Jong Ajax onderuit tegen MVV, debuut Justin Kluivert

justin_kluivert

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 1-0 verloren op bezoek bij MVV ondanks dat de jonge Ajacieden met vertrouwen waren afgereisd naar Maastricht na de 7-1 overwinning op Achilles’29 van afgelopen maandag. Justin Kluivert maakte in de tweede helft zijn debuut in Jong Ajax maar vijf minuten voor tijd kreeg de ploeg van trainer Marcel Keizer alsnog de tegentreffer om de oren. ‘We hebben vandaag niet op ons niveau gespeeld’, zei Marcel Keizer over de nederlaag. ‘Niks ten nadele van MVV, maar wij kunnen veel beter en dat hebben we niet laten zien. Het is erg vervelend’. Door de nederlaag zakt Jong Ajax naar de vijfde plek in de Jupiler League.

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Zeefuik, De Ligt, Eiting, Dankerlui (87. Sanniez); De Jong, Nouri, Van de Beek, Cerny (87. El Idrissi), Clement, Dekker (67. Kluivert).

Bron: Ajax.nl

Related posts

34 Comments

  1. jojocoolio

   Laten we rustig aan doen met onze jonge spelers… Ze komen er wel maar we moeten geduld hebben

   1. Remco425

    Hij weet waar de beste opleiding zit voor zn zoon, die heeft hij zelf ook gevolgd. De opleiding van PSG is niet denderend, dat weet hij ook wel, dus als hij het beste voor heeft met zn zoon…

    1. PvL020

     Dat denk ik ook, Patje kent het wereldje en weet zeker dat hij vind dat Ajax het beste is voor Justin

     1. Remco425

      Maar geld hebben ze al zat. Patrick Kluivert is nou niet de gemiddelde ouder die het geld hard nodig heeft en dus makkelijk gek gemaakt. Ook dat aspect heeft hij zelf meegemaakt. Eerst slagen bij Ajax om vervolgens wel in de basis bij een topclub te komen en zo miljoenen verdienen. In plaats van voor een paar ton ergens in een onbekwame jeugdopleiding te verpieteren.

   1. Remco425

    Ik reageerde op Hurbie, die zijn reply natuurlijk weer gewoon zo hoog mogelijk geplaatst had ongeacht waar het over ging.

 1. Remco425

  Zat Kluivert niet ook pas dit seizoen bij de A1? Gaat snel dan! Maar alleen maar goed, laat hem er maar alvast aan ruiken. Wat de nederlaag betreft, jammer, niet meer dan dat.

  1. De seijs

   Cerny wel Nouri voorlopig nog niet. En Younes is gewoon goed wordt met de week beter. Die blijft wel staan. Gudelj mag van mij wel eens banken.

  2. vak411

   Ik snap niet dat jij altijd roept dat younes er uit moet. Gudelj kan ik me in vinden maar younes is een van de weinige die iets kan creeren en een man uit kan spelen. Wie is er verder dan hem denk jij?

   1. -buitenkantje rechts-

    Younes vind ik te licht.. klein en traag..
    Fysiek tegen grote backs heeft hij niks in te brengen.. Alle ballen moeten bij hem in de voet.. andrrs heb je niks aan m.. Een bal in de diepte kan hij niet belopen.. Dus ongeschikt voor een counter.. Verder is het ook wel handig dat een aanvaller af en toe een kopduel kan winnen en als linksbuiten een goede voorzet heeft..
    Maw.. Alleen in de kleine ruimte kan hij soms iets creëren.. Mijns inziens veel te beperkt.

    1. 11Younes11

     Goed beargumenteerd, maar ben het niet met je eens. Ajax moet vrijwel altijd het spel maken en speelt dus op de helft van de tegenstander. Dan heb je iemand nodig die uit stilstand zijn man voorbij komt en Younes kan dat als de beste. Vind wel dat zijn rendement wat omhoog moet en inderdaad die bal wat vaker voorgegeven mag worden.

    2. Remco425

     Er zijn veel kleine aanvallers die de top hebben bereikt. Wie niet sterk is moet slim zijn. Hetzelfde geldt voor wie niet snel is. Cruijff maakte nooit een probleem van kleine spelers noch van trage spelers.

     1. Indojood

      Klopt Remco, kwestie van op tijd vertrekken, dan lijk je sneller. 🙂

      Ik vind de kritiek op Younes wat te gemakkelijk en goedkoop. Younes is net als de rest wisselvallig maar kan wel met een individuele actie iets forceren. Bovendien zit op zijn positie het grote probleem niet. Dat is toch echt wel de middenveldbezetting en gebrek aan juiste beweging en kiezen van positie.

 2. Ajax nr 1

  Ja bij Jong Ajax kunnen ze het ook. Verliezen met zulke grote talenten. Het virus Is nog steeds in de club.

  1. ajacied078

   dat is juist . maar ook het probleem van het nl voetbal . als de talenten van Ajax en psv al beter zijn dan de clubs in de 2de divisie dan takelen we hard af

 3. JohnDoe77

  Laten we het gewoon aankijken. Het mannetje komt net kijken. Aan zijn naam en veelbelovende eerste stappen zal het niet liggen!

Comments are closed.