Ajax wint van Panathinaikos in bizar duel: 1-2

0915panathinaikos-ajax-ziyech

Ajax heeft aan de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League drie punten overgehouden door Panathinaikos in Athene met 1-2 te verslaan. Van een makkelijk avondje was echter geen sprake en na een vroege achterstand wist de ploeg van Peter Bosz  door doelpunten van Traore en Riedewald toch de belangrijke drie punten te pakken maar mist het over twee weken wel Hakim Ziyech die na twee gele kaarten met rood van het veld moest en dus de thuiswedstrijd tegen Standard Luik zal moeten missen.

Bekijk via deze link ons fotoverslag van dit duel

Het duel was nog geen vijf minuten aan de gang en Ajax keek al tegen een achterstand aan. Doelman Onana bokste een bal pal voor de voeten van Robin Lod die op zijn beurt de vrijstaande Marcus Berg bediende en die had geen moeite om de 1-0 achter Onana te schieten. Ajax had in het vervolg van de wedstrijd moeite met de ploeg van trainer Andrea Stramaccioni en het leek een vervelend avondje te worden in Athene. Het was echter Bertrand Traoré die de wedstrijd deed kantelen want zijn harde schot in de korte hoek was goed voor de 1-1 en het eerste doelpunt van Traoré in het Ajax-shirt. Niet veel later was Davinson Sanchez dichtbij de 1-2 maar zijn inzet werd op gelukkige wijze gered door de doelman van Panathinaikos.

Peter Bosz besloot om in de rust om geen wissels toe te passen en het duurde tot de 66ste minuut dat de meegereisde Ajaxsupporters weer iets hadden om om te juichen. Mitchell Dijks stoomde op en werd in het strafschopgebied licht vastgepakt door Mesto. Scheidsrechter Marriner was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Het was Davy Klaassen die achter de bal ging staan maar zijn schot werd gekeerd door de keeper maar de oplettende Jairo Riedewald was er in de rebound snel bij om Ajax alsnog op voorsprong te schieten. De wedstrijd leek gespeeld toen Ivan Ivanov zijn tweede gele kaart kreeg. Even later dupeerde Ziyech zijn ploeg echter ook met een tweede gele kaart. Ajax hield echter stand, ook omdat Rodrigo Moledo in blessuretijd een enorme kans miste en zijn ploeggenoot Mubarak ook nog uit het veld werd gestuurd door scheidsrechter Marriner.

Panathinaikos – Ajax 1-2 (1-1)

‘5 Berg 1-0
’34 Traore 1-1
’67 Riedewald 1-2

Scheidsrechter: Marriner (Eng)
Toeschouwers: 22.000
Gele kaarten: Koutroubis, Wakaso, Mesto, Villafanez (Panathinaikos), Viergever (Ajax)
Rode kaarten: Ivanov (2x geel), Mubarak (2x geel) (Panathinaikos), Ziyech (2x geel) (Ajax)

Opstelling Panathinaikos: Steele, Moledo, Ivanov, Koutroubis, (/68 Villafanez), Mesto, Hult, Zeca, Wakaso, Ledesma, (/65 Leto), Lod, (/73 Samba), Berg.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joel Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, (86 Lasse Schone), Nemanja Gudelj, Hakim Ziyech, Bertrand Traoré, (/73 Kasper Dolberg), Amin Younes (/86 Daley Sinkgraven)

Related posts

71 Comments

 1. KBouter

  Drie punten, zeer belangrijk, verder snel deze zaadwedstrijd vergeten en heel snel zorgen dat het beter gaat….moet!!!!

  1. frenkynairo

   het ergste van allemaal was de laatste paar minuten. als je dan al een moeilijke wedstrijd speelt probeer er dan nog 1 te maken met zoveeeeeeel ruimte.

