There are no ads, please add some


Vijfsecondenregel niet meer heilig: ‘Plan B als we moe zijn’

0816ajax-rostov_dijks

Vlak na zijn aanstelling bracht coach Peter Bosz naar buiten dat hij in zijn beoogde spelsysteem eiste dat de bal binnen vijf seconden terug verovert diende te worden. Van die vijfsecondenregel was de laatste duels weinig meer te zien. ‘We hebben een plan B,’ zo reageerde Mitchell Dijks in het Algemeen Dagblad op vragen daar over.

‘De laatste weken hebben we ook heel bewust getraind op een andere manier van spelen. Voor als het druk zetten niet werkt en je daardoor alleen maar in de problemen komt. Of als we moe zijn en even op adem moeten komen. Dan is inzakken echt niet zo verkeerd. Het kan zomaar dat we het dit seizoen zo vaker moeten doen.

Tegen Heracles zal Bosz ongetwijfeld ‘gewoon’ weer verder willen schaven aan zijn ideaalbeeld. Maar toch is de trap op de rem, ook op trainingen dus, een opmerkelijke constatering. Of realistisch, zo kun je het ook noemen. Want steeds weer hangt die vraag boven de club: hebben deze spelers van Ajax wel de kwaliteiten om zo dominant te spelen zoals Bosz en de clubleiding, die hem speciaal daarvoor aanstelde, willen?

Dijks spreekt openlijk over zijn twijfels en ging er over in gesprek met Bosz. ,,Ik ben een jongen die houvast nodig heeft. Ik vond het wel lastig hoor: wanneer druk zetten, wanneer mee opkomen? Maar dat gesprek heeft me goed gedaan. Je hoort vaak dat Ajax zogenaamd geen vechtvoetbal kan spelen, maar dat hebben we nu tegen Panathinaikos toch wel laten zien.”

Ook De Boer wilde heus wel dat Ajax fris en frivool zou spelen, precies zoals wat dat uit het verleden kennen. Aanvoerder Davy Klaassen zegt daarover: ,,Natuurlijk wilden we dat onder De Boer ook. Maar als je merkt dat het druk zetten averechts werkt, moet je flexibel kunnen zijn.”.


Gerelateerde posts

84 reacties

  1. vak411

   5 seconde regel komt vanzelf. Eerst overwiningen en zelfvertrouwen tanken, staan 5 nieuwe jongens in de basis. Laat die eerst lekker op elkaar ingespeeld raken. Kwaliteit hebben we voor het eerst in jaren zat! Vertrouwen in Bosz

   1. BobbyHaarms

    Ik ook Vak411, alle vertrouwen! Belangrijkste op dit moment is vertrouwen tanken dmv overwinningen. Natuurlijk willen wij als supporters het Ajaxspel zien waardoor we onze club ooit in ons hart hebben gesloten, maar (dat gaat moeizaam) we moeten accepteren dat dit niet binnen 3 maanden gebeurt. Geduld is het toverwoord, maar dat is zo verdomde moeilijk! Vooral voor ons..

    1. dickst14

     Als je de spelers afzonderlijk bekijkt dan vindt ik dat we heel veel kwaliteit hebben. Alleen geen routine. We hadden Vlaar moeten halen i.p.v. Westerman.

  2. Amoebe

   Bij frank de boer had iedereen een andere mening ?

   Mooi voetbal is voor mij heilig, dan maar geen kampioen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt Amoebe.. 4x kampioen (bijna 5) en wedstrijd na wedstrijd klaagzangen over het betonvoetbal.
    Nu zijn opeens de drie punten heilig!?

  3. creutz1977

   wat een onzin zeg… Dus eigenlijk wat er weer gezegd word… resultaat boven voetbal… het hoeft er niet uit te zien… Als we maar winnen??!! wat een ONZIN… de Boer kreeg kritiek na kritiek… het was te saai.. nou dat was ook!! en dat lag idd aan kwaliteit binnen elftal… Nu is er meer creativiteit… Maar dan heb je nog spelers binnen ajax die te schijterig zijn om speelstijl aan te passen…. lekker saai op safe te spelen want anders vallen ze geweldig door de mand… Bosz moet gewoon gasgeven… Die niet aankunnen haken… Zijn niet goed genoeg voor het spel wat ajax voor ogen heeft… Heb geen zin meer in dat saaie terug en breed… Omdat spelers schijterig zijn…. En druk zetten daar heb je geen kwaliteit voor nodig… Maar toewijding en inzet…. snap niet dat sommige supporters nu ook ineens resultaat belangrijker vinden…. Ik ga liever met inzet en aanvallend spel op mijn bek… Dat net aan winnen met kansloos saai spel…. zooooo moest ik ff kwijt

 1. Indojood

  Denk eerder dat PB lijkt te realiseren dat de kwaliteit van de spelers onvoldoende is om zijn spelletje te kunnen spelen en Dijks is het schoolvoorbeeld van zo’n beperkte speler. Dit soort spelers werden vroeger weggestuurd uit de A2.

