There are no ads, please add some


Johan Cruijffstraat geopend in Spaanse Vallfogona de Riucorb

0324cruijff1947-2016

In het Catalaanse dorpje Vallfogona de Riucorb is vandaag de Johan Cruijffstraat (Carrer Johan Cruijff) feestelijk geopend. De burgemeester van het kleine dorp noemt het een grote eer dat hij vandaag het bord mocht onthullen. Cruijff speelde in Catalonië met rugnummer 9. Het straatnaambord is dan ook op de negende dag van de negende maand onthuld.

Het is overigens niet de eerste straat in de wereld die vernoemd is naar Cruijff. In Indianapolis is een voetbalwijk, waar een Cruyff Circle ligt. Opmerkelijk is dat er aan de straat in Vallfogona de Riucorb geen huizen staan maar wel grenst aan een clubhuis waar iedereen zich verzamelt om naar voetbalwedstrijden te kijken. Het dorpje telt overigens 119 inwoners en zoon Jordi Cruijff laat via Twitter weten trots te zijn op dit mooie eerbetoon aan zijn vader. ‘Gracias a la localidad de Vallfogona de Riucorb por este entrañable homenaje a mi padre’

0909johancruijffstraat

Bron: Twitter


Gerelateerde posts

138 reacties

   1. Indojood

    Gewoon de Akkerstraat in Betondorp hernoemen. De herinnering aan Cruijff ebt snel weg hier in NL, ook bij onze club en supporters.

    1. Remco425

     Dat ben ik helemaal met je eens, al heeft de naam Akkerstraat ook een zekere historische lading natuurlijk

    2. BobbyHaarms

     Ebt idd veel te snel weg Indojood. Liefst zsm een straat benoemen (ipv die Arenaboulevard Johan Cruijff Boulevard) en een levensgroot standbeeld bij de hoofdingang. Van goud.

     1. Remco425

      Johan Cruijff Stadion, met de Johan Cruijff Boulevard en voor mij part Johan Cruijff Airport om al meteen indruk te maken op de internationale tegenstanders.

   2. De seijs

    Als jullie zo Cruyff aanhanger zijn allemaal, en het allemaal zo goed weten dan horen jullie toch zeker te weten dat op het voormalige ajax complex De Meer de bekende Johan Cruyff brug ligt. Maar jullie roepen altijd maar wat in naam van Johan Cruyff, maar Amsterdam heeft al toen Johan nog leefde deze brug feestelijk geopend. Dus als jullie kerels zijn effe een schouderklopje naar de bestuurdes van Amsterdam. Dat zou jullie sieren azijnzeikers ?

    1. BobbyHaarms

     We hebben het hier over een STRAAT De Seijs, niet over een brug. Wel even bij de les blijven.

     1. De seijs

      Wat ben jij triest zeg bhtje. Alleen maar zeiken om te Zeiken. Maar jij laat je hier wel kennen! Zegt genoeg over hoe je bent. GEFRUSTREERD

     2. BobbyHaarms

      Zeiken? Volgens mij ben jij hier de gefrustreerde zeikerd. We hebben het hier over de grootste voetballer aller tijden en over een straat, precies zoals het topic aangeeft. Dat jij dan gefrustreerd bent en gaat piepen omdat het over onze Johan gaat waar jij geen fan van bent dan is dat jouw probleem. Dag Seijs, fijne avond.

     3. De seijs

      bhje je bent en blijft een ouwe gefrustreerde miereneuker. Jij weet niet beter je kan niet beter jij bent gewoon zielig met deze reacties. Enne vergeet je kunstgebit niet uit te doen vannacht anders ben je er morgen niet meer! Niet dat ik er een traan om laat. Gewoon een tip . Gefrustreerde ouwe zak.

     4. De seijs

      Wie het kleine niet eert is het grote niet weert. Maar Amsterdam was wel de eerste en zelfs toen Johan nog leefde. En ik was erbij! En weet je wie nog meer? Ja mijn voormalige werkgever JOHAN CRUIJFF. Denk daar maar eens over na. bhtje!!!