  2. PvL020

   Volgens mij is elke wedstrijd de laatste tijd een zaad wedstrijd? Ik heb deze gelukkig niet gezien….. Maar opstelling lijkt me echt niet goed, geen tete, geen spitsen maar middenvelders in de spits, geen geloof, geen overtuiging en belangrijkste ….. geen klik met de trainer

   1. afcabran

    Ondanks dat de Boer wat saai voetbal speelde, haalde hij wel veel uit de matige selectie. Bosz daarentegen doet nu maar wat voor mijn gevoel.

    1. beni

     Wat heeft de boet gepresteerd?? Ook niks, landskampioen omdat de anderen de punten lieten liggen, PSV stond op een gegeven moment 14 punten voor. Totaal niet op eigenkracht en maar te zwijgen over europeesch. En de beker??????

 2. koote207

  Ja punten zijn binnen maar verder lijkt het helemaal nergens op, dit kan toch niet langer jezus wat slecht iedereen!!!!

  1. HURBIE

   Net of er helemaal geen strategie in het team zit
   Vraag mezelf af of Bosz wel de aangewezen trainer is voor dit elftal
   Als het spel zo doorgaat haalt hij de kerst niet

 3. In memory of Johan Cruijff

  Het hadden beter nul punten kunnen zijn. Misschien zou dat een effect hebben gehad. Ik heb felicitaties voorbij zien komen; mensen zien schrijven dat de tweede helft best wel goed was; Klaassen horen zeggen dat ze het heft in handen hadden etc. Weet je ……. Voor nu succes ermee, ik heb een kut wedstrijd gezien met een kut instelling. Wees er blij mee maar ik niet. Welterusten.

  1. EugAjax

   Onzinnige tekst IMOJC, zeker je eerste zin…….zoals Cruijff zelf zei in ieder geval beter saai dan onzinnig (lees nul punten). Tevens klopt je opmerking kut instelling niet. Als je in Griekenland heel slecht begint en dan met 1-0 achter komt en dan toch weet terug te knokken naar 1-2, is de instelling juist heel goed geweest!! Spel is zeer slecht en onder De Boer werd mooier gevoetbald, ja echt!!!, maar neemt niet weg dat drie punten juist door de instelling binnen zijn gehaald! In 1 ding heb je wel gelijk. Dit mag voor een Ajacied nooit de norm zijn en spel moet vele malen beter. hopelijk lukt het Bosz ooit, maar ik befin daar wel steeds meer over te twijfelen. Hij heeft goede visie, maar is nog niet in staat zijn elftal zo te laten spelen of af en toe contouren van dat spel te laten zien. Dat os wel zorgwekkend. Maar als je elke keer gaat hopen dat Ajax verliest als ze slecht spelen dan ben je geen echte fan. Dat is echt onzinnig om met de woorden van je idool te spreken???

 4. EugAjax

  Zoals in rust voorspeld. Een betere tweede helft en je haalt de drie punten binnen. En dat is dus gebeurd. In mijn optiek zeer goede prestatie van Ajax. Je wint niet zomaar in Griekenland en Ajax doet dat nu twee keer achter elkaar en beide keren na zeer slecht begin. Het spel is niet over om naar huis te schrijven. Maar dat zal me in dit soort potjes nog even worst wezen. Fiorentina speelt ook nu 0-0 bij PAOK bijv. Iedereen en ik ook wil het liefst fantastich voetbal zien van Ajax maar dat is tegenwoordig niet altijd reeel meer. Ajax is in tweede helft niet echt meer in problemen geweest. Wat wel zorgen baart is dat wat Bosz erin wilt slijpen totaal geen patroon van te zien is. Ik had wel veel wisselvalligheid verwacht in begin maar ik zie zelfs nog geen contouren van zijn visie. Terwijl bijv Guardiola City al wel laat swingen. Kan Bosz zijn ideeen wel goed overbrengen op de spelersgroep. En hoe traint hij hierop? Dat baart me zorgen. Maar voorlopig maar even zegeningen tellen. Want zwalken doen we wel. Toch Panathinaikos – Ajax 1-2 staat toch wel lekker ??? ja ik weet scorebord journalistiek hahahaa