  1. HURBIE

   Vind Dijks ook minder rust in zijn spel hebben vergeleken met vorig seizoen
   5 seconden regel niet dóen word veel te gehaast en rommelig
   Beetje vertragend spelen met snelle uitbraken lijkt mij beter

   1. beni

    Als we moe zijn????? Jongens rond de 20 jaar met de optimale hartslag en een super herstel, wat moe?????? Kijk even naar de wielrenners jongens van 20 jaar die twee grote rondes rijden plus klassiekers wat moe??? Lui tuig is het.

    1. 11Younes11

     Je kan nog zo fit zijn, maar geen een mens kan de hele wedstrijd sprintjes trekken. Dus als je even geen lucht hebt dan is het soms verstandiger om niet met je laatste krachten blind te gaan jagen, dat wordt hier bedoeld.

  2. Ajax1958

   @Indojood, idd er lopen er nu teveel die normaliter bij H’veen of andere subtopper horen te spelen. Er kan beter doorgeselecteert worden.

  3. -buitenkantje rechts-

   Niet mee eens Indojood.. Er is volfoende kwaliteit.. Bovendien heb je voor de 5 sec alleen inzet nodig.. Vraag me soms af hoe Ajax het toch voor elkaar krijgt spelers die bij andere clubs wekelijks uitblinken binnen een paar maanden te transformeren tot grijze muizen onder het juk van een systeem dat niet functioneert.
   Spelers worden niet gebruikt naar hun kwaliteiten maar worden ondergeschikt gemaakt aan een systeem.. Creativiteit en spontaniteit de kop in gedrukt. Even een paar vb.. Sigthorson werd binnengehaald als Ijslandse killer.. Gudelj blink bij AZ wekelijks uit.. Traoré speelde de pannen van het dak! Ziyech redde in z’n eentje Twente vd ondergang.. Klaassen was hèt talent van Ajax, werd vergeleken met Bergkamp.. Is nu een verwarde werker op het middenveld geworden.. En zo zijn er nog vele vb te noemen..
   Laat Ajax en Bosz als huidige trainer daar eens over nadenken!

   1. Indojood

    Met de huidige basisopstelling kan je dus blijkbaar alleen zoals FdB spelen, dat realiseert PB zich. Hij dreigt nu dezelfde weg te bewandelen als FdB maar hij zou ongeschikte spelers eruit moeten halen en jongens uit Jong Ajax inpassen. Dat is wat ik wilde zeggen. Ik heb hiervoor al zo vaak gepleit, dat weet jij ook wel, BR.

  1. -buitenkantje rechts-

   Snap die opmerking ook niet Ajaxpers.. Vechtvoetbal? Slap 45+ voetbal in een zeer traag tempo tikkie terug wn breed..

 2. Jimmy1971

  Hoe kunnen jongens (pro’s )van in de 20 nou moe worden van 90 min. voetbal ??
  Hebben zeker nog nooit een Engelse wedstrijd gezien , die gaan totdat de biertap in het stadion leeg is en het licht uit gaat , en regelmatig 3x in de week !!!
  Wordt wellicht tijd voor een goede conditietrainer en wat minder vrije tijd voor onze goedbetaalde boys …

 3. Mauheb

  Stelletje schijters zijn het, laat staan in 5 sec de bal heroveren hahahaah met dit stelletje!!! Lachwekkend gewoon

 4. Bert62

  Inzakken wtf is dat nu weer voor een tactiek. Dat hebben we het afgelopen seizoen al vaker meegemaakt. Gas erop gvd en vechten voor elke cm

