Ajax in tweede helft langs Heracles: 0-2

heracles-ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Heracles met 0-2 gewonnen maar echt overtuigend was het opnieuw niet wat de Ajacieden lieten zien op het kunstgras in Almelo. Davy Klaassen opende in de tweede helft de score waarna Nemanja Gudelj uiteidelijk de 0-2 winst op het scorebord schoot.

Bekijk via deze link ons fotoverslag van dit duel

Na het eerste fluitsignaal dwong Ajax wat kleine kansjes af maar het was oud-Ajacied Lerin Duarte die het stadion deed opveren na zeven minuten. Zijn afstandschot wist Andre Onana echter prima te keren. De grootste kans op de 0-1 kregen Sanchez en Viergever maar hun inzet verdween tot opluchting van de Heracles-supporters net naast het doel. In het restant van de eerste helft was Hakim Ziyech nog een aantal keren gevaarlijk met een voorzet vanaf rechts maar daar wist de goed spelende Traoré niet optimaal gebruik van te maken.

In de tweede helft bracht Peter Bosz de eerste wissel in het veld en kwam Kasper Dolberg in de ploeg voor Hakim Ziyech. Nog geen twee minuten later viel de 0-1 doordat Mitchell Dijks een voorzet gaf die door verdediger Breukers totaal verkeerd werd ingeschat. Davy Klaassen wist wel raad met het cadeautje en zette Ajax op voorsprong. Toen Nemanja Gudelj even later goed rustig bleef en de bal in de verre hoek schoof, was de wedstrijd plots beslist. Na een midweeks bekerprogramma waarin Willem II woensdag (aftrap: 20:45 uur) de tegenstander is in de ArenA, vervolgt Ajax de competitie met een thuisduel met hekkensluiter PEC Zwolle. De Zwollenaren wachten dit seizoen nog altijd op de eerste overwinning. Ajax – PEC Zwolle wordt zaterdag vanaf 19:45 uur gespeeld.

Heracles – Ajax 0-2 (0-0)

’66 Klaassen 0-1
’76 Gudelj 0-2

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 12.032
Gele kaarten: Van Ooijen (Heracles)

Opstelling Heracles: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, (/16 Breukers),  Bruns, (/67 Van Ooijen), Pelupessy, Duarte; Navratil, Armenteros, Van Mieghem (/75 Kuwas)

Opstelling van Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Gudelj; Ziyech, (/64 Dolberg), Traoré, (/83 El Ghazi), Younes (/77 Sinkgraven)

 

Related posts

56 Comments

   1. Litmanen

    Waardeloos! Het is dat Heracles er werkelijk helemaal niks van bakte!
    Klaassen, Riedewald, Younes, Traore, zwaar uit vorm. Ziyech op de verkeerde plaats. BOSZ WORDT WAKKER!!!

     1. Reno

      Als ze zon monster in de verdediging willen moeten ze kashia halen van vitesse dat is een echt verdediger

 1. dickst14

  Sanchez goed. De rest zeer matig tot slecht.
  Zet Ziyech met Riedewald en Klaassen op het middenveld en Dolberg in de spits en wissel de rest als het niet voldoet. Te beginnen met Viergever Veltman Gudelj en op dit moment Youness.

  1. HURBIE

   Ik snap niet dat er niemand van de hoge hand ingrijpt en Bosz op zijn plaats zet
   Hij is ook maar gewoon in dienst en moet doen wat zijn bazen zeggen toch

   1. Indojood

    Je geeft de trainer de vrije hand of je wiebert hem. Ingrijpen en op zijn plaats zetten, hoe stel je je dat voor? Dat accepteert niemand en als club moet je dat niet willen want dan is geen enkele trainer meer te porren om bij Ajax te werken.

 2. Mooi

  Maar wanneer wordt het nu eens beter ,ik ga me nu wel me zorgen maken als we ooit nog eens goed gaan ballen.ik he b er geen vertrouwen meer in helaas ,het is triest om te zien.

 3. Teuntje

  3 wedstrijden achter elkaar gewonnen en toch geen enkel gevoel van blijheid en/of vertrouwen bij mij.
  Zo triest dit

 4. Charka53

  Zoals ik verwachtte , een moeizame zaad Party , maar drie punten en dat is op het ogenblik het belangrijkste .

 5. Indojood

  Zware tijden voor de liefhebber, duurt al 3 jaar en er komt maar geen eind aan. Ik klampte me vast aan wat lichtpuntjes hier en daar maar je wordt telkens weer teleurgesteld.

