There are no ads, please add some


Ziyech reageert geprikkeld: ‘Speel liever op het middenveld, maar dat weet de trainer ook’

0831ziyech

Hakim Ziyech werd in de wedstrijd tegen Heracles na ruim een uur gewisseld en daar baalt de speler van, zo laat hij weten tegenover de camera van de NOS. ‘Als de trainer denkt dat hij mij moet wisselen dan moet hij dat doen en heb ik het te accepteren. Ik speelde niet mijn beste wedstrijd en speel het liefst op het middenveld, dat weet de trainer ook. Echter als hij mij op rechts wil opstellen speel ik daar, punt’. Trainer Bosz reageerde ook op de uitlating van Ziyech en snapt de ophef niet. ‘Was hij teleurgesteld? Nou hij gaf ons gewoon een hand en het was een normale wissel. Natuurlijk zal hij niet blij zijn, maar om dan direct te roepen dat hij teleurgesteld was. Hij had in mijn ogen een heel normale reactie’.

Bron: NOS


Gerelateerde posts

88 reacties

 1. Michielafca

  Goh verassend. Zo heb je dus helemaal niets aan ziyech maar gelukkig voorspelde ik dat al vooraf.

  1. jojocoolio

   Alleen de trainer snapt het nog niet….

   Boer
   Tete Sánchez Riedewald Dijks
   Bazoer Ziyech Klaassen
   Traore Dolberg Younes

   1. Michielafca

    Helemaal met je eens. En waarschijnlijk hebben wij allebei die knvb trainingscursus niet eens gevolgd…

    1. De seijs

     Dus Bosz ziyech volgende wedstrijd op het middenveld. Spelers neerzetten waar ze het best zijn. Dus ook veltman banken. En Tete op zijn eigen plaats. Pas als iedereen op zijn eigen plaats speelt dan pas gaat het draaien. En de beste moet spelen!

    2. Charka53

     Daar kan ik mee leven maar Bosz heeft er verstand van dus hij zal het wel beter weten , maar als hij zo dwars blijf doen wordt het geen kerstpakket van Ajax dit jaar.

   2. hansjmn

    Zal hij ook niet willen snappen! Daar is hij te eigenwijs voor en heeft hij te weinig inzicht in. Wat moet Ziyech nu op rechts buiten? Compromis om een dure speler te frustreren …..

   3. AFCARay

    Onana
    Tete sanchez veltman dijks
    Ziyech klaassen gudelj
    Schone traore younes

    Ik zou zo’n opstelling maken maar das mijn mening…

   4. Cootje Adriaanse

    Jojocoolio, helemaal met je eens!

    Veltman op de bank

    Boer zorgt voor rust met zijn ervaring totdat Krul is klaargestoomd

    Ziyech moet gewoon “op 10”

    Ajax lijkt er een ster in te zijn om spelers die bij hun oude club schitterden verkeerd te gebruiken

    Schandalig

    Ik vraag me steeds meer af wat zo’n technische staf doet. Zo’n Spijkerman moet bij de interne voorbespreking Bosz er toch op wijzen hoe die het in zijn hoofd haalt om Ziyech niet op het middenveld te zetten!!

   5. Boristja

    Toch zou ik persoonlijk gudelj niet passeeren belangrijker dan je denkt, vooral in balverlies doet hij dingen die ziyech klaassen en bazoer niet doen.. verder vind ik onana het prima doen ik denk betet dan boer het zou doen.

 2. dickst14

  Volgende week staat ie misschien rechtsback. Bosz wordt wakker en benut de sterke kanten van je spelers

  1. creutz1977

   idd! we misten creativiteit op het MIDDENVELD!!! halen geweldige creativiteit ziyech binnen… Want doen we zetten hem vast aan een riem op rechts… gebruik je spelers in hun kracht… op het middenveld heb je nu eenheidsworsten lopen… aan bal erg zwak zonder maar ook enige creativiteit… Klaassen is een loper.. Kan perfect de ruimtes in lopen… ziyech kan perfect die passes geven en zelf scoren… Riedewald is een slot op de deur dus dat snap ik nog… Maar die Gudelj… prima om een bal af te pakken maar verder loopt hij alleen maar in de weg of gedekt… En hij heeft tikje breed of terug uitgevonden… En het mooie is dat hij totaal geen zelfbeeld heeft… vind zijn eigen trap grandioos en zichzelf waarschijnlijk ook fantastisch… heel de wereld schreeuwt het maar dat is een trainers trekje volgens mij… het juist niet doen wat iedereen ziet…Want dan heb je een visie of wat dan ook…. En die 5 seconden regel dan… was het er helemaal mee eens hoor… druk zetten laat zien wie Ajax is, maar een aantal spelers lopen te huilen… Van zwaar etc,.. En weg is die regel…. weg met die spelers die dat niet trekken!!! daar is niets tactisch aan… Dat is inzet en ballen tonen! ben echt klaar met sommige schoolventjes die in het veld lopen… zou klaar met mijn frustraties… slaap lekker

