There are no ads, please add some


Dolberg lijkt te moeten wijken voor debuterende Ziyech

0726ajax-paok_dolberg

Zondagmiddag om 16:45 uur neemt Ajax het in eigen huis op tegen Vitesse en lijkt een debuut van Hakim Ziyech aanstaande. Trainer Bosz laat doorschemeren dat dit ten koste zal gaan van Kasper Dolberg die vanaf de bank zal starten. Hiermee wil de trainer Bertrand Traore op zijn vertrouwde positie als spits zetten waar hij in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles nog als rechtsbuiten fungeerde. Die rol lijkt nu weggelegd voor Hakim Ziyech. ‘We moeten heel voorzichtig zijn met Kasper’, nam Peter Bosz al een voorschot op de reserverol van Dolberg. ‘Bij spelers van zijn leeftijd voelt elke training als een wedstrijd. Je kunt wel denken: hij speelt goed, stel hem maar elke wedstrijd op en we zien wel waar het schip strandt. Dat doen we dus niet, want dan maak je zo’n jongen kapot’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

48 reacties

 1. JohnDoe77

  Jammer voor hem, maar hij is nog jong en net terug van een blessure. Zijn tijd komt wel, ziet er tot nu toe veelbelovend uit! Kop op Dolberg, straks invallen en de 4-0 binnen tikken!

  1. marcussboss

   hij is zeker nog jong en had al aangegeven dat hij het snapt als er spelers worden aangetrokken! ik ben er wel van overtuigd dat hij het gaat maken in het ajax shirt en dat hij het Traoré nog heel lastig gaat maken! De beste staat er en als hij lekker zijn ding blijft doen dan hebben wij volgend jaar onze ajax spits!!?❌❌❌

   1. vak411

    Idd, geef die jongen dit jaar de tijd.. Wordt een grote! Als we hem na 4 slechte wedstrijden afschrijven!

  2. jojocoolio

   Laten we nou maar afwachten… Ben allang blij dat Dolberg mee kan doen na zijn blessure…

   1. bloedgroep AFCA

    inderdaad misschien maar goed ook, laat Dolberg rustig herstellen hebben we meer aan hem in de komende wedstrijden

  3. De seijs

   Ja Dolberg rustig brengen. Het kan een Petterson worden . En dan hebben we weer een echte ajax spits. Succes Dolberg jij gaat er op deze manier wel komen.

   1. Litmanen

    Prima maar Traore is geen echt spit volgens mij. Meer iemand die van de vleugel naar binnenkomt. Maar goed, Dolberg achter de hand is ook goed. We zullen zien of ze de boel niet dicht gaan lopen.

 2. BobbyHaarms

  Kan me prima vinden in de uitleg van Bosz. Dolberg komt er echt wel, gewoon rustig brengen. Ben heel benieuwd naar zondag met Ziyech in de basis!

  1. marcussboss

   Ben er ook van overtuigd dat Dolberg het gaat redden! ik hoop dat ziyech meteen de harten van de supporters weet te winnen en dat hij zijn Twente niveau wat kan uitbouwen! Hoe dan ook zijn en Dolberg en Ziyech klasbakken??

   1. BobbyHaarms

    Je zag het met Zlatan Remco. Werd als een supertalent binnengehaald (wat hij ook was), maar de immense druk bij Ajax en vooral de supporters (icm het talent wat hem op dat moment in de steek liet) maakten er in eerste instantie geen succes van. Af en toe een talent voor de leeuwen gooien is ook niks mis mee maar verder gewoon rustig brengen die jongen.

    De goals die ik gezien heb van Dolberg en de techniek die daarbij kwam kijken doet me geloven dat het echt wel meer dan goed komt met die jongen.

    1. Remco425

     Talenten moeten altijd voor de leeuwen gegooid worden…
     En daarna beschermd. Zoals nu met Dolberg. Had met Bazoer ook moeten gebeuren vorig seizoen. Niet normaal hoeveel wedstrijden hij heeft gespeeld voor een 19-jarige. Die vormdip was voorspeld, de trainer moet hem daarvoor al uit de basis hebben gehaald. Nu bleef hij tot het eind opgesteld worden, met alle kritiek en onnodige druk die daarbij komt kijken. De kritiek kwam nu op die jongen te liggen terwijl die bij de trainer hoort omdat hij een talent in vorm niet opsteld. Dat heet in bescherming nemen. Nu is er roofbouw op hem gepleegd en zit hij in een vormcrisis. Dat is zo moeilijk om daaruit te komen. Daarom goede beslissing en uitleg van Bosz. Ik heb veel vetrouwen in Peter en hiermee bewijst hij maar weer waarom. Hij weet hoe je met talenten om moet gaan.

