There are no ads, please add some


Donderdagtraining: Dolberg en Tete lijken fit, Ziyech fungeert als rechtsbuiten

0831ziyech

Ajax vervolgt aanstaande zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Op de donderdagtraining werd duidelijk dat Kasper Dolberg en Kenny Tete een fitte indruk maakten nadat zijn met een blessure waren teruggekeerd van de interlandperiode. Beide spelers lijken dan ook geen twijfelgeval voor aanstaande zondag. Wat ook opviel was dat de nieuwe aankoop Hakim Ziyech in een partijspel fungeerde als rechtsbuiten.

Mogelijk heeft Bosz aanstaande zondag een dergelijke rol in gedachten voor de aankoop van elf miljoen. De transfer die Ziyech van FC Twente naar Ajax bracht riep de nodige vraagtekens op, daar Marc Overmars eerder nog had aangegeven geen behoefte te hebben aan middenvelders. In de voorhoede, daarentegen, is de spoeling dun. Davinson Sanchez was nog de enige afwezige op de training. De Colombiaan keert vrijdag terug van zijn interlandperiode.

Bron: Twitter


Gerelateerde posts

64 reacties

  1. De seijs

   Ziyech op rechtsbuiten? Dat is verrassend. Nou hoop dat het goed uitpakt. Ik ga voor 3-0

    1. Mooi

     Ikvind Tete aanvalend onder de maat ,hij is altijd een van de spelers die achter uit voetbalt ,maar hij wel een goede verdediger moeilijke keuze .

     1. De seijs

      Hij is verdediger dus laat hem dat maar doen. Aanvallend mag het middenveld en de aanvallers doen.

     2. Mooi

      Maar vleugel vedediger van nu moeten ook de achter lijn halen en goede voor zet in hij hebben ,zeg het maar

     3. HURBIE

      Zo’n speler moet je op de plek zetten waar hij bij zijn vorige club het beste tot zijn recht kwam
      En niet lopen experimenteren met zo’n geweldige speler
      Anders gaat het weer zo dat er eerdaags geen schim meer over is van de ÉÉNS zo’n geweldige speler die werd gehaald bij Twente
      Een vrije rol vind ik nog steeds de beste optie voor hem
      Voor de tegenstander ook moeilijk te verdedigen

     4. Litmanen

      Idd mooi, een Ajax back hoort buitenom te gaan en de achterlijn halen. Helemaal als je Ziyech als valse rechtsbuiten gaat gebruiken.
      Overigens een plaats waar hij bij Twente ook heel vaak speelde.

     5. Geroldkohlen

      seijs hier ben ik het met je eens! als de verdediging gewoon de eerste taak (verdedigen) goed uit voeren. dan is het daarna de taak, Dat de middenvelders en de aanvallers het voorin afmaken!! laten we nu maar eerst zorgen dat het achterin goed staat, gaat dat goed dan kan je steeds meer van ze verlangen. zolang we nog teveel goals tegen krijgen ,denk ik Dat ze eerst maar eens moeten gaan verdedigen.

     6. -buitenkantje rechts-

      Precies Gerold.. Verdedigen en de bal inleveren bij het middenveld..Daar staan de creatieve en aanvallende jongens. Af en toe er overheen komen als het kan.. Maar deze jongens zijn in eerste plek verdedigers..

     7. Indojood

      Vind ik ook, we hebben nou eenmaal geen backs zoals Reiziger, Trabelsi en Maxwell. Kunnen verdedigen is een vereiste, zeker als je wat risicovoller speelt.

     8. frenkynairo

      inderdaad taak nummer 1 is verdedigen. plus wat is de moeilijke keuze. veltman? vind ik aanvallend nou ook niet echt geweldig. als tete fit is altijd opstellen. en ziyech op rechts ben ik blij mee. weet dat veel mensen hem t liefst op 10 zien spelen maar daarvoor verdedigd die gewoon niet genoeg mee. op rechts waarschijnlijk meer in een vrije rol. top benieuwd hoe het uitpakt.

   1. De Ajacied

    Dolberg in spits
    Ziyech op rechts
    Younes op links
    Kort achter de spits Klaasen
    En geen Traoré laat die maar ff op de bank zitten
    ❌❌❌

   1. 11Younes11

    Als iedereen fit en aanwezig is, kun je wel een zeer sterke opstelling maken…
    Younes, Dolberg, Ziyech
    Klaassen, Bazoer
    Riedewald
    Dijks, Sanchez, Veltman, Tete
    Krul

 1. Mooi

  Ik denk dat de trainer een leuk en goed aanvallend team neer kan zetten ,en dat eens een tijd kan laten staan ,we wachten af.

 2. Niels1983

  Ach ach de man met de splijtende pasjes en hoop assist wordt op rechtsbuiten gezet gebruik die jongen nou gewoon optimaal

 3. dickst14

  Onana Tete Gudelj/Bazour Sanchez Dijks. midden: Ziyech Riedewald Klaassen (dit middenveld heeft alles) voor: Youness Dolberg Traore

   1. dickst14

    Waarom? 3 echte verdedigers en Gudelj die kan verdedigen en inschuiven. En Riedewald staat er ook nog voor. Lijkt mij niet verkeerd als je wilt spelen zoals PB.

    1. Litmanen

     Tete en Bazoer volkomen uit vorm, dus die maar op de bank. Achterin het centrum Veltman en Riedewald, lonks Dijks en op rechts die jongen uit Jong Ajax.
     In het midden Gudelj, Klaassen en Schone. Voorin rechts Ziyech, links Younes of Sinkgraven en Dolberg in de punt.

