There are no ads, please add some


Peter Bosz hecht geen waarde aan bekendheid bij tegenstander

0707peter_bosz

Zoals bekend was Peter Bosz tot voor kort nog de oefenmeester bij de aanstaande tegenstander van Ajax, Vitesse. Peter kent de meeste spelers van de ploeg uit Arnhem nog wel maar dat geldt omgekeerd ook. Op de clubsite zegt hij: ‘Er spelen tien jongens die onder mij ook speelden. Ik weet dus redelijk hoe die jongens spelen. Misschien is dat een voordeel. Maar aan de andere kant weet ik niet hoe de trainer het gaat wegzetten.’

Dat de tegenstander weet wat hij in zijn schild voert, laat Peter Bosz koud: ‘Dat weet toch iedereen geloof ik al vijf of zes jaar, hoe ik speel. Het gaat erom dat de uitvoering zo goed mogelijk is, dat de spelers weten hoe ze druk gaan zetten en hoe ze willen gaan voetballen.’


Gerelateerde posts

56 reacties

 1. KBouter

  Zo mag ik het horen Peter, uitgaan van dat Ajax veel beter is en gewoon moet winnen. De arrogantie en flair horen gewoon bij ons .

  1. Ajax nr 1

   Zo Is dat Peter!! Laat dat clubje uit Arnhem zich maar aan Ajax aanpassen. En voor nu :allemaal aan het werk want er Is nog genoeg te doen.

  2. vak411

   Qua babbels pas je uitstekend bij ons Peter.. Ik heb er vertrouwen in dat het qua aantrekkelijk voetbal en uiteindelijk kampioenschappen ook wel goed komt.. Het wennen aan elkaar en creeeren van automatismen is nu geen argument meer.. We gaan knallen!!

   1. vak411

    Die had zonder die sukkelactie van strootman ook geen kans gehad.. Mooie goal maar totaal onnodig

  1. Charka53

   Je moet niet alles geloven wat Bosz zegt, natuurlijk kijkt hij naar de tegenstander maar moet zeker Ajax zijn eigen spel laten spelen en niet aanpassen aan de tegenstander .

  2. BobbyHaarms

   Niet als je uitgaat van eigen kracht Koote207. Een Ajax in goede doen is ALTIJD beter dan Vitesse. Het wordt tijd dat Ajax weer die branie van vroeger terugkrijgt want de afgelopen maand waren ze zelfs bang voor degradatiekandidaten…schande!

  1. HURBIE

   Onbewust weet je wat voor elftal er komt ,aan jou de taak om een goed strijdplan te maken
   Elke speler op zijn eigen goeie plek
   Je hebt veel beter materiaal dan je bij Vitesse ooit heb gehad
   Dus afmaken die gasten

 2. Indojood

  Bosz ziet Riedewald als de controleur dus ik hoop en verwacht dat hij met een 6 gaat spelen. Als hij inderdaad met Ziyech op rechts gaat spelen dan zal Traoré de spits in gaan en zal Gudelj ook spelen. Daar ben ik niet blij mee.

  1. KBouter

   Dan zal Gudelj meer met de punt naar achteren spelen en Ziyech een iets vrijere rol vanaf rechts. Riedewald kan zo op 6. Vraag is alleen…hoe vult hij het centrum in als Riedewald op 6 speelt, Sanches en Veltman samen of met Tete ( mits fit) of wat ik eerder denk Sanches met Viergever centrum, met Dijks en Veltman rechtsback. Veltman heeft méér aanvallende intentie dan Tete, als Ziyech een vrije rol krijgt.

  2. Geroldkohlen

   idd Indo! Ziyech moet een vrije rol krijgen op het middenveld! traore op rechts, en dolberg of cassiera in de spits!

 3. Iceman

  Oké knallen met die ballen dus we gaan er voor Go Ajax Go For IT en Graag met een beetje sprankelend voetbal graag..

 4. vak411

  Prachtige aankopen gedaan.. Op papier mooi elftal.. Aan ons ligt het niet.. Wij zijn er wel.. Nu moeten de spelers wat gaan laten zien..

 5. Indojood

  De 6 (Riedewald) s de punt naar achteren. Hij zal Gudelj en Klaassen als reguliere middenvelders gaan opstellen. Van Klaassen is dat prima maar Gudelj die veel te traag zie ik liever niet erin.

   1. KBouter

    Indo..kijk die namen…Youne-Klaassen-Ziyech-Traoré.

    Om je vingers bij af te likken, laat de rest (Riedewald en Gudelj (Bazoer) maar lekker controleren met de punt naar achter, die aanvallers redden zich wel-)

    1. -buitenkantje rechts-

     Vingers aflikken:
     Cassierra.. Dolberg.. Traoré..
     Op 10 erachter Ziyech.
     Klaassen..Riedewald(6).. Gudelj

     1. -buitenkantje rechts-

      Het zit er in Hurbie.. Nu aan Bosz om er een machine van te maken.. Heerlijke spelers natuurlijk!

    2. Indojood

     Klopt, en ik blijf het zeggen, de 6 moet er altijd zijn. 3-4-3 of 4-3-3. Geeft je verdediging en middenveld zoveel meer opties. Cruijff mag dan bekend staan als aanvallend, hij is verdedigender dan de meesten denken. ?

