Ajax verslaat Vitesse met 1-0

0911ajax-vitesse_1-0

Ajax versloeg vandaag in eigen huis Vitesse met 1-0 maar om nu te zeggen dat er hoogstaand voetbal gespeeld werd, gaat wat ver. Ajax ging goed van start en creëerde in de openingsfase een aantal kansen. De eerste en tevens de grootste was voor Nemanja Gudelj, die een lange pass knap controleerde en met een technisch hoogstandje doelman van Vitesse tot een knappe redding dwong.

Halverwege de eerste helft kreeg Ajax een vrije trap nadat een speler van Vitesse een terugspeelbal op de keeper gaf. Liesveld oordeelde dat het een bewuste terugspeelbal was en Nemanja Gudelj nam de vrije trap die echter huizenhoog over ging. De verdediging van Ajax liet nogal wat steken vallen maar de Arnhemmers wisten hier geen gebruik van te maken en André Onana had het relatief rustig.

Nick Viergever had geen gelukkige wedstrijd totdat hij een vrije trap van Hakim Ziyech sierlijk duikend inkopte. Hiermee maakte hij zijn tot nu toe matige wedstrijd weer wat goed. Halverwege de tweede helft kreeg Arnold Kruiswijk zijn tweede gele kaart en mocht dus de kleedkamer opzoeken. Toch konden de Ajacieden hierna niet doordrukken om een beter doelsaldo te krijgen.

Peter Bosz  zei na afloop:’Winnen is het beste medicijn. Dus wat dat betreft kan ik tevreden zijn. Dit hadden we nodig. Ik kan wel zeggen dat ze niet zenuwachtig moeten zijn. Maar die druk en zenuwen gaan alleen weg als ze blijven winnen. Dan gaan we meer lef en durf tonen. Dan gaan we beter en vrijuit spelen. In de eerste helft leden we te vaak onnodig balverlies’

Ajax – Vitesse 1-0 (0-0)

‘55 Nick Viergever 1-0
Scheidsrechter: Richard Liesveld
Toeschouwers: 47.168
Gele kaarten: Nick Viergever (Ajax), Arnold Kruiswijk (Vitesse)
Rode kaarten: Arnold Kruiswijk (Vitesse) 2 maal geel

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez,  Nick Viergever, Mitchell Dijks,  Nemanja Gudelj,  Jairo Riedewald (/78 Lasse Schöne), Davy Klaassen, Hakim Ziyech, Bertrand Traore (/68 Kasper Dolberg), Amin Younes (/89 Anwar El Ghazi)

Opstelling Vitesse:Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Yeini, Baker, Nakamba; Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan.

Related posts

78 Comments

  1. vak411

   Was nog niet goed.. Toch creeren ze al veel meer kansen dan vorig jaar. Heb er echt vertrouwen in!

   1. Charka53

    Traore was zeker nog niet goed ,het was over het algemeen nog niet goed maar we hebben drie punten daar moeten we blij mee zijn en toch mooi dat een minder gewaardeerde speler laat zien hoe je moet scoren , goed gedaan Viergever.

    1. f-side64

     traore blijft zoals hij is geen top spits en waarom geen schone in de basis want gudelj viel weer (zwaar) tegen

     1. BobbyHaarms

      En je zag dat het gelijk beter liep op het moment dat Schöne erin kwam. Strooide in dat kwartier alleen al met meer bruikbare ballen dan Gudelj in de hele wedstrijd deed. Blijf het doodzonde vinden dat Lasse ernaast staat.

     2. f-side64

      ben je niet de enigste indojood en ik zijn ook geen fans van gudelj nogmaals traore draagt alleen het ajax shirt omdat het de geheime liefde is van p. bosz

     3. creutz1977

      Gudelj ben ik het met je eens… Klaassen en ziyech moeten daar staan met Riedewald als controleur… Maar over Traore ben ik het niet eens.. ieder vond het een geweldige zet om Traore als spits te halen… Hij scoort nog niet en meteen is het Bosz zijn “vriendje” wat een onzin zeg! zelfs de supporters van chelsea snapten niet waar zij hem zelf niet hadden gehouden als spits want in de voorbereiding deed hij het daar ook super…. En Dolberg wil je nou een seizoen op de schouders Dolberg leggen… Dat ventje is zeker zeer goed maar piepjong… Dat gaat een aantal wedstrijden goed en dan zakt hij weg… kijk naar de rest van de jeugdige talenten… bv Bazoer mega talent maar dat gaat met vallen en opstaan… Die druk mag je nog niet op zijn schouders leggen

     4. Kuijff

      Schöne had ook direct dat “lijntje” met Ziyech. Creatieve spelers van dat niveau vinden elkaar op gevoel. Gudelj eruit, Schöne erin. Wel tijd geven, want je kunt nu duidelijk merken dat hij ritme mist.