 5. EugAjax

  Ontmaskering van wat De Boer al lang wist en waarom iedereen hem verguiste op het laatst. De spelers geven zelf te kennen dat ze zichzelf niet prettig voelen bij hoog druk zetten en jagen op de bal bij balverlies, of dit nu 5 sec regel heet of iets anders doet niet ter zake. Een aantal spelers geeft dus aan dat men af en toe ook wil inzakken om of te temporiseren of om ruimte te creeeren. In mijn optiek geeft dit aan dat er geen geloof is in de aanpak van Bosz. Of er is wel geloof maar ze vinden zichzelf niet goed genoeg om het uit te voeren. Nu is het zeer interessant hoe Bosz hierop gaat reageren. Als er zo vroeg in seizoen al concessies gedaan word aan je visie is dat een teken van zwakte en vragen om grote problemen. Bosz gelooft in zijn visie en zal dus verder moeten schaven aan deze speelwijze. Wij als Ajax supporters moeten dat ook verwachten. En wie niet meekan of meewil moet dan maar zijn conclusies trekken of Ajax moet door selecteren. Periodiseren in een wedstrijd is normaal niemand kan 90 min vol gas geven echter er moeten geen concessies gedaan worden aan toewerken naar swingend Ajax volgens de Ajax normen. Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Persoonlijk zou ik Dijks even in de luwte zetten als hij zich niet prettig voelt bij nieuwe speelwijze. Neem voorbeeld aan Guardiola. Hart is een goede keeper, alleen past hij niet in de visie van Guardiola en dus gaat Hart eruit en haalt hij Bravo. Zeer goed voorbeeld. Bosz gewoon doorgaan en wie niet wil of kan aanhaken die moet vervangen worden. Overigens wel een compliment voor Dijks, maar weining spelers hebben zulke zelf kennis.

   1. In memory of Johan Cruijff

    Overigens had de Boer het andere uiterste. 50 minuten achter elkaar bal bezit houden zonder kansen te creeren. 🙂 Visie Bosz is met kleine aanpassing ook mogelijk. Dijks praat te vroeg naar buiten. Probeer het minimaal eerst eens een paar maanden. Ga vechtend en zwetend op je bek desnoods maar als iets niet kan moet je laten zien dat het niet kan. Niet door het niet te doen.

    1. EugAjax

     Wat betreft Ajax onder De Boer. Zit wat in wat je zegt er was veel balbezit en weinig directe drive naar voren. Echter daar moet je ook creatieve spelers voor hebben en die heeft Ajax nu inmiddels en er moet beweging in elftal zitten. Riedewald is uitvinding op 6 en probeert diepgang te zoeken, met Klaassen en Gudelj afwisselend de diepte in en creativiteit in voorhoede voldoende. Dus ja ik denk ook dat Bosz en selectie niet eens heel ver van meer swingend Ajax zitten. Alleen heeft het inslijpen van patronen nog meer tijd nodig.

     1. Toppertje

      @EugAjax. Dat is inderdaad precies wat ik mis. Vaste spelpatronen. Het oogt zo knullig en armoedig. Hoog druk zetten prima maar dat is wel het meest risicovol als die patronen er niet zijn. Hoop vanmiddag te zien dat een overwinning vertrouwen geeft. Zo niet dan hebben een paar spelers genoeg kansen gehad en mogen anderen een kans krijgen. Zelfs al zijn dat de jonkies.

   2. EugAjax

    Klopt positie die het minst bezet is, maar spelers die geen geloof in speelwijze hebben moet je niet opstellen dus ik zou volgende verdediging opstellen: Tete, Veltman, Sanchez en Viergever.

    1. frenkynairo

     klopt eugajax en dan niet tete telkens niet opstellen. is de eerste rechtsachter in jaren die echt kan verdedigen een deel wat de afgelopen wedstrijden echt ontbreekt. inderdaad zeker niet de meest aanvallende maar van rhijn was matig in verdedigen v/d wiel ook. maar toppers in de aanval. waar licht de prioriteit op dit moment. volgens mij zorgen dat het achterin goed staat. veltman rechtsachter leuk eerste 2 wedstrijden maar daarna was de lol er wel vanaf. ik zeg viergever op dit moment linksachter mag de strijd aan gaan met dijks nog zeker niet opgeven super sterk in fysiek. veltman en sanchez centraal. tete rechtsachter ongetwijfeld!

  1. Indojood

   Ben het wel met je eens, EugAjax. Wel jammer dat FdB en Ajax na 2012-2013 niet goed hebben geanticipeerd. Dit heeft ons enkele jaren teruggeworpen.