     5. In memory of Johan Cruijff

      Heel even SS. Een tijdje geleden heb je verteld dat jou werkgever werkzaamheden heeft gedaan, of nog doet voor de JC foundation. Heb ik gecontroleerd en dat klopt inderdaad. Dat wij eerst dachten dat jij werknemer van de foundation was geweest hadden wij, dombo’s als wij zijn, helemaal fout. Wij hadden problemen met begrijpend lezen. Nu draai je de boel weer om. Last van wateroverlast in je hoofd? Je hebt er echt nooit direct als weeknemer voor gewerkt hoor. Geen fabeltjes vertellen.

     6. De seijs

      En toch heb ik hem verschillende keren persoonlijk ontmoet vaak samen gepraat en uiteindelijk werd ik betaald Door Johan Cruyff. En daar is geen spelt tussen te krijgen. En wat jij vind is niet belangrijk voor mij. Ik weet beter.

     7. Remco425

      Maar je lult uit je nek seijsje over of het nou je werkgever is of een opdrachtgever. Wat is het nou??? Ene keer dit, andere keer dat. Hoe kan je nou verwachten dat we je ooit serieus zullen nemen? Btw, het is Cruijff en niet Cruyff. Cruyff is alleen maar de internationale manier en we zijn hier gewoon in Nederland. Trouwens, Cruijff heeft zelf over het gebruik Cruyff in Spanje gezegd dat de Spanjaarden er niks van snappen. Maar dat wist jij vast al, als grote vriend van Johan zijnde. Was je ook op zijn besloten begrafenis?

     8. De seijs

      Oja het is werknemer. Is effe een tip van mij. Maar schaam je niet er zijn er hier meer die wel eens wat fout schrijven, is voor mij geen probleem. Maar meer voor jou als ik jou berichten wel eens lees!!

     9. In memory of Johan Cruijff

      Verschil tussen tikfout en taalfout St.S. Jij werd betaald door je baas en je baas door Johan. Maar jij mag er een natte droom van krijgen hoor, is prima. Oh ja en eet smakelijk van je spelt brood. Wat ik vind is heel belangrijk voor jou, anders blijf je niet reageren. Voor mij ben jij een speeltje.

     10. De seijs

      Het is geen verschil! Het zijn de zenuwen die je hebt als je naar mij bericht! En voor mij geen natte droom. Ik kan niet warm of koud worden van de persoon die voor mij staat of tegen mij praat!

     11. BobbyHaarms

      En nu wil je zeker een ballon? Joh, fijn voor je. Nog even en je hebt met Johan geknikkerd.

     12. De seijs

      Nee hoor laat alleen effe duidelijk weten dat de gemeente Amsterdam de eerste was die Johan Cruyff eerde. En daar mag de Nederlander best trots op zijn. Maar ik begrijp dat jij als kakkerlak dat niet kan en wil waarderen.

     13. BobbyHaarms

      Aaahhh, die hadden we nog niet gehoord..kakkerlak! Het zegt alles over jouw beperkte niveau. Als een kleutertje sla je verbaal om je heen, maar je raakt hooguit jezelf.

      Dag Seijs.

     14. De seijs

      Jij valt Door de mant jij bent een gefrustreerde kakkerlak en meer niet. Amsterdam ajax Nederland kan geen goed doen! zegt genoeg !

     15. BobbyHaarms

      Pffff…hadden je ouders je bij je geboorte niet kunnen verzuipen?

      Zo, je hebt weer genoeg aandacht gehad Seijsje. Zonde van zo’n mooi topic dat jij dat weer weet te verpesten met je gezwets.

      Voor nu snaveltje toe en neem je pilletje.. voordat je echt begint te schuimbekken.

     16. De seijs

      Het zegt genoeg over jou hier bhtje. Het gaat hier over de Johan Cruyff en nog kan jij geen respect hebben voor Johan die zijn naam aan een brug verbonden vond.En dat heel mooi vond. Jou zegt Johan dus helemaal niks! Jij bent en blijft een kakkerlak en anders niet. Anders had je wel respect gehad voor de Johan Cruyff brug. Nagemaakte kakkerlak

     17. vak411

      Bobby, laat die de seijs.. Wat een frustratie maar het grappige is… Hij krijgt geen enkel duimpje op zijn gefrustreerde reacties.. Kortom.. Er zit niemand te wachten op iemand die alleen maar zeikt en alles af kraakt.. Volgens mijn oma van 90 was vroeger alles beter.. Echt alles.. Ze wist niet eens hoe het hier en nu werkte..’de seijs lijkt ook zo’n gefrustreerde calimero.. Geen gesprek mogelijk Bobby? Laat hem gaan…

     18. BobbyHaarms

      Je hebt helemaal gelijk Vak411, zonde van mijn/onze tijd. Maar hij vindt zichzelf zo goed dat hij zichzelf nu al liked ?

