There are no ads, please add some


Bergkamp: ‘Ajax is niet afgestapt van het Plan Cruijff’

0710ajax-nordsjaelland_bergkamp

Dennis Bergkamp zit dit seizoen niet meer op de bank bij het eerste elftal maar is wel duidelijk aanwezig  in het technisch hart van de club en waakt over het Plan Cruijff, wat volgens Bergkamp niet is afgeschaft bij Ajax. Bergkamp is dan ook van mening dat het voetbal leidend dient te zijn.

‘Het eerste elftal, Jong Ajax en de A-jeugd zijn beter op elkaar afgestemd  waardoor er meer communicatie is en ze dezelfde speelwijze hanteren. Daarin is het ook belangrijk om de oudere jeugd een dag per week vrij te geven zodat zij de situatie herkennen waar zij uiteindelijk naar toe willen. Daar haal je alleen maar fysiek voordeel uit en leren ze ook van. De club is helemaal niet afgestapt van het Plan Cruijff want nog steeds is het doel dat het voetbal leidend moet zijn. Het voetbal moet weer verankerd zijn in de opleiding en van daaruit moeten we denken’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

72 reacties

 1. JohnDoe77

  Klinkt goed! Belangrijk is dat Dennis erbij blijft en zijn kennis en ervaring deelt met de jonge spelers. Dat is iets dat onbetaalbaar is en mensen met deze kwaliteiten zijn schaars en moeten we van profiteren! Verder is het te hopen dat er wat leuke spelers door blijven komen zoals we die nu ook zien (komen). En dan is het hard duimen dat ze een jaar of drie in het eerste willen spelen om wat terug te geven aan de clubs en fans voordat de talenten naar grotere competities vertrekken…

  1. jojocoolio

   Het Plan Cruiff Is prachtig maar mist een belangrijk onderdeel… Scouting daar slaan we de plak behoorlijk mis. Onze jeugd kan mee komen met de grote clubs uit het buitenland en is al jaar en dag de beste in nederland… Maar dan waar we onze talenten kwijt raken kunnen wij geen talenten vinden in het buitenland.. Dus de scouting faalt en de zuinigheid is ook een dingetje…

   1. vak411

    Gewoon een mooie mix…. Alleen de bobo’s nog weg… Komt goed. Vertrouwen in dennis en pb!

   2. Litmanen

    Scouting? O ja, dat is bijvoorbeeld zes Deense supertalentjes hale van een jaar of vijftien en ze vervolgens in Amsterdam geheel aan zichzelf overlaten.
    Volgens sommigen hier wordt je daar een kerel van. Jammer dan toch dat de Nederlandse talenten van Ajax gewoon thuis wonen en daar in de watten worden gelegd in hun eigen omgeving, met eigen vrienden en vriendinnen.
    Zo doen we dat al jaren namelijk bij Ajax. Het ondekte talent uit het buitenland naar de kloten helpen.

    De oplossing ligt dichtbij: vroeger had Go Haed Eagles een soort van internaat. Dat werkte perfect. Alleen, ook de Hollandse jongen moesten daar ook in! Alle boys waren daar samen in een woongemeenschap, geleid door een ervaren echtpaar.

    Als we niet zoiets gaan doen, stop dan in Godsnaam met die jongens naar Nederland halen!

    1. Litmanen

     Was Cruijff trouwens “vergeten” in zijn plan. De humanitaire kant van zijn verhaal….

   3. dickst14

    In het plan Cruijff kwam wel scouting voor. Namelijk hetgeen halen wat we zelf niet hebben, in dit geval dus rourtine. Ik snap alleen niet dat als Bergkamp nog steeds vindt dat het plan Cruijff wordt volgd deze zichzelf daar niet in herkende. Jonk, wilde dit plan wel volgen en botste met iedereen omdat de rest zijn eigen plan trok/trekt.

    1. Litmanen

     Wel scouting, maar op geen enkele manier wordt er in het plan iets gezegd over de opvang van jonge buitenlandse talenten in Nederland.
     Gezien het vele mislukken van de grote talenten zit daar dus duidelijk een missing link.