  2. De seijs

   Het gaat langzaam maar we staan nu 3e. Als de motor gaat draaien dan zijn we niet meer te stoppen. Denk zelf nog een week of 3 En dan moet Bosz het toch wel op de rit hebben. Krijg er wel vertrouwen in.

   1. Litmanen

    Traore viel een beetje door de mand. Verkeerde looplijnen waardoor hij zichzelf en Klaassen in de weg liep. Mijn gelijk bewees Dolberg. Klaassen kwam meer in zijn spel en hij stond zelf steeds op de goede plek.
    Van de week Dolberg maar weer in de basis. Die jongen verbaast me.

    Verder speelde Veldman zijn beste wedstrijd als rechtsback. Inderdaad achter Ziyech langs naar de achterlijn. Prima hoor. Dit was nou precies waarom hij de voorkeur krijgt boven Tete.

  3. creutz1977

   toch zie ik liever ziyech op het middenveld..samen met Klaassen en Riedewald .. En met een echte buitenspeler Cerny of ghazi als hij zijn vorm terug krijgt… Waar ik blij van word is die Sanchez… misschien geen gepolijste speler maar wel een over mijn lijk mentaliteit… misschien geen mooie pot maar ruimte genoeg voor verbetering…

   1. HURBIE

    De spelers zullen gerust nog weleens wisselen en de één erin en een ander eruit
    Belangrijkste is dat er gewoon een goed ingespeelde groep spelers staat die goed ingespeeld op elkaar zijn
    En het spel het zelfde als er één uit en in komt

  1. HURBIE

   Waren echt leuke momenten bij in de wedstrijd kan echt merken dat ze nog helemaal ingespeeld moeten raken op elkaar
   Maar dat zie ook echt wel snel gebeuren
   Sanchez terecht man of the match
   Ziyech goeie dingen laten zien na pas een paar dagen te wezen bij de selectie
   Nog ff een paar weken en dan is dit team een geoliede machine

 1. Teuntje

  Het zijn 3 punten, maar laten we eerlijk zijn…als Vitesse betere spitsen had gehad was het een verloren pot geweest.
  Ik heb een slechte wedsrijd gezien met een uiterst zwak Ajax.

 2. BobbyHaarms

  Idd Peter, winst is nu even het beste medicijn. Hele matige wedstrijd gezien, maar ook gezien dat als ze die “last” van hun schouders laten glijden ze zo’n wedstrijd zo met 3 of 4-0 zouden winnen.

   1. BobbyHaarms

    Natuurlijk BR, daarom zal het ook nog veel beter moeten (waar hebben we dat zinnetje meer gehoord). ? Toch kijk ik naar dit Ajax al met veel meer plezier dan de afgelopen jaren.

 3. Harrie

  Drie punten oke maar het publiek een beetje tevreden naar huis te laten gaan ho maar net thuis zes uur onderweg voor anderhalf uur voetbal en dan dit te laten zien sorry maar kan wel ff een STUK beter

    1. frenkynairo

     hoezo familie van seijs. Harry wil janken dat die lang moet reizen voor een matige pot. maar dat is wat supporters nou eenmaal doen. en als t te ver voor je is waar je dan ook vandaan komt ga dan lekker een club bij jou in de buurt supporten

     1. Ajax1958

      Ik bedoel, als je in de Arena kijkt, dat de meeste mensen buiten A’dam komen en sommigen reizen daar idd lang voor, dus voor die mensen een hoop respect. Zijn nl ook Ajax supporters.

     2. frenkynairo

      @ajax1958 ten eerste kan harrie niet voor zichzelf opkomen. ten tweede ik woon in de Bijlmer dus weet niet wat je praat met Amsterdammers hebben me zo door. en ten derde we hebben 1 0 gewonnen en ben een beetje klaar met dat gezeik dat t weer niet goed was. voetbal is al een stuk aanvallender geworden weer de 0 gehouden en niemand zit te wachten op harrie ze reistijden of op jou niets zeggende reactie.

     3. In memory of Johan Cruijff

      Iedereen mag overal op reageren. Dus accepteer ook de reacties op jou reacties.

     4. Ajax1958

      @ frenkynairo, jouw puntje 1 bijdehand, idd dat zeg je dus goed, daarom kom ik wel even op voor Harry ( die er heel veel voor over heeft om naar Ajax te kijken en teleurgesteld naar huis gaat) Puntje 2, ik geloof je meteen, het IQ niveau zakt schrikbarend als je in de Bijlmer bent/woont, dus die domme reaktie mag ik je nieteens kwalijk nemen. Puntje 3, jij bent tevreden met het spel, of je doet aan struisvogelpolitiek. Het is nl slecht tot nu toe, maakt niet uit om welke reden, of je dit nu wilt horen of niet. Ik heb me al voorbereid op meer tegenslagen dit seizoen, jij dus niet. Nou “vriend” ik kan je zeggen, dan ga je nog een zware pijp roken, maar ik ken jouw soort, straks het hardst schreeuwen om ontslag voor PB.

