There are no ads, please add some


Boussatta: ‘Vrees dat het geen gelukkig huwelijk wordt tussen Ajax en Ziyech’

0918heracles-ajax_ziyech_dolberg

Dries Boussatta, oud-Marokaans International, heeft grote twijfels bij de positie die Hakim Ziyech momenteel heeft in het eerste elftal bij Ajax en vreest dat het weleens een slecht huwelijk kan gaan worden tussen Ziyech en Ajax, zo laat hij weten tegenover het Algemeen Dagblad.

‘Natuurlijk hoop ik dat ik ongelijk krijg maar trainer Bosz moet hem in ieder geval op de positie zetten waar hij hoort en dat is op het middenveld. Nu staat hij voor paal langs de zijlijn als rechtsbuiten en op deze manier wordt het geen goed huwelijk’. Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf heeft ook zijn twijfels. ‘In de rust van Heracles – Ajax kreeg Ziyech de volle laag van Bosz met alles en iedereen erbij. Zijn positie en autoriteit in de groep is momenteel erg verzwakt’.

Bron: AD

 

 


Gerelateerde posts

111 reacties

 1. De seijs

  Als dat zo Door gaat met ziyech op rechtsbuiten dan geloof ik dat ook. Bosz hij moet naar het middenveld!

  1. Litmanen

   Lekker hoor Bosz. Eerst zeggen dat je Ziyech niet kan gebruiken en als hij dan gehaald wordt, dan ga je hem tegen de krijtlijn plakken!
   Het onvermogen van een trainer om een fatsoenlijke opstelling te maken wordt nu op de rug van Ziyech gegooid. Net of Ajax de afgelopen weken fantastisch speelt.
   Vanaf de voorbereiding heeft Bosz al problemen! Nog ff doorgaan en je haalt de Kerst niet.

   1. Jari_94-95

    Zo ging het met Sinkgraven toch ook. En met Eriksen en Andersen ook. Laten we de middenvelders lekker als buitenspelers fungeren..

 2. Teuntje

  Zullen we het even een kans geven. Na twee wedstrijden is dit wel erg negatief.
  Dat er gesproken moet worden, lijkt me helder, maar om nu al zo negatief te zijn….

  1. Geroldkohlen

   ondertussen 3! als je een nieuwe speler haalt die nu 2 jaar lang de beste speler is van de competitie, spelend op de positie waar hij speelde. dan ga je hem toch niet ergens anders neerzetten! dat zou hetzelfde zijn als (nu even een extreem voorbeeld ) manchester united Zlatan laatste man gaat neerzetten! doe je toch ook niet! Ziyech hoort op het middenveld, daar is gewoon geen discussie over lijkt mij!

   1. De seijs

    Juist goed gesproken. Ze weten het gewoon niet bij ajax. Ik zeg gudelj effe banken. Is toch geen ramp?

     1. Litmanen

      Hij mag blijven staan omdat hij niet slecht speelt. Ik denk dat Klaassen maar eens moet “banken”. Op zijn plaats Ziyech. Maar nog beter: Riedewald naar achter en een middenveld van Gudelj ( op zes ) Klaassen en Ziyech.
      Schone op rechts en Dolberg in het centrum voor.
      Op links mag Younes het van mij proberen.

   2. Starke

    Hij speelde bij twente ook rechtsbuiten, alleen verliet hij zn positie constant door naar binnen te trekken. Bij ajax is dat lastiger ivm minder ruimte. Nu staat hij vast, vooral met een 2 a 3 mansdekking. Met de zijlijn in zn rug en assistentie die er niet is word hij een inzichtbare speler

  2. Teuntje

   Als je mijn eerdere posts hebt gelezen, weet je dat ik absoluut geen fan ben van PB en dat ik se man helemaal niet goed met de spelers vind omgaan.
   Om nu al de knuppel in het hoenderhok te gooien vind ik net ff te snel?

