There are no ads, please add some


Opstelling Heracles – Ajax

0915vermoedelijke-opstelling

Peter Bosz lijkt een voorkeur te hebben voor bovenstaande opstelling want dezelfde elf als tegen Panathinaikos staan weer opgesteld. Mateo Cassierra, Kenny Tete en Riechedly Bazoer mogen nog even de bank warm houden. We zullen zien of deze combinatie de afgelopen wedstrijd tegen Willem II doet vergeten (28 januari 2016 0-0).

Opstelling van Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Gudelj; Ziyech, Traoré, Younes.

Opstelling Heracles: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Duarte; Navratil, Armenteros, Van Mieghem


Gerelateerde posts

174 reacties

  1. creutz1977

   snap niet dat Gudelj steeds speelt… Hij voegt echt niks toe… ziyech op middenveld aub… En druk zetten aub… En spelers die dat niet aankunnen.. lekker eruit halen… Ben dat slappe gejank echt zat

    1. creutz1977

     Nee ziyech op rechts dat moet je doen!!! Traore op rechts Dolberg spits… ziyech middenveld… Maar gelukkig snap jij het spelletje wel… het is gewoon weer traag… terug… breed… kijk naar Gudelj loopt standaard in de dekking… Bij balverlies is hij leuk… verder heb je geen reet aan hem

     1. BobbyHaarms

      Mee eens Litmanen, vind Onana’s spel momenteel ook niet sterk overkomen. Hopen dat Krul snel kan spelen en Onana voorlopig nog maar even een stapje terug..

     2. KBouter

      Vergeet niet dat deze jongen nog erg jong is, en een geweldig talent schijnt het te zijn. Het is ook niet makkelijk keepen in een zwalkend elftal.

     3. BobbyHaarms

      Dat klopt KBouter. Maar dit neemt niet weg dat Onana momenteel nou niet bepaald voor rust in je elftal zorgt. Ben er van overtuigd dat het met hem wel goed komt maar persoonlijk vind ik hem echt nog niet klaar voor Ajax 1.

     4. BobbyHaarms

      Met je eens Creutz, zo zie ik het ook het liefst: Ziyech middenveld, Traore rechtsbuiten en Dolberg afwisselend met Cassierra in de spits. Ziyech wordt momenteel verkeerd gebruikt en dat is doodzonde met zijn kwaliteiten.

     5. creutz1977

      idd we miste creativiteit op het MIDDENVELD .. halen we dat binnen met ziyech… Wat doen we…. we houden het middenveld intact…. En zetten ziyech aan een lijntje vast op rechts..

     6. BobbyHaarms

      Ziyech, Nouri en Schöne zijn nou juist de mensen die de creativiteit hebben om dit slapende middenveld weer tot leven te wekken. Het is gewoon echt tenenkrommend om naar dit Ajax te moeten kijken..

     7. Litmanen

      Mee eens Bobby, de wissel van Ziyech sloeg ook nergens op. Traore faalt week na week en Dolberg blijft op de bank. Ga nou eens je miljoenenaankoop gebruiken zoals dat moet.
      De lafheid om Klaassen niet te wisselen straalt van Bosz af. Want Davy bakt er helemaal niks van. En dat gezeik met Riedewald moet nu ook klaar zijn. Hij levert meer ballen in dan dat hij verovert.

      Gewoon terug naar de verdediging van vorig jaar. Misschien Veltman op rechts en Sanchez in het centrum, maar breng rust gvd!
      En zet Boer op doel tot Krul er is.

     8. KBouter

      Ik vond het verdedigend hélemaal niet zo slecht gaan . Waar het niet lekker loopt, dat is ons middenveld.

 1. Jimmy1971

  Zou met Traore en Younes bijna 4-4-2 moeten spelen kan Ziyech eindelijk het middenveld op !
  Al zou het tegen Heracles ,als het vertrouwen er is , het zelfs met 3-4-3 ook moeten kunnen ..

 2. Mooi

  Ja het is nog altijd niet goed ,maar je moet ook wel achter het elftal staan en vertrouwen geven.