     19. De seijs

      Hee vak411 het gaat hier over het vernoemen van iets van Johan Cruyff! En dat dit persoon het niet kan waarderen dat Amsterdam de eerste was die Johan eerde met een brug vernoemd naar Johan Cruyff . Daar gaat het om en dat deze persoon altijd maar loopt af te geven wat alles wat ajax of Amsterdam is. Hij kan ook eens posetief zijn op wat men doet voor Johan. Maar kijk alles maar na hier niks is goed . Alleen zijn eigen verhaal. Daar gaat het om. En af zeiken is wel heel makkelijk hier daar heb je een punt.

     20. BobbyHaarms

      Kijk jij het maar rustig na hoor Seijsje, zal ik mee helpen zoeken? Je hoeft niet te proberen woorden in andermans mond te leggen die er niet zijn. Niet netjes Seijsje. Zo en droog nu je traantjes, pak je speentje en ga maar lekker slapen. Dag knulletje.

     21. De seijs

      Het is al zo erg met jou dat je het genees meer ziet! Maar het feit is dat Amsterdam Johan als eerste eerde in het bijzijn van Johan en hij vond het prachtig. Een brug vernoemd naar Johan Cruyff.

     22. Remco425

      Hahaha als Seijsje het even niet meer weet omdat hij zichzelf heeft klem geluld noemt hij iedereen een kakkerlak. Ik zou het in dit geval als compliment nemen. Doen ze in 010 sowieso, maar zou ik me er in dit ene geval niet zo aan storen Bobby 😉

     23. BobbyHaarms

      Het is echt ongelooflijk met die droeftoeter zeg. Dit zijn nou typisch van die gevallen waar de kliniek ernstig de fout mee ingaat door dat vrij rond te laten lopen. Arme stakker.

     24. In memory of Johan Cruijff

      Oeps Bobby kijk uit, voor je het weet ben je een transseksuele pisnicht 🙂

     25. In memory of Johan Cruijff

      Trouwens, als je het over een leijke bouwvallige brug hebt moet je daar naar toe. Het bordje met d naam van Johan zou a la minute weggehaald moeten worden. Wie dit aanhaalt als zijnde bestaand eerbetoon aan JC heeft toch hard een nieuwe hersencel nodig.

     26. BobbyHaarms

      Hij roept maar een end heen als dat hem gelukkig maakt I.m.o.J.C. Zulke gefrustreerde figuren neem ik verre van serieus en mogen mijn kont virtueel kussen, met de nadruk op virtueel ?

     27. Indojood

      Ja, brug 2238. Is een zeer imposante brug. Het zegt al genoeg dat sommige buurtbewoners niet eens weten dat ie bestaat. Wat een eerbetoon.

     28. Remco425

      Ach, nadelen, het kan ook best vermakelijk zijn. Op de een of andere manier ga ik er na 3 wijntjes heel anders mee om dan als ik nuchter ben hahaha.

     29. De seijs

      Ja inderdaad maar wel reageren als een gek! Zegt genoeg hè bhtje. Maar het feit blijft Amsterdam was wel weer de eerste en Johan was er maar wat blij mee. En jouw reactie hierop zegt genoeg! Jij bent er een van schijten op een andermans naam. Jij geeft geen moer om Johan jij misbruikt alleen zijn naam. Om er beter van te worden. En er zijn nog een paar van die meelopers die zijn naam constant misbruiken om hun wil hier maar Door te drukken. Laag bij de grond noemt men dat. Zielig dat soort figuren .

     30. De seijs

      Ik heb medelijden met de mensen om je heen bhtje. Jij bent echt zoon beter weter. Maar dat is je zeker weten al vaak vertelt.

     31. BobbyHaarms

      Betweter. Ga maar gauw slapen knul, net elf uur en je komt nu al niet meer uit je woordjes. Ach gut…

     32. De seijs

      Ja en ik zeg zoals Johan het zou schrijven. Begrijp je me nu! Maar ik heb dus hier in de gaten dat jij Johan niet kende. Dag bhtje

     33. BobbyHaarms

      Heb je al op het blauwe linkie van Indojood gedrukt of durf je dat niet? Blijft elke keer weer pijnlijk om te lezen hoe jij jezelf tegenpraat over Johan en hem door het slijk haalt.