   1. Ajax nr 1

    Dat vindt ik ook Teuntje. Maak in December de balans op en onderneem dan stappen. Er wordt slecht gevoetbald en de communicatie Is ver te zoeken naar de spelers toe. Maar als je toch verandering zou willen dan moet je bovenin bij de bobo’s beginnen. Ja dat roep ik al jaren maar ze zitten er nog steeds dus zal allemaal wel loslopen.

    1. HURBIE

     Laten de spelers met ze allen Bosz maar eens verrot schelden
     Beetje omhooggevallen trainer geworden die zich zelf in het rijte van de grote trainers van Europa thuis vind horen
     En vind hem net zo glad Als dat zijn hoofd is
     De bazen boven hem moeten maar even goed toespreken op zijn arrogantie en hem op zijn plaats te zetten
     Want de werkgever maakt nog steeds uit hoe hij het wil en niet Bosz kabouter

 3. koote207

  Als het zo doorgaat niet, maar misschien komt ome Peter met een verstandig besluit en zet hij hem op het middenveld ipv gudelj…!

  1. BobbyHaarms

   Marokkanen zijn best een trots volkje. Iedereen weet dat Ziyech zoveel beter is op het middenveld, dus laat Bosz hem daar staan dan kon Boussatta nog wel eens gelijk krijgen. Benut de kwaliteiten van je spelers nou eens naar behoren!

   1. HURBIE

    Ik begrijp die Bosz ook niet ,iedereen die maar een beetje verstand van voetbal heeft zegt dat Ziyech daar verkeerd staat en toch zet hij hem daar steeds neer
    Echt iets AJAX eigens zijn goed bij de club waar ze gehaald zijn ,en ze komen bij AJAX en er is geen schim meer over van die goeie speler
    Zo is het bij veel spelers gegaan die zijn gehaald

     1. BobbyHaarms

      Klopt helemaal, ze worden voor ettelijke miljoenen binnengehaald en binnen 3 maanden is de helft van je vermogen alweer verdampt omdat een speler bij ons niet uit de verf komt. Haal hem dan niet als ie toch niet optimaal benut wordt..

     2. HURBIE

      We lullen wat af op deze site hoe het wel of niet moet met ze alle
      We kunnen ons er kwaad om maken maar ze doen toch waar ze zin in hebben

 4. RonJ64

  Hey Dries, bemoei jij je er ook ff mee…..?…speelt net bij de Beste en Grootste dus Relax, maar dat Ziyech op t middenveld hoort, lijkt me duidelijk….kale en kokkie maar ff met Peter Bosz gaan babbelen..??

 5. Michel6172

  Dat geloof ik ook als Peter B zo door gaat, overal hoor je het en iedereennziet het dat dit zijn plek niet is waar Professor Peter Bosz hem neer zet. Maar toch doen. Hij moet die plek leren zegt Peter Bosz dan. DIE JONGEN HOEF JE NIETS TE LEREN. Leer zelf eens dat je goed fout zit met waar je mee bezig bent. ?Zo niet blij met Professor Peter Bosz. ?

 6. Valentino

  Of hij moet op rechts de vrije rol gaan krijgen of Viergever moet weer op de bank, Riedewald weer een linie terug, Gudelj op de plek van Riedewald en Klaassen en Ziyech ervoor. Traore op rechts en Dolberg in de spits.

 7. Kevke87

  kreeg de volle laag in de rust met iedereen erbij??? als dat waar is, moet bosz echt OPROTTEN!!!! zo ga je niet om met een nieuwe speler. vandaar de wissel. Hij wilde hem ook in eerste instantie niet hebben toch??

     1. Kevke87

      precies, ik vermoed dat hij hem gewoon niet wil hebben ofzo. je hoorde hem ook op tv zelfs terugroepen naar z’n positie.