  1. HURBIE

   Tuurlijk komt het goedd met Dolberg ,is nog niet slecht geweest met hem
   Ontwikkeld zich goed past zich snel aan heeft overzicht en scoort
   Kan hem iedere wedstrijd wel opstellen maar dan forceert hij de boel en klapt dan weg
   Dus zoals Bosz nu doet is prima
   Dan heb je het hele seizoen wat aan hem

 3. ajaxpers

  El Ghazi ga je toch al kapot maken. En wat een onzin over Ziyech dat hij aan het Ajax spel moet wennen. Aan welk spel? Laat Ziyech gewoon op 10 en geef hem de vrijheid en denk niet dat jij dit spel hebt uitgevonden aub.

  1. frenkynairo

   sjezus weer zo eentje. rechtsbuiten is juist in een vrije rol. als je hem op 10 zet moet die toch meeverdedigen. Kan toch niet met 2 middenvelders alles tegenhouden.

  2. dickst14

   Een middenveld met Ziyech Riedewald en Klaassen heeft echt alles. Dus Dolberg in de spits en vervangen als hij moe is door Cassiera. En Traore rechtsbuiten met Youness als linksbuiten en in de verdediging Viergever vervangen. Maar goed, als we maar winnen en hopelijk met ajax voetbal

 4. Ajaxslied

  Vreemd traore speelde wel elke wedstrijd bij Vitesse op die leeftijd. Het is ook vreemd dat hij niet gaat juichen als hij scoort dacht dat hij nu bij Ajax speelt.

  1. Remco425

   Traore was ook bij Vitesse een gehuurde speler. Dan denk je minder aan de toekomst, omdat hij toch al geen toekomst heeft bij de club. Nadeel van het zijn van een gehuurde speler.

 5. Jimmy1971

  Mooie gozer , die Dolberg , komt er wel !
  De keuze ’s ,in deze , van Bosz zijn vrij logisch ..

  1. HURBIE

   Traore kan in de periode dat hij is verhuurd aan AJAX de ontwikkeling van Dolberg en Cassiera alleen maar beter maken door zich langzamerhand te ontwikkelen zodat ze volgend jaar geroutineerde spitsen zijn

 6. Geroldkohlen

  toch zie ik Ziyech liever met een vrije rol op het middenveld. en traore op rechts, cassiera in de spits en youness op links.

   1. Geroldkohlen

    ja ik ook bobby! maar om wat Bosz ook zei, dolberg moet je niet teveel forceren. vandaar mijn keuze voor cassiera

    1. BobbyHaarms

     Cassierra is natuurlijk ook nog jong. Laat ze maar stuivertje wisselen om de spitspositie, afhankelijk van de speelstijl. Denk dat we dit seizoen echt een uitstekende selectie hebben nu Ziyech erbij is gekomen.

 7. EugAjax

  Ja dat was wel te verwachten. Middenveld staat in de ogen van Bosz met Riedewald als echte 6 en Gudelj en Klaassen aanvullend op middenveld, dus geen echte nummer 10 voorlopig meer denk ik. Ja dan heb je de twee belangrijkste zomeraanwinsten die dan moeten spelen. Dus Ziyech op vleugel, hopelijk wat vrijere rol dan gebruikelijk daar voor Ajax en Troare in de spits. Ironische is dan tegelijkertijd dat Dolberg tot nu toe al wat doelpunten heeft meegepikt en Traore nog geen 1 volgens mij. Dus op zich aparte keus qua rendement. En dat je Dolberg voorzichtig moet brengen staat haaks op wat ooit beleid van Ajax was en waar Bergkamp in video interview juist tegen ageerde. Je moet juist niet te voorzichtig zijn met talenten, zeker niet als ze in vorm verkeren. Dus ik zou inderdaad Traore op bank beginnen en dan Dolberg in de basis. Als dat niet werkt kan je dat na 60 min of zo omzetten.

  1. Remco425

   Het is een goede keus dan geweest om van dat beleid af te stappen. Bergkamp zelf werd ook langzaam gebracht. Speelde niet direct alle wedstrijden in zn eerste seizoen. Ze hebben blijkbaar gezien hoeveel talenten er kapot zijn gegaan door niet voorzichtig met ze om te gaan. Het is geen schande terug te komen op je besluit als blijkt dat dat niet werkt. Vind ik juist goed.

 8. Ajax nr 1

  Peter die snapt het wel dat je zuinig op je talenten moet zijn. Goldberg die komt er wel dat heeft hij nu al bewezen. Nu de rest van het team nog. Traore laat nu maar eens zien waarvoor jij gehuurd bent en scoort nu maar eens een goaltje en laat ons supporters trots zijn op dit Ajax. Ik hoop op 2-0

 9. ief

  bosz snapt er geen reet van… dolberg is de enige met klaassen die een doelpunt kan maken. en nu krijgt dus cerny ook geen kans meer.

 10. Ajax belg

  kasper moet elke wedstrijd kunnen invallen. kan zo de nodige ervaring opdoen en word zo niet misnoegd. kom op Kasper

Reageren is niet mogelijk.