      Lees maar even, zwetser.

     34. Remco425

      He Bobby, verlaag je niet tot onze saucijsje met schelden. Daar moet je boven staan. Echt, neem een paar wijntjes en geniet van zijn hilarische reacties. Ik lig hier in een deuk hahaha

  1. Amoebe

   Volgens mij komt dat door de familie cruijff!

   Misschien weten die ook wel dat wat je in nederland ook doet er alrijd een berg commentaar komt….vandaar dat ze terughoudend zijn in toestemming/medewerking verlenen.

   Te makkelijk om dit op ajax en/of de overheid af te schuiven.

   En wie weet zijn er wel gesprekken gaande….we weten het niet.

   1. Indojood

    Tsja, wie weet. Mij is het erom te doen dat er draagkracht wordt gecreëerd om dit mogelijk te maken en dit geluid blijvend te laten horen. Dat moet vanuit supporters en de maatschappij komen. Als we allemaal muisstil gaan afwachten wat gemeente en club misschien gaan doen, dan weet je zeker dat het niet van komt.

    1. Remco425

     En blijven doen Indo, ik doe met je mee. Elke 14e minuut opstaan en klappen. En als ik er niet bij ben, zet ik op twitter in de 14e minuut een afbeelding van Johan met z’n geboorte- en sterftedag. Zodat zoveel mogelijk mensen hem nooit, maar dan ook nooit zullen vergeten. Misschien waren Pele en Maradona beter, heel misschien, maar Johan was de allergrootste. Nooit ter sprake in een of andere corruptie of drugs of drank schandaal zoals vrijwel alle grote voetballers uiteindelijk, nee, integendeel, hij hielp juist de minder bedeelden. Johan is de allergrootste. En iedereen in de hele wereld moet dat weten.

    2. Remco425

     Godverdomme, ik krijg er alweer tranen van in m’n ogen. Kan nog steeds niet geloven dat hij er niet meer is.

     1. Indojood

      Ik ook. Zit elke dag op YouTube te kijken. Verdrietig maar ook dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan.

     2. In memory of Johan Cruijff

      Gisteren weer dat doelpunt gezien tegen Ado. Ik stond aan de zijkant, Cruijff vlak voor mijn neus toen hij die bal zo werelds meenam en afmaakte. Kippenvel.

   2. In memory of Johan Cruijff

    Amoebe, dit dorp heeft ook niet hoeven wachten en de fam. is er erg blij mee. Vertraging zit niet bij de fam.

    1. Amoebe

     Als je nog een keertje leest zie je dat ik juist doel op nederland en het bewuste maaiveld waar je kop niet boven mag.

     Ik heb nooit hrt idee gehad dat bijv Jordi een warme band had met nederland.

     1. Remco425

      Ik snap wat je bedoelt Amoebe. Dit is het ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg’ land. Oftewel, we doen helemaal niet gek en al helemaaaaal niet aan vereering.

  2. jojocoolio

   Respect voor dit gebaar… Nu de arena nog omdopen tot johan cruijff arena amsterdam..

  3. bloedgroep AFCA

   inderdaad…schijnt dat ze daar een icoon, volksheld wel herkennen en erkennen…respect voor de spanjaarden en jammer dat ze hier die kans voorbij lijken te laten gaan

  1. HURBIE

   Het bewijs dat er meer respect en waardering is in zijn persoon in Spanje dan in Amsterdam
   Anders was hier allang iets vernoemd naar JOHAN CRUIJFF
   Typisch Nederlands uit het oog uit het hart

   1. Litmanen

    Dat is onzin, niemand gaat Johan Cruijff vergeten. Zeker niet de mensen die hem hebben zien voetballen.
    Het eerbetoon blijft te lang weg. Je hiort vdSar hier niet over (Arena) en ook vdLaan (gemeente) houdt zich stil. Wordt tijd dat ze in elk geval naar buiten brengen wat ze willen en hoe de familie daarin staat.