     5. frenkynairo

      hahaha @ ajax1958 kom praten over IQ terwijl je reactie met een k schrijft. en nog dommer bent dat in de Bijlmer geen slimme mensen wonen.

     6. frenkynairo

      stoer man goed argument. is allang geen voetbal discussie meer. ga jij meer weer lekker triest doen achter je telefoon. typisch zo’n mannetje dat ze eigen team zit uit te fluiten vanuit een familie vak. later triest ventje

     7. frenkynairo

      op je reactie over de Bijlmer vieze poot dat je er bent. en je krijgt het laatste woord niet droeftoeter.

     8. Ajax1958

      Zit niks racistisch bij, geen woorden in mijn mond leggen die ik niet zeg bijdehand. Ik heb nl geen enkele bevolkingsgroep genoemd, maar er zit duidelijk een contactje los in je bovenkamer.

     9. frenkynairo

      ja toch nog ff weer t laatste woord proberen te pakken. weet precies wat jij bedoelt racist. jij zou het hier nog geen dag volhouden. nogmaals ga lekker je vrienden lastigvallen die je niet heb. of lekker naar de wallen omdat je geen wijfen kan regelen. dikke middelvinger voor jou!!!!!

     10. In memory of Johan Cruijff

      Inderdaad geen fam van de Seijs gewoon tweede nick van de seijs. Overduidelijk. Ook weer helder.

     11. In memory of Johan Cruijff

      Heerlijk. Prachtige zwoelenzomeravond voor enorm dom gelul op een forum. Seijsje afzeiken beetje dom commentaar geven. Zalig, top avond 🙂 lang leve internet.

  1. afcadeluxe

   daarom ben ik al een poosje niet meer geweest harry,zit zonder files 4uur in de auto,ben voor 90min ongeveer 200e kwijt,maar toch ga ik volgende maand weer,voor altijd ajaxverslaafd..?

 4. Joep

  Wedstrijd was matig. Nadat vitesse met 10 man kwam te staan hadden ze moeten doordrukken. De de laatste minuut had het ook zomaar 1-1 kunnen staan.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ook Ajax had nog een aantal goede kansen.. Al met al wel een terechte uitslag denk ik..

   1. Joep

    Zeker ajax had ook nog een paar prima kansen op het laatst. Was jammer dat we ze niet maakte. Inderdaad een terechte uitslag.

 5. koote207

  3 puntjes zijn lekker en ziyeck is echt een aanwinst, in tijden niet zoveel ballen vooruit gezien?gaat goed komen!

 6. EugAjax

  Drie thuiswedstrijden, 2-2, 1-2 en 1-0. Het is nog niet wat je van Ajax mag verwachten. Er is wel voldoende kwaliteit in mijn optiek en gaat even duren voordat Ajax weer kan swingen. Echter het valt me wel tot nu toe bitter tegen dat ik nog niet echt de hand van Bosz zie. Het elftal poogt wel naar voren te spelen maar ik ben nog noet echt overtuigd dat die intentie veel groter is als onder De Boer. Anyway 3 punten in de tas en derde vlak achter PSV en Feyenoord die volgende week tegen elkaar spelen dus we staan er nog steeds bij.

  1. -buitenkantje rechts-

   Denk dat ook Bosz geschrokken is na de eerste wedstrijden en zijn tactiek toch heeft asngepast EugAjax..

 7. Indojood

  Dijks was beroerd en Gudelj zie ik al langer graag de basis uitgaan. Zoals boven al aangeven door creutz1977 middenveld met Riedewald, Klaassen en Ziyech en met echte buitenspelers spelen. In balbezit moet je ruimte creëren en het veld breed maken. Dolberg overtuigt al vanaf het begin van de voorbereiding, wat mij betreft de eerste spits nu. Aanspeelbaar en naar voren gericht. Traoré oogt erg flegmatiek, laat zich natuurlijk veel te ver zakken en gaat in de weg lopen. Kan verschrikkelijk goed voetballen maar ik heb me zitten ergeren aan hem vandaag. Veltman en Sanchez goed, Viergever, Riedewald, Klaassen redelijk en Younes had zijn dag niet. Er zit veel rek in dit team maar zeker over links bij Dijks stond de deur soms wagenwijd open.

  Die gaat met die microfoon moeten ze een stadionverbod geven.

