone
5-0 Abdelhak Nouri

Scheidsrechter: Makkelie

Gele kaarten: Westermann (Ajax), Heerkens (Willem II)
Rode kaarten: Kali (Willem II)

Opstelling Ajax; Diederik Boer, Kenny Tete, Heiko Westermann, Matthijs de Ligt, Daley Sinkgraven, Hakim Ziyech,(Abdelhak Nouri), Lasse Schone, Riechedly Bazoer, (Vaclav Cerny), Mateo Cassierra, Kasper Dolberg, (Frenkie de Jong), Anwar El Ghazi

Opstelling Willem II: Lamprou, Anholt, Heerkens, Lachman, Peters, Haye, (Ankra), Ojo, Kali, Ortiz, Croux, (Tshiman), Andrade (Van den Boomen)


Gerelateerde posts

75 reacties

 1. Litmanen

  Heerlijke pot. Geweldige Schone en een heerlijke rustige Boer op doel.
  Complimenten heren! Heerlijke avond gehad.

   1. dickst14

    Ik ben bang van niet. Gudelj zal wel spelen evenals Veldman en Onana. Hij kan er alleen nu niet omheen om Ziyech niet op het middenveld te laten spelen lijkt me.

   1. frenkynairo

    Hahaha snap de blijdschap bij iedereen. Maar lees ook ff de reacties toen de opstelling bekend werd. niemand had dit verwacht!!

    1. frenkynairo

     En ook nog is een behoorlijke schande geven aan de eerste keuzes. zeer pijnlijk en dat ook nog is met een redelijk afgeschreven middevelder op linksachter positie.

    2. Remco425

     Klopt, daarom altijd eerst afwachten hoe iets uit pakt. Bosz heeft er meer verstand van dan wij anders zaten wij wel op zn stoel. Maar zoals met alles tegenwoordig was de nuance ver te zoeken.

  1. creutz1977

   Bazoer de eerste helft in de gaten Litmanen… denk dat ik daar weinig aan toe hoef te voegen! zo’n jongen niet zo snel afschrijven… Een Bazoer die lekker aan het ballen is… Daar kunnen weinig middenvelders tegenop

   1. Litmanen

    Bazoer lekker gebald in de eerste helft, maar niemand speelde slecht en ik vond Schone de absolute leider vanavond.

    1. HURBIE

     Dat ik vanmiddag las wat voor team er zou staan dacht ik dat Bosz helemaal was DOORGESLAGEN maar het tegendeel was waar
     Wat heb ik genoten van dit team ,mijn AJAX hart is sneller gaan kloppen wat een geweldige wedstrijd en inzet van alle spelers vooral die SCHONE wat een heer en meester op het middenveld
     GHAZI was de minste maar voor de rest allemaal toppers
     Zo laten staan want dit team swingt

   2. Geroldkohlen

    ik was er gisteravond , wat was dit heerlijk om te zien! bazoer speelde weer als de oude bazoer, al is hij pas 19. lasse is fantastisch op 6 echt zijn plek vind ik, samen met Ziyech een verademing gewoon echt meer dan goed! ik zat gisteravond weer te kijken naar een team, dat me gewoon weer blij maakte en weer liet zien hoe ons ajax hoort te spelen. mathijsen en nouri wauw wat een mooie momenten om te zien hoe deze jongens voetballen! als Bosz tegen Zwolle het team niet aanpast, en weer met gudelj ,veltman, traore in de spits en Ziyech op rechts gaat spelen! dan moet er een seintje komen ,om die man van de ajax stoel te schoppen. maar gisteravond was puur genieten!!!

  2. De seijs

   Ja mooi he litmanen vooral Tete was geweldig met Westermann naast zich. Dus veltman BANKEN en kijken hoe er goed verdedigt wordt zonder hopeloze fratsen!