     Verder voorziet het plan Cruijff in het inzetten van ex-topvoetballers op belangrijke plaatsen in de technische staf en directie.

     Bergkamp vergeet te vertellen dat al deze ex-topvoetballers inmiddels door de mand zijn gevallen.

     Feit: Cruijff heeft dus niet aan alles gedacht en hij heeft louter de verkeerde ex-voetballers geselecteerd.
     Waarvan we nu en nog jaren last van hebben.

     1. Indojood

      Cruijff zei vorig jaar dat er natuurlijk fouten worden gemaakt en heeft Ling erbij gehaald om de problemen in kaart te brengen. Ling heeft zijn klus niet afgemaakt want hij had in de gaten dat er toch niets mee werd gedaan. Het enige wat er gebeurd is dat Jonk is ontslagen, de enige die voor het plan vocht, voor de rest is alles bij hetzelfde gebleven.

      Dat Ajax er last van heeft is omdat Ajax verzuimd heeft de problemen aan te pakken.

      En ik word kotsmisselijk van het feit dat jij hier Cruijff een trap nageeft… Gewoon walgelijk…

     2. bloedgroep AFCA

      inderdaad maar daar heeft hij wel een handje van…domme opmerkingen plaatsen en dan denken dat hij iets toevoegt

     3. Litmanen

      Ik trap niet na. Ik heb vanaf het begin gezegd dat Ajax regeren op 180 km afstand niet kan. De voetballer en trainer Cruijff zijn in mijn denken onaantastbaar.
      Maar steeds merik hier dat je niks verkeerds van Cruijff mag zeggen, ondanks dat er geen enkele verbetering is overgebleven na de fluwelen revolutie, die niet zo fluweel was.
      Ajax staat Europees nu lager dan ooit.
      Dat is een feit.
      En dat doet mij net zo veel pijn als alle andere supporters.

     4. Indojood

      Jazeker trap jij na, jij geeft de schuld aan Cruijff terwijl het plan nooit is volledig uitgevoerd. Plus je gaat voorbij aan de problematiek (in de praktijk werd er maar wat aangekloot door TH en directie) van vorig jaar en de wil van Cruijff om dit op te lossen. Zelfs toen ie ziek was, was hij nog bereid de club een helpende hand toe te steken. Cruijff had in 2008 al de vrije hand moeten krijgen maar toen zat Van Basten dwars. We hadden er nu, 8 jaar, later stukken beter voorgestaan, dat doet pas pijn!

   4. fjonkman

    Wat ik ervan begrijp (en dat is nog best lastig met al die verhalen) is dat het niet zozeer aan scouting ligt, maar dat er niks met de voortgebrachte informatie word gedaan door het TH. Vergeet niet dat de scouting al lang geleden bij het TH (Technish Hart) had aangegeven dat ze Ziyech moesten halen. Werd weer niet geluisterd en nu betalen we volle bak voor die jongen. En zo zijn er wel meer gevallen bekend. Westermann is bijvoorbeeld zonder scouting binnengehaald, en kijk hoe dat loopt..

  2. Ajax nr 1

   Ik denk dat Dennis Bergkamp hier staat te liegen. Volgens mij wijken de hoge heren al jaren.van het plan Cruijff vanaf het begin zelfs. Als Bergkamp niet staat te liegen wil ik mijn excuses maken maar dan Is het plan Cruijff iets om in de prullenbak te gooien. En toch denk ik dat Bergkamp liegt.

  3. BobbyHaarms

   De kans dat het ooit nog goedkomt met het plan Cruijff is als het bestuur met RVC opstapt en we stoppen met die zieke beurs. Alles bij Ajax draait om macht en geld, zolang dat gebeurt is en blijft het voetbal ondergeschikt. Teveel enge mannetjes bij onze club die zichzelf veel belangrijker vinden dan het hele plan Cruijff.