  1. In memory of Johan Cruijff

   Kopietje eugajax? Bekende bijdrage. Dan ook van mijn kant: er was niets beter ook niet in de tweede helft. Het was KUT

   1. EugAjax

    Deed ik expres vanwege jou en veler afzeiken. Op veel punten hebben jullie gelijk maar als Ajax wint is een felicitatie op zijn plaats. Sorry dat vind ik nu eenmaal dus uit recalcitrant gedrag 2 keer een kopietje hahaha

 5. Indojood

  Ik stel me niet tevreden met 3 punten, ik wil godverdomme voetbal zien. Dit gekloot duurt nou al drie jaar, als het niet langer is en we zakken steeds verder weg. Hoe kan je nou zo de wedstrijd starten? Totaal geen bezieling. Zet die jongens van Jong Ajax erin dan valt er nog wat te genieten. Nu is er middenveld met een controleur en 0 % creativiteit. Klaassen en Gudelj doen maar wat. Met deze twee op de belangrijke plekken ga hett het never nooit redden.

  1. EugAjax

   Hey hey Indojood, we spelen inmiddels met een 6 ipv 10 en we hebben Ziyech en een echte Ajax trainer volgens jou en nu glijden we nog verder af als ten tijde Boer? Ja wat zal ik zeggen………………wat moeten we nu doen dan? Jouw adviezen helpen tot nu toe dus ook niet. Vooralsnog. Maar ik zal je blij maken, je moet echt meer geduld hebben. Ajax gaat pas echt swingen vanaf tweede helft dit seizoen en dan voor hele lange tijd. Changes do not happen overnight, drie punten wel hahahaha.

   1. Toppertje

    Niet zo verwonderlijk hoor. Met Dijks, Veltman, Younes, Viergever heb je maar liefst 4 spelers die absoluut niet in Ajax thuishoren. Af en toe een aardige wedstrijd en dan is iedereen weer blij en wordt er over progressie gesproken. De waarheid is dat geen enkel coach hier wat mee kan. Er zit maar een ding op en dat is doorselecteren. Ik snap bv werkelijk niet waarom Czerny niet van links kan ipv Younes. Wat is die slecht zeg. Een buitenspeler op links die geen voorzet met links kan geven. Drie punten maar gewoon genant om te kijken wat spelers gewoon fout doen.

    1. Indojood

     Eens, wat Bosz wel fout doet is een middenveld zonder creativiteit opstellen. Riedewald doet het naar behoren maar Klaassen en Gudelj heb je twee kippen zonder kop.

   2. Indojood

    Ik vond de aanstelling van Bosz logisch maar na het verlies tegen Willem II en de consatering dat zelf-opgeleide spelers het Ajax-spel niet kunnen spelen, ben ik mijn twijfels gaan uiten of Bosz het inderdaad kan omkeren. Het is al ernstig genoeg om dit te constateren. Ligt het aan Bosz of de spelers? Ik denk een combinatie. Bosz zet het tactisch wat beter neer maar zoals iedereen weet heeft een middenveld zonder creativiteit niet zoveel nut. Klaassen en Gudelj gaat gewoon niet werken. Ziyech hoort daar natuurlijk te spelen, zeker i.p.v. Gudelj. Dus ik geloof nog steeds in deze tactiek want dat is de Cruijff tactiek (met een 6 spelen) maar als spelers het niet kunnen uitvoeren dan moeten ze eruit en vervangen door spelers die dat wel kunnen zoals we zien in Jong Ajax.

    Het zijn mijn adviezen niet, het is gewoon wat Johan jaren heeft gedaan en ik sta daar als betrokken supporter achter. Jammer dat je dat nog steeds niet door hebt. Prima dat je me daarmee om de oren wilt slaan, het verandert er niets aan. Snap ook niet dat je lacherig om kunt doen na dit soort wanvertoningen. Het doet me pijn als Ajacied om dit soort voetbal al jarenlang te moeten aanschouwen.

