There are no ads, please add some


Ziyech en Bosz balen van domme rode kaart

0915panathinaikos-ajax-bosz

Hakim Ziyech pakte in de Europa League wedstrijd tegen Panathinaikos twee gele kaarten en dat betekende de eerste rode kaart voor Ziyech in zijn loopbaan. Na afloop waren Ziyech en trainer Peter Bosz het met elkaar eens dat het een nogal domme actie was die Ziyech die al een gele kaart op zak had.

‘Ik ging mee in de strijd want ik merkte dat het op een gegeven moment iets feller aan het worden was. Uiteindelijk was dat een domme beslissing want we stonden met 1-2 voor en speelden ook nog eens tegen tien man. Op dat moment wilde ik echter voor de bal gaan en zo snel mogelijk zorgen dat wij op 1-3 kwamen, wat ook tot de mogelijkheden behoorde. Maar in die hoek van het veld een overtreding maken blijft natuurlijk dom’. Trainer Bosz was het eens met Ziyech. ‘Op dat moment speelden we een gewonnen wedstrijd maar kwamen mede hierdoor uiteindelijk toch nog in de problemen’. Door de rode kaart mist Ziyech over twee weken de thuiswedstrijd tegen Standard Luik.

Bron: RTL


Gerelateerde posts

68 reacties

 1. JohnDoe77

  Die tweede kaart was niet eens een kaart! Hij raakte hem niet eens, druk van publiek werd de scheuds teveel denk ik. Verder mager potje, vooral eerste deel gek om Ajax “onzeker” te zien, daarna ging het beter. Het wordt een lang seizoen, maar trek de lijn van twee overwinningen door Ajax! Komt mooi spel vanzelf…

  1. Remco425

   Klopt, maar dat weet je, want je kon de hele wedstrijd al de sfeer proeven in het stadion. Dan moet je zo’n scheids en het publiek ook geen kans geven. Die sliding was onzinnig en geef je de scheids de gelegenheid tot zo’n beslissing.

   1. Litmanen

    Dpm, dom, dom. En hij speelde ook nog slecht.
    Klaassen en Riedewald deden het ook echt niet best en Traore mag van mij nu wel een paar weekjes gaan kijken naar Dolberg wat er van hem verwacht wordt.
    Hij toont geen enkel spelinzicht en staat altijd op de verkeerde plaats.
    Voor de rust achterin moet Krul nu maar eens gaan zorgen. Wat een paniekzaaier die Onana!
    Daar wordt je als verdediger niet vrolijk van.

    1. Geroldkohlen

     verdediging was ook zeeer slecht, en dat komt echt niet alleen door de keeper! traore moet gewoon op rechts spelen en Ziyech moet naar het middenveld! Let dan maar eens op, weet zeker dat het dan beter gaat!

     1. Litmanen

      kom zeg! Als je zo’n keeper in doel hebt staan, dan heb je de neiging elke bal de tribune in te schieten. En dat deden ze dan ook op een momento dado.

     2. Geroldkohlen

      Nee litmanen dat is onzin, cillissen maakte de laatste tijd ook vaak blunders. verdediging was gewoon net als de meeste klote gisteren! niet nu alles neerleggen bij de keeper ,want hij heeft de vorige wedstrijden meer dan redelijk gespeeld en pakte de pingel laatst nog! en ze spelen met 11 spelers dus zijn allen verantwoordelijk ! de opbouw van achteruit was om te janken zo slecht! jij wilt liever andere spelers benadelen die het slecht hebben gedaan, maar jou lievelingetjes doen het nooit fout .want dan komt het door ander waarom ze klote spelen! je moet wat objectiever worden litmanen!

     3. Litmanen

      Je spoort niet. De verdediging was onder De Boer het sterkste gedeelte van het elftal. Dat daar niets van over is, is te danken aan de veranderingen.
      Ik ben geen fan van Tete, maar ik zou nou eebs beginnen met de vertrouwde laatste vier: Tete, Veltman, Riedewald en Dijks.
      Dan Krul erachter en Gudelj er voor.
      Zo, dat is dichtgetimmerd, zoals vorig jaar.
      Op het middenveld verder Ziyech en Schone of Sinkgraven.
      Younes, Dolberg en Ghazi of Cerny.
      Dat ziet er een stuk degelijker uit als die zooi van gister.
      Schreeuwen dat Riedewald de beste zes is wil nog niet zeggen dat hij goed is!