  4. AjaxKat

   Ten eerste plan Cruijff is nooit volledig aangenomen anders zat Jonk nog bij Ajax en was het niet Cruijff zelf die bijna op zn sterfbed Ajax de rug toekeerde? Plan Cruijff is goed en Ajax is ook best goed bezig maar Ajax moet niet gaan liegen dat het plan Cruijff nog leidend is. Dat doen ze alleen voor de buitenwacht (voor ons dus). Zeg dan dat je een nieuw plan hebt. Ben dat gelieg van Ajax ondertussen zo zat dat het best wel aan mijn liefde voor de club vreet. Zo jammer dit.

  5. De seijs

   Of er nou gehandeld word namens Johan of niet . We moeten Door en dat gezeik over wel of geen plan Cruyff moeten we van af. Het gaat erom dat we weer eensgezind worden. En dan moeten we gezond vooruit kijken. Dan pas zal het beter gaan.

 2. Michel6172

  Ik hoop alleen maar dat het uireindelijk weer goed komt met Ajax in het algemeen. Het is me allemaal een beetje rommelig de afgelopen tijd. De één zegt dat ze van Cruijff plan afwijken en bezig houden met een heel ander plan, en nu weer dat Ajax niet is afgestapt van het plan Cruijff. Voetbal moet idd leidend zijn maar geef eerlijk toe Bergkamp, is geld sparen bij Ajax nu niet leidend voorwerp aan het worden. Zoveel geld en zo onzeker doen over aankopen de afgelopen tijd dat het ons onnodig punten heeft gekost. Wat ik zei, ik hoop dat er weer stabiliteit onstaat en er rust komt zo dat er idd weer over voetbal kan gesproken worden wat leidend is in het heel Ajax.

  1. HURBIE

   De enigste persoon die zich aan het Cruijff systeem hield was JONK
   En dat zat de rest niet lekker om hun plannetjes door te voeren ,en daarom moest JONK geslachtofferd worden

   EINDE CRUIJFF STIJL

 3. rickert

  Het gaat vooral om de intrepetatie van wat zijn plan was. Die man was een god op aarde, enorm klote dat hij het zelf niet meer kan vertellen. Johan, je wordt gemist!

    1. HURBIE

     Ik denk dat CRUIJFF zich omdraait in zijn graf,als hij kon zien hoe zijn plannen NIET worden uigevoerd

 4. frenkynairo

  Vind het zo jammerlijk. stuk voor stuk grote voetballers die de leiding hebben. Overmars, Bergkamp, van der sar. Maar of de club er nou beter van wordt…

  1. HURBIE

   Waren stuk voor stuk hele goeie voetballers
   Maar of het goeie leiders zijn daar heb ik mijn twijfels over
   Alleen Bergkamp is bezig om de spelers beter te maken
   Overmars loopt alleen maar de kas te spekken en te zorgen voor miskopen
   VD SAR was een hele goeie keeper,maar voor dut werk totaal ongeschikt
   Voor hem moet een type
   V Praag komen
   Om over de rest maar niet te spreken

 5. Indojood

  Pfff, het voetbal moet leidend zijn. En het betekent niet dat het plan Cruijff uitgevoerd wordt. Johan dacht daar toch anders over in zijn laatste maanden. Hij wenste ook dat zijn. naam niet meer werd gebruikt in verband hiermee.

  1. BobbyHaarms

   Als de meester er zijn handen zelfs vanaf trok, hoe durven ze bij Ajax dan nog te beweren dat het plan Cruijff leidend is?

   1. Ajax nr 1

    Dus staat Bergkamp te liegen Bobby. Dit soort uitspraken van Dennis zeggen genoeg over hoe de vork in de steel zit. Het bevestigd maar weer dat ze allemaal (het hele zooitje) lak aan ons Ajax hebben en dat ze er alleen maar voor hunzelf er zitten. Zakkenvullers totaal geen respect voor Ajax.