   3. -buitenkantje rechts-

    Zie jij een ontwikkeling dan? En ik bedoel de goede kant op??
    Dus hoog storen..
    Dominant aanvallend spelen..
    Vooruit spelen..
    Kansen creeëren..
    De 5 sec regel??
    Ik zie het niet! Nergens!

    1. In memory of Johan Cruijff

     Kijk uit, is afzeiken. Mensen weten het verschil nietvtussen spelers afzeiken en ziek zijn van vertoonde spel. Gedachtengoed van Johan drijft steeds verder af. Ajax is steeds minder Ajax. Maar ja, we hebben 3 punten dus moeten we feliciteren en we waren toch maar mooi beter dan die Grieken dus we waren de bovenliggende partij. Nognmaals ……. Het was gewoon zwaar kut.

 6. Charka53

  Wat kut wedstrijd Ajax onwaardig , veel gaat er niet goed en vele ver onder de maat maar wel drie punten .

 7. hansjmn

  PB valt me vies tegen in zijn plan en vraag me af of hij wel de goede bril op heeft ! WAAR was de rechts buiten ? En dan met tien man … Speel je ze toch breed kasje vd muur ipv tomeloos ongecoordineert aan te vallen! Super zwakke vertoning!!!! Gelukkig 3 punten maar daar is dan ool alles mee gezegd

    1. Ajax1958

     Mijn “ikke?” was voor Indojood. Ik ben helemaal niet blij, maar neem aan dat het cynisch bedoelt was;)

     1. In memory of Johan Cruijff

      Oke :-). Ik schaam mij inmiddels voor vele supporters hier maar dat schijnt volledig aan mij te liggen. Ben inmiddels geen Ajacied en ik steun mijn club niet etc. Je mag dus niet je zware teleurstelling uiten en moet blij zijn met het resultaat. Dacht dat de norm bij Ajax supporters toch wat hoger lag. Zelfs Cruijff wordt erbij gehaald om aan te geven dat je blij moet zijn. Gekker moet het niet worden. Ik blijf verschrikkelijk pissig merk ik 🙂

     2. EugAjax

      @ IMOJC, Indojood en BR. Ik geniet van jullie betrokkenheid bij de club Ajax en waar de club voor zou moeten staan. Altijd het hoogste nastreven en zeker niet alleen qua resultaat, nee de lat moet heel hoog en dus ook spel moet spectaculair zijn. Goede ind acties en mooie combinaties. Dat jullie alle drie verder kijken dan alleen resultaat is Ajax waardig en dat moet ook de norm zijn. Als Ajax in bestuur, directie, TH, staf en spelers (eigenlijk in omgekeerde volgorde) maar de helft van jullie fanatisme en liefhebberij hebben om doelen te bereiken dan kan het niet anderz dan dat Ajax spoedig gaat swingen. Ikzelf ben ook liefhebber van mooie spel en ook ik wil dat uiteindelijk zien resulteren in goede resultaten. En niet andersom misschien. Echter ik ben ook realist. Op dit moment gaat dat mooie spel nog niet lukken. Ajax heeft sinds kort weer juiste balans tussen creatieve spelers en waterdragers. Dus zal het zeker nog maand of 3 duren eer we grote veranderingen zien. Ik besef dat dit niet leuk klinkt want we willen elke wedstrijd vermaakt worden!! Of op zijn minst af en toe vermaakt worden. Bosz gaat dat erin krijgen, alleen hij is niet van dezelfde kwaliteit als Guardiola nog zijn de spelers dat niet tov City. Daarom gaat dit veel meer tijd kosten. En ja ondertussen vind ik het wel heel belangrijk dat Ajax blijft presteren, op zijn minst dus goede resultaten. En als die dan goed zijn zoals gister, 3 punten in Griekenland is dus gewoon Europees heel goed, dan word ik beetje recalcitrant en probeer jullie beetje te dollen en met jullie te geinen. Maar de serieuzere toon is dus dat ik geniet van de overgave zoals jullie strijden voor waar Ajax voor moet staan. Let op mijn woorden vanaf winterstop gaat het gebeuren!! ??⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

     3. Nultwintig

      Ik hoop toch echt dat alles weer op de rails is voordat we tegen 010 of Pisvee moeten spelen. Dat zij toch wel de belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor de supporters.