 6. DanielenRico

  Laat we alsjeblieft die Ziyech op het middenveld zetten en riedewald terug in de verdediging en viergever eruit, Ziyech de afgelopen seizoenen de sterren van de hemel gespeeld op het middenveld en wat doen ze bij Ajax ze zetten hem rechtsbuiten, ga dan een rechtsbuiten op kopen of zo, want alles moet weer anders bij Ajax. Viergever sterren van de hemel bij AZ naar bij Ajax ?, hetzelfde verhaal bij Gudelj hij vrat het gras op bij AZ en bij Ajax ?.

  1. KBouter

   Ik weet niet of jij het weet…maar Ziyech speelde op het laatst en best ook bij Twente vanaf rechts. Had daar een vrije functie. Daar kon hij de ruimte induiken en zwerven tussen de linies.

  2. PvL020

   Ziyech is gehaald onder druk van de supporters, want eerder zeiden Bosz en Overmars hem niet nodig te hebben en nu is hij er en moeten ze hem ergens neerzetten en dat is op de plek van El Ghazi….. Op het middenveld hoort hij maar niet in het plaatje van Peter……. Jammer want ben blij dat hij er is maarniet goed gebruikt. Maar jij zegt het goed DanielenRico Riedewald achterin ten koste van Viergever.

 7. ajaxpers

  Laten we Ajax directie smeken om ons dit niet meer aan te doen. Cocu en Gio hebben tenminste bij Barcelona gespeeld en hebben alleen daardoor al enorm veel aanzien onder hun spelers. Wat moeten onze spelers in pb zien? Zijn cv, uitstraling of prestaties? Het is uiteraard niks persoonlijks maar hij is te licht en verlos hem ook van zijn lijden want hij zegt maar wat.

 8. In memory of Johan Cruijff

  Dan lees je teksten als: “Gefeliciteerd” en “zo, die drie punten zijn weer binnen” teksten dat Klaassen en Gudelj de beste spelers zijn (zonder sarcasme of cynisme) Dan denk ik: zijn jullie nu zo dom of ben ik nou zo slim. Helaas een ware uitspraak van een idioot. Als mensen hiermee tevreden zijn, het een felicitatie waard vinden dan weten ze in mijn igen niet waar ze over praten en moeten ze heel snel supporter worden van een andere club. Maar goed, dat is mijn mening. Ik vind het nog steeds zwaar kut.

  1. KBouter

   Het is je goed recht om als Ajaxsupporter, en liefhebber van mooi voetbal zwaar over de zeik te zijn. Dat ben ik ook, maar tevens ben ik wel blij met de punten, want als…ik zeg als het gaat lopen bij Ajax straks, en dat geldt ook voor de EL dan heb je op het eind deze punten nog hard nodig. Maar inderdaad, blij en juichen voor deze prestatie (uitvoering) kan ik ook niet.

 9. Michel6172

  Ik zie ook geen plezier meer in onze jongens, het straalt er vanaf dat ze zeer ontevreden zijn in dit Ajax net zoals wij. Ik trek in de conclussie uit dat ze Peter Bozs maar moeten vervangen. Zijn systeem wat hij in zijn hoofd heeft werkt niet bij Ajax en niet op het veld. Het is allemaal kantje-boord. Ajax, daar moesten ze voor vrezen, nu lachen ze om ons. Wel 3 punten binnen gesleept maar hoe, kom op zeg. Er moet nu toch wel eens resultaat te zien zijn van de zijn genoemde aanvalsysteem. Dit zijn geen domme jongens die in het velt staan.
  Iets werkt gewoon niet en dat is dat ze geen hoogte krijgen van die Peter Bozs. Dat is in het verleden zo geweest met hem en dat ervaren we hier nu ook bij ons Ajax.
  Waardeloos allemaal.

 10. ajaxpers

  1-de opstelling is niet goed.
  2-wissels zijn voorspelbaar.
  3- er is geen plan B in het spel
  4- Ziyech wordt niet benut (vrije rol op 10)
  4- als speler schijt je niet in je broek voor de trainer
  5- de trainer heeft weinig bagage
  6- bazoer, van de beek, tete enz. zijn mentaal kapot gemaakt.
  7- fdb had een Ajaxhart
  8- we moeten de beste trainer van NL hebben.
  9- traore moet in de spits blijven en niet steeds zakken. Dolber doet dat wel.
  10- het combinatiespel klopt ook niet.