   1. dickst14

    Dat middenveld heeft alles, Dolberg in de spits en als Klaassen rechts op het middenveld komt Tete erachter

     1. Widi

      Zoals ik voor het weekend al schreef: Tete heeft niet de vorm van voor zijn blessure. Hij zal eerst op de training moeten laten zien dat hij weer heel moeilijk te passeren is. Dan wordt hij vanzelf opgesteld als Veltman zo blijft spelen.

     2. In memory of Johan Cruijff

      Zegt de man met zelf diverse favorietjes die niet meer in de basis voorkomen/voor kwamen. Over kleine neefjes gesproken.

     3. Litmanen

      Je blijft een vreemd figuur Ajax/ Barcelona. Haast nooit een inhoudelijke reactie. Altijd het conflict met iemand zoeken. Word je er zelf niet eens moe van?
      De rest van de wereld wel namelijk.

     4. Indojood

      Jij bent een vreemd figuur, Litmanen. Dickst14 mag Tete niet suggereren als basisspeler maar een paar reacties verderop doe je dit vervolgens zelf doodleuk.

      Verder lees ik in jouw reacties vaak dat mensen die er een andere mening op nahouden, naar Hans Anders moeten, dom zijn, een gat in hun geheugen hebben of Alzheimer hebben. Denk je dat dergelijke opmerkingen bijdragen aan een inhoudelijke discussie zonder conflicten?

     5. In memory of Johan Cruijff

      Litmanen, als je mijn inhoudelijke reacties niet snapt is dat niet erg maar zeg niet dat ik ze niet plaats. Dat is dom en dat is iets om moe van te worden. Ook niet namens de rest van de wereld praten, dat klinkt als radeloos op zoek zijn naar medestanders die er haast niet zijn.

     6. 11Younes11

      Praat ff voor jezelf, Litmanen. ImoJC heeft gewoon een punt, maar dat vind je lastig om mee om te gaan.

  1. HURBIE

   Bosz zelf vind dat hij het helemaal heeft gemaakt dat hij de trainer van een Nederlandse Topploeg is
   Alleen de pest is dat hij geen Toptrainer is

 3. Charka53

  Dat is begrijpelijk iedereen weet waar zijn kwaliteiten liggen en toch doe Bosz wat hij wil en volgens mij helpt hij Ziyech naar de klote en het elftal krijgt niet wat het verdient , een goede Ziyech.

 4. ajaxpers

  Na deze onprofessionele reactie van pb mag hij van mij oprotten. Hoe kun je spelers mentaal kapot maken? Laat een trainer van onder hun niveau aan het werk.

 5. Gianni

  Gewoon traore op rechts of el ghazi en dan dolberg in de spits middenveld met ziyech klaassen en riedewald of bazoer en tijd dat tete er weer in komt op rechts

  1. Litmanen

   Ik ben geen fan van Tete, maar als je nu eens begint met de minst gepasseerde verdediging van vorig jaar op te stellen: Tete, Veltman, Riedewald, Dijks.
   Boer erachter zodat we even van die springclown verlost zijn.
   Gudelje op zes. ( deed hij vorig jaar prima)
   Midden Ziyech en ok Klaassen.
   Voorin Ghazi of Cerny, Dolberg en Younes.

   Rust in. De tent. En pas andere mensen gaan inpassen en proberen als het kan en niet als je vijf punten achterstaat op 010.
   Bosz maakt op dit moment elftallen waar de onzekerheid van afdruipt. Regel dat eerst voordat je gaat experimenteren!

   1. Toppertje

    Litmanen, Wil je Sanchez eruit halen? De enige die op dit moment presteert en verdedigend veel beter is dan Veltman. Rust is goed maar aanmodderen met spelers die niet presteren zorgt voor onrust op de bank. Younes? Hou op zeg.