  1. HURBIE

   Wens Bosz sterkte met het team samenstellen voor zaterdag tegen PEC
   Veel spelers vanavond waar je niet meer omheen kan

 2. JohnDoe77

  Heerlijke wedstrijd om te zien, eindelijk het Ajax waarvan ik hoop dat PB het nastreeft! Leuk te zien dat de jonkies het goed deden, lekker om Bazoer weer als Bazoer te zien en Ziyech heeeeerlijk op het middenveld!! Maakt alles een stuk dynamischer. Echt gaaf zo, nu niet klooien Bosz en zoveel mogelijk laten staan

  1. creutz1977

   Ben bang dat Bosz weer alles als het oude terug zet… Dat is koppigheid van een trainer… het niet toegeven dat je spelers verkeerd hebt gebruikt…laten we hopen dat hij zijn ogen open heeft

   1. HURBIE

    Zeer gewaagd en gedurfd van Bosz om het zo radicaal om te gooien
    Maar wat heeft het goed uitgepakt Achteraf Bosz gefeliciteerd

   2. Litmanen

    Sinkgraven vond ik echt een geweldige vondst, maar dan moet je niet met Cerny spelen, verder kunnen best de gewone elf terug, maar een Klaassen werd niet gemist en eerlijk gezegd Gudelj ook niet.
    Achterin kun je gewoon starten met Veltman, Sanchez, Riedewald, maar bijvoorbeeld wel Sinkgraven ipv Dijks als PEC niet met een echte rechtsbuiten komt. Aanvallend een stuk beter, maar dat is ook logisch.
    Voor de Tete fans: goede wedstrijd maar aanvallend absoluut niet beter dan Veltman.
    Bosz gaat het moeilijk krijgen zaterdag, want waar ga je Ziyech neerzetten als je Klaassen en Gudelj en Riedewald op het middenveld kwijt wild?

     1. creutz1977

      Let maar op mijn woorden litmanen.. Gudelj en Riedewald staan er zaterdag gewoon weer in en ziyech zet hij weer op rechtsbuiten…. En moet je gelijk geven Schone op 6 was zeer zeer sterk.. Dus wat mij betreft middenveld schone Klaassen ziyech… En Sinkgraven deed wat alle spelers zouden moeten laten zien en dat is mes tussen zijn tanden en gaan.. dikke respect voor hem

    1. Indojood

     Ben geen Tete-fan maar ik zie hem liever dan Veltman als rechtsback. Dat is geen diskwalificatie van Veltman want ik vind dat nog steeds een prima speler. Wel moet hij net als iedereen aan de bak want de concurrentie wordt groter. Dat is alleen maar goed en in het belang van Ajax.

 3. Nielsz.AFCA

  Mooi voor die jongens! Naast dat het hele elftal goed speelde is toch wel weer duidelijk geworden dat Schöne en Tete gewoon basisspelers van Ajax 1 horen te zijn.

  1. HURBIE

   Vanavond is er voor mij een droom en een wens in vervulling gegaan,om eens nog een keer een geweldig spelend AJAX te zien En dat is uitgekomen GEWELDIG

 4. Skills

  Ik heb echt genoten van deze westrijd, leuk aanvallend voetbal, goede combinaties veel doelpunten. Ook prachtig dat de Ligt en Nouri scoren bij hun debuut. Ik hoop dat Bosz er net zo over denkt als ik en sowieso Ziyech (postitie als in deze wedstrijd) Tete, Cassiera, Sinkgraven en Bazoer laat staan.

 5. Charka53

  Ik zei toch een kampioens elftal. Wat hebben we weer met vlagen sprake Ajax voetbal gezien zeker de eerste helft was zeer goed en inde verdediging een de Ligt puntje gezien, en voor Bosz is het er niet echt gemakkelijker op geworden.

    1. dickst14

     Dat kun je niet nee. Riedewald is echt een verdedigende middenvelder en Schone een stuk minder. Tegen mindere tegenstanders zou Schone daar inderdaad perfect kunnen functioneren zoals gisteravond.

 6. Michel6172

  Wat een heerlijke wedstrijd, als van ouds. Nouri met een prachtige goal, echt een geweldige entree voor hem. Ziyech die zo donders mooi voor kan geven, ook nog gescoord. Jongens, ik heb echt genoten.

   1. Yarive

    Bosz moet gewoon zijn beste spelers gewoon opstellen, en gisteravond hoorde zeker 3/5 gewoon tot de besten van de selectie

 7. Coenie

  Ik heb mij heerlijk vermaakt. Was wel weer even geleden dat ik een goed Ajax heb gezien. Complimenten aan dit elftal, er was er géén één slecht!

 8. Dagrump

  Mooie wedstrijd. Echt te gek voor De Ligt en Nouri met hun mooie doelpunten ❗️overwachts een hele leuke wedstrijd ❗️

 9. Wandapanda

  Wat een leuke wedstrijd en wat een spelvreugde. Heerlijk om de jonge taltenten zo gedreven te zien voetballen. De Ligt, Nouri, Cerny, Bazoer, Tete, Dolberg, Riedewald. Wat een talent en wat was Willem II kansloos. Peter Bosz heeft stof tot nadenken.