   1. frenkynairo

    klopt indojood maar vind het ook echt belachelijk dat Peter bosz zonder verdiensten spelers zoals ziyech en traore erbij krijgt. de boer echt jaren tekort is gedaan. iedereen weet dat miralem een miskoop is geweest maar dat heeft elke club wel eens. maher heeft het ook nooit gehaald maar lampies blijven wel elk jaar verbetering kopen. bij ons kan het pas nadat de boer weg is. echt jammer dat het zo is afgelopen. clubicoon en een supertrainer. laatste jaren saaiste Ajax ooit optimaal rendement. succes bij inter en weet dat je dat op dit moment goed kunt gebruiken!!!!!!

    1. Toppertje

     Het gaat niet om de Boer of PB. Dat zijn voorbijgangers. Het gaat erom dat er buiten de trainers om voldoende kennis is om te beoordelen wat er nodig is om de doelstellingen te halen. Bij Ajax is hebben ze geen goede combinatie kunnen maken van financieel succes en sportief succes. We werden rijker en rijker maar sportief (en dan vooral kwalitatief) werden we steeds armer. Alleen de titels verbloemden dat. Velen binnen en buiten Ajax dachten dat daarmee ook de kwaliteit op orde was.

    2. Indojood

     Iedereen moet maar geloven dat FdB geen middelen had maar hij is niets tekort gedaan. Gedurende zijn trainerschap is er genoeg gespendeerd, helaas vooral aan middelmaat zoals Duarte, Sinkgraven, Viergever, Gudelj, Vd Hoorn, Sigthorsson om er maar een paar te noemen.

     1. frenkynairo

      indojood doe nou alsjeblieft even reëel . zijn allemaal middelmaat aankopen van tussen de 3 en 6 miljioen. hij heeft nooit een speler van prijsklasse ziyech gehad.

     2. Indojood

      Ik ben reëel. Men heeft al eerder getracht Traoré te huren in december 2015 en de aankoop van Ziyech kon pas nadat de druk van pers en publiek te groot werd na de misperen in de seizoensstart, niet nadat FdB was vertrokken en PB was aangesteld. Op 19 augustus (!) zei Overmars zei doodleuk dat ze Ziyech niet gingen halen en op meevallers hoopten. Dat Ziyech uiteindelijk is gekocht is heel fijn voor Bosz en voor ons als supporters maar tot de laatste week van augustus was deze investering geen onderdeel van het plan.

     3. frenkynairo

      maar ze hebben ook gebrobeerd die buitenspeler uit België te halen voor 11 miljoen. En de boer had het dus defensief helemaal open moeten gooien bij het begin van het seizoen voor aankopen?

     4. Indojood

      Dat zeg ik helemaal niet. FdB was overigens tot 2015 lid van het TH dus heeft mede vormgegeven aan het beleid. Zo vond hij Maher te duur en drukte hij de goedkopere Duarte er doorheen. Ik weet niet of Maher het bij ons wel had gered, dat is koffiedik kijken, maar het is maar om aan te geven dat FdB medebeslissend was. Dat er nu meer geld beschikbaar kwam heeft puur met de megaklapper van Milik te maken. Niemand heeft dit voorzien dus niemand is daar schuldig of onschuldig aan. Dat is wellicht mazzel voor Bosz geweest. Los daarvan wist hij wat het beleid was toen hij ja zei tegen Ajax.

      Overigens weet ik niet wat ik van het verhaal Bailey moet denken. Ik heb alleen de stiefvader horen zeggen dat Bailey Ajax als een ideale tussenstap ziet maar nu lees je dat Bailey niet is bezig geweest met Ajax. En al die tijd heeft Ajax hierover niets gezegd.

     5. frenkynairo

      4 jaar achter elkaar champions league spelen lever ook zo’n 65 miljoen op. En geloof echt niet dat ze Frank de Boer de keus hebben gegeven tussen maher en duarte. ze wouden geen dure aankopen meer doen zodat de jeugd sneller door kon stromen. nou zit nog steeds te wachten op nouri. tuurlijk had niemand voorzien dat milik voor zo’n topbedrag weg zou gaan en zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. maar Ajax heeft elk seizoen 2 toppers weg moeten doen waar ook redelijk voor gecashed is. vind het prima dat wij geen oliesjeik hebben die er elk jaar 100 miljoen inpompt. maar angst om te investeren is bij ons wel echt naar een nieuw niveau getilt.

