There are no ads, please add some


Primeur: KNVB zet videoscheidsrechter in bij bekerduel Ajax – Willem II

ajax-willem2

De KNVB komt met een primeur en gaat bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Willem II live testen met een videoscheidsrechter, dat heeft de bond vandaag bekendgemaakt. De videoscheidsrechter adviseert de arbiter bij situaties als penalty’s, rode kaarten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan. Het blijft echter een advies en de scheidsrechter op het veld blijft verantwoordelijk voor de beslissingen. 

FIFA besloot in maart 2016 de videoscheidsrechter te testen. De eerste test met een live verbinding vond op 1 september plaats bij de vriendschappelijke interland Italië – Frankrijk. Björn Kuipers was op dat moment de arbiter en Danny Makkelie de videoscheidsrechter. Bij de wedstrijd Ajax – Willem II zal Pol van Boekel de scheidsrechter zijn en krijgt hij assistentie van videoscheidsrechter Danny Makkelie. Operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB is trots op de primeur in Nederland. ‘Dat wij dit nu als eerste land ter wereld mogen testen, daar zijn we erg trots op en is een groot compliment aan de betrokken medewerkers van de KNVB’.

Bron: KNVB


Gerelateerde posts

31 reacties

  1. Charka53

   Wees maar niet bang KBouter er zullen vele discussies komen, door vele voetbal kenners en misschien wel de spelers op het veld die de beslissing van de video scheids niet kunnen waarderen.

     1. Charka53

      Ik ook maar het is een slechte eigenschap van verwende jongetjes en daar lopen er een aantal rond

 1. Remco425

  De KNVB wil de technologie wel steeds gebruiken. Het wordt tijd dat de maFIFA eens definitief overstag gaat. Hopelijk gaat dat nu wat sneller nu Sepp “voetbal moet beinvloedbaar blijven” Blatter weg is.

 2. Kevke87

  groot compliment aan de betrokken medewerkers van de knvb. hahah, gaan ze al bijna doen alsof ze goed bezig zijn bij de bond. grote chaotische bende daar. ze maken er al tijden een puinhoop van. maar goed niet zo belangrijk verder

 3. vak411

  Nou nou.. Als dit doorgezet wordt hebben ze een probleem in rotterdom.. Krijgen ze 17 pingels minder paar jaar.. (Iedere thuiswedstrijd 1)

Reageren is niet mogelijk.