    1. Indojood

     Sanchez is de eerste die je opschrijft als je nu een opstelling maakt. Heb altijd veel kritiek op Ajax en haar beleid maar dit lijkt een prima aankoop waar we hopelijk nog een paar jaar plezier van zullen hebben voordat ie alsnog naar Camp Nou verhuist.

 6. Mooi

  Daar heeft hij meer waarde voor Ajax en niet op de rechter buit

  Daar heeft hij ook zijn meer waarde voor Ajax .dan moeten er maar slachtoffers vallen het is niet anders

 7. KBouter

  Ben benieuwd hoe Ziyech gast reageren als hij 5x gewisseld gast worden en Gudelj Enof Klaassen er blijven staan. Ben reuze benieuwd!@

 8. tscheu

  Carrières Tete, Bazoer en Ziyech worden verziekt. Wat een kapitaalvernietiging! En daar krijgt Bosz nog veel geld voor ook. Rare wereld!

 9. EugAjax

  Als Ziyech op het middenveld wil spelen moet hij Klaassen, Gudelj of Riedewald uit de basis spelen. Het feit dat Bosz hem na 60 minuten moet wisselen omdat zijn inbreng niet groots was geeft aan dat hij nog ver van dat doel is. En het is geen excuus dat hij op rechts staat dat was bij Twente ook zo in zijn beste laatste seizoen. Ziyech zal moeten wennen aan het feit dat hij ver boven iedereen stond bij Twente maar bij Ajax just one of the guys totdat hijzelf anders heeft bewezen. Hierarchie dwing je af op veld niet door de microfoon.

  1. creutz1977

   niet eens bij twente had hij een vrije rol… stond op papier daar maar was gewoon een extra middenvelder… Nu moet hij daar blijven dan heb je geen reet aan creativiteit wat het MIDDENVELD mist… En bij twente zakten tegenstanders niet helemaal in… Dus zijn ruimte is nu helemaal beperkt… En waar is die ruimte wel… Op het middenveld…

    1. Toppertje

     Foutje. Waarom niet met Dolberg en Traore in de spits en Ziyech naar het middenveld. Younes lekker banken en we kunnen zo net zo goed attractief voetbal spelen. Probleem is dat er geen keuzes gemaakt durven worden maar vasthouden aan een systeem waar we geen spelers voor hebben zal tot niets leiden.

 10. BobbyHaarms

  We hebben met afstand de beste middenvelder van de eredivisie en wat doen we? Ja die laten we ergens rechtsbuiten wegkwijnen, een plek waar hij nauwelijks tot zijn recht komt en dus gaat zwerven. Ziyech moet oppassen hoe hij reageert tegen de pers, maar kan me zijn teleurstelling en ongenoegen hierover echt levendig voorstellen.

  1. Zlatan

   Bobby Haarms , kan me voorstellen dat hij de pest inheeft , nu kan hij niet zn goeie spel laten zien ! Nee Bosz heeft een harde kop , de kwal .

 11. Wembley71

  Terecht jongen. Geef die LUL van een Bosz maar z’n flikker. Die stompzinnge idioot verkwanselt al het jeugdige talent en kapitaal! Nog effe en dan wandelen Tete en Bazoer ( waar men afgelopem transferperiode toch een aardig bedrag voor kon vangen) zo gratis de deur uit, terwijl die mafketel in mei sowieso pleitte is. Het is nu echt zaak dat flapie en consorten actie gaan ondernemen anders gaat dit echt heel echt fout. Laat die Servische clown maar lekker staan dwaas. Heb van de zomer al geroepen dat we beter af zijn met v.d. Brom maar ja…….pffff wordt er niet leuker op

 12. Geroldkohlen

  ik had al mijn twijfels aan Bosz, maar nu geloof ik er al helemaal niet meer in! iedere trainer zou gewoon Ziyech op het middenveld plaatsen, en traore op rechts!!!! gudelj of bazoer op 6 en riedewald in het centrum!!! en tete terug in de basis!!!! ik vind hem echt niet meer geschikt voor dit team van ons ajax te leiden, dit is belachelijk en wij worden alleen maar belachelijker gemaakt. en dan de spelers, die niet geloven in hun trainer . dus er is al geen chemie, dus sorry Bosz maar Next!!!

