There are no ads, please add some


Riedewald verklaart 1-0 tegen Panathinaikos: ‘Bal was lek daarom kon Onana hem slecht wegstompen’

0828goahead-ajax_onana

Ajax kwam donderdagavond in de Europa League wedstrijd tegen Panathinaikos al vroeg op achterstand maar dat had volgens Jairo Riedewald een duidelijke reden. ‘We begonnen natuurlijk slecht aan de wedstrijd en bij de vroege tegengoal leek het alsof Onana blunderde door de bal slecht weg te stompen. Bleek dus dat de bal lek was waardoor hij er bijna geen grip op had’. Dat Riedewald uiteindelijk de winnende treffer maakte stemde hem wel tevreden. ‘Carlo L’ami zei nog dat ik scherp moest zijn op de zestien als de bal zou terugkomen. Het kwam precies zo uit en dat maakte natuurlijk een hoop goed’. aldus Riedewald tegenover Fox Sports.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

66 reacties

  1. Ajax nr 1

   Het was niet best maar ik heb vertrouwen dat het beetje bij beetje beter zal gaan. Nog een paar aanpassingen op het middenveld en het zal alweer iets beter zijn. Maar inderdaad de 3 punten zijn binnen.

   1. BobbyHaarms

    De bal was lek….het klinkt in voetbaltermen net zoiets als “de brug stond open” . Al met al een zeer gelukkige overwinning, al vond ik nagenoeg het gehele elftal ver onder de maat spelen. Klaassen, Dijks en Veltman, nota bene de zgn dragende spelers bakten er niet veel van. Toch denk ik, net als jij Ajax nr 1, dat het goedkomt bij Ajax. Maar dan wel in je sterkste opstelling..dus Traore rechtsbuiten, Ziyech én Schöne op het middenveld, Tete rechtsback en Dolberg/Cassierra afwisselend in de spitspositie.

    1. ajaxhoger

     Zou het niks zijn om voortaan 3 5 2 gaan spelen , en inderdaad met Ziyech én Schöne op het middenveld, dan is er wat zekerheid in gebouwd , dit zoals het nu gaat word het twee keer niks , hoe kan je nu neen speler kopen en dan op een andere plek zetten , gister was zelfs hij niks , wat een beleid zeg .

     1. BobbyHaarms

      Ik denk persoonlijk dat het smullen zou worden met Ziyech en Schöne op het middenveld, Ajaxhoger. Die 2 kunnen met prachtige passes strooien en spelers of zichzelf in een oogwenk vrij voor de keeper zetten. En ook nog eens 2 spelers met een verfijnde traptechniek. Zodra bv een Gudelj achter een bal gaat staan maak ik standaard van de gelegenheid gebruik om te gaan pissen…je mist niks.

     2. emilio74

      mee eens man. ik denk schöne en zyech samen zal alleen gebeuren met een zooitje geblesseerde spelers..zo koppig zijn trainers wel vandaag de dag.

     3. BobbyHaarms

      Sneijder en vd Vaart konden toendertijd volgens Koeman ook niet samenspelen. Nou dat ging toch ook prima? Denk dat het in dit Ajax best goed zou uitpakken.

     4. Litmanen

      Gek genoeg zijn de statistieken van Gudelj ten opzichte van Ziyech in het voordeel van Gudelj. En dan hebben we het over een langere periode: aangekomen passes en binnengeschoten vrije trappen.
      Ik heb het niet bedacht, maar gisteren kwamen er van Gudelj in elk geval meer ballen op de bestemde plek dan die van Ziyech.
      Verder, ja Schone moet in het elftal, waar dan ook en ja, Ziyech moet op tien. Helaas voor Klaassen, maar die wilde toch al in de winterstop richting Italie.

     5. In memory of Johan Cruijff

      Het merendeel is Gudelj voornamenlijk zat met zijn spel hervattingen. Daarin was Ziyech giga beter.

  2. jojocoolio

   De bal lek me reet… Kijk maar eens hoe hij uit het doel komt na de intikker van berg…. Maar goed de punten zijn binnen op naar almelo

   1. In memory of Johan Cruijff

    Er mag geen commentaar gegeven worden Moob. Waarvoor denk je dat dat witte balkje is links van het woordje “stuur”. Niet om alleen maar het woordje joepie joepie in te vullen hoor.

  1. Mooi

   Maar ik vind hem toch wel een goede doelverdediger ,dat kan goed komen alles bij Ajax heeft tijd nodig en overwinningen dat is hettover woord

    1. De seijs

     Die Onana is veel te zenuwachtig. En bij elke fout van hem geeft hij een ander de schuld. Hij is nog geen zekerheidje.

 1. Jimmy1971

  Die grieken hadden er met de goal maken geen last van !
  Wel weer voor het eerst sinds de wedstrijd tegen Barcelona , dat ze een wedstrijd on-nederlands ( tijd pakken ) uitspelen.
  Hopen dat we het nivo van die wedstrijd ooit ook weer halen ..

 2. Sonsee

  Ach het is jullie vergeven, de 3 punten zijn binnen dus daarmee is de vroege achterstand ruimschoots goed gemaakt. Alleen wel zuur dat Ziyech rood heeft gekregen.