 11. f-side64

  van dijk veltman traore gudelj zijn rijp voor 1 plekje op de bank dus graag cerny nouri schone en vd beek en dolberg de komende wedstrijden zoniet p. bosz de zak geven wat is dat toch 1 waardeloze eigengereid naar mannetje

 12. vak411

  Als je je slechte wedstrijden maar blijft winnen dan wordt je kampioen… Zelfs de hele slechte winnen ze tegenwoordig…

 13. f-side64

  + tete in de basis of althans erbij zelfde geld voor bazoer en waarom wissel hij ziyech terwijl gudelj al 18 maanden geen moer laat zien

 14. koote207

  Er moet echt iets gebeuren, misschien eens een straftraining ik heb het gevoel dat ze er noet zoveel zin in hebben???

 15. Michel6172

  Straftrainig helpt ook niet. Idd hebben ze er geen zin in, dat straalt er van af. Geen plezier meer in het spel. Dus het spel moet aangepast worden en dat kan alleen als er een andere trainer komt.

     1. PvL020

      Nee misschien niet, maar de Boer had als assistent bondscoach al wat mee gemaakt en als speler wel wat meegemaakt. Cruijff is buutencategorie in alles. En van Gaal eigenlijk als coach ook, met een hele andere achtergrond….. Bij Jonk moet je dat gewoon afwachten…

     2. Indojood

      Jonk had ook een prima carrière als speler en van LvG moesten we het ook maar afwachten toen hij Don Leo opvolgde. Risico van het vak. Ik ben ook niet blij hoe het nu gaat maar het is wel makkelijk oordelen achteraf zo. Met Van Basten’s ervaring van 4 jaar bondscoach en een carrière als topspeler ging het ook niet goed.

      Wat mij aan Jonk bevalt is dat ie tot aan de dood van Johan trouw is gebleven, en ik denk dat Koeman en Rijkaard dat ook waren. Dan kom je dus gewoon weer terug naar de visie en naar de bron.

     3. PvL020

      Ik denk dat Bosz die visie ook heeft……. Maar de klik is er niet, Jonk zou kunnen maar ook een groot risico

     4. PvL020

      Het het scorebord (ik weet het, het verhuld veel) zegt nu; 3 westrijden, 6 punten, 6 doelpunten voor en 0 tegen en daar is nog geen enkele coach voor ontslagen………

 16. EugAjax

  Gefeliciteerd mannen, niet met het optreden want als Ajax supporter wil je genieten en eisen we mooi spel en mooie indivduele acties. Wat ik wel op dit moment ten goede vind keren is dat Ajax nu met een echte 6 speelt en twee lopende middenvelders afwisselend in strafschopgebied wil laten komen. Dit in combinatie met een creatieve voorhoede (Ziyech, Troare en Younes) zou medicijn kunnen zijn om op termijn te groeien naar meer ouderwets Ajax spel. Persoonlijk zou ik dan vaker met Dolberg in spits spelen. Maar na zeer zwak begin in competitie qua spel en resultaat is in ieder geval het resultaat weer stabieler met 4 goede overwinningen. Nu het mooie spel nog. Ben blij iig dat Bosz heeft gezegd dat half zwanger zijn ook niet kan dat betekent dat hij toch blijft doorwerken aan zijn visie en dat geeft burger moed. Op naar revanche tegen Willem Ii. Dan twee clubs in problemen op bezoek, PEC en Utrecht, ideaal om meer te mogen eisen wat betreft het spelnivo.

 17. Ajax1958

  Volgens mij hebben we teveel homosuelen in het elftal. Nu heb ik niks tegen de homosuele medemens, maar je moet ze niet in je elftal hebben. Ze willen de bal niet, kunnen geen pass over 5 meter geven, snappen niks van tacktiek, bewegen niet enz enz. Nogmaals, we missen routine ( zeker 3 man) die die gastjes op de training over de boarding schoppen als het niet goed gaat. Zo leren ze in de wedstrijd scherp te worden ipv te denken met welk kleurtje voetbalschoenen gaan spelen.

 18. Ajax1958

  Btw, ik ben voor het eerst in 23 jaar seizoenkaartloos en heb een heerlijke middag gehad. Lekker terras gehangen en een hapje gegeten en nog belangrijker, geen ergernis.

 19. -buitenkantje rechts-

  Het nadeel van vanmiddag is dat de statistieken in het voordeel van Bosz spreken.. Het middenveld met Klaassen en Gudelj die beiden scoorden. Hierin zal Bosz ongetwijfeld zijn gelijk zien. Verder is er nu weer gewonnen. Dus lekker slapen en doorgaan op deze voet.

 20. Germain

  Geduld is nodig na vier jaar saai en eenvoudig betonvoetbal met “geweldig” balbezit op eigen helft. Pas 6 wedstrijden ver mensen en de selectie heeft kwaliteit genoeg voor verbetering. Ik kijk in winterstop wel waar we staan en trek dan mijn eerste conclusies wel.

Comments are closed.