 13. Michel6172

  Hij stond idd bij twente ook rechts maar kreeg daar de ruimte, Ziyech varandere vanmiddag even van plek en meneer Bozs zat alweer te schreeuwen dat ie breed moest gaan staan. Deze jongen, Ziyech moet je de ruimte geven, dan is ie het meest creatief. By the way, iedereen zag dat Ziyech ontevreden het velt verliet. Peter Bozs met, hij gaf ons gewoon een hand?? Zelfs in dat verdraaid ie weer. Want zo gewoon gaf ie niet de hand.
  Hij maakt spelers op deze manier alleen maar meer onzekerder dan dat ze nu al zijn.
  Ajax moet hier echt iets aan doen want dit gaat niet.

 14. Bob0667

  Grootste fout trainer Peter Bosz, zet verd… Dolberg in de spits en de betse aankoop waar hij zich het beste voelt

 15. In memory of Johan Cruijff

  Hij mag van mij best mondig zijn. Hebben we hard nodig. Je krijgt als goeie middenvelder geen 5 jarig contract om vastgezet te worden op rechts. Laat hij maar lekker eigenzinnig zijn. Zijn momenteel allemaal stille volgers verdr.

 16. Michel6172

  Ik wist het al meteen dat dit niks zou worden met Peter Bozs, kreeg dan vaak negatiefe reacties terug. Ik dacht wacht maar af jongens. Dacht, voor kerst en misscien al wel eerder gaan ze het zien wie werkelijk Peter Bozs is. En wat gebeurd er nu…………
  Hij stond bekend dat ie een heel moelijk persoonlijkheid heeft om mee samen te werken. Alles wat goed is is verkeerd en alles wat verkeerd is dat is goed bij meneer Bosz.
  Snel voor vervanging zoeken voor dat het te laat is. En te laat bedoel ik dat onze jongens niet moeten wennen aan dit voetbal, want anders wordt het nog eens jupiler league voor Ajax.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Het idee van Bosz is helemaal niet verkeerd, goed zelfs. De uitvoering van Bosz schort het aan. Dat geeft ook aan dat het schort aan de rest van het technisch hart. Bosz kan en mag geen einzelganger zijn en daar lijkt het helaas wel op.

 17. Slingertje.

  Hij hoort gewoon op het middenveld want op rechts heb je helemaal niets aan Ziyech.
  Die Bosz moet eens wakker worden.

 18. Jimmy1971

  Volgende week dan maar je trainer het ongelijk laten zien ( wat meer zwerven ) met wat doelpunten , Ziyech !!

 19. Indojood

  Ik begin het vertrouwen in Bosz te verliezen maar niet om de redenen die ik had verwacht. Hij gaat hetzelfde doen als FdB. Winnen is het medicijn dus zolang Bosz punten haalt, blijft hij zitten. Hij gaat hiervoor zorgen door vastigheid in te bouwen met rots in de branding Gudelj en ballonartiest Klaassen als het super middenveld. Dijks is ook blij want de 5 seconden regel is weg dus hij wordt niet meer moe. Creatieve spelers zoals Ziyech worden niet gebruikt op hun kracht en ik heb de hoop op een debuut van Nouri opgegeven.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Vwb Nouri ben ik nog benieuwd naar de beker wedstrijd. Is hij er dan ook niet bij geef ik het ook op. Vwb Bosz hebben een aantal gelijk hier. Hij is erg eigenwijs. Zag Johan dat niet? Qua spelopvatting is er niks mis maar de uitvoering en het zetten van de juiste mensen op de juiste plek, daar gaat het om..

 20. Brokamp

  Koop dat contract van Bosz met zijn maatje maar mooi af we hebben toch geld genoeg. Zet er zo lang een interim trainer op en haal volgend seizoen van de Brom maar op.

 21. -buitenkantje rechts-

  Deed me pijn hem zo te zien worstelen op rechts.. Op papier een vrije rol, maar iedre keer als hij ging zwerven werd hij luidkeels gecorrigeerd door Bosz..
  Als je een speler haalt voor 12 miljoen stel je hem toch op waar hij het best rendeert? Als je dat niet in de gaten hebt ben je verkeerd bezig.. Bosz wil vaste patronen en wil dit bereiken op het middenveld met Gudelj en Klaassen..beide spelers scoorden en dus zal Bosz hierin zijn gelijk zien. De waarheid was dat ook deze wedstrijd een kopie was van de vorige wedstrijden met het verschil dat deze tegenstander nog zwakker was. Schrijnend is de besluiteloosheid.. trage tempo..gebrek aan inzet.. Geen creativiteit.. Niks klopt in dit team.. Echt niks!
  Achterin moeten natuurlijk:

  Tete Veltman. Sanchez. Dijks

  Voor Veltman mag ook Riedewald. Afhankelijk van vorm. Herstel dus gewoon het best functionerende deel van het elftal onder FdB met uitzondering van Sanchez.