 3. KBouter

  Wat in ieder geval een pluspunt is, wat ik vind…..is dat Ajax in blessure tijd niet naïef doorgaat en op zijn Zuid Europees zijn tijd pakt. Maar dan heb je zowat ook alle positieve dingen gezien in deze wedstrijd. Verder moet Ajax snel doorselecteren, gasten zoals Veltman en Dijks zijn het Ajax niveau onwaardig, een Veltman speelt met gemak al 4 jaar basis, die gasten moeten het elftal bij de hand nemen, er doorheen slepen. Wedden dat in Oranje een Karsdorp hem daar voor gaat in de toekomst.

  1. BobbyHaarms

   Mee eens KBouter. Een Veltman kan geweldig voetballen, maar hij laat ook al 4 jaar de grootste blunders aan ons zien. Bij onze concurrenten zie je de spelers groeien maar bij ons vind ik dat vies tegenvallen.

   Wel lekker dat we eindelijk weer eens een Europese uitwedstrijd winnen. Met meer geluk dan wijsheid, dat dan weer wel..

   1. HURBIE

    Idd Bobby zie dat ook dat de meeste niet beter maar slechter worden
    Neem nou bazoer vorig seizoen de sterren van de hemel en nu weinig tot niets
    Klaassen riedewald younes ghazi dijks tête
    En waar dat aan licht schiet mij maar lek

    1. BobbyHaarms

     Wat Bazoer betreft kan ik me er nog wel iets bij voorstellen Hurbie. Die jongen was zó verschrikkelijk goed afgelopen seizoen…een vormdip op zijn leeftijd is heel normaal en hier komt hij uiteindelijk gegarandeerd beter uit. El Ghazi, Klaassen en Dijks staan wel nagenoeg stil in hun ontwikkeling, Younes, Riedewald zie ik nog wel verbetering in en wat Tete betreft..tsja, ik snap de beweegredenen van Bosz dat Veltman aanvallend sterker is, maar met verdedigen denk ik elke keer “o jee” als een aanvaller op Veltman afstormt. Met Tete heb ik dat juist absoluut niet.

    1. BobbyHaarms

     Haha scherp Remco ? Maar zeg nou zelf..ik kan me van de afgelopen maanden en zelfs jaren nagenoeg geen enkele Europese uitwedstrijd voor de geest halen waarin we oppermachtig met een dikke overwinning terugkeerden naar Amsterdam..

   2. Ajax nr 1

    Bh ik ben het hier volledig mee eens. FdB liet ook elke wedstrijd in het Ajax-shirt een steek vallen en kijk wat er van hem Is geworden. Topverdediger. Maar bij Ajax zijn nu te veel spelers uit vorm en dat zie je terug in de wedstrijden. Komt goed als je nog een beetje ervaring erbij haalt om dat jonge grut te sturen in en.om het veld.

 4. -buitenkantje rechts-

  Ik vond Onana goed keepen verder.. Op zich had hij de bal wellicht kunnen pakken. Wegstompen was ook een goede oplossing, alleen niet in de voeten van een tegenstander natuurlijk. Daarna stond de spits ook wel heel erg vrij om rustig binnen te tikken.. Dekkingsfout?

  1. Remco425

   Ik vond het idd eerder een blunder van de verdediging dan van Onana. Hij stompt hem redelijk naar de zijkant weg. Was meer ongelukkig. Dat hun aanvallers dan allemaal vrij staan is niet zijn fout.

  2. Litmanen

   Hij keepte goed maarvhij stompte de bal naar een tegenstander…..
   Dat was 1-0. Lek of niet, een blunder.
   Verder leek het wel of hij aan de speed was, wat een zenuwenlijer!
   Nog 5 jaar te jong voor het eerste.

 5. Slingertje.

  Alles en iedereen stond gewoon waardeloos te verdedigen bij die 1-0 dus niet aankomen met die onzin van de bal was lek.
  Gelukkig gingen de puntjes toch mee naar Mokum.

 6. vanzanten

  Ik heb me echt kapot zitten ergeren. Uiteindelijk winnen dan zowaar nog, maar of ik er nou echt blij mee ben? Ik werd fan van Ajax wegens het aanvallende spel, waarmee bijna elke ploeg werd overrompeld. Maar ik zie daar steeds minder van terug. Ik heb veel meer genoten van Feijenoord gisteren.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Dat was ook niet echt goed hoor. Een heel zwak en hautain man.U. en een zeer matig Feijenoord.

 7. Mauheb

  Hoe kunnen we toch blij zijn met deze “gelukkige” 3 punten, tegen deze tegenstander? Echt ik snap dr niks meer van, het had totaal niks met voetbal te maken! Dijks is een lachertje Veltman tsssss! Klaassen doet maar wat enz enz enz….? Diep en diep triest wat ze presteren in het ooit zo “machtige” Ajax Shirt

 8. Mauheb

  Ik verlies nog liever zoals die lampjes verloren als met dit gepruts 3 punten stelen!! Sorry maar dit heeft niks meer met Ajax te maken! Het Ajax waar ik al bijna 40 jaar fan van ben, maar trots al heel lang niet meer! Zo slecht als dit, heb ik in al die jaren niet gezien. En dan blij zijn met 3 punten, zodat ze daar bij het bestuur weer hun zin krijgen ja…. De supporters stil houden!!!

Reageren is niet mogelijk.