     2. Teuntje

      PB is ook de man die tijdens de transferperiode riep dat Ziyech niet nodig was!
      Een blinde kan zien dat die jongen onvoorstelbaar goed kan voetballen, maar op de linksbuiten positie zijn spel niet kan spelen. Ik hoop dat PB zijn koffer nog niet in de kast heeft gezet, want van mij mag hij verkassen

 8. Jimmy1971

  Als het tussen Bosz en Ziyech niet goed gaat komen , verdampt er weer 11 miljoen !!
  Misschien moet Bosz even op gesprek bij zijn bazen komen !
  Als je Ziyech niet op het middenveld wil gebruiken had je beter voor 5/6 miljoen een vleugelspeler kunnen halen ..

 9. Widi

  Er is een groot misverstand over “het Ajax voetbal”. Dat wordt al lang niet meer gespeeld. We spelen immers niet meer met een echte links- en rechtbuiten. We spelen niet meer met een spits die aanspeelpunt is en die bij voorzetten naar de eerste paal komt. Omdat we het Ajax spel niet meer spelen, hoeft Ziyech daar ook niet aan aan te passen. Wat we moeten doen, is kijken welke wapens we hebben. Vervolgens moeten we kijken hoe we die wapens zo goed mogelijk in stelling kunnen brengen. De rest moet gewoon zorgen dat die wapens goed functioneren en dat we geen goals tegen krijgen. Ik denk dat Ziyech een wapen is omdat hij een goede steekpass heeft en omdat hij mensen kan uitspelen. Verder is Klaassen een wapen omdat hij veel en vaak goed loopt, waardoor hij vaak goed voor de goal komt en veel scoort. Bedenk dus een opstelling/ speelwijze om deze twee spelers optimaal te laten renderen. Als je een speler koopt voor 11 miljoen, dan hoeft die speler zich niet aan te passen. Je past het team zo aan dat die enorme investering rendeert.

  1. Kevke87

   perfect verwoord widi. het ajax voetbal in traditionele zin, bestaat al jaaaaaaaren niet meer. Gewoon
   Onana
   Tete. sanchez riedewald dijks
   bazoer
   ziyech klaassen

   el ghazi. dolberg. younes

   lijk mij de beste opstelling
   el ghazi geef tenminste voorzetten en bazoer heeft gewoon teveel potentie. vertrouwen geven die jongens

  2. Widi

   En als je Ziyech zo gaat gebruiken, moet je ook goed kijken welke voorhoedespelers je opstelt. Hoe sneller hoe beter. Ik denk dat younes dan niet altijd zal starten. Snelle, doelgerichte spelers kunnen door Z gelanceerd worden.

   1. Widi

    Geen tijd stoppen in Traore als spits. Die is volgend jaar gewoon weg. Meteen Dolberg erin. Die past beter bij Ziyech en Klaassen. Bovendien is hij eigendom van Ajax. Ben alleen bang dat Bosz een punt wil maken met Traore. Nou ja, hij mag kiezen: zijn punt maken en na een jaar vertrekken of succesvol zijn met Ajax. We gaan het zien.

    1. In memory of Johan Cruijff

     Feit dat we nu geen Ajax spel zien wil niet zeggen dat we dat vaarwel moeten zeggen. Juist niet, het Ajax spel hoort bij Ajax en daarom ben je supporter van Ajax. We moeten spelers hebben die passen in het Ajax spel en anders ….. ophoepelen. Heb je ze nu niet dan moet je er als de donedr aan werken dat ze er wel weer komen. Hoe heet dat plan ook al weer …….. ben het ff kwijt.

     1. Indojood

      Zo zie je maar hoe snel Johan vergeten wordt. Sinds zijn dood is het angstig stil, bij Ajax en bij de supporters. In de 14e minuut klappen en juichen? Vergeet het maar. Begin me steeds meer te schamen voor deze club.

     2. BobbyHaarms

      Er lopen teveel huichelaars rond Indojood. Geld voert al tijden de boventoon, en nota bene de speler die onze club voor altijd groot heeft gemaakt…ach, het komt de heren verdomd goed uit dat ie er niet meer is. Gewoon geen woorden voor..

     3. Indojood

      Die huichelaars daar verwacht ik niets van. Maar supporters ook. Wie praat er nu hier nog over Cruijff en zijn plan/visie? Bijna niemand meer.