 3. tscheu

  Jezus, stel Ziyech op het middenveld op of helemaal niet. Zo ben je weer een carrière aan het verpesten (na Bazoer en Tete)!

  1. Bert62

   Helemaal mee eens Tsheu, het lijkt wel of de heer Bosz een beetje hardleers is of dat hij zo de kakkerlakken in de kaart speelt

   1. -buitenkantje rechts-

    Zei in een vorig topic al dat Ajax eens moet gaan nadenken hoe het kan dat spelers die bij andere clubs wekelijks uitblinken bij Ajax transformeren tot grijze muizen..

 4. KBouter

  Voor mensen die net uit een ei gekropen zijn…snappen die niet dat Bazoer voetballend ff helemaal de weg kwijt is? En dat is niet erg, dat is heel normaal voor een jonge speler.

   1. Teuntje

    Zo mee eens, Hurb!
    Het erge is ook nog eens dat ik op dit forum dezelfde gelatenheid terug zie als op het veld.
    Er is iets kapot gemaakt en we weten het allemaal

 5. tscheu

  Traoré kan best voetballen maar het is zo flegmatiek. Steeds achter zijn man. Weg uit de spits en snel naar rechts!

 6. In memory of Johan Cruijff

  Lekker he Ajaxpers als het niet goed gaat. Lekker je gelijk proberen te halen vwb PB. Persoonlijk beetje zielig gedrag hoor. fdB kreeg ze ook niet aan de praat.

 7. Geenemotie

  Vraag mijn af hoe ze trainen. Blijft lis zand en zit geen visie achter. Duidelijk nog geen optimale opstelling. Kampioen worden we niet. Dat geeft ook rust. Ajax is geen topteam. Matig elftal en ook trainer is geen top.

 8. Widi

  Gisteren zeiden een paar mensen hier dat Ajax (te) veel beweegt. Ik zei dat ze juist teveel stil staan. Kijken jullie?

  1. ajaxhoger

   Te veel beweegt , het is haast stilstaan voetbal , totaal geen inzet bezieling en kunde in het veld bij ajax , als je daar bij optelt dat erin staan die er niks van bakken , of op de verkeerde plek staan .
   Het is helemaal niks met ajax , ik ben er goed ziek van , wat een klote elftal zeg .
   Er staan er in die niet ajax waardig zijn in iedergeval , daar moeten we het mee doen ,en wetende dat je 150 miljoen op de bank hebt staan , het hoeft niet veel te kosten als je maar goeie koopt , zie die kakkerlakken maar eens , ze hebben een beter elftal als ons .GVD

  2. Indojood

   Verkeerd bewegen Widi. Op tijd vertrekken en positie kiezen, daar gaat het om. Gebrek aan kwaliteit, kijk naar Appie in Jong Ajax, loopt niet overdreven veel maar staat altijd op de goede plek. Middenveld met Ziyech, Appie en Jairo, eventueel met Donnie op een 4-mans middenveld. Met dit middenveld gaan we nooit wat bereiken.

   1. -buitenkantje rechts-

    Geen gebrek aan kwaliteit.. Gebrek aan idee.. strijdplan.. tactiek..in combinatie met verkeerde spelers op verkeerde posities..

     1. Widi

      Dat zie je dan verkeerd, Indo. Ik zie dat er totaal geen beweging is. Begrijp niet wie jij dan verkeerd ziet bewegen. Ik heb totaal geen reden om bijdehand te doen. Ik erger me rot.

   1. EugAjax

    Je snapt er weinig van IMOJC, de laatste twee jaren waren wat saai, toen verloren we juist de titels. De eerste 3.5 jaar werd er vaak goed gevoetbald. Nee dan het geweldige start van Bosz dit jaar, de man met de Cruijff visie. Nou neem van mij aan dat het nog niet eens 0.000001% in de buurt komt van hoe Cruijff over voetbal dacht. Ik maak me steeds meer zorgen dat Bosz de autoriteit en de kunde niet heeft om zijn visie bij Ajax te implementeren. Geef mij maar de standvastige De Boer, hij herkende meteen de kwaliteiten van zijn selecties en paste daarop zijn visie aan.