 8. -buitenkantje rechts-

  Je kan zeggen: drie punten en klaar!
  Maar ik ben Ajaxfan en dan is dat niet voldoende.. Vind dat Ziyech laat zien extra klasse te hebben, maar ook dat hij verkeerd staat opgesteld.. Bosz spreekt zichzelf tegen door eerst te stellen dat hij Ziyech als middenvelder ziet, maar hem vervolgens op rechtsbuiten opstelt.. Zet hem dan ook op het middenveld! Liefst op 10 natuurlijk.. Verder zag je dat se voorhoedespelers vrijheid hadden gekregen.. Minder opdrachten! Prima! Maar Traoré ging daardoor te veel zwerven en deed niet waarvoor hij staat.. Namelijk in scoringspositie komen.. Iets dat Dolberg wel uitstekend deed.. Zag nu voor het eerst zijn klasse! Wegdraaiend direct doelgevaarlijk.. Vond Younes vandaag slecht spelen.. Alles naar binnen.. Drukte opzoekend en ballen verspelend.. Na deze wedstrijd zeg ik laat El Ghazi eens van links beginnen.. Dolberg in de spits en Traoré van rechts.. Daarachter op 10 Ziyech.. Klaassen rechts en Gudelj links op het middenveld.. Riedewald op 6.. Dijks toch zwak vandaag.. Sanchez uitstekend.. Veltman aardig.. Blijf daar toch liever Tete zien in een 3-4-3 opstelling..
  Verder moet het tempo omhoog.. Direct kaatsen.. Zelfs tegen 10 man was het nog billenknijpen.. Bosz zei het goed na afloop.. Een overwinning is het beste medicijn voor de ploeg..Dus misschien toch maar gewoon blij zijn met de drie punten en op naar donderdag!

  1. Indojood

   Ligt eraan. Als de tegenstander met 3 aanvallers speelt, dan sta je achterin één tegen één. Dat lijkt me geen optie. Voor mij zijn er twee opties, 4-3-3 met de punt naar achteren, of 3-4-3 in een ruit.

   1. -buitenkantje rechts-

    Bedoel ook 3-4-3 in een ruit waarbij Riedewald in de punt naar achteren speelt.. Als een tegenstander met 3 aanvallers speelt dan Riedewald meer controlerend.

    1. Indojood

     Als de tegenstander met 3 aanvallers speelt dan is Riedewald niet meer controlerend maar verdedigend. Je staat dan anders 1 tegen 1, dus moet Riedewald rugdekking geven, dus moet hij de 6 positie verlaten. Dat is geen doen. In beide systemen is de 6 controlerend. Buiten NL kan je inderdaad 3-4-3 spelen, niemand speelt met 3 spitsen, uitgezonderd Barça, Real, Bayern en wellicht nu ook ManCity.

 9. dickst14

  Ik ben blij met de 3 punten, maar ik vond Ajax toch wel erg achteruit hangen als ze de bal niet hadden. Van de 5 seconden regel niet veel gezien vandaag.

 10. Sonsee

  Het was natuurlijk niet een wedstrijd om naar huis te schrijven maar de 3 punten zijn wel binnen en ze hebben de 0 gehouden dus missie is wel geslaagd. Het team heeft nu 2 wedstrijden op rij de 0 gehouden en ook beide gewonnen dus daar mogen ze wel trots op zijn. Nu het systeem beter ontwikkelen en het motortje begint vlekkeloos te lopen. Ziyech gelijk belangrijk dus dat zit ook wel goed.

 11. JohnDoe77

  Met de hakken over de sloot weer. Ziyeh belangrijk, Klaassen weer hard werkend en ons centrale duo wel oké! Verder moet er nog een hoop gebeuren en in deze opstelling zijn we veeeeeel gevaarlijker met Dolberg als Traoré. Die gozer neemt altijd de bal lomp aan waardoor het (door zijn snelheid) net goed gaat als hij hem hard terug moet tikken. Geen aanvallende actie gezien van hem, Dolberg speelt de andere kant op wat voor een spits wel practisch is!

 12. RonJ64

  Wanneer?!, blijft Gudelj van die bal af, bij iedere vrije trap en corner, met een zelf voldaan gezicht, die bal is voor mij…
  Nou meneer Bosz, wees verstandig en laat Ziyech ze maar nemen of Klaassen bij een vrije trap, heeft ook een goeie trap, maar laat Gudelj zich focussen op z’n taken, dan komt t goed..kom op AJAX en donderdag die Grieken ff stil krijgen !?❌❌❌?? gokkie ik zeg 0-2 ??

 13. Slingertje.

  3 Puntjes in de pocket en verder snel vergeten dit potje want zo goed was het allemaal niet en gelukkig liep het goed af in de blessuretijd.
  Wat was die Dijks weer slecht. Die liep weer als een oud wijf te verdedigen.

Comments are closed.