     4. BobbyHaarms

      De meesten zijn denk ik te jong om te beseffen hoe belangrijk Johan voor Ajax was, en nog steeds is. Men is tegenwoordig al blij als er gewonnen wordt, hoe maakt dan vaak niet uit.

     5. In memory of Johan Cruijff

      Den k dat ik mijn nick wijzig in: “plan Cruijff blijft de oplossing, uitgevoerd door Jonk”. 🙂

 10. Velibor

  Ben bang dat dit een prestigekwestie gaat worden voor meneer Bosch en ben over het algemeen de mening toegedaan dat een trainer de baas moet zijn maar twijfel er nu over of Drs.P zijn puntje niet wil halen in deze.

 11. JohnDoe77

  Peter slaat de plank COMPLEET mis! Een aankoop op de verkeerde plek zetten en hem dan in zijn derde wedstrijd wisselen en te kakken zetten ten overstaande van de groep is echt het kapot maken van het grootste talent van Nederland. Tijd om Bosz terug te sturen naar Rotterdam voor hij meer verpest dan alleen de CL!

 12. Slingertje.

  Daar ben ik ook bang voor want kakkie Bosz is zo eigenwijs als een achtereind van een varken en blijft zijn eigen zin doordrijven en dat is heel erg dom van hem.
  Maar misschien wordt hij op tijd wakker en zet hij Ziyech toch op het middenveld.

 13. -buitenkantje rechts-

  De oplossing ia makkelijk maar vereist wat durf..
  Spelen in 3-4-3 formatie..

  Tete. Sanchez. Dijks

  Riedewald
  Klaassen. Gudelj
  Ziyech
  Traoré. Cassierra
  Dolberg

  Aanvallend des Ajax voetballen! Met 3 spitsen en Ziyech erachter om ze te bedienen met steekballen. In punt naar achteren Riedewald.

  Taak 1 van wen coach us de beste spelers op te stellen en op de juiste positie neer te zetten.

  1. Jimmy1971

   In de competitie zou dit zeker moeten kunnen , ook omdat Riedewald bij teveel druk een lijn naar achteren kan kiezen !
   Europees zal dit lastiger worden ..

 14. Charka53

  Het zou zomaar kunnen dat we weer problemen hebben met één met Marokkaans bloed. Hoe zou dat toch komen.

  1. Widi

   Ik verzoek je dringend hier geen rascistische opmerkingen te plaatsen. Aan de beheerder: blijft dit gewoon hier staan?

   1. In memory of Johan Cruijff

    Widi, het is slechts heel zelden dat hier opmerkingen van het forum gehaald worden en al helemaal niet via een verzoek in het topic. Je zal de site dan persoonlijk een mail moeten sturen met het verzoek.

    1. In memory of Johan Cruijff

     Ik lees trouwens op andere fora dat er gewoon in de regels staat dat je geen ziektes, grof taalgebruik of racistische opmerkingen mag plaatsen. Zou ook een mooie zijn voor deze site.

    2. Widi

     Ik ga er van uit dat de beheerder meeleest. Als er dan niets mee gedaan wordt, weten we ook waar die staat.

  2. Indojood

   Ik geloof niet dat Charka53 hier iets racistisch zegt. Toen Ziyech de vraag werd gesteld over waarom er zo weinig Marokkanen de absolute top bereiken, gaf hij als antwoord dat daarvoor verschillende redenen zijn maar dat hij dat maar de eerste moet zijn. Om maar aan te geven dat een dergelijk onderwerp best bespreekbaar mag zijn.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Opmerking, met name laatste zin, in gewoon niet slim Charka53. Komt neer op het spreekwoord van over een kam scheren.

   1. Charka53

    Nou In Memory het was eigenlijk cynisch bedoeld hoor en ik heb niets tegen Ziyech of El Ghazi hoor , het zijn fijne spelers dus zoals alles het wordt weer eens opgeklopt tot iets ergs het zou ook een opmerking kunnen zijn over Klaassen of Viergever dus laat het er maar bij .