    1. HURBIE

     Natuurlijk word CRUIJFF nooit vergeten
     Over 100 jaar weet iedereen nog wie JOHAN CRUIJFF was
     Bedoel dat ze in Nederland snel weer over gaan tot de orde van de dag ,en zo’n markant persoon word vergeten om hem in Ere te houden
     Om iets te doen om zijn naam aan iets te koppelen

   2. Remco425

    Hurbie, kijk eens naar de Ajax fans, zelfs die lijken hem alweer vergeten. Zie of hoor jij er nog iets van terug op de tribunes?

 1. Remco425

  Zal wel Johan Cruyffstraat zijn, of eigenlijk Carrer Johan Cruyff. Laat Amsterdam dan de 1e met Johan Cruijffstraat zijn, zoals het hoort 😉

   1. vak411

    Zij doen wat we in nederland al lang hadden moeten doen.. Blij dat rotterdam niet de eerste is…

    1. Indojood

     Inderdaad, maar die hebben een Ajaxstraat, Utrecht heeft een Ajaxdreef en Eindhoven heeft een Ajaxlaan.

     1. vak411

      OMDAT ZE UIT HET LAND VAN AJAX KOMEN indojood hahaha… Wij zijn Ajax, wij worden weer de beste!

     2. BobbyHaarms

      Haha doe maar niet vak411. Er zit hier al een gek die opgewonden raakt van zijn caps-lock ?

     3. vak411

      Ik corrigeerde mezelf, ondanks de blinde woede gelukkig op tijd zelf meneer Haarms… Van mensen die opgewonden worden van hun capslock hier gaat die van mij juist hangen.. Jammer dat je geen duimpjes naar beneden kan geven.. Een soort -1 .. Dan staan er anderen bovenaan in de ranking.. Mensen die wél leuke objectieve meningen geven hier..

     4. BobbyHaarms

      Zolang het maar zinnige meningen zijn van forumleden dan is dat meer dan prima, en ook een geintje of een dolletje onderling kan ik zeer zeker waarderen Vakkie411 . Maar wat je zegt, zo’n dislike-knop is niet eens zo’n gek idee. En ik snap je blinde woede af en toe om het beleid, het is idd tenenkrommend ?

  1. HURBIE

   Alweer 11 topics BH in 1 onderwerp
   Als je zo de reacties lees heb je toch minder vrienden als je dacht
   Maar dat zal het generatie verschil wel wezen Ouwe
   Sommige topics waren echt inhoudsloos
   Waren echt reacties om mee te willen doen met de jeugd,
   Maar de namen voor een stad als Amsterdam sloegen helemaal nergens op

     1. BobbyHaarms

      Zo…maar 1 duimpje voor jezelf binnen dezelfde minuut? Het is wachten op je andere likes…je hebt het er maar druk mee.

   1. Remco425

    Volgens mij verwar je het woord ‘topic’ met ‘reactie’ of in het Engels ‘reply’ zoals je wilt. Topic betekend namelijk ‘onderwerp’. En alle reacties op dit hele artikel betreft dus maar 1 topic. Zo, je lesje Engels ook weer gehad. Nu zal je mij waarschijnlijk wel weer een betweter noemen, maar ‘so be it’, om in het Engels te blijven ?

 2. Bob0667

  Amsterdam en Ajax schitteren weer in traagheid, hoe is het mogelijk dat de Spanjaarden ons weer te snel af.

 3. Sonsee

  Zoiets moet in amsterdam ook gerealiseerd worden. Cruyff is gewoon een legende die de wereld zoveel heeft gegeven op gebied van sport, en als persoon een voorbeeld voor velen is geweest. Als een stad als Amsterdam moet je toch trots op zo’n grootheid ( Legende ) zijn.

 4. In memory of Johan Cruijff

  Ach toen de postcode werd uitgevonden kwamen er vele JC codes naar voren. Toen was hij al een grootheid 🙂

   1. In memory of Johan Cruijff

    Volgens mij schopte hij toch aardig die tafels van de farizeeers omver? Zat vast talent in 🙂

    1. In memory of Johan Cruijff

     Hij was in ieder geval creatief: water in wijn, over water lopen. Kan Bazoer nog wat van leren.

 5. In memory of Johan Cruijff

  Excuses aan de mede forum leden voor het verzieken van dit topic. Ik had het topic over Cruijff hiervoor niet moeten gebruiken. Zijn zat andere topics waar het weinig uitmaakt. Sorry.