     6. Indojood

      Dat is wel degelijk gebeurd, over Duarte en Maher. Maar ik kom terug op jouw bewering dat FdB niet kon kopen en PB wel. Daar ben en blijf ik het mee oneens. Door gebrek aan resultaat, paniek en veranderde marktwaarden is de aankoop van Ziyech mogelijk gebleken, niet door een radicale koerswijziging in het beleid. Tot eind augustus was er alleen aan Cassierra en Sanchez een substantiële bedrag besteed waarbij inkomsten van de verkoop van Fischer, Vd Hoorn en Van Rhijn weer tegenover stonden. Heiko is transfervrij, Traoré en Krul zijn gehuurd. Dat was niet veel anders dan in de jaren van FdB.

     7. frenkynairo

      dus slechte prestaties worden beloond met een goede aankoop. dus Frank de Boer het ziyech er nooit bij gekregen na slechte resultaten ivm status van de voorgaande jaren. En hij zou niet thuis verliezen van Willem 2. goed voetbal en prijzen pakken hoort wat mij betreft beloont te worden met goede aankopen en niet andersom.

     8. In memory of Johan Cruijff

      Ajax probeerde met Ziyech simpelweg de onrust onder de supporters de kop in te drukken. Iedereen binnen Ajax, incl Bosz, had aangegeven Ziyech niet nodig te hebben. Om het gemor te sussen is hij alsnog gehaald. Bailey is nooit bij Ajax in beeld geweest. Dat zijn pure verhalen van buiten Ajax. Het beleid van Ajax op vele gebieden, waaronder spelers aankopen, is nog steeds van zeer slecht niveau. Volgens mij hebben ze nog ergens vlak naast de papier vernietiger een stapeltje papier liggen waar wat goede tips in staan. Ergens in Nederland loopt ook nog iemand rond die dat redelijk goed kan vertalen naar de praktijk. Ergens in het Midden-Oosten schijnt ook nog wel een figuur rond te lopen met aangeboren goede ideeen.

     9. frenkynairo

      weet dat ziyech gehaald is door onrust. maar die onrust is gecreëerd door slechte resultaten. en die worden dus beloond met een goede speler hoe je het ook bekijkt. ben het wel eens dat het aankoopbeleid nog steeds nergens op slaat. maar er is dus wel meer mogelijk als het slecht gaat.

 6. Remco425

  Jammer, ik vond die 5 sec regel in de allereerste officiele wedstrijd van het seizoen, PAOK thuis, een verademing. Lukte toen ook niet altijd, maar ze speelden wel fel die wedstrijd. Geen 5 secondenregel als ze moe zijn dus, kunnen ze het net zo goed helemaal afschaffen, want nu hebben ze altijd een excuus om het niet te hoeven doen. Donderdag hielden ze het bijvoorbeeld nog geen minuut vol. Je kunt mij niet vertellen dat ze toen al moe waren. Dapper van Dijks om dit aan te kaarten, maar ook een teken aan de wand, het lijkt alsof hij een excuus heeft gezocht om er niet alles voor te hoeven doen om een wedstrijd te winnen. Dan gaan we lekker terugzakken, dan wordt ik tenminste niet zo moe.

  1. Indojood

   Ik vind dat ook. Misschien denk ik slecht maar Dijks’ ontboezeming doet me vermoeden dat bepaalde spelers de kont tegen de krib hebben gegooid (Rostov uit).

   1. Remco425

    Heb ik ook en dat is een slecht teken. Ik heb wel zoiets van wie niet mee wilt, moet maar even een stapje terug doen en zet iemand neer die er wel alles aan wil doen om te winnen met mooi voetbal. Dat is nl de opdracht die PB van het bestuur heeft meegekregen en dat is wat vrijwel alle supporters willen. Niet weer terug gaan naar het spel wat vorig seizoen veel te vaak gespeeld werd.

     1. Velibor

      Indo,en Remco jullie hebben gelijk denk ik ,het is een mentaliteitskwestie denk ik vd spelers en als die niet mee willen dan ben je gewoon de lul als coach ! Helemaal niks klaar maken in het veld en dan het systeem boycotten, niet gedacht en van zon Dijks al helemaal niet!

