There are no ads, please add some


Gametalk Panathinaikos – Ajax: Volg de wedstrijd via ons Twitter account en/of praat mee en win!

0912panathinaikos-ajax_logo

Ajax speelt vanavond om 21:05 uur de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League tegen Panathinaikos. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens geven wij weer een mooie tekening weg van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

0915panatinaikos-ajax-henkveenGerelateerde posts

41 reacties

  1. vak411

   Maak ons weer trots Ajax.. Dit is een kans.. Aan de supporters lag het de afgelopen tijd niet!!

    1. Widi

     Je bedoelt die gozer in de Arena? Die is inderdaad heel irritant. Ik dacht eerst serieus dat hij van de Jostiband was of zo. Vraag me af of hij wel 100% is. Ik vind het trouwens onzin dat je in de Arena als theaterpubliek wordt gekwalificeerd als je niet 90 minuten lang staat te springen en te zingen. Het originele Ajax publiek, uit de Meer dus, deed dat echt niet. Wel gewoon goed naar de wedstrijd kijken en meeleven. Genieten als het goed liep en balen en schelden als het slecht was. Lekker kritisch! Zo slecht ging het toen niet. Dat gespring en geschreeuw is iets van voornamelijk mensen die geboren zijn toen de Meer al (bijna) niet meer bestond. Voor mij persoonlijk voegt het niets toe aan een goede sfeer in het stadion. Ik ben liever onder gelijkgestemden die niet de halve wedstrijd met hun rug naar het veld staan. Gewoon goed het spel volgen en roepen en opstaan als het spel daar aanleiding toe geeft.

     1. vak411

      Heb je gelijk in WiDi.. Aan de andere kant. Als er een gekkenhuis is qua sfeer komt de tegenstander geimponeerd het veld op. Ook de scheids. Die kakkerlakken krijgen door dat zootje ongeregeld om de week een gratis pingel omdat de scheids bang is. Ik zou wel willen dat er meer sfeer is. Tegen willem II en fietstassen zat 90% van het stadion stilletjes te kijken. Ik denk dat dat toch echt ook van invloed is op het resultaat. Als wij er knalhard achter gaan staan dan zie je vaak tijdens de wedstrijd dat dit van invloed is op de spelers..

     2. Widi

      Wij zijn Ajax. Wij zijn niet Feyenoord. Totaal ander volk. Maar wat ik daar zie (via de tv) is dat ze echt tekeer gaan naar aanleiding van de gebeurtenissen in de wedstrijd. En niet dat ze dom staan te springen en te zingen zonder dat ze de wedstrijd echt beleven. Het voetbal verandert. Vooral doordat geld het belangrijkst is geworden. Wij als supporters hoeven niet te veranderen. Het was voor mij vanaf de jaren-70 een voorrecht om Ajacied te zijn. Mede om hoe de andere supporters waren. Kritisch. Niet snel tevreden. Maar wel betrokken en veelal met kennis van zaken. Bij de nieuwe mensen die vooral zingen om het zingen heb ik me nooit thuis gevoeld. En ik ben ook van mening dat tegenstanders veel meer in de war raken van goed voetbal dan van lukraak zingende supporters.

     3. vak411

      Widi.. Leuk dat je er weer bent.. Je hebt voor een groot deel gelijk.. En nuanceer ik mijn mening.. Toch moet je het met me eens zijn dat ploegen die in de kuip het veld opkomen dit anders doen dan in de ArenA waar het muisstil is de laatste tijd. Ok in rotterdom praten die calimero”s alweer over de Coolsingel om
      Straks voor de 18e keer op rij het lachertje van nederland en europa te zijn maar de sfeer geeft een degradatie-elftal blijkbaar toch vleugels..

     4. Widi

      Dank je. Ik heb nooit in de Eredivisie gevoetbald. Wel veel uitwedstrijden met heel veel publiek. Ik vond het heerlijk als die lui tekeer gingen tegen me. Werd er alleen maar beter en nog meer verbeten van. Soms was de tefenstander gewoon te goed. Dat was pas echt lastig. Niet die schreeuwende mensen rond het veld.

     5. Widi

      He Indojood! Prima hoor, dank je. Ik was nooit echt weg. Met name al die onzin die een forumlid waarvan de naam begint met een S heeft me doen besluiten om ook weer te gaan reageren. Hoop dat met jou ook alles oke is.

     6. Indojood

      Met mij ook alles goed. Dankjewel. Ja, we hebben tegenwoordig een zelfbenoemde dorpsgek annex virtuele boksbal hier….

     7. In memory of Johan Cruijff

      Jongens jongens toch 🙂 effe over dat publiek bij ons. Eigenlijk is er niets mis mee. Het wordt schamper theater publiek genoemd maar wij als Ajax supporter willen toch vermaakt worden met theater op het veld. Prachtige acties, snelle passes. Wij willen een soort van art op het veld van ons Ajax en daar komt theater publiek op af. 🙂 🙂

     8. Widi

      Dat is nu precies wat ik bedoel. Van oudsher heeft Ajax zulk publiek. De laatste club waar we ons aan moeten spiegelen is F.

 1. Charka53

  Tv aan en met zweet handen zitten hopen dat het goed afloopt . Meer kan ik toch niet doen het is aan die jongens op het veld.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Zit met gehakt aan mijn handen 🙂 Hoop de tweede helft nog net te kunnen zien. Verder afhankelijk van mijn telefoontje voor tussendoor.

 2. 11Younes11

  Zou goed zijn voor het zelfvertrouwen als je na 4 of 5 wedstrijden al geplaatst bent in deze poule. Maar eerst vanavond maar eens zien… In ieder geval niet verliezen!

    1. Widi

     Die heb ik heus gelezen. Maar ik reageer op de eerste zin, die je wat mij betreft beter niet had kunnen schrijven. We presteren al jaren niet goed tegen ploegen waarvan we vooraf denken dat we makkelijk gaan winnen. Maar we verliezen steeds! Laten we dus afwachten hoe onze ploeg, die nog niet ingespeeld is, deze eerste wedstrijd speelt.

     1. 11Younes11

      Oke Widi. Ik zeg alleen dat het heel goed voor het zelfvertrouwen zou zijn, dat is toch zo? Maar ben het helemaal met je eens dat we bescheiden moeten zijn in deze tijden. Voorlopig 1-1, dat zou een goede resultaat zijn 🙂

 3. paullus

  ik heb er ook een wee gevoel over
  en zo jammer dat ziyech weer op rechts moet beginnen
  maar we hopen maar op het beste

 4. ajaxhoger

  We liggen weer op schema om vroeg eruit te worden geknikkerd , het doet zeer als je ze ziet spelen , wat een matig elftal hebben wij zeg pppppfffff

 5. Michel6172

  Te gek voor woorden dat we gewonnen hebben, hou van m’n club Ajax maar wat betref dit voetbal. Nou vul dat zelf maar in. Wat een ellende.

Reageren is niet mogelijk.