Opstellingen Ajax – Vitesse

Richard Liesveld gaat vandaag de wedstrijd tussen de nummers zeven en acht van de Eredivisie leiden. De laatste keer dat Vitesse van Ajax in de competitie won was op 2 november 2013. Kazaishvili schoof de bal toen in de 90ste minuut in het doel van Ajax. Op 23 januari van dit jaar maakte Riechedly Bazoer de enige treffer van de wedstrijd en deed dat al in de eerste minuut. De statistieken zijn in voordeel voor Ajax waar Hakim Ziyech zijn debuut voor de mooiste club gaat maken en Bennie Muller de aftrap gaat nemen.

opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Gudelj; Ziyech, Traoré, Younes.

opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Yeini, Baker, Nakamba; Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan.

 

Related posts

105 Comments

  1. vak411

   Juist dickst… Aan ons ligt het niet.. Selectie heeft kwaliteit genoeg om kampioen te worden.. Het is nu aan jullie jongens.. Vanuit 411 gegroet..

   1. Litmanen

    Vreemde opstellíng. Bosz blijft maar experimenteren in het centrum. Met een onervaren keeper een groot risico.

   2. De Ajacied

    Kunnen ze die microfoon van die gast echt niet in beslag nemen?
    Het is echt vreselijk irritant dat gebrul ??
    ❌❌❌

    1. AjaxKat

     Begin me met de wedstrijd meer af te vragen wat traore nog te bieden heeft. Gudelj daarentegen wordt met de wedstrijd beter.

    2. jood84

     wel 3 punten maar de hele eerste helft was een blamage!! tegen elke andere tegenstander had je gewoon al 2 a 3-0 achter gestaan.

     1. De seijs

      Ja inderdaad. We zijn er nog lang niet . Maar ik ga er nu toch wel vanuit dat Bosz het met deze selectie kan gaan bouwen aan iets moois. En daar moet iedereen binnen ajax ervan toch van overtuigd zijn. Zo langzamerhand.

     2. De seijs

      Nee ik ook nog niet. Maar met deze selectie nu moet je toch wel wat kunnen. Ik ga ervan uit dat Bosz het binnen nu en een week of 3 het wel in grote lijnen voor elkaar heeft . Anders dan zie ik het toch wel slecht in.

     3. In memory of Johan Cruijff

      Tot morgenochtend seijsje. Ik zal zien dat je je licht voor 06.00 uur aan doet. Ik zal je zien vertrekken en thuiskomen. Kijk nogmaals uit als je moet oversteken. Kijk over je schouder, you’ll never know.

     4. Geroldkohlen

      ik ook niet br! Ziyech is dan wel een lichtpuntje! en ik zag rijkaard zitten op de tribune, zou het dan toch bij hem gaan kriebelen !

     5. -buitenkantje rechts-

      Had m een tijdje niet gezien.. Grijs geworden zeg! Maar goed om hem in de Arena te zien.. Was mijn eerste keus. Maar ja.. Hij moet zelf ook willen.

  1. HURBIE

   Ben al in het stadion ga er ff lekker voor zitten heb er een goed gevoel bij met deze opstelling

 1. stylo1984

  Beetje gare opstelling op het middenveld… had gudelj of klaasen op mid gezet… riedewald op de plaats van viergever en dan een ander op links/rechts mid

  1. HURBIE

   Ja wat is wijsheid we zien het wel
   Wens Ziyech veel succes in zijn eerste officiële optreden in AJAX 1

  1. -buitenkantje rechts-

   Daarnaast gewoon goed voetbal.. Ben teveel liefhebber om alleen met winst tevreden te zijn.

   1. HURBIE

    Alleen winst is geen reden om tevreden te zijn BR maar helaas gaan winst goed en mooi voetbal nooit samen Helaas

 2. pacotaco

  mooie opstelling. had alleen liever tete gezien ipv veltman. en ben niet zo een fan van viergever

  1. Ajax nr 1

   Het was niet best maar de 3 punten zijn wel binnen. Nog even trainen want ik heb wel vertrouwen dat het goed komt. Dolberg zie ik liever in de spits dan Traore trouwens. Op naar de volgende wedstrijd. Mannen succes op de training

 3. vanzanten

  Ik zie ook nog weinig verbetering. Ik snapte eerlijk gezegd ook niet dat de meesten wel op een ruime overwinning rekenden.

 4. ruben464

  Na deze wedstrijd staat Traore al 5 competitie wedstrijden op de nul. Word tijd dat hij gaat scoren!!

 5. fjonkman

  Viel al bijna in slaap door het baltempo. Alleen die verdomd goeie mogelijkheden die Vitesse af en toe krijgt houden me wakker.. Het is allemaal nog steeds magertjes. En wat is Klaassen verschrikkelijk traag in zijn sprint eigenlijk?! ?

 6. Bob0667

  Opstelling is goed alleen had ik twijfels Veldman op techtsback. Maar gaat goed. Younes balt tegen de rest gaat goed nu nog goal. Maar ik het weet zeker gaat goed komen.

 7. -buitenkantje rechts-

  Younes met veel fouten.. Gudelj ijverig maar erg ongelukkig tot nu.. Ziyech af en toe een flits.. Traoré nog niet doelgevaarlijk.