 7. Ajax1958

  Behalve Sanchez, die ik nog niet goed kan beoordelen, komen ze alle 3 tekort. Zet ze eens af tegen Maxwell, Chivu en Trabelsi. (Of zeg ik iets geks?) ja komt u maar:))))

  1. Remco425

   Escude, Grygera, Vermaelen, Vertonghen. Gek genoeg allemaal buitenlanders. De enige van nu die de potentie heeft in dat rijtje te komen is Tete.

   1. HURBIE

    Denswil was en is nog steeds goed in België nog steeds jammer dat hij weg is Eigen kweek indo

    1. Indojood

     Ik bedoelde het rijtje Trabelsi, Maxwell en Chivu, Hurbie. In de app komt het er niet goed uit.

   2. Ajax1958

    Ging er bij mij om dat er gezegd werd dat er genoeg kwaliteit is. Ik zeg dus van niet. Noemde het rijtje verdedigers op om te vergelijken, daarmee aanduidend dat we nu aan de ondergrens zitten met onze verdedigers. Dat ze gekocht zijn maakt mij even niet uit, aangezien ze beter waren dan dat we op dat moment voorhanden hadden. (Terwijl je verdedigers zelf wel op zou moeten kunnen leiden, maar niet dus)

 8. Mauheb

  Bert62?? Gas dr op?? Wie moet dat doen?? Met deze kleuters hahha lachwekkend gewoon, het is toch verschrikkelijk slecht, en ja mijn excuses, ik kan echt niets positiefs vinden in dit stelletje kids!!
  “Mannen” “kerels” hebben we nodig, die het klappe van de zweep kennen.
  En een trainer die wel ziet dat Ziyech “GEEN” rehctsbuiten is!!! Ik zeg in de winter Bosz doeiiiiiiiiii!!!!
  Maar ja?? Wie dan wel he? Wie kan dit nog ooit goed krijgen? Begin eerst maar eens om het beleid aan te passen!

  1. In memory of Johan Cruijff

   Jordi in de top, Jonk terug samen met Bosz, selectie aanvullen met Nouri vd Beek en Cerny

 9. Ajax1958

  Ja, we willen toch weer omhoog? We hebben een bepaald beleid verlaten,de norm voor spelers is naar beneden gegaan en daar plukken we nu de vruchten van.

 10. Hazez

  Als we moe zijn hahahahaha 90min voetbal , hier aan kun je al zien dat het niks gaat worden als je zo praat

 11. Ajax1958

  Tja, dat kan een verschil van mening. Imo zijn we door de ondergrens gezakt en waar blijkt uit dat we genoeg kwaliteit hebben? Niet uit het spel en de resultaten, die zijn bedroevend slecht en waarom zou tegenwoordig iedere speler uit de jeugd capabel zijn ( lees genoeg kwaliteit hebben ) om in het 1e te spelen?

 12. -buitenkantje rechts-

  Wat allang duidelijk was sijpelt nu langzaam naar buiten.. De spelers hebben geen geloof in de speelwijze Bosz.. Heb het na Rostov zelfs werkweigering genoemd van de spelers.. Realisme boven idealisme.. Al zo vroeg in het seizoen laat Bosz zijn idealen varen.. Bij Ajax krijg je geen tijd om een compleet nieuwe speelstijl in te slijpen.. Resultaat moet worden gehaald. Alleen de echt grote trainers kunnen dat bv Cruijff toen hij het hoog storen en spelen op de helft van de tegenstander introduceerde in de voetbalwereld.. Een nooit eerder vertoond spel met Menzo als 11e veldspeler… Geweldig spectaculair voetbal! Later natuurlijk door zijn leerling Guardiola overgenomen bij Barca..Alleen dit soort trainers van buitencategorie kunnen dat. Bosz realiseert zich dat hij dat niet kan.. tenminste niet op korte termijn.. Hij laat zijn spelers inzakken als de 5 sec regel niet lukt. Met als gevolg het voetbal wat we de afgelopen wedstrijden hebben gezien.. We krijgen ipv betonvoetbal van FdB nu het Chaosvoetbal onder Bosz.. Hinken op twee gedachten.. Onduidelijkheid.. Geen structuur.. Onzekerheid..
  Dat probeert hij nu te ondervangen door vast te houden aan een vaste opstelling waarin dus spelers wekelijk onder de maat mogen presteren en veel betere spelers op de bank/ tribune zitten.. Of erger nog, niet zijn geselecteerd. Dit lijdt vroeg of laat tot gemor en onvrede onder spelers. Voorspel onrust.. Tweespalt en chaosvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.