There are no ads, please add some


Van der Gijp: ‘Ajax moet Gudelj verkopen nu ze Ziyech hebben’

0911ajax-vitesse_gudelj_ziyech

Rene van der Gijp liet maandagavond in het voetbalprogramma Voetbal Inside weten dat Nemanja Gudelj hem niet kan bekoren in het shirt van Ajax en moet men bij Ajax slim zijn nadat men Hakim Ziyech heeft gekocht. Na de wedstrijd tegen Vitesse is het voor Van der Gijp wel duidelijk wie er bij Ajax op het middenveld moet spelen.

‘Het vel allemaal niet mee wat ik zondagmiddag zag en Ziyech speelde als een natte krant. Dat kan gebeuren want er zat natuurlijk ook wat spanning op. Ik zag hem opeens dingen doen, die ik hem nog nooit heb zien doen. Wat Ziyech wél heeft is een geweldige trap. Als ik dan naar die Gudelj kijk dan snap ik nog steeds niet dat hij in het Ajax-shirt speelt. Ik zit al anderhalf jaar te kijken naar die Gudelj, maar die voegt helemaal niets toe en heeft een gemaakte trap. Als je slim bent verkoop je die jongen’.

Bron: RTL


Gerelateerde posts

83 reacties

   1. HURBIE

    VD GIJP Moet niet denken dat hij het voetbal heeft uitgevonden
    Zo’n goeie speler was hij zelf ook niet vroeger ,het enigste wat hij probeert is de lachers op zijn hand te krijgen in het programma
    We moeten ons niet te snel mee laten slepen in zijn woorden
    Hij zit daar ook alleen maar voor de kijkcijfers

    1. De seijs

     V der Gijp is net als indojoodje altijd het maar beter weten. En als hij geen gelijk krijgt wild omzich heen gaan slaan. Een calimero dus!

     1. De seijs

      Vaak. Maar dan is het geen feit. En dan slaat hij nog wel eens Door. Hij zou dan beter kunnen zegen “het is mijn mening” komt veel volwassener over. En dan is het over. Het kan zo simpel zijn 🙂

     2. Indojood

      Ik ook, jood84. Hij heeft een duidelijke mening en onderbouwt deze ook. Daarmee kan je het wel of niet eens zijn. De manier waarop hij doet kan soms venijnig zijn maar als je daar moeite mee hebt, dan is dat jammer.

     1. Toppertje

      Vind het percentage aanzienlijk anders en hij is in ieder geval kritisch naar alle clubs. Maar dat is ook maar een mening.

     2. Toppertje

      @Hurbie, Beetje flauwe reactie. Volgens mij is Gijp de eerste die zijn eigen carriere niet al te serieus neemt. Kijk naar v Basten. Beste van de wereld geweest maar zijn we onder de indruk van zijn kijk op voetbal. Jij geeft toch ook je mening en wat heb jij op voetbal gebied gepresteerd waar wij je van moeten kennen?

    2. Starke

     Gudelj voegt niets toe. Heb die aankoop nooit gesnapt. Alles wat Gijp zegt is gwn de waarheid. Vond hem bij AZ niet eens de held tegen ons of andere topclubs. Geeft nooit een steekpaas of pas met wat meer risico. Altijd balletje breed of terug in een te trage tempo. Hij haalt de snelheid uit het spel

    3. Litmanen

     Eens Hurbie. Voordat Gudelj bij Ajax speelde was er geen betere middenvelder in Nederland. Datzelfde geldt voor Derksen. Altijd achteraf zijn mening geven als het resultaat al bekend is.
     Vd Gijp is alleen gericht op Feijenoord en al die spelers zijn wereldklasse en rijp voor Oranje. Gek genieg vindt elke bondscoach dat dan weer niet.
     Volgens vdGijp en Derksen was “dat Mexicaantje” van PSV ook een wereldwonder. Maar nu kan hij er ineens niets meer van.
     Alles een reactie op de dag ervoor, nooit een iets ruimere blik.