  1. De seijs

   Dat bedoel ik whaha jij laat je altijd meeslepen! Het is altijd zo makkelijk bij jou. En dan vele uren later (of dagen ) weer dat bekende excuus . Zo voorspelbaar altijd Whahahaha jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂

 6. PvL020

  91 reacties op dit bericht, helaas 95% gevit tussen BobbyHaarms en De Seijs…….. Beetje jammer, gaat zn doel voorbij. Overigens wel vreemd dat de familie Cruijff niet openstaat om de arena om te dopen maar wel laat weten via twitter dat ze trost zijn op deze straatnaam???? Toch meer spaans bloed dan nederlands? Of leest Jordi dit forum ook en denkt mwah maar ff niet in NL

  1. BobbyHaarms

   Ja PvL020 daar heb je helemaal gelijk in en daarvoor mijn excuses. Zoals I.m.o.J.C. al aangeeft is het doodzonde dat zo’n topic daarmee vervuilt wordt en daar ben ik idd medeschuldig aan, met dank aan de respectloze opmerkingen en leugens van een mede-forumlid. Had het moeten negeren, maar als het over de rug van Johan gaat…fout.

   1. De seijs

    Je had beter op moeten lette bhje en eerlijk moeten wezen. Dan had je geweten dat Amsterdam de eerste was die Johan Cruyff eerde met een brug in Amsterdam. En wel op het voormalige ajax complex aan de Middenweg. Maar jij bent tegen alles wat Amsterdam en bestuurlijk ajax is. En dan sla jij altijd Door . Want jij ziet alles maar Door een beslagen bril en die staat op je hele grote pinokkio neus! Maar het gaat om Johan Cruyff en ja dan sla jij Door. Beetje jammer maar dat vertelde ik je gisteren al hier. En nu dan toch hier met je ouwe bolle reet je excuses aan bieden. Voortaan effe nadenken Dan sta je niet voor lul hier. Mazzelĺllll.

    1. BobbyHaarms

     Kijk dat bedoel ik dus PvL020. De man die onze Johan zwart maakt en NSB-er noemt, zie de alleszeggende link van Indojood. En dan nog met zo’n leugen durven reageren, schande. Maar goed, genoeg hierover. Stop, einde bericht en weer over voetbal lullen.

     1. De seijs

      Ik heb het over dat Amsterdam Johan Cruyff als eerste eerde met een vernoeming naar een brug. Want daar ging het hier over! En jij en een paar andere zeikers vertelde hier dat ajax en Amsterdam niks deden voor Johan Cruyff. En daar sloegen jullie de plank volledig mis DAAR GING HET OVER. Niet over Johan en de seijs. Dat maken jullie ervan. Maar dat is bekend hier als jullie het niet meer weten of iemand geen gelijk durven geven. Dan krijg je weer hier jullie verdraaiingen. Erg jammer maar een FEIT. Daar gaat het over .

     2. In memory of Johan Cruijff

      Tering jij begon dat Johan zelfs met jou over de brugleuning heeft staan praten toen je daar onder lag te slapen. Hij zou je zelfs wat geld gegeven hebben omdat hij arme sloebers altijd helpt. Het zijn je eigen woorden hoor.

     3. De seijs

      Zijn jou verdraaide worden weer. Weer zet je je eigen voor leugenaar neer hier. Ik heb dit niet zo gezegd nogmaals het zijn jou worden. Liegen en bedriegen kan jij alleen maar. Lees alles maar effe na. Dan ziet iedereen dat jij weer liegt en bedriegt. Jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂

     4. Remco425

      Waar anderen hun excuses maken gaat ons seijsje vrolijk verder. Zegt genoeg. Hier hou ik het ook bij.

 7. JohnDoe77

  Ja die twee zijn net een stel oude wijven samen! Met voetbal probeer je dat geteut van vrouwen los te laten, krijg je die twee de hele tijd langs…. 🙂

 8. Johan

  Super deze Catalanen, volg je hart en heb respect! Wat een voorbeeld voor degene die een beslissing moet nemen.

 9. -buitenkantje rechts-

  Sommige reacties hier zijn te triest voor woorden in dit topic over JC.. Totaal gebrek aan respect.. Onderling gekift.. Betweterij.. Bah!

Reageren is niet mogelijk.