 9. RobbyZ

  Dolberg in de spits,Traoré op rechts en Ziyech een vrije rol op het middenveld en Gudelj er uit! Pffffffff ?

 10. dathijn26

  Het is echt weer om te huilen. Amateur tempo, geen beleving, iedereen staat stil, geen individuele actie, gewoon zeer slecht. En wanneer gaay Veltman de bank eens warm houden??

 11. fjonkman

  De lamlendigheid straalt er weer vanaf… Is dit nou het voetbal wat Bosz wil zien of hebben de duurbetaalde heren er alweer geen zin in vandaag? Op deze manier is het wachten tot de bal een keer wel lekker valt voor Heracles en dan ligt ie er gewoon weer in.

 12. ajaxpers

  Ik blijf deze trainer afkeuren omdat ik meer dan voldoende bewijs voor heb. Als het je niet bevalt lees het dan niet. Ik hoef geen gelijk te krijgen want al zouden ze met 0-5 winnen dan blijft het een zwakke trainer.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Jij hoeft geen commentaar op mij te geven 🙂 blijf je ook doen. Maar goed, be happy met je bewijzen vanaf de start van zijn binnenkomst.

 13. Michel6172

  Oh oh oh wat slaat dit op, wat een eerste helft toch weer. Maak jij je al zorgen Peter Bosz, ik namelijk wel. Of ben ik de enige. Zo 10 keer niets!!!!

 14. Ajaxslied

  el Ghazi alsjeblieft terug op rechts houd het veld tenminste breed en geeft als 1 van de weinige meerdere goede voorzetten in een wedstrijd. En Dolberg in de spits die is 2 keer zo goed als traore. dijks eruit veltman eruit. viergever links dan riedewald sanchez en Tete. middenveld met ziyech Klaassen en Gudelj. En dan nog traore of younes op links.
  geen discussie mogelijk hierover.

  1. Toppertje

   Jawel hoor. Younes is helemaal niks. Staat buitenspeler maar gaat zelden tot nooit buitenom. Als hij dat al doet is de de voorzet zeer matig. Binnendoor loopt hij de ruimte dicht en komt er soms wat uit maar staat niet in verhouding tot wat er mis gaat. Voor de rest met je eens.

   1. Ajaxslied

    daarom of younes of traore op links zou niet weten wie er anders moet spelen cassierra is namelijk een spits.

 15. VanDattem

  Je kan natuurlijk spelers altijd een gebrek aan inzet etc verwijten, maar het kan niet zo zijn dat heel veel van die jongens ineens niet meer kunnen voetballen. Dat er een aantal niet op de juiste plek staan ziet een blinde en daar begint het al. Verder is het volgens mij overduidelijk dat er totaal geen chemie is tussen de ploeg en deze trainer. Ze kijken niet tegen hem op, luisteren niet naar hem en zijn volgens mij helemaal in de war van wat Bosz nu allemaal wil. Wat hij vervolgens naar mijn gevoel ook nog eens totaal op de verkeerde manier overbrengt. Ondertussen worden onze talenten totaal kapotgemaakt door ze op de bank of tribune te zetten; boys met Ajax dna, die vorig jaar binnen de ploeg nog belangrijk waren en in elk geval met hun hart speelden. Nee, niet bij/met Bosz. Treurig.

  1. Michel6172

   Absoluut waar, ben het daar helemaal mee eens. Moet je kijken wat voor spelers er staan. Kwa namen moet dit toch een mooi team zijn. Idd ze zijn zo verward die jongens door Peter Bozs zijn systeem, dat dat tenkoste gaat van hun talent. Zeker niet blij met Bozs. Er moet iets gebeuren daar want oh oh oh. Diep triest!!!

  2. -buitenkantje rechts-

   Hoog storen.. Dominant spelen.. Vooruit aanvallend spelen..
   Behalve als we er moe van worden.. Belachelijk gewoon!!
   Er is geen plan.. geen chemie.. Bovendien is het wel heel duidelijk keer op keer dat de spelers niet hetzelfde willen als Bosz

 16. Teuntje

  Het is om te janken! Ik vond het vreselijk dat Frank aangaf ‘zijn’ club te gaan vetlaten (ja ik weet dat er heel veel hier het totaal niet met me eens waren) maar ik zie ons Ajax echt alleen maar verder weg zakken. Waardeloos

 17. tscheu

  Hopen dat Bosz niet zo lang wacht met wisselen maar ben er bang voor. Staan er zo veel op de verkeerde plek. Volgens mij ziet iedereen dat op 1 na. Treurig!