     1. Toppertje

      Wat een kinderlijke onzin Litmanen. Gijp heeft F en de spelers vaak genoeg aangepakt. Hij heeft zeker niet vaker spelers van F boven die van Ajax. Beetje calimerogedrag. Daarnaast kan iemand bij een club een uitstekende voetballer zijn maar bij bv Ajax niet de volgende stap kunnen maken. In dat geval moet je ook durven doorselecteren dat is precies wat Gijp afgelopen maandag bedoelde. Gewoon een normaal bedrijfsrisico als een aangetrokken speler het niet blijkt te zijn. Alleen als dat te vaak voorkomt moet je je afvragen of er niet iets structureels mis is. Dus kom op voel je niet direct aangevallen als een buitenstaander iets over Ajax roept. Degen die altijd gelijk heeft moet nog geboren worden.

     2. Litmanen

      onzin Toppertje. VI is absoluut pro Feijenoord. Zie achtergrond van Gijp, Kraai en Boskamp.
      Dat maakt het programma niet minder amusant.
      Maar kijk nou eens naar de speler vd week. Ze selecteren liever twee of drie spelers van 010, een van Utrecht en een van Groningen voordat ze een Ajacied naar voren schuiven.
      En de Calimero’s wonen in Rotterdam, niet in Mokum.

     3. Toppertje

      Tja. Kan me genoeg uitzendingen herinneren dat F en P op de pijnbank werden gelegen. Zowel bestuurlijk en vwb de spelers. Vind juist dat ze hun achtergrond niet laten meespelen in hun mening. Geldt alleen niet helemaal voor Boskamp. Die is duidelijk supporter en daardoor wat sneller voor F. Laten we nou eens eerlijk zijn, hoe vaak heeft in de afgelopen seizoenen nou echt een speler van Ajax recht op de speler van de week nominatie gehad? Nog even los van de flut (altijd arbitraire) waarde hiervan doordat die sukkels van F massaal gaan bellen on hun speler te kiezen. Het is bij Ajax bestuurlijk en vwb de spelers de laatste seizoenen gewoon niet best en nu worden wij regelmatig gefileerd. Hoort erbij.

     4. Litmanen

      We worden ook gefileerd op basis van vorig jaar. De heren zijn vergeten dat we op een doelpuntje na gewoon weer kampioen waren. Nu doen ze net of PSV volkomen terecht en met overmacht kampioen is geworden.
      En dat Ajax het jaar in jaar uir zo slecht deed in de CL. waarbij ze steeds opnieuw vergeten dat PSV mazzel heeft gehad bij de groepsindeling en Ajax steeds louter werd ingedeeld bij drie topclubs.

      En Boskamp is niet een beetje Feijenoorder hoor! En Gijp is niet een beetje 010 hoor. En Kraaij heeft het maar steeds over die geweldige Kuip en die geweldige twaalfde man.
      Boskamp en Gijp hebben het er elke weer over ba een overwinning hoe fijn het straks samen op de Coolsingel zal zijn.
      Maar inderdaad, volkomen onpartijdig……

     5. Indojood

      Vd Gijp ziet Ajax als kampioen in 2017 en dat heeft ie nog niet gerectificeerd. Vd Gijp heeft ook ooit in het programma gezegd dat Ajax de enige was die NL op Europees niveau goed heeft vertegenwoordigd de laatste jaren, dat was in de tijd dat we wonnen van Barcelona en Manchester City en we op een haar na de knock-out fase misten in Milaan. En dat je je zo druk maakt om wat die mannen allemaal roepen? Het is toch een cabaret waar ze allemaal een rol in spelen.