  2. Widi

   Als je iets niet rascistisch bedoelt, schrijf het dan ook niet zo op. Nu kan ik niets anders denken dan dat je een hekel hebt aan Marokkanen……

   1. Charka53

    Nou Widi dan heb je het helemaal mis en ik maak me meer zorgen om jou dan om mijn opmerking , maar het geeft niet wat jij denkt hoor en ik zal het voortaan anders formuleren om jou gerust te stellen en ga natuurlijk goed opletten of jij je een keer verkeerd uit drukt . We gaan het nu weer over Ajax hebben een fijne dag nog.

    1. Widi

     Ik maak fouten. Die zul je heus vinden. Maar je zult van mij niets lezen over “Marokkaans bloed”. Als je iets over een speler wil zeggen, noem je zijn naam. Zodra je over zijn nationaliteit begint, neem ik aan dat je meer bedoelt dan die speler. Punt uit.

     1. Charka53

      nog even dit Widi ik had het over marokaans bloed niet over een marokaan ,Ziyech is een Nederlander hoor.

   2. f-side64

    dus als je voor je mening uit kom noem jij iemand 1 rascist we leven nog altijd in 1 land met vrije menings uiting je moet eens kijken wat die geitenneukers in de wijk poelenburg (zaandam) allemaal zeggen over ons met dit is onze wijk er is nx bij vsn die pleuris turken ze moeten blij zijn dat we ooit hun ouders binnen hebben gelaten.

    1. Widi

     Ik wijs hem op rascisme omdat hij het over ” Marokkaans bloed” heeft. Dat heeft niets met je mening uiten te maken. Het probleem is dat jij en hij dat niet lijken te begrijpen. En wat er in Zaandam gebeurt, heeft ook niets met Ziyech te maken. Volgens mij zijn dat Turken. En al waren het Marokkanen, je moet gewoon niet iedereen over 1 kam scheren. Rascisme hoort niet thuis op dit forum. Hou er dus mee op. Als Ziyech er dit weekend 3 maakt, staan jullie weer te juichen.

     1. f-side64

      dat bepaal jij niet widi of geil jij op besneden lullen of op kerels met een baard als een geit en gekleed in een gebleekte jute zak dus widi krijg jij ff lekker de pleuris

     2. f-side64

      ik ben gewoon eerlijk kan rutte en zijn politieke holmaatjes nog 1 voorbeeld aan nemen we durven nx meer te zeggen tegenwoordig uit angst voor aanklacht of uit gemaakt te worden voor rascist nou tegen hen die zich niet geaccepteerd voelen in ons en MIJN LAND zou ik willen zeggen lever je uitkering en nederlands paspoort in en tief weer lekker op naar land van herkomst ik zal er geen traan om laten ben liever een rascist dan zo’n achterbakse anaal ridder als m. rutte.

     3. In memory of Johan Cruijff

      Jij zorgt er wel voor dat je geen aanklacht krijgt. Jij doetvje vuilspuiterij lekker anoniem. Dapper hoor. Ik denk vanaf een heel klein zolderkamertje. Ik sta wekelijks een paar keer in het AZC. Ik loop met opgeheven hoofd langs groepen met spandoeken met de meest nare teksten. Jij kan je alleen maar verbergen.

     4. In memory of Johan Cruijff

      Ik ken de buurt goochem. Het is het adres van de Blokker. Woon je in het tosti ijzer.

     5. In memory of Johan Cruijff

      En ik had het over laffe anonieme mensen die het internet misbruiken voor smaad en racisme ed. Wel op blijven letten ajb.

     6. f-side64

      ik ben ook zo in real life hoor dit is en blijft nederland dus alle kleurlingen passen zich maar aan

     7. f-side64

      so what maar jij bent de meest anonieme pisnicht ik heb deze nickname al sinds 2014 de hoeveelste is deze van jou maar ik had je ook iets gevraagd of mag je het niet zeggen van je mammie weet ze trouwens dat je op deze side aanwezig ben of doe je dat stiekem als ze je melk aan het verwarmen is.