     1. De seijs

      Dus veltman BANKEN werd niet gemist rust in de verdediging. Geen fratsen in de verdediging. Er was rust! En dat moeten we zo houden!

 10. Wandapanda

  En laten we vooral Zyech en Frenkie de Jong niet vergeten. Onverwacht goede pot. Nu nog even het slot van Barcelona tegen Atletico afkijken. 1-0 voor Barca.

 11. -buitenkantje rechts-

  We hebben HET Ajax middenveld gezien vandaag! Schöne speelde geweldig tussen de linies.. Telkens goed opgesteld en met prima pasjes.. Bazoer uitstekend. Zoals we weten dat hj kan! Ziyech stond op deze wedstrijd met 2 assists en een goal.. Schandalig dat Bosz dan nog steeds zich voor de camera kritisch uitlaat over Ziyech..
  Sowieso zag je met dit middenveld dat de spelers elkaar begrepen en makkelijk konden vinden. Dat heb je met grote spelers altijd.. Zag direct spel..driehoekjes..ballen die strak en hard werden ingespeeld..frivool af en toe.. Gewoon zoals we Ajax willen zien! Heerlijk.
  Voorin prima met Cassierra op links en later Cerny die constant gevaarlijk was. Dolberg wat onzichtbaar, maar hoorde later dat hij zich ziek voelde. El Ghazi viel wat tegen.. Te weinig overzicht..teveel alleen doen wat vervolgens vaak mislukte.. De Ligt foutloos.. Zelfs Westermann heel behoorlijk.. Kan dus toch voetballen, belangrijke redding op de lijn.. Maar was erg verrast door Sinkgraven! Geweldige wedstrijd van hem.. Dijks gaat het nog moeilijk krijgen als hij zo blijft spelen.. Prima in de opbouw! Degelijk achterin. Tete liet zien de nummer 1 op de rechtsback te zijn van Ajax..
  Na deze heerlijke wedstrijd hoop ik dat Bosz zijn ogen opent en deze jongens een kans geeft de volgende wedstrijd.

  1. Remco425

   Inderdaad, weer ouderwets genoten. De oehs en aahs gingen regelmatig dior het stadion. Heerlijk! Een mooie prestatie van alle spelers die mee hebben gedaan!

 12. viator

  Zat duidelijk meer beweging in de ploeg. Met gudelj en riedewald is het erg statisch op het middenveld…

 13. Indojood

  Zo weer terug en voldaan thuis.

  Schöne op 6 stond altijd op de juiste positie om aanspeelbaar te zijn en deed louter goede dingen met de bal, zonder overdreven veel meters te maken. El Ghazi viel wat tegen maar gaf niet op en bleef het proberen. Vond niemand zwak spelen vandaag. Westermann vond ik zelfs opmerkelijk, verdedigend solide maar hij speelde Bazoer en Schöne strak terwijl deze in de dekking stonden, daar hou ik wel van. Sinkgraven ook uitstekend en waarom niet, de rechtsbuitens in NL zijn allemaal kleine ventjes dus ik zie hier wel toekomst in. Jammer van die actie van Cassierra in de 1e helft, had een prachtgoal geweest.

  Welterusten allemaal.

 14. Indojood

  Prachtige woorden van Frank Rijkaard bij de Johan Cruyff Foundation. “Cruijff is er toch een beetje bij”. Hoop dat Jopie ook heeft genoten van deze wedstrijd, er werd gespeeld zoals hij het graag ziet.

 15. vanzanten

  Ik heb voor het eerst in tijden genoten van onze club! Hopelijk blijft dit de strijdwijze vanaf nu!

 16. Vakje129

  Leuk en fris voetbal gezien daarom Complimenten voor het elftal , graag dit zo voort zetten Bosz…????

 17. Iamsterdam2015

  Zaterdag staan viergever dijks gudelj veldman en onana er weer gewoon en kunnen we ons na zo een leuke avond als gister weer lekker ouderwets hier lopen egeren. Pffft wordt nooit wat met die bosz……

 18. KBouter

  Hoe je het ook zien wilt…Schone is geen echte 6, hoe sympathiek hij ook is. Riedewald gewoon van weekend weer op 6.

Reageren is niet mogelijk.