     6. Indojood

      Dat is het niet. Je reageert er zo emotioneel op. Ik herken dat van 010 en 040 fans die veel media verwijten dat ze pro-Ajax zijn. Er wordt best wel eens wat zinnigs gezegd in dat programma maar ik neem het vooral met een flinke korrel zout en het interesseert mij geen zak dat ze pro-010 zouden zijn.

     7. Toppertje

      Precies. In alle steden wordt geroepen dat de media anti de plaatselijke club is. Dat maakt alleen maar duidelijk dat emotie en feiten bij supporters te vaak door elkaar lopen. En net als hier hoef je het er niet mee eens te zijn.

    1. creutz1977

     idd gijp, derksen en die andere kwal wilfred… Die zeggen iedere week wel wat anders en vinden zichzelf erg grappig… Wat Gudelj betreft ben ik het wel eens… Hij heeft uitstraling van een wereld vedette en zo gedraagt hij zich ook… Alleen in het veld zie je daar heel weinig van terug… En hij heeft ook een zeer slecht beeld van zichzelf, want hij vindt zichzelf altijd wel geweldig spelen…. kijk alleen al naar zijn trap techniek… zou een geweldige trap hebben… nou 99% van zijn ballen gaan hoog over of komen niet aan… ziyech nam corners en meteen dreiging… vrije trap en goal… Gudelj komt gewoon te kort

     1. HURBIE

      Hé Creutz helemaal gelijk met de vrije trappen en corners ging een tijd geleden goed
      Maar lijkt er soms niet meer op
      Schone op zijn plaats
      Echt iets om te proberen voor Bosz
      Schone goeie spelverdeler en blijft de rust houden
      En heel goed met corners en vrije trappen

     2. creutz1977

      schone vind ik ook een mooie speler, maar ik vind wel dat hij snelheid mist… Ik ben toch echt voorstander van ziyech en Klaassen en Riedewald… Dan met echte buitenspeler op rechts… Cerny of ghazi ( mits in vorm) want Davy die weet perfect hoe hij moet lopen… ziyech is de man met inzicht, creativiteit en goals en Riedewald is slot op deur met prima traptechniek en durft in te spelen… Dan bazoer, Nouri, Beek, en Sinkgraven die het de middenvelders lastig moet maken… vind schone en Gudelj prima spelers hoor maar voor spel wat ajax voor ogen heeft en de beschikbare middenvelders… zou ik voor andere kiezen…

     3. Litmanen

      Eens hoor Creutz, maar kijk de topic nog even na toen Gudelj naar Ajax kwam. De app ontplofte zowat van blijdschap.
      Die jongen kan ondanks Gijp heel goed voetballen.

     4. Indojood

      Dat klopt Litmanen maar het is zoals Toppertje zegt. Het is er niet van geworden wat iedereen gehoopt had. Dus wordt het tijd om afscheid te nemen.

 1. Rickie

  Gudelj moet zeker weten worden verkocht.! dat dacht ik gelijk toen ajax hem binnen haakde Van der Gijp snaot het spelletje….

  1. HURBIE

   Vertoond ook al niet meer het spel wat hij bij AZ liet zien
   Vindt dat bij AJAX altijd opvallen dat spelers wegzakken na een tijdje spelen ,dan komen ze net ff tekort

  2. Litmanen

   Jij was ook blij toen hij kwam huichelaar!
   Net als de rest hier!
   Gudelj was de boss!
   Allemaal broertjes van Alzheimer hier!

 2. dickst14

  ik heb al een aantal keer geschreven dat een middenveld met Ziyech Riedewald en Klaassen alles heeft. Dus wat mij betreft met een Bazour Sinkgraven vd Beek nog achter de hand en ern Nouri die eraan komt.