 18. Geenemotie

  Laten we toch eens onder ogen xien dat Ajax geen topteam is. Het loopt niet. Geen echte wil om te winnen. Voelen elkaar niet aan. Gewoon niet goed. We moeten zorgen dat we winnen. Dominant en goed spelen? Is gewoon ver weg. Helaas……

 19. ajaxpers

  Dat kwam door de ondankbaarheid van sommige supporters jegens FDB die werkelijk een mega standbeeld had verdiend voor zijn resultaten. Ik heb PB vanaf begin te licht gevonden. Op basis van zijn CV had hij niet eens benaderd moeten worden.

 20. Ajaxslied

  Baal er nog steeds van dat van de brom niet aangetrokken is. die laat zijn elftallen altijd goed voetballen. hopelijk komt hij in de winterstop.

 21. Iamsterdam2015

  Omdat dijks loopt te lullen scoren ze nog bijna ook. Jezus wat is dit ajax ziek zwak en dramatisch om naar te kijken. Bah!!!’

 22. tscheu

  Viergever, Dijks, Gudelj Ajax-onwaardig. Riedewald, Traoré en Ziyech op de verkeerde plaats. Wat blijft over: een ongekend rommelzootje!!

 23. Geenemotie

  Wat is het slecht. Snel iets forceren. Gaan niet winnen zo. Wel veel verdienen. Inzet en tempo vet onvoldoende.

 24. Indojood

  Voor dit spel is mijns inziens geen enkel excuus te verzinnen. Tactiek, positie, verzin het maar. Als de heren het niet kunnen opbrengen om 100% inzet te tonen, dan verdien je het ook niet. Stap als selectie (meneer Klaassen voorop) morgen naar de directie en eis het ontslag van Bosz.

  1. KBouter

   Man man man Indo…zo ken ik je niet. Paar wedstrijden geleden waren we het eens dat Bosz de tijd moet krijgen, desnoods met een overgangsjaar en nu alweer hij wijken. Ik snap de emotie van een echte supporter, maar zo snel ben je toch niet van slag?

 25. VanDattem

  Gaatie Ziyech wisselen. Hij snapt er echt niks van. Totaal het team en de spirit kapot ah maken. Man man man.

 26. Teuntje

  Ziyech er uit? Oh wacht, dat was die speler waar de trainer eerder van zei dat hij niet nodig was….

 27. -buitenkantje rechts-

  Medelijden met Ziyech..
  Ajax slaagt erin deze fantastische speler binnen 4 wedstrijden te transformeren tot een stuntel..

  1. Teuntje

   Hoe maak je een speler kapot? Wissel hem in z’n tweede competitiewedstrijd (terwijl hij juist minuten MOET maken om in het team te gaan passen) en zet hem niet op de plek waar hij het beste rendeert.
   Gefeliciteerd Peter Bosz, je bent geelaagd?

   1. Widi

    JC heeft in zijn laatste levensjaar gezegd dat Klaassen en Donny heel speciaal zijn omdat ze alles veel eerder zien dan de anderen. Mischien zien ze het zelfs beter dan jij, Indojood. Misschien loopt Klaassen niet zo verkeerd.

    1. Indojood

     Prima, ik zie het niet zo over Davy. Hoezeer ik Johan ook vereer, ook hij kocht Sörensen en Stapleton en stelde vader Busquets als keeper op. Zeker in zijn laatste jaren bij Barça grossierde hij in middelmaat. Maar zijn visie blijft fier overeind.

    2. Indojood

     Met een voetballend middenveld in een hoog tempo kom je tegen dit soort ploegen niet in de problemen, daarvan ben ik overtuigd. Maar goed, ik heb een uitgesproken mening en dan is het vrij makkelijk om met Davy als goalgetter aan te komen zetten in de trant van zie je wel. Ik heb daar geen problemen mee, ik blijf zeggen dat het huidige middenveld een tekort aan creativiteit heeft. Deze wedstrijd tot aan de 0-1 heeft dat weer bewezen.