    1. In memory of Johan Cruijff

     Nee, is een opmerking nav iets in ander topic over gebruik van caps door onze vriend Hurbie 🙂

 8. Gero77

  Snel vergeten en hup weer door…. Sorry…. Wat een ongelovelijk KUT excuus voor een wedstrijd was dit….oef..

 9. Michel6172

  Ajax is m’n club waar ik niet van afwijk, maar kom op zeg. Wat voor voetbal is dit!! Ajax-onwaardig!!! Peter Bozs moet er maar eens snel over na denken wat ie hier aan gaat doen, zijn systeem vaalt als een baksteen in dit Ajax. Winst met een dikke terleurstelling.????

 10. vak411

  Ach.. Normaal zou een jederlandse club leuk aanvallend spelen en verliezen.. Nu weer niet om aan te gluren maar niets weggegeven en winnen.. Bam….

 11. KBouter

  Nou, ik ben wel blij met drie punten op een Internationaal toernooi. Ik ben niét blij hoe we dat kregen qua uitvoering, want dat is Ajax onwaardig. Mocht Bosz er niet in slagen om dit systeem er snel in te krijgen, hoop ik niet dat hij veranderd, hoe dan ook..met een controlerende 6 heb je altijd aanvallend en verdedigend een mannetje extra. Dat duurt ff om er in te slijpen, en hoop niet dat ze in paniek raken. Maar blij met de saaie drie punten ben ik wel.

 12. Ajaciedje14

  Afgezien van de 1-0 is Ajax geen enkel moment in gevaar geweest. Dat moet je ook prijzen, want iedereen zit wel te zeiken dat er gevoetbald moet worden, maar als je verdediging dan niet staat en het voetballen een keer niet meezit haal je de punten niet binnen. Eerst dus werken aan elke wedstrijd constant de 0 zonder moeite en dan aanvallen.

 13. Jimmy1971

  Op zijn Grieks uitgespeeld , dat dan weer wel …
  Blijven belangrijke punten voor het Nederlandse voetbal.

 14. -buitenkantje rechts-

  Ik ben Ajaxsuporter.. Betekent dat ik van mooi voetbal houd.. Flitsende individuele acties.. Tegenstander uitspelen.. Het 1x raken waarmee het spel enorm versneld wordt.. Het ene doelpunt nog mooier dan de andere..
  Weten we het allemaal nog?? Dit is toch geen Ajax..

 15. f-side64

  ik blijf het herhalen was weer 3x nx met gudelj zijn vrije trappen en corners wanneer ziet bosz het nu eens dat schone moet starten en niet pas in de 89ste min. GVD ik word schijtziek van die blinde EX Kakkerlak

 16. Slingertje.

  Alleen de puntjes tellen dus snel vergeten dit potje en over 2 weken die frietenvreters uit Luik een pakslaag geven in de Arena dan ben je al lekker op weg naar de volgende ronde.

 17. Mauheb

  We zijn en blijven het lachertje van europa! Pfff wat zijn we slecht zeg 3 punten of niet, ik zie liever een ploeg gewoon een bal naar zijn medespeler kan plaatsen. drama ten top!
  En maar weer roepen, “het moet beter” ja??? Wanneer dan?? Pffff het was veel beter geweest dat ze hadden verloren, misschien dat er dan “echt” iets loskomt!?

 18. Mauheb

  Niet allen de scheids pck, ook die gasten, die in het geweldige Ajax teneu maar wat doen!!!!! Slechter kan toch bijna niet zeg

 19. Mauheb

  En als die eigenwijze Bosz niet snel van Ziyech op rechts en zonder schöne gaat voetballen?? Oprotten dan!!!!!

Comments are closed.