 3. jojocoolio

  Klaassen bazoer ziyech sinkgraven riedewald nouri en wat hebben we dan nog aan Gudelj… Hij kan veel beter ergens anders dan gaan spelen.. Berer voor hem ook.. Want ik vind hem wel goed maar net onder het niveau Ajax…

  1. Litmanen

   Nou ik vind Bazoer niet toe voegen. Traag en lui en tactisch erg zwak. Staat positioneel altijd verkeerd.
   Geef mij maar een middenveld met Gudelj, Klaassen en Sinkgraven. Voorin Ziyech, Dolberg en Younes. Achterin Dijks, Riedewald, Sanchez en Veltman.
   Maar zoals aktijd is dit ook een momentopname. Ik denk dat Ajax met Sinkgraven er bij nog meer creativiteit heeft waardoor Ajax van links net zo gevaarlijk is als van rechts.
   Geen tegenstander kan zich daarop instellen.

   1. Indojood

    In december vond je Bazoer nog een supertalent waar we voorzichtiger mee om moeten gaan, pleitte je voor Schöne omdat Gudelj geen vrije trappen kan nemen en werd Riedewald regelmatig kansloos uitgespeeld omdat ie slecht in de dekking staat.

    Maakt niet uit verder, we zitten er allemaal wel eens naast, zo ook nu velen met Gudelj. Maar opmerkingen over brillen kopen en Alzheimer, die zou ik voor me houden.

    1. Litmanen

     Sorry, maar ik ben nooit een grote fan geweest van Bazoer. Ik ben wel een fan van Schone, maar Schone en Gudelj spelen niet op dezelfde positie. Verder ben ik al meer dan een jaar een grote fan van het centrum Veltman/Riedewald. Riedewald is wel een maand of twee fkink uit vorm geweest.
     Dus dat van die Alzheimer zou ik nog even omarmen als je je aangesproken voelt.

     1. Indojood

      Nee hoor, wellicht jij wel.

      Litmanen
      21 december 2015 at 07:16
      Ik kan me wel vinden in je verhaal Piet. Hoewel, Bazoer is een supertalent. Gewoon wat voorzichtiger mee omgaan.

 4. slm020

  Sommige wedstrijden denk ik dat ook wel van mij mag hij weg! Zeker als ik af en toe die corners ziet en vrijetrappen! Net als tegen Vitesse gisteren snap ik ook niet dat je zo bal op goal schiet! Leg die bal gewoon helemaal breedt naar rechts en je kan de hoek uitkiezen! Andere kant doet hij heel veel vuil werk opknappen en werkt hard. En ik vind dat hij bij Ajax een hele andere rol heeft dan toen bij AZ !

  1. f-side64

   dat deed serero ook en al is die kleiner maar leverde meer strijd dan die ex nac en az speler.

 5. -buitenkantje rechts-

  Had in het eerste kwartier een knappe actie met een bijna doelpunt. Hij moey alleen geen corners en vrije trappen meer nemen.. Daarvoor hebben we nu Ziyech.
  Hij is denk ik voor de balans in het team wel belangrijk.. Een Jantje Wouters blonk ook niet uit in snelheid en techniek.. Maar toch goed om zo’n ijzervreter erbij te hebben.

  1. Indojood

   Jan Wouters kon gewoon goed voetballen hoor. Zijn techniek viel wellicht niet zo op maar het was super functioneel, volledig in dienst van het spel en de tactiek. Dat heeft Gudelj totaal niet.

   1. Litmanen

    indo, koop een bril! Gudelj is een veel betere voetballer dan Wouters was. Kijk ff wat video’s terug!

    1. Indojood

     Heb een mooie zonnebril en voor de rest zie ik prima. Gudelj een betere voetballer dan Jan Wouters? Never nooit niet. Een “type Jan Wouters” is wat wij missen, in Ajax en Oranje. Gewoon heel goed gezien destijds van Johan. Iedereen, ik ook, vroeg zich af waarom Cruijff hem haalde. De rest is geschiedenis.