     4. In memory of Johan Cruijff

      Tsja, de verdediging was onder de Boer inderdaad het sterkste deel. Ook het meest saaie, het minst creatieve, het traagste en kampioen in tikkie terug. Het spel werd voor de middellijn gespeeld. Als je niet aanvalt krijg je ook geen counter. We willen graag ander voetbal zien Litmanen.

     5. Geroldkohlen

      het feit dat je sinkgraven in de basis zet, zegt me al genoeg over je voetbal intelligentie. en dan traore op de bank zetten zeker! maar goed volgens jou spoor ik niet, gelukkig delen andere mensen mijn mening wel! fijne avond verder litmanen ,hopelijk kom je nog eens met goede argumenten en reacties zodat ik ze ook eens kan liken!

     6. Litmanen

      Dat iedereen het met je eens is dat kun je wel zien aan al die duimpjes….
      In tegenstelling tot jouw sterren heeft Sinkgraven nog niets fout gedaan in die twee en halve wedstrijd die hij mee mocht doen.
      En Traore op de bank en in de winterstop weer terug naar Engeland. Met Cassierra en Dolberg zitten we beter.

     7. In memory of Johan Cruijff

      Stand is wel 9-1 in jou nadeel. Maar ja, iemand die belang hecht aan duimpjes zit meestal alleen op een zolderkamertje.

     8. In memory of Johan Cruijff

      Yep, ze doen er soms zelfs alles voor om maar bovenaan een of ander duf lijstje te staan. Of om te kunnen zeggen: kijk ik heb gelijk. Zal me een lief ding zijn als die duimpjes, sterretjes en ajax symbooltjes de prullenbak in geflikkerd worden. Gewoon commentaar geven, leuk of niet leuk.

     9. Geroldkohlen

      blijkbaar wel indo! snap helemaal ook niet waarom hem dat interesseert ,dat ik gelijk zou hebben om de aantal likes ik heb gekregen! daar gaat het denk ik toch niet om!

     10. Geroldkohlen

      hahahaha je bent niet wijs, traore terug in de winterstop ook van hem gaan we veel van zien. dolberg liet in 1 wedstrijd meer zien, dan sinkgraven in anderhalf jaar hij hoort gewoon niet thuis bij ajax. we gaan zeker genieten van dolberg komende seizoenen, slaap lekker litmanen!

    2. Charka53

     Zo is dat Litmanen, Ziyech heeft het niet naar zijn zin op de rechter kant hoor , geen plek voor hem , Traore maakt een mooie goal maar Kaspar is de echte spits , Davy werkte zich een slag in de rondte maar was ook slecht zo als vele van de Ajacieden en Onana is de kers op de taart wat de verdediging betreft wat een rampzalig stelletje . Bosz succes met de weder op bouw van dit Ajax .
     of gaat je dat niet lukken.

   2. De Ajacied

    Ziyech zou beter hebben moeten weten,
    Het was een optel som
    Echt héél dom Hakim en bovenal erg sonde
    ❌❌❌

  2. jojocoolio

   Het is niet anders… Die eerste gele kaart was sowieso dom maar ja… Drie punten en daar ging het om…

   1. HURBIE

    Eens komt je eerste rode kaart ,had niet nodig geweest
    Nu laten we je nog heel ,volgende keer ben je aan de beurt

 2. Indojood

  Onterechte kaart of niet, gewoon niet slim om zo’n actie in te zetten. Ik las ook al dat dit de schuld van Bosz was omdat hij Ziyech op rechtsbuiten zette.

  1. De seijs

   De schuld van Bosz???? Diegene die dat zegt moet opgenomen worden! Ziyech had beter na moeten denken, daar een overtreding maken had hij niet hoeven doen. Gewoon een domme actie. Ziyech had beter moeten weten.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ziyech voelde zich duidelijk niet op zijn plaats op rechtsbuiten.. Hij moet van Bosz met het krijt aan z’n schoenen de achterlijn halen.. Dan gebruik je hem verkeerd!
    Dan loopt het dus niet tijdens de wedstrijd( hebben we allemaal kunnen zien).. neemt de frustratie toe.. en krijg je veel eerder dit soort overtredingen.
    Bosz heeft hier indirect wel invloed op gehad vind ik.
    Sowieso staat het niet en staan op dit ogenblik de verkeerde spelers op de vetkeerde plek!

    1. Indojood

     Eens dat hij daar niet moet staan maar het kan niet zo zijn dat Bosz medeschuldig aan deze rode kaart omdat hij Ziyech als rechtsbuiten opstelt zoals hier en daar wordt gesuggereerd.