     1. Indojood

      Kijk maar hoe belangrijk een speler als Busquets is bij Barça. Met Rakitic als loper en Iniesta als creatieve speler. Dit is wel wereldtop maar qua positie en tactiek zou het middenveld er zo uit moeten zien. Met 3-4-3 zou ik Dijks iets meer binnen laten spelen en Veltman eruit laten, verder dus Sanchez en Tete. Op het middenveld dan Riedewald, Klaassen, Bazoer en Ziyech op 10. Voorin Younes, Dolberg en Traoré.

      De wedstrijden dat Ajax met Riedewald op 6 speelde waren mijns inziens de betere.

     2. -buitenkantje rechts-

      Tuurlijk Gerold! 3-4-3.. Zwaar middenveld.. Cruijff zei altijd: pak het misdenveld en je pakt de wedstrijd.. Punt naar voren èn naar achteren.. Met een 6 èn een 10! Heerlijk… Moet de huisstijl van Ajax zijn.

 6. KBouter

  Riedewald en Gudelj -(Bazoer) kunnen allebei makkelijk met de punt iets naar achteren spelen, Bazoer deed dat vorig seizoen heel goed trouwens. Met Klaassen en Gudelj heb je in feite 2 box-to-box spelers waarbij Gudelj meer met de punt naar achteren speelt.

  Blijft over voor de aanvallende aspecten…Younes, Klaassen ( waarvan ik denk dat hij beter rendeert met Ziyech bij hem) Ziyech- Traoré met Riedewald en Gudelj er vlak achter. Mooie namen op paier lijkt me, nu alleen in de praktijk nog ff.

 7. KBouter

  Hoe dan ook….Bosz heeft nu meer mogelijkheden, ook om zijn verdediging een beetje meer te ondersteunen, nu je beschikt over een mooie aanval, met Younes-Klaassen-Ziyech- Traoré.

  Nu is vorig jaar in praktijk gebleken dat Bazoer met de punt naar achteren beter is dan Gudelj, maar Bazoer is op dit moment verre van vorm, dus moet je het doen met Gudelj.

 8. -buitenkantje rechts-

  Wat belangrijk is de uitvoering!!
  Welke tactiek je ook gebruikt.. Het gaat om de klik.. het samenspel..elkaar aanvoelen.. Heb nu alweer zin in de wedstrijd..

 9. KBouter

  Trouwens…en ik zal wel de enigste zijn, maar ik zal kiezen voor een centrum met Sanches en Viergever. Als ik heel eerlijk ben,…is die Viergever de laatste weken zo slecht nog niet. Niet top natuurlijk, maar er lopen in de verdediging op dit moment slechtere bij.

 10. ajaxpers

  Ik zal blijven zeggen dat pb ongeschikt is want dat straalt er vanaf en dat is gebaseerd op behoorlijke mensenkennis en jaren lange werkervaring met trainers en managers. Uiteraard hoop ik als Ajax supporter dat ik ongelijk krijg. Hij blijft te licht en charismaloos

  1. In memory of Johan Cruijff

   Mijn jarenlange mensenkennis en ervaring zegt dat Peter Bosz een echte persoonlijkheid is die weet welk doel hij voor ogen heeft en hiervoor gaat.

   1. In memory of Johan Cruijff

    Daarbij, niet iedereen is altijd even goed op zijn/haar vakgebied 🙂

  2. Indojood

   Tsja, dat is altijd een makkelijk standpunt. Nu al oordelen dat ie te licht is, zeggen dat je hoopt dat je ongelijk krijgt en als hij faalt lekker je gelijk halen. Wat schieten we daar als club mee op? Niets. Denk toch aan het grote belang en fixeer je niet zo op de persoon Bosz. Ik weet niet of hij succes gaat hebben maar uiteraard hoop ik van wel. Want dat is automatisch goed voor Ajax. Dus hij en de spelers verdienen nu gewoon alle steun.

   1. In memory of Johan Cruijff

    Ik vind de staatsloterij klote. Koop altijd een lot en win nooit wat. Ik hoop natuurlijk dat ik ongelijk heb maar ik heb enorm veel ervaring met verkeerde loten kopen.

 11. Michel6172

  Idd winnen en er voor gaan. Nu niet denken maar doen. Ben er klaar mee met al dat gezeik er om heen. Voetballen scoren en weer mee doen in de competitie. Puntem scoren!!!!!!

 12. BobbyHaarms

  Off-topic: Las net dat Babel zijn contract heeft laten ontbinden. Marc, hij is gratis ?

   1. BobbyHaarms

    Zou een optie kunnen zijn ja. Hij heeft momenteel geen club dus mag nu overal tekenen. Heeft ervaring (29 jaar) en is bekend met het Ajaxspel.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik ben voor.. Mits hij nog steeds kan brengen wat hij een aantal jaren geleden ook bracht.

 13. KBouter

  Aub geen Babel, geen toegevoegde waarde, hard lopen…kappen en schieten, méér zit er niet in. Ik ben fel tegen. Laat hij zich met Haatrecht maar bezig houden met andere clubs uit het midden oosten, want ik denk dat Babel over the top is.

 14. JohnDoe77

  Nee, Babbel is een prima gozer met een Ajax hart maar gaat ons niet naar een hoger niveau brengen. Daar hoef je de talenten niet voor op de bank te zetten!

Reageren is niet mogelijk.