  2. HURBIE

   Vondt hem gister echt goed spelen met veel inzet
   Maar idd vrije trappen en corners liever niet

   1. Indojood

    Dat vond ik dus niet. Hij loopt veel en werkt hard maar dat is niet altijd slim. De zgn. “werkers” op het Ajax middenveld konden ook gewoon heel goed voetballen. Neeskens, Schoenaker, Wouters, Davids, noem ze allemaal maar op.

    1. HURBIE

     Indo de spelers die jij opnoemt waren zoveel beter dan Gudelj daar ka hij niet aan tippen
     Dat waren toppertjes

     1. Indojood

      Weet ik wel. Het is ook niet geheel aan Gudelj te wijten. Als we ons spel willen spelen moeten de waterdragers ook voetballend iets kunnen brengen.

 6. Dagrump

  Qua fysiek voegt hij iets toe en onderschept veel ballen. Maar voetballend voegt hij minder toe. De laatste tijd de vrije trappen corners en een schot op doel hopeloos!! Ik zeg ook een paar keer lekker op de bank plaats nemen!!

 7. -buitenkantje rechts-

  Ik vind wel dat we af en toe spelers veel te snel afschrijven.. Doe ik zelf ook wel aan mee..Zie Viergever die als je hem blijft opstellen en vertrouwen geeft beter gaat ballen.. Ook Gudelj gewoon laten staan.. Net als Klaassen..
  Jongens die je erbij moet hebben als het er echt om gaat. Heb vertrouwen in het huidige team.. Als deze jongens elkaar gasn vinden heb je echt een topteam!
  Zou alleen voorin nog wat sleutelen..

  1. Litmanen

   Mee eens. Hoewel Klaassen bij De Boer wel erg veel krediet had. Gudelj heeft bij AZ aangetoond een hele goede voetballer te zijn. AZ was destijds geen ballenteam en Gudelj was wekelijks uitblinker met zijn passes en vrije trappen. Vorm is ongrijpbaar, maar voetballen kan hij. Bovendien een echte kerel in het veld en die hebben we hard nodig.
   Dat eeuwige gelul ook. Eerst was Veltman een watje, nu gaat hij keihard de duels in en nu is hij weer iemand die constant over de scheef gaat.
   Laten supporters eens op de lange termijn denken. Ik heb vanaf dag 1 gezegd dat Tete vietballend tekort kwam voor de top. Dat was op basis van wat ik in Jong Ajax gezien had. Van Rhijn werd afgeserveerd en Tete blijkt nu ineens aanvallen zwaar tekort te komen…….

 8. Ajax nr 1

  Ik ben het met Gijppie eens klaar. Wat moet je hier nu nog over zeggen. Als je eerlijk bent Is Gudelj ook 1 van de vele miskopen. Heb Gudelj nooit een Ajax-speler gevonden trouwens en ik zal dat ook nooit vinden. Daarvoor Is Gudelj te beperkt. Met zijn broertje heb ik dat nog erger snap niet dat die bij Ajax voetballen echt niet.

 9. War

  Als Klaassen nou eens vervangen wordt door Zyech, heb een beetje het gevoel dat Klaassen heilig verklaard is , terwijl hij een hele lange periode gewoon heel slecht speelt, goed hij pakt wel zijn doelpunten mee, maar loopt voor de rest vaak als een kip zonder kop in het rond, verliest al zijn duels of gaat ze juist uit de weg, ik begrijp niet waarom hij nooit kritiek krijgt, is zo vaak de slechtste man van het veld, maar iedereen zwijgt over Klaassen, Ajax zou beter af zijn zonder Klaassen.

 10. tochzo

  Ik ben het niet eens met van der Gijp over Gudelj. In iedergeval niet zoals hij het brengt, maar Gudelj voegt niet veel toe aan het spel van Ajax.Gudelj is een harde werker, maar komt technisch inzicht te kort of het gaat te snel voor hem. Als hij te verkopen is voor een goed bedrag is het zeker een optie. En wat van der Gijp betreft, ik wordt er echt niet iet goed van, vooral dat vreselijke lachje van hem. En wat Zyjech betreft,ik vond heerlijk om hem te zien in een Ajax shirt. Ik hoop wel dat hij het tempo enz. bij kan benen.