     1. Geroldkohlen

      tete is niet uit vorm! verdedigd als een beest en dat is prioriteit nummer 1, Bosz moet hem lekker laten verdedigen! met traore op rechts is opkomen aan die kant ook niet nodig, bal veroveren en inleveren bij het middenveld of voorin en klaar! als er 1 achterin uit vorm is , dan is het veltman wel! en bazoer zijn vorm komt terug dat is kwestie van tijd, sinkgraven is nog nooit bij ajax in vorm geweest!

     2. Litmanen

      Sinkgraven speelde al een paar uitstekende wedstrijden dit seizoen. Kun je van Tete en Bazoer niet zeggen!

     3. In memory of Johan Cruijff

      191 speel minuten. Tijd van twee wedstrijden dus. Tsja, lekker vergelijkingsmateriaal.

     4. Geroldkohlen

      totaal nonsens wat jij zegt !en als jij dat vind van tete of bazoer, dan hoort veltman 100% op de bank! maar daar hoor ik je niet over! sinkgraven heeft maar 1 goede wedstrijd gespeeld, en dat was tegen sparta en zijn aller 1ste goal scoorde in ander half jaar tijd!! sorry litmanen helaas sla je hier de plank ook weer mis ,jammer dat je dat niet wilt inzien! bazoer is 100 keer beter dan sinkgraven, en heeft meerdere wedstrijden goed gespeeld dan sinkgraven. geldt ook voor tete , hij is gewoon en fantastische verdediger .en zolang wij de nul niet kunnen houden ,moeten de verdedigers eerst maar gaan verdedigen. en dan hoort tete in de basis, en is ook zeker wel in vorm!

 4. KBouter

  Rechtsbuiten? Ah Al Ghazi slachtofferrol is makkelijker dan Gudelj, Riedewald, Klaassen of Bazoer. Ziyech rechtsbuiten…houd dat in dat hij meer naar binnen gaat trekken en dat er dus een opkomende rechtsback erover heen gaat? Einde Tete dan.

 5. Iceman

  Ja hoor gaan we weer Geef GvD Ziyech een vrije rol en niet vast pinnen aan de rechterkant. Zet Nouri Rechts en Youness Links en Traore in de spits en Dolberg als reserve of Ziyech in de buurt van Klaassen Peter gebruik Ziyech optimaal anders wordt het niks met die jongen kom op Ajax…..

  1. frenkynairo

   euhm iceman je spreekt je zelf tegen. ziyech vanaf rechts is juist een vrije rol. als je hem op het middeveld zet krijgt die te veel taken. en iedereen prees ziyech over zijn spel bij twente. dat was ook vaak vanaf rechts in een vrije rol. dus op welke positie zou die moeten komen?

 6. hubert

  wacht eerst eens af hoe hetc uitpakt .I. p.v. hier opstellingen te plaatsen. weten jullie nog? peter bosz is de trainer en niet de supporters gelukkig

 7. Geroldkohlen

  waarom gewoon niet beginnen met achterin:
  tete-veltman-sanchez-dijks.
  middenveld: riedewald (op 6)- Ziyech -klaassen
  voorhoede: traore-dolberg-younes

  1. -buitenkantje rechts-

   Zou Veltman eruit halen.. Extra man op middenveld Gudelj (Bazoer ff de tijd geven).. Ziyech op 10.. Voorin Cassierra voor Younes..

   1. Geroldkohlen

    eens BR! als we 3-4-3 gaan spelen wat ik ook echt hoop ,dan zou ik dat zeker ook doen BR!

 8. In memory of Johan Cruijff

  Misschien stond hij op de training RB omdat Traore nog moest terugkeren van zijn interland? Zou zomaar kunnen 🙂

 9. -buitenkantje rechts-

  Zie Ziyech liever in een vrije rol op 10.. Met Klaassen en Gudelj heb je genoeg loopvermogen om de gaatjes te dichten..
  Riedewald natuurlijk op 6.. RB Traoré.. Spits Dolberg of Cassierra.. LB Younes of Cassierra.. Achterin Dijks.. Sanchez.. Tete..

 10. ajaxpers

  Alweer een bewijs van onvermogen bij deze trainer. Wij missen creativiteit op het MIDDENVELD.

 11. hubert

  p.b.
  traint iedere dag met die gasten. hij ziet wie er helemaal fit is en wie niet. hij heeft bij een fitte selectie dus keuzes genoeg. en hij bepaald de opstelling gelukkig. ik zie hier zoveel opstellingen voorbij komen. en geen enkele is precies hetzelfde dus wat moeten we daar nou mee??? zoals al eerder gezegd wacht Eerst eens af hoe het gaat. en ik weet bij puntverlies word iedereen weer afgekraakt tot op de grond . maar bij winst lopen dezelfde heren weer vooraan succes ermee

  1. In memory of Johan Cruijff

   Volgens mij is een forum oa het delen van ideeen. Zoals opstelling, kijken wat een ander er van vindt. Uitwisselingvan gedachten. Het forum is geen boek.

 12. Valentino

  Ben heel benieuwd naar het debuut van Ziyech. Denk dat hij met Traore best lekker combinatie voetbal kan spelen.

 13. Michel6172

  Gaan met die bal, en schop hem potverdomme gewoon er in. Door gaan met punten scoren. We hebben al veel veel laten liggen. Nu niet praten maar doen.

 14. viator

  Je moet gewoon de 11 beste spelers opschrijven en dan een opstelling maken! Dan spelen younes, traore, dolberg en ziyech! Dus dan staat zyiech geen rechtsbuiten, maar op het middenveld. Met klaassen! De rest is faciliterend aan dit stel! Nou dat komt het wel goed, maar als de rest zichzelf belangrijk gaat vinden gaat het mis!

Reageren is niet mogelijk.