     8. In memory of Johan Cruijff

      Oke dan: ten eerste leer lezen. Ten tweede: ik ben altijd in 425 bij de thuiswedstrijden vlakbij de trap. Ik ben regelmatig in het AZC van Katwijk. Ik ben regelmatig in Assendelft. Ik heb connecties in Hillegom. Ik heb hier nu mijn 4e nickname denk ik, allemaal gewoon aangegeven waarom deze is veranderd. Ook totaal onbelangrijk. Jij geeft alleen adressen van winkels, het laatste was waarschijnlijk het vriesvak. Maar goed, tijd voor einde episode gelul. Omdat jij mij vergelijkt met een pisnicht (echt niveau) zal ik jou iq vergelijken met het iq wat je in een konijnenkeutel terug zal vinden. Zo ff elkaar weer over en weer bezig gehouden. Doei, fijne wedstrijd.

     1. Indojood

      Jazeker f-side64. Als religieuze minderheid (katholiek) en op een zwarte lijst aangemerkt als anti-regeringsactivist was het leven voor mijn vader zwaar in het Indonesië van Soeharto, een militair fascistisch regime. Met kerkelijke contacten en steun zijn we in 1977 in Amsterdam (Buitenveldert) terecht gekomen. En daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Dus ik erger me ook groen en geel aan al dat tuig in Zaandam, Ede of waar dan ook.

     2. f-side64

      mooi zo ze gaan steeds meer denken dat ze nederland kunnen intimideren en wat doet de burgemeester en rutte eraan geen ene moer ze schijten allemaal in hun broek voor dat volk zelfs de politie dwingt geen respect meer af rara hoe zou dat nu komen !

   3. f-side64

    widi we leven in nederland hoor niemand heeft die kamelen neukers gevraagd om hier te komen wonen of moslims niet rascistisch zijn kijk wat er in zaandam gebeurd de nederlanders worden door bovengenoend geloofd geintimideerd en hun noemen ons k..k.r kaaskop het is hun wijk niet het blijven buitenlanders hoe graag ze ook geaccepteerd willen worden.

  3. f-side64

   charka laat al die politiek correcte moederskindjes zoals widi en i.m of jc toch de tering krijgen dat jij je druk maakt om wat die pisnichten van je mening vinden kan im niet begrijpen.

 15. In memory of Johan Cruijff

  Beste beheerders van deze site, ik heb geen zin in een apar mail. Jullie moeten gewoon vaker meelezen hier. Een paar fatsoensregels opstellen zou geen kwaad kunnen. Verder een aantal hier verplichten om alleen nog maar reactie te geven met naam en adrs en BSn is ook een oplossing.

  1. f-side64

   ojee heb je super nerd in memory of johan cruijff ook weer mocht je opblijven van je mammie ?

 16. PCK

  Houd dat gezeik van dat zielige krantje dan nooit op? Zodra ik zie dat het AD als bron vermeld staat weet je dat er weer gestookt gaat worden. Zielige mensen daar.

 17. Mauheb

  Idd Ajax nr 1: en zo lang we iedere week met dit dramatisch voetbal (of hoe je ook mag noemen?) ook nog steeds 3 punten pakken, geven ze zichzelf ook nog schouderklopjes!! Het is zeer slecht gestelt met dit Ajax…..helaas!
  Het beste is dat ze verliezen, zodat er dan misschien eindelijk “echt” iets gaat gebeuren!

 18. Mauheb

  Dr Bosz, je mag tot de kerst aan rommelen, en dan als de sodemieter opzouten!! Dan als de wiede weerga “plan Cruijf oppakken door Willem Jonk snel terug te halen! Dat is de enigste oplossing, voor deze club. Ik begin me echt te schamen na 40 jaar Ajacied te zijn.
  Je hoort ook niets meer over onze grootste
  aller tijden??? Vreemd erg vreemd allemaal……

Reageren is niet mogelijk.