     1. ajaxhoger

      Dat ziet mark Duit toch niet , we hebben zat middenvelders zei hij ,alleen zeer weinig goeie , en die we hebben staat op de verkeerde plek

     2. EugAjax

      Een belangrijke overwinning, en nee maar Klaassen en Gudelj de mannen van de wedstrijd !!!! Klaassen is echt de beste Ajacied en Gudelj gaat er ook steeds meer komen. Spel nog steeds niet bijzonder. Normaliter had daar al glimpen van te zien moeten zijn en dat is nog niet zo. Toch blijf ik ook daar optimistich over. Alleen Bosz zal er harder voor moeten werken dan gedacht. Ondertussen PSV weer ingehaald en nu op naar Feyenoord. Kan je nagaan als ze echt goed gaan voetballen. Zullen we Gudelj en zeker Klaassen maar in de basis houden? En o ja ik las her en der over ‘kapot maken’ van Ziyech door wissel. Als een speler niet rendeert nog, en helemaal niet raar aangezien hij er kort is, en hij kan er niet tegen als hij gewisseld word dan moeten we ons pas echt zorgrn gaan maken. Het is topsport en gelukkig zal Ziyech dat beter beseffen dan sommige supporters hier. Op naar revanche tegen Willem Ii

     3. ajaxhoger

      Die kunnen een heel beetje beter spelen als deze knoei , ik heb ze van de week zien spelen Indo , man o man daar zitten goeie tussen .

     4. Widi

      Dat ben ik met je eens. Maar dan is Klaassen niet de eerste die moet wijken. Die loopt veel, knapt veel werk op en scoort ook nog. Daarnaast zullen de aanvallers dan ook nog moeten bewegen.

  1. Ajax1958

   Davy is al slecht sinds hij aanvoerder is, hij kan de druk (nog) niet aan en is ook geen leider.

 28. tscheu

  tsja. moeten we hier blij mee zijn. zo komt er nooit actie en wordt alles weer met de mantel der liefde bedekt.

  1. BobbyHaarms

   Dat wordt het al tijden Tscheu, en op deze manier zal er helaas ook niks gebeuren. Ajax is ziek..doodziek.

   1. dioajax

    helemaal met je eens Bobby …ajax is ziek…de supporters moeten echt iets gaan doen… supporters moeten de situatie in hun handen nemen…goeie resultaat voor competitie maar geen voetbal…

    1. BobbyHaarms

     Hee dioajax, goed je hier weer te zien man! Je hebt vandaag deze slaap kindje slaap vertoning toch niet hoeven aanschouwen hé! ?

 29. Geenemotie

  Hoe kan het. Betere spelers gekocht, denken we. En toch slecht spelen. Ajax is ver weg van titel. Niet op punten maar op spel. Klopt niets van.

 30. VanDattem

  Als je ziyech na een uur wisselt (terwijl je er een aanvaller bij kan zetten, Gudelj kan wisselen en Ziyech eindelijk richting middenveld kan verplaatsen) dan snap je er echt helemaal niets van. Niet alleen speltechnisch niet, maar ook niet hoe je een team moet bouwen, onderhouden en voor je winnen. Hij maakt al onze creatieve spelers kapot. Voor mijn part wordt Aron Winter trainer van het eerste, het maakt me echt niet uit, want deze jongens kunnen gewoon allemaal heel goed voetvallen.

 31. Geroldkohlen

  ik kom thuis van het werk, wilde net vragen aan jullie hoe de wedstrijd gaat? maar ik lees alweer dat het om te janken is! laat pb alsjeblieft maar gaan ,is niet de juiste man voor dit team!

 32. -buitenkantje rechts-

  Nou mensen..
  0-2.. Wasr hebben we het over.. Het toch altijd lastige Heracles simpel opzij gezet.. Atente Klaassen.. Mooie schuiver Gudelj due hierdoor gewoon blijft staan volgende wedstrijd.. Prima!!