  Dan op het middenveld:

  Nouri. Ziyech. Klaassen

  Met dit middenveld heb je op bijna iedere tegenstander een surplus aan creativiteit en technisch vermogen.

  Dan voorin zou ik drie spitsen opstellen. Beetje copie model Barca.. Ipv Neymar..Messi.. Suarez hebben wij Cassierra… Dolberg en Traoré.. Je moet ze een vrije rol geven met veel positiewisselingen. Ingespeeld een levensgevaarlijk trio.

  Voordeel is dat je in dit systeem zo een schaduwteam kunt opstellen. Dus alle posities zijn dubbel bezet. Zie maar:
  Veltman. Riedewald. Viergever. Viergever

  Vd Beek. Bazoer. Gudelj

  Cerny. El Ghazi. Younes

  Dus versterken van middenveld door meer voetballend vermogen en creativiteit en voorin door meer scorend vermogen..

  1. Toppertje

   Top elftal BR. Denk dat het internationaal te licht en verdedigend tekort komt op het middenveld maar er zit zoveel voetbal in dat ik dat liever zie dan de armoe waar ik nu naar zit te kijken. Younes banken dan heb je bij mij al een streepje voor.

 22. EugAjax

  BR mooi een onderbouwd verhaal. In mijn optiek ook nog veel goede dingen. Ik denk alleen dat indien je beetje Barca wil kopieren dan Ziyech juist vanuit rechts kan spelen. Met Traore in spits en Younes links. Zou ik Riedewald doorschuiven naar middenveld. Met Nouri en Klaassen. Ben alleen wel benieuwd naar beweegredenen van Bosz waarom Nouri nier bij selectie zit.

  1. -buitenkantje rechts-

   Tja.. Ben geen fan van Younes zoals je misschien is opgevallen en zie Ziyech het liefst achter de spitsen.

   1. Indojood

    In dit geval creëer je een probleem voor Nouri en Klaassen door Ziyech op 10 te posteren. Zij moeten dan met zijn tweeën het hele middenveld bespelen en de afstand naar Ziyech wordt onoverbrugbaar. Dan wordt het erg makkelijk voor de tegenstander om druk te zetten. Als je het dan toch over Barca hebt kijk dan eens naar de rol van Busquets (Riedewald) als controleur, daarvoor Rakitic (Klaassen) en Iniesta (Ziyech) waarbij deze laatste twee niet al te gebonden zijn aan hun plek.

    1. Toppertje

     Riedewald voor Veltman en we moeten in de meeste wedstrijden prima uit de voeten kunnen. In de topwedstrijden is een middenveld met Klaassen, Nouri en Ziyech teveel van het goede.

     1. Indojood

      Toch is een 10 zonder 6 een slechte optie. Roda en Willem II wisten hier al raad mee, hun middenvelders waren constant aanspeelbaar omdat ze een overtal situatie hadden want Klaassen stond te ver naar voren. Alleen met een 10 spelen als je middenveld een ruit is. Is gewoon Johan’s tactiek.

     1. Indojood

      Ja, en met een tegenstander die ook met drie aanvallers speelt, kom je dus één tegen één te staan bij balverlies want Riedewald of Veltman staan dan te ver naar voren. Levensgevaarlijk.

   2. EugAjax

    Ok dat was me opgevallen ja?. Dus Cassierra dan maar eens proberen goed plan. Aanvulling van Indojood ben ik ook gecharmeerd van. Het word nog wat met Ajax, als ze eens naar jullie twee luisteren ?!!

 23. JohnDoe77

  Ben helemaal klaar met Bosz! Nieuwe speler met zo’n entree in de club ga je niet zijn derde wedstrijd wisselen omdat je hem verkeerd inzet. Dom…

 24. ajacied078

  was te verwachten dit. enige die op dezelfde plek speelt waar hij gekocht is is Gudelj en die is nu met het probleem

Reageren is niet mogelijk.