Jong Ajax met monsterscore langs Achilles’29, vier doelpunten Cassierra

De_Toekomst

Jong Ajax heeft maandagavond geen spaan heel gelaten van Achilles’29 en behaalde uiteindelijk een 7-1 overwinning. Grote man bij de ploeg van trainer Marcel Keizer was Mateo Cassierra die vier keer scoorde op de Toekomst.

Jong Ajax kwam na een half uur spelen op een 0-1 achterstand maar de Ajacieden hadden aan het kwartier voor rust genoeg om met een 3-1 voorsprong te gaan rusten. Donny van de Beek tekende voor de 1-1 waarna Mateo Cassierra het publiek voor rust nog tweemaal deed juichen. Tien minuten na rust was het opnieuw Cassierra die scoorde. Niet veel later scoorde ook Vaclav Cerny en schoot Cassiera met zijn vierde treffer de 6-1 op het scorebord. Abdelhak Nouri deed ook nog een duit in het zakje en benutte een strafschop waardoor er een 7-1 eindstand op het scorebord stond. Door de overwinning klimt Jong Ajax naar de tweede plaats in de Jupiler League en staat het een punt achter de huidige koploper Jong Psv.

Opstelling Jong Ajax: Boer, Zeefuik, De Ligt (70. Lartey-Sanniez), Eiting, Dankerlui (78. Savastano), De Jong, Nouri, Van de Beek, Cerny, Cassierra, Clement (84. Bergsma)

Bron: Ajax.nl

Related posts

51 Comments

   1. De seijs

    Whahaha en weer fout. Zit je lekker knus op de bank met je opa en oma en je moedertje Jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂

   2. vak411

    Misschien is hij helemaal tevreden en vind hij zijn reactie de beste van allemaal.. Hij denkt.. Tjee wat goed van mij.. Ik geef mezelf een duimpje…

  1. BobbyHaarms

   Peter was erbij. Hij heeft wederom met eigen ogen kunnen zien in wat voor vorn Nouri nu verkeerd. Wat mij betreft haalt ie hem er gelijk bij.

   1. dickst14

    Hij stond wel te genieten zag ik. Cerny vdBeek de Light Cassierra de Jong Nouri. Wat een talenten.

 1. Gepe

  En toch blijf ik het belachelijk vinden dat dit soort ploegen mee mogen doen in de Jupiler-Leaque!

  1. 11Younes11

   Ja, slaat nergens op.. En je kunt wel raden hoe het gaat lopen: Jong Ajax en Jong psv worden steeds sterker en voor je het weet promoveert de nummer 3 van de Jupiler League direct naar de Eredivisie. Lachen man

 2. In memory of Johan Cruijff

  Beste redactie kunnen jullie die duimpjes er af flikkeren. Het gebruik is te triest voor woorden.

  1. antonajax

   Je word er inderdaad moedeloos van. Op een paar na is iedereen maar bezig met reageren om te moeten reageren. En maar duimpjes verzamelen(vooral meer keer reageren per artikel en jezelf lekker liken).
   Voorstel: doe dan een dislike knop. En haal dat ook van de totaalscore af in de ‘ranglijst’

  2. Indojood

   Ben het hier ook mee eens.

   Verder wil ik je wel meegeven dat je tactiek om hem in elk topic van repliek te dienen, contraproductief werkt en ervoor zorgt dat mensen die graag mee willen praten over inhoudelijke zaken, gaan afhaken. Zoals de meesten hier weten ben ik niet vies van een online gevechtje en ik vind ook dat dat af en toe moet kunnen maar ik moet bekennen dat het begint te irriteren om in elk topic de woorden “jankert” en “bal gehak” tig keer te lezen. Het kan niet zo zijn dat deze woorden de meeste hits hebben als je deze site zou gaan indexeren.

   1. afcadeluxe

    goed gezegd indo,als je hier op elke vreemde reactie moet reageren heb je er een dagtaak bij,en echt productief is het ook niet….

   2. vak411

    Indojood.. Bedankt voor de goede reactie.. Het constand afzeiken van een aantal hier komt me mijn strot uit.. Forever JC en vrienden.. Vermoei ons niet met jullie personlijke frustraties naar elkaar. Wissel nummers uit en ga elkaar privé desnoods de hele dag uitschelden. Ik irriteer me mateloos aan dat kinderachtige gedoe.. Ga lekker op fr12 elkaar afmaken.. Daar mag je de hele dag kanker, mongool, tyfushond enz enz zeggen. Echt leuk..
    Stap er eens overheen en laat de ander links liggen.. Jullie inhoudelijke reacties zijn namelijk wel tof om te lezen..

    1. Indojood

     Bedankt vak411, ik ben redelijk “extreem” als het om Cruijff en zijn visie gaat maar dat is vanuit de positie van een betrokken supporter die het beste voor Ajax en haar supporters wil.

   3. In memory of Johan Cruijff

    Indojood. Ik zal jou verzoek en dat van anderen hier respecteren. Eerlijk gezegd wel met pijn in mijn hart gezien hetgeen hij geflikt heeft en nog flikt. Streep en nu Ajax en het gedachtengoed van JC.

 3. -buitenkantje rechts-

  Heb de wedstrijd gezien.. Wat een lekkere wedstrijd zeg! Genoten van Nouri en ook Cassierra lekker op dreef.. Begin dan toch weer te denken aan een systeem met drie spitsen.. Cassierra.. Dolberg.. Traoré

  1. Indojood

   BR, ik heb nagedacht over jouw opmerking over de vrije rol van de spitsen en ik denk dat dit kan gaan werken. Ik denk niet dat Cassierra echt een buitenspeler is die daar 90 minuten aan de zijlijn moet gaan staan. Maar met positiewisselingen los je dat “probleem” op en word je meer onvoorspelbaar voor de tegenstander.

   1. -buitenkantje rechts-

    Nou precies wat ik bedoel..
    Zet Ziyech erachter voor de pasjes tussen de linies..

    1. Indojood

     Hoeft er niet persé achter. Ook de middenvelders moeten de vrije rol krijgen. Ook daar moet de verrassing zijn met positiewisselingen. Eigenlijk weer terug naar totaalvoetbal.

   2. Remco425

    Net als dat Traore niet vast aan de buitenkant moet zitten. Een goed voorbeeld van positiewisseling vind ik nog altijd de tijd van het WK 98. Met Overmars en Zenden die steeds van positie wisselden. Hun verdedigers wisten niet waar ze het zoeken moesten en hadden vaak binnen het half uur al een gele kaart te pakken.

 4. Remco425

  Een geweldige Nouri, Cassierra met 4 doelpunten en een geweldige assist van Cerny op Van de Beek. Er komen echt een paar pareltjes aan!

Comments are closed.