 8. Iamsterdam2015

  Ik begrijp dat wederom veltman, gudelj en Dijks vandaag er geen zin in hebben!?!? Man man man man wat een drama pot. Eerste 15 min was ok maar jeetje wat een tempo …….pfffffft

 9. Hazez

  Met dit materiaal moet je toch gewoon mee doen voor het kampioenschap ? Maar het loopt toch niet zo dus trainer wat gaat er fout ?

 10. Iamsterdam2015

  Ik persoonlijk ben klaar met peter bosz. Zijn speelstijl bevalt me totaal niet zit gewoon niks in. En exht niet om die 010 onzin hoor. Doe maar een ander want dit wordt niks. Zie ons met kerst ergens op de 8e plek staan. Ik heb er totaal geen vertrouwen in en al helemaal niet als we vd week naar panatinaikos moeten……..

 11. DennisTheMenace

  Traoré zal best goed kunnen voetballen, heb ’t alleen bij Ajax nog niet gezien. Ziyech is wel een verademing, meteen de beste man aan Ajax kant. En die Rasicha (of hoe schrijf je dat?) is een fijn voetballertje. Is wel wat voor ons.

 12. DennisTheMenace

  Sterker nog: Dolberg in de basis volgende keer en Traoré dr af. Laat Chelsea hun eigen spelers maar opleiden.

 13. Iamsterdam2015

  Om maar een frank de boertje eruit te gooien….. We hebben gedomineerd……… Hahaha. Wat een matige wedstrijd. Hoop werk PB!!!!

 14. Sonsee

  De 3 punten zijn binnen en dat telt, hopelijk geeft het ze vertrouwen want ze hebben dat meer dan nodig. Vitesse blijft altijd een lastige club om tegen te spelen zoals de afgelopen jaren dat al bewezen hebben

 15. fjonkman

  3 punten op zak, staan weer keurig 3e, gewoon het vertrouwen tanken. Hopelijk donderdag een goed resultaat tegen Pananthinaikos, en dan uit naar Heracles. Als we die ook winnen en psv verliest van feijenoord, dan staan we alweer 2e.. Zo snel kan het gaan als je vertrouwen hebt….

 16. quadsboy

  Fjonkman zeker niks te doen he, maar zou top zijn als dat de uitslag was en reageer op andere shit oke pik

 17. Geroldkohlen

  Ziyech was echt weer goed, laat echt zien dat hij een schakel is dat bij ons ontbrak ( en maar denken dat Marc hem bijna niet gehaald had)! verder was de wedstrijd niet om te genieten, er moet echt nog een hoop gebeuren met ons ajax! waar ik wel blij van werd, is dat ik frenkie rijkaard zag zitten. hoop nog steeds, Dat hij bij ons het trainerschap weer op zal pakken.

 18. In memory of Johan Cruijff

  Eerste helft slaapverwekkend, tweede helft leuke dingen gezien. Volgende keer Ziyech op de plek van Guldelj, traore twee wedstrijden proberen op recht en s banken. Met dolberg starten voor 70 min. Die Dolberg is vanaf balaanname direct gevaarlijk. Zoals die jongen een bal aanneemt en direct open kan draaien naar gevaar in decruimte, ongelooflijk. Vrije trappen zijn gewoon voortaan voor Ziyech maar dat gaat ook makkelijker als Guldej op de bank zit. Sanchez gaat zijn draai lekker vinden.

  1. Geroldkohlen

   dat zie ik ook liever imojc! Ziyech met klaassen en riedewald! en alsjeblieft tete terug op rechtsback!

 19. ajaxpers

  Frank Rijkaard zou de juiste persoonlijkheid zijn waar deze spelers er tegen op zullen kijken. Zelfs voor de camera als pb zijn best doet is hij komisch.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Fijn dat jij mensen ook de tijd geeft. Not dus. Voorstel: houd je klep tot in december en kom dan terug. Mooi moment voor terug kijken.

 20. -buitenkantje rechts-

  Op zich wel goed gevonden door Bosz.. De buitenspelers veel vrijheid geven met af en toe een switch.. Alleen Younes erg ongelukkig.. Trekt altijd naar binnen en ballen kwamen zelden aan.. In dit concept zie ik liever Traoré van rechts komen.. El Ghazi van links en Dolberg in de spits.. Wat viel die goed in zeg! Prima wegdraaiend bij zijn tegenstanders en veel gevaarlijker voor de goal.. Ziyech op 10.. Liet een paar keer zien extra klasse te hebben.. Gudelj van links laten komen en Klaassen van rechts.. Gudelj voorlopig geen vrije trappen laten nemen! Nu Ziyech laten doen. Riedewald op 6..Achterin Dijks.. Sanchez..Tete. Ja.. Durf eens 3-4-3 te spelen..

  1. In memory of Johan Cruijff

   Ik gun hem tijd. Je kan en mag iemand niet beoordelen op 3 maanden. Daar staat minimaal 6 maanden voor. Heel simpel.

  2. -buitenkantje rechts-

   Wat goed gevonden was is de vrije rol van de voorhoedespelers.. Zo zag je Traoré af en toe op middenveld opduiken en stond Ziyech soms op links en Younes een keer op rechts..

Comments are closed.