 11. PvL020

  En toch staat Gudelj elke keer in de basis? Ra ra hoe kan dat dan? Zal het toch wel iets goed doen? Er zijn slechtere denk ik dan dus Gijp aub ophouden…. Maar goed hij wordt daarvoor betaald. Niks van aantrekken denk ik dan

  1. -buitenkantje rechts-

   Nee, idd PvL.. Iedereen geeft gewoon zijn mening.. Ik vind dat alleen maar leuk. Houdt jezelf scherp en brengt je soms op andere gedachten.
   Bij voetbal Inside moeten ze 2 avonden per week volpraten.. Erg vermakelijk vind ik, maar niet alles serieus nemen..

 12. Jimmy1971

  De kans dat hij uiteindelijk op de bank beland is groot , met middenvelders als Klaassen , Bazoer , Ziyech , van Beek , Nouri , Riedewalt , etc .
  En dan is het wel handiger hem te verkopen voor hij definitief op de bank zit …

 13. JohnDoe77

  Gudelj zou body toe moeten voegen, maar sinds hij er is draait heel Ajax niet top en dan nog al het gedoe achter de schermen. Als het een winnend team is, komt hij wellicht ook beter uit de verf!

 14. AFCA my World

  Hij heeft gelijk,verkopen van de winter,en El Ghazi ook gelijk ruimen,je krijgt van AC Milan, 13/14 miljoen voor hem ! Er lopen teveel spelers rond bij Ajax met een overschot aan middenvelders ! Eigenlijk moet er gespeeld worden met Younes op links,Dolberg spits,Traore op rechts,daarachter Ziyech op rechts,Klaassen midden en Nouri op links en net daarachter Riedewald voor de driemansverdediging !

 15. Alabe

  Volgens mij is Gudelj vooral gehaald omdat het een vechter is/was en niet voor zijn voetbal kwaliteiten

 16. Hazez

  Dat roep ik al lang dat gudelj tekort komt jammer wat zijn bouw is goed voor de rest is het echt niet veel snap zoizo niet dat hij altijd in de basis staat

 17. In memory of Johan Cruijff

  Als Gijp niet geit kan hij soms toch in een paar zinnen hele zinnige dingen zeggen. Gozertje heeft best kijk op het spel als hij er zin in heeft. Over Gudelj ……. heeft hij gelijk. Is niet geworden wat we hadden gehoopt.

 18. EugAjax

  Even buiten beschouwing gelaten of Gudelj nu wel of niet voldoet. Ik snap deze opmerking niet echt. Ziyech is niet gehaald voor de positie van Gudelj, noch zijn het twee dezelfde type voetballers. Je hebt creatieve spelers a la Ziyech nodig en spelers die vuile werk opknappen en balans bewaken. Ondertussen krijgt Gudelj wat meer vrijheid naar voren omdat Riedewald nu een echte 6 is. Klaassen en Gudelj zijn misschien dus wel de perfecte aanvulling op middenveld. Met Ziyech hangend op links. Ik heb nog niet echt genoten van Ajax tegen Vitesse, echter ik bespeurde wel momenten waarbij Ziyech en Gudelj elkaar misschien wel versterken binnen het elftal. Persoonlijk denk ik dat elftal meer en meer vorm krijgt. Persoonlijk zou ik starten met Dolberg in spits ipv Traore. Ik denk zelfs dat Ziyech en Traore elkaar dus niet versterken maar eerder elkaar in de weg gaan lopen. Dus een betere stelling had in mijn mening geweest. Nu Ajax toch Ziyech wilde kopen, is de huur van Troare misschien wel een overbodige, mede gezien performance van Dolberg en Cassierra.

Reageren is niet mogelijk.