There are no ads, please add some


Ziyech: ‘Je moet elkaar in wedstrijden leren begrijpen’

0911ajax-vitesse_ziyech3

Hakim Ziyech gaf zondagmiddag zijn visitekaartje af en uit zijn voorzet wist Nick Viergever uiteindelijk de belangrijke 1-0 tegen de touwen te koppen. Toch is Ziyech gematigd tevreden over zijn debuut bij Ajax waarin hij volgens eigen zeggen nog zoekende was op de rechtsbuiten positie.

‘De ontvangst was prima en met mijn vrije trap had ik een groot aandeel in de overwinning. Toch kan het nog veel beter want ik leed teveel balverlies in de eerste helft maar dat ging na rust stukken beter. We moeten elkaar nog leren begrijpen in wedstrijden en dan zullen combinaties ook sneller verlopen. Soms gaat het alleen om het resultaat en zijn de drie punten belangrijker dan goed spelen. En nu was het spel niet al te best, maar we wonnen. Dat was het voornaamste. Het kan alleen maar beter gaan’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

31 reacties

  1. vak411

   Staat straks een prachtig team met bizar veel kwaliteiten. Hopelijk raken ze snel op elkaar ingespeeld. Als dit een geoliede machine wordt dan zijn er weinig ploegen die punten van Ajax gaan afsnoepen. Veel mensen deden lyrisch over de selectie van psvee maar daar doet ajax echt niet voor onder.. Vertrouwen in pb!

 1. KBouter

  Klopt helemaal mee eens. Na een paar trainingen zitten de automatische handelingen er nog niet in. Komt vanzelf goed.

 2. Valentino

  Als de rest straks doorheeft hoe Ziyech de ballen wil hebben en waar hij ze gaat geven wordt het een heel mooi seizoen. Ziyech heeft goede loopacties en nog betere passes, alleen zag je gister nog wel dat de rest die nog niet altijd doorheeft.

 3. Geroldkohlen

  je ziet gelukkig wel Dat hij wat extra’s brengt in het team! ik was best wel tevreden met zijn spel!

  1. HURBIE

   Was erg blij met dit team wat in het veld stond
   Gretige jongens in het veld die er voor wilde gaan

  2. HURBIE

   Dat deed hij zeer zeker
   Vond alleen Riedewald en Dijks een mindere wedstrijd spelen
   Schone speelde beter op de plaats van Riedewald zou hem toch wat meer opstellen als ik Bosz was
   Maar dat ben ik niet

   1. Geroldkohlen

    vind ik zo gek nog niet hurbie! lasse op 6, en riedewald terug in het centrum met veltman of Sanchez!

    1. jood84

     veltman moet je lekker op de bank houden. riedewald en Sánchez achterin. voor de rest klopt alles wat je zegt Geroldkohlen

 4. KBouter

  Als hé hele aanval en middenveld Zometeen goed op elkaar ingespeeld zijn, en ze kunnen elkaar blindelings vinden, dan vrees ik het voor alle tegenstanders.

  Zeg nou eerlijk..wie droomt er niet van een geoliede machine met voorin Younes, Traore/Dolberg, Klaassen en Ziyech?

  1. BobbyHaarms

   Daarom is het ook zo jammer dat we weer uit de CL liggen. Ajax moet eerst een paar keer flink op zijn bek gaan voordat het pas een beetje gaat lopen lijkt wel…maar gelukkig is Ajax wel goed met inhaalracen.

   1. KBouter

    Tja..een gemiste kans het mislopen van de CL. Donderdag zullen we zien in hoeverre Ajax erop vooruit is gegaan tov de laatste Europese wedstrijd.

    1. stylo1984

     Zou er niet raar van opkijken als et een nederlaag word… niet omdat ze slecht zijn maar omdat ze niet op elkaar ingetraind zijn

    2. HURBIE

     Hadden normaal gesproken CL gespeeld als ze bij de Graafschap niet dat éne punt hadden laten liggen
     Hadden we dat gezeik over de voorrondes ook niet gehad

 5. Toppertje

  Nou ik vind de euforie hier nogal overdreven. Wat mij vooral opviel is dat Dijks gewoon een houten klaas is die ondanks zijn lengte in de lucht ongevaarlijk is, Klaassen te weinig snelheid heeft voor een aanvallende middenvelder, Younes geen voorzet met links kan geven, Veltman positioneel zeer zwak is en Gudelj een zeer slechte voorzet heeft. Dit zijn punten die nauwelijks te verbeteren zijn dus ik moet het nog zien of het beter zal gaan. Maar als PB ze kan leren hoe te bewegen zonder bal zal het al een hoop schelen. Ongelofelijk hoe de meesten stilstaan als ze niet aan de bal zijn. Lichtpuntjes zijn wat mij betreft alleen Sanchez (ijzersterk) en Dolberg. Dus om nou meteen te roepen dat we gelijkwaardig zijn aan F en P.

  1. Indojood

   Ben het met je eens Toppertje. Als we niet in balbezit zijn is het matig tot slecht. Stonden inderdaad stil, om van het afjagen nog maar te zwijgen.

   1. Toppertje

    Zonder balbezit is het inderdaad ook niet best. Maar ik bedoelde zelfs als we in balbezit zijn, staan de meesten te kijken wat de man met bal gaat doen. Er is blijkbaar geen idee hoe te bewegen zonder bal. Hoop echt dat PB hier wat aan kan verbeteren anders wordt het echt zoals de Volkskrant schreef een parodie op een dominante ploeg. Ik zou er eigenlijk voor willen opperen dat als we toch geen buitenspelers hebben die buitenom komen om 4-4-2 te spelen. Niet des Ajax maar dat is het momenteel met 4-3-3 ook niet.

    1. -buitenkantje rechts-

     3-4-3 met 3 spitsen opstellen in een vrije rol.. Zie Barca..
     Dus Cassierra.. Dolberg.. Traoré voorin in vrije rol..
     Ziyech daarachter op 10..
     Gegarandeerd doelpunten!

     1. Toppertje

      Maar dan zal minimaal 2 brekers in de rug van Ziyech moeten zetten en is er geen plaats voor Klaassen. Vind je uitgangspunt top maar denk niet dat we de bijbehorende middenvelders hebben.

 6. PCK

  Kijk dat zijn nog eens reele teksten, leest u mee meneer de reporter? Of blijven we azijnpissen…..

Reageren is niet mogelijk.