 33. BobbyHaarms

  Het begint al met de poppetjes op de juiste plek te zetten, dáár gaat het al fout! Hoop dat Schöne nog wat minuten krijgt want dan gebeurt er tenminste nog iets. Dit is gewoon echt om te janken zo slecht..

 34. KBouter

  Huh..wat deed Klaassen daaro aan de zijlijn..sterk staaltje techniek, hij trapte er zelf in-)

 35. KBouter

  Matige wedstrijd, geen aanbiedende vrijgelopen spelers zonder bal. Drie punten wel binnen. Uitblinkers? Euhh doe dan maar Sanches en Viergever.

 36. Michel6172

  Blij met de 3 punten, maar oh oh oh. Verder ga ik er woord vuil aan maken. Op naar de volgende 3 punten.

 37. Oosterse Ajacied

  Ik snap niet waar hier dat anti Gudelj gelul vandaan komt. Zeer harde werker en belangrijk voor ons Ajax!

  1. vak411

   Ben het met je eens.. Die jongen wordt afgemaakt terwijl hij echt een nuttige balafpakker is.. Fysiek wint hij veel duels.. Ok het is geen wereldtopper maar voor zijn positie de beste..

 38. Indojood

  Goed interview van Klaassen. Het ging lopen na 20 minuten maar ja, op kunstgras is het zo lastig…

  1. EugAjax

   Nee indojood dan het interview van Ziyech. Je komt net kijken bij Ajax, van degradatiekandidaat Twente, en claimt dan na 3 wedstrijden een plek op het middenveld als verklaring waarom het niet liep bij hem……….het middenveld draaide goed vandaag en belangrijker was beslissend vandaag. Meneer Ziyech wie moet er dan uit? Hij moet voorlopig genoegen nemen met een (vrije)rol op rechts. Verder speelt hij nu bij een topclub en dan kan je weleens gewisseld worden. Ik ga maar even uit van slip of the tongue. Hopelijk is dit niet synoniem voor zijn mentaliteit. Eerder naar andere wijzen als naar jezelf dat gaat je geen status geven binnen een topclub. Dat kan alleen met top prestaties. Daar begint het mee. Misschien moet hij juist eens gaan praten met Klaassen hoe je dat doet. Eerst presteren, dan zelfkritisch en dan eens naar anderen wijzen, iets wat Klaassen gelukkig alleen intern doet als echte aanvoerder.

     1. Widi

      Klaassen straalde ten onrechte tevredenheid uit. Als ze echt tevreden zijn, weten we meteen wat het probleem is: geen echte ambitie en geen echte wil om beter te worden.

 39. Indojood

  Bosz zei voor de westrijd dat hij vastigheid erin wil krijgen en denkt dat dus met Gudelj en Klaassen te doen. Het Ajax onder Bosz gaat dus een FdB 2.0 worden. Geen Ziyech op het middenveld. Nu is er met 0-2 gewonnen en ik ga ervan uit dat Willem II en PEC ook op dezelfde wijze wordt bestreden. Als dit twee winstpartijen oplevert dan zal Bosz overtuigd raken dat dit de beste opstelling is. Ben bang dat dit seizoen een vervolg wordt op de laatste 3 seizoenen knder FdB en dat is slecht nieuws voor de liefhebber die snakt naar mooi voetbal…… de tranen springen mij nu al in de ogen.

 40. In memory of Johan Cruijff

  Eugajax praat over een vrije rol van Ziyech op rechts. Ik hoorde datcwanneer hij die vrije rol oppakt meteen luidkeels wordt gecorrigeerd door Bosz.

 41. In memory of Johan Cruijff

  Ik heb gelukkig andere verplichtingen tijdens de wedstrijd tegen PEC. Van mijn vrijkaartje tegen Willem II maak ik geen gebruik. Tegen Standard Luik ook even niet. Ik hoop dat wanneer ze thuis tegen Utrecht spelen de boel weer wat beter op de rit heben. Voor de zeer korte termijn heb ik er even geen vertrouwen in. Zal wel geen echte Ajacied zijn nu maar om me nu telkens vrijwillig te laten martelen ….. nee ff niet.

Reageren is niet mogelijk.