     1. Litmanen

      Je begrijpt toch wel dat hij dan waarschijnlijk Klaassen aan de kant moet houden? De heilige Klaassen die altijd slecht mag spelen maar toch wordt opgesteld?
      Bosz moet nu keuzes gaan maken. Ik ben benieuwd!

     2. Indojood

      Ja, dat begrijp ik, Klaassen en Gudelj naar het bankje, beiden rennen maar rond als een kip zonder kop. Jouw manier van reageren blijft overigens merkwaardig. Ik zie je trillende lip en vochtige ogen door deze app heen, bij wijzen van spreken, haha…

   2. Charka53

    En dat is zo , Ziyech was niet in goede doen zoals iedereen en hij wilde laten zien wat hij kan ,maar dat lukte niet vandaar deze domme overtreding. Weer wat geleerd Ziyech.

    1. HURBIE

     Het hele team speelt als een zout zak allemaal veel te rommelig totaal geen lijn en strategie in het spel
     Iedereen is onrustig
     Knop om bosz anders haal je kerst niet

     1. Charka53

      Wat er met die jongens aan de hand is , is niet te begrijpen het is er sinds FdB weg is niet beter op geworden het is net of ze voor het eerst op een voetbalveld staan en of Bosz dat goed gaat krijgen ik betwijfel het.

     2. Ajax nr 1

      Dat komt omdat ze nog te jong zijn en opgeleid zijn in de selectie door FdB. Een andere speelstijl kunnen ze nog niet alleen maar tikkie breed tikkie terug. een andere speelstijl leer je niet in een paar wedstrijden heb daarom een beetje geduld.Ik weet ook wel dat je bij Ajax geen geduld kan hebben en dat je er vanaf minuut 1 er moet staan. Maar deze jongens missen ervaring en zijn onzeker over wat ze moeten doen. Maar ik heb er vertrouwen in dat het beter zal gaan. Andere speelstijl, andere spelers, andere trainer alles anders ga er maar aanstaan.

     3. Charka53

      Je bent wel optimistisch Ajax nr 1 , dat ze jong zijn oké maar ze voetballen toch al wat langer dus weten ze toch dat je de bal snel en in de voeten moet spelen en als dat niet lukt kan je toch wel meer passie in gooien of is dat weer te veel gevraagd.

     4. Ajax nr 1

      Laten wennen in jong Ajax Charka :–) ook zo’n kolder wat toen de tijd Is ingevoerd. Ervaring in speelstijlen Is het.

 3. XXX

  zet die jongen zondag alsjeblieft op het middenveld, op de rechtsbuiten misbruik je gewoon zijn kwaliteiten. Je zag ook dat als ie naar binnen kwam hij meteen dreigend was.

 4. Dagrump

  De scheids kon hem wel en niet geven maar inderdaad een domme 2de gele kaart. Maar ben blij dat we gewonnen hebben ❗️❗️geen mooie of leuke wedstrijd gezien maar wel vechtlust met zijn allen en dat doet me wel goed ❗️❗️

 5. Oosterse Ajacied

  Domme aktie en inderdaad op rechts komt hij niet tot zijn techt. Helaas nog niet echt onder de indruk van Ziyech bij ajax.

 6. In memory of Johan Cruijff

  Ach je kan balen van een domme rode kaart wat dacht je van supporters die enorm balen van het vertoonde spel. Er zat totaal geen lijn in. Een keeper die een beetje hyper bij zijn doel eond loopt. Passes overctwee meter die niet aankomen. Een aanvoerder die doodleuk zegt dat ze in de 2e helft het heft in handen haddn en dat het niet zo slecht was. Er was niets maar dan ook niets te bespeuren van vroeg druk zetten. Kortom ze hadden verdiend te verliezen. Ik ben nog steeds niet blij met de punten laat staan met de overwinning. Als dit het vaste elftal van Bosz gaat worden houd ik mijn hart vast. Ben vrijwel zelden pissig van een voetbalwedstrijd omdat er wel erger dingen zijn maar het spel van gisteren blijft me om de een of andere reden nog steeds mateloos irriteren.

 7. ajaxpers

  Als Ziyech zelf dat zo dapper toegeeft dan hoef je het niet als trainer extra te benadrukken maar in zo’n situatie moet je het juist voor hem opnemen en het een teken van inzet en felheid noemen. Dit zijn nuances die een onervaren trainer niet snapt.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Ja, het is het eerste seizoen van Bosz als trainer he. Moet nog wennen aan alles. Eigenlijk stom van Ajax dat ze zo’n onervaren trainer aan het roer zetten. Na Frank hadden ze toch beter moeten weten. Wel heel fijn dat jij het wel snapt, stuur een sollicitatiebrief 🙂

 8. Geroldkohlen

  je zag ook gewoon aan alles dat het frustratie was! hij hoort niet op rechtsbuiten ,maar op het middenveld. daar voelt hij zich thuis! nu moet Ziyech dingen doen ,die hij normaal nooit doet!

