There are no ads, please add some


Eredivisie 60 jaar: Bennie Muller verricht aftrap bij Ajax – Vitesse

0910bennie_muller

De Eredivisie bestaat dit jaar zestig jaar en dat zal dit weekend te merken zijn op de Nederlandse voetbalvelden. Clubiconen van alle Eredivisieclubs zullen bij de aftrap van hun club de aftrap mogen verrichten. Bij Ajax – Vitesse is de eer aan Bennie Muller. De middenvelder debuteerde eind jaren ’50 in het eerste van Ajax en speelde in 1970 zijn laatste wedstrijd. Muller stopte in het jaar 2000 met zijn sigarenzaak in de Haarlemmerstraat om van zijn pensioen te gaan genieten. Zo af en toe is Muller nog aanwezig als toeschouwer bij Lucky Ajax om zijn maatje Sjaak Swart in actie te zien. Zondagmiddag om 16:45 uur zal Muller het startsein geven voor Ajax – Vitesse.

 


Gerelateerde posts

14 reacties

   1. De Ajacied

    Bennie is:
    Ajax, ademt Ajax, leeft voor Ajax,
    Bennie is een nog levende legende bij Ajax
    ❌❌❌

    1. Litmanen

     De voorloper van Neeskens. Ook een man die bleef gaan. Bovendien een slimme voetballer. Zoals ik dat deed bij Sjaak Swart ging ik ook in de sigarenwinkel van Muller af en toe een rol drop kopen. Ff kijken of de beroemde voetballer je zelf hielp.
     Bij Sjaak was het ook een feest om door zijn vrouw geholpen te worden. Ordinair, maar prachtig.

 1. Charka53

  mooi 60 jaar Eredivisie , de schaal is nu ook bijzonder dus mannen van Ajax 1 die willen wij.

 2. -buitenkantje rechts-

  In die tijd konden de voetballers nog niet met pensioen nadat ze uitgevoetbald waren.. Een winkeltje (sigarenhandel) was na de loopbaan noodzaak.. In de jaren 70 door Michels aan de kant gezet die Ajax wilde verjongen.. Toen dus ook al.. Leuk om te weten dat Ajax destijds met een 4-2-4 systeem speelde..

Reageren is niet mogelijk.