  1. Indojood

   Bij Twente speelde hij ook vaak vanaf rechts. Pakte hij toen gele kaarten omdat hij dingen moest doen die hij normaal gesproken nooit doet?

   1. Geroldkohlen

    Indo, hij moet nu ineens achter lijnen gaan halen! heel anders moet hij ineens spelen, Ziyech moet tussen de linies gaan spelen op het middenveld. en bij twente had Ziyech een vrije rol ,en dan speelde hij niet altijd vanaf rechts. neemt niet weg dat het super dom is wat hij gisteren deed dat staat los van wat ik bedoel. al denk ik wel dat het een stukje frustratie is ,dat hij nu op een plek staat waar zijn kwaliteiten niet tot zijn recht komen! de gele kaarten blijven dom!

 9. -buitenkantje rechts-

  Bosz zou het woord dom niet in zijn mond moeten nemen.. Hooguit om zijn eigen opstelling en “tactiek” te beoordelen..

 10. In memory of Johan Cruijff

  Waarom mag een trainer een actie niet dom noemen als het voor iedereen zichtbaar dom was. Als hij het niet zou zeggen valt iedereen over hem heen dat hij niet open is. Nu zegt hij gewoon wat iedereen. ook kon zien en moet hij de speler in bescherming nemen of zo. Hij had ook gewoon moeten zeggen dat niemand de opdrachten heeft uitgevoerd en dat het zwaar klote was en dat er een straftraining volgt + boete. Als ik dit spel nog vaker te zien krijg heb ik spijt van mijn seizoenskaart.

  1. Ajax nr 1

   Jij gaat niet,en je kijkt niet zeg je toch steeds. Lever je kaart in die je waarschijnlijk ook niet heb en maak een ander blij.

   1. In memory of Johan Cruijff

    Ik ga 90% van elke thuiswedstrijd voor jou informatie. Kijken doe ik inderdaad steeds minder, minder dan 50% momenteel omdat ander zaken ook belangrijk (belangrijker zelfs) zijn. Te vaak vind ik het een waste of time. Met het spel zoals tegen WillemII en de Grieken is het onmogelijk dat ik een ander blij kan maken met mijn kaart. En sorry dat ik een uitgesproken mening heb, je zal hem nog heel vaak langs zien komen.

 11. Jimmy1971

  Het slechte spel heeft ook met vertrouwen te maken ( Willlem ll , Roda ) , nu een serie’tje neerzetten , en de bravoure komt vanzelf weer !
  De vraag is alleen hoe zwak mag Veltman spelen voordat Tete weer een kans krijgt ..

  1. -buitenkantje rechts-

   Niet alleen Veltman hoor.. Staat gewoon verkeert. Moet CV staan en misschien af en toe stand-in op rechtsback. Younes vond ik erg zwak.. Zet Cassierra daar neer en laat met drie spitsen die van positie wisselen de aanval maar regelen.
   Ziyech moet natuurlijk als 10 opereren.. Zet Nouri erbij ipv bv Gudelj.. Riedewald als 6 met de punt naar achteren..

 12. a.p.

  het zijn 3 punten maar daar ook alles meegezegd. Ziyech is geen rechtsbuiten, vandaar waarschijnlijk uit frustatie zijn domme 2e kaart. Dolberg in de spits, Tr….. maar op rechts proberen. Middenveld Klaassen , Schone en Ziyech.

 13. Indojood

  Dolberg was toch het blonde lievelingetje van Bosz en was het niet belachelijk dat hij speelde i.p.v. Zivkovic? Haha… binnen een paar weken zal Litmanen met een reactie komen over Dolberg, dat ie het goed had gezien dat Dolberg een goede spits is.

  1. In memory of Johan Cruijff

   En dan zegt hij erbij dat als anderen dat niet zien een gebrek aan technisch inzicht hebben of zoiets. Zoiets noemen we ook voorspelbaar gedrag.

   1. Indojood

    De anderen moeten naar Hans Anders, hebben Alzheimer of een gat in hun geheugen en sporen niet.

   2. Indojood

    In december was Bazoer een supertalent waarmee we voorzichtig moeten doen, nu is ie lui en moet z.s.m. verkocht worden.

Reageren is niet mogelijk.