    1. BobbyHaarms

     Dat is een feit Ajax nr 1. Maar ze blijven met een stalen gezicht roepen dat alles in het belang van Ajax gebeurt. Yeah right…

  1. HURBIE

   Vind ik ook
   Geen type die op de voorgrond wil treden ,wil alleen de spelers aanvallend beter maken
   Dat lukt prima

 6. Reneb

  ik lees Bergkamp liegt? Diit is de meest goudeerlijke gozer die we hebben bij Ajax. Hij zal zeker bedoelen dat hij het plan als leidraad blijft volgen. Maar op vele gebieden loopt Nederland helaas totaal achter. Wij zijn afhankelijk van incidentele juweeltjes en die zijn er niet veel in de breedte. En de rest heeft geen interesse meer in de eredivisie.

 7. Iceman

  BobbyHaarms, Ik sluit me helemaal aan bij jou opmerking, als het plan Cruijff nog wordt gevolgd. Waarom draait Ajax als een moer?? Er is geen plan men doet geen ene flikker daar zo ja hun zakken vullen. Moet je na gaan dit hele gebeuren begon in 2010 Na Martin Jol. En Ajax draait nog steeds niet naar behoren dan heb ik al veel gezegd.. Dennis je was een topper als voetballer misschien de besten in jou tijd maar je nu even op een punt absoluut geen gelijk en dat is het volgen van het plan Cruijff…

 8. In memory of Johan Cruijff

  Het is indrdaad ongelooflijk. Johan heeft toch expliciet gevraagd niet meer te spreken van het plan Cruijff. Hij wilde zijn naam niet meer verbonden hebben aan de huidige werkwijze bij Ajax. Hij kan zich niet meer verdedigen en ze blijven het gewoon doen. Geeft aan hoeveel respect men binnen Ajax heeft voor Johan. Triest.

  1. De seijs

   Dus hou er dan over op lul. Johan was er klaar mee!! Maar jij en nog een paar ezels blijven maar Door zeiken waar Johan zei ik stop ermee. Respecteer dat dan eens! Elke keer als het verhaal hier wordt opgerakeld draait hij zich om. Toon eens wat respect naar hem en laat hem rusten dat was zijn laatste wens! ZIJN LAATSTE WENS! jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   1. In memory of Johan Cruijff

    Oh, je had het tegen mij. Is je opblaaspop lek? Johan zullen we nooit vergeten en zijn gedachten zullen we altijd aan Ajax koppelen. Dat heet respect ongelooflijke dombo. Waarom denk je datvJonk en Jordi samen praten hierover? Omdat ze Johan niet respecteren? Jij bent echt nog dommer en simpeler dan een eencellige. Zie je morgen weer jongen. Kijk over je schouder, kijk soms opzij. Let op wie je aanspreekt. Succes van het weekend met je triangelspel in je clubje.

    1. De seijs

     Dus ga maar weer naast die transgender liggen vanavond. En doe voorzichtig met die 2 Thaise jongetjes hoor ze altijd gillen. Jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂

     1. In memory of Johan Cruijff

      De dag komt steeds dichterbij, steeds dichterbij. Denk daar maar even aan als je je ogen dicht doet vannacht. Als je morgenochtend wakker wordt zit ik alweer in je hoofd. Elke dag weer, tot dat ene moment.

  1. Roughrolf

   Ja en om te communiceren moet je toch praten. Daarom ging het ook fout met Wim Jonk en later met Orlandu Trustful. Het geeft te denken, misschien is DB wel de verstorende factor in het TH?????

 9. Jeroen-AFCA

  Als we voor een betere balans zorgen qua leeftijd zit je goed meer tussen 23-28 en hooguit 30-40 % eigen jeugd in de basis, manier van scouten is echt matig.

   1. Litmanen

    Wees nou eens reeel. Jonk heeft zich onmogelijk gemaakt en er is niemand die meer met hem wil werken. Of dat jammer is weet ik niet, maar wel een feit.
    Jordi zou het kunnen om Ajax weer op de rails te zetten, maar de man heeft een carriere opgebouwd elders. Bovendien, Jordi is een buitenstaander want heeft nooit binnen Ajax iets gedaan.
    Als ik hem was waagde ik die sprong niet. Het blijft een wespennest, hoe erg dat ook is.

    1. In memory of Johan Cruijff

     Ajax heeft zich onmogelijk gemaakt voor Jonk, niet omgekeerd. Is lastig te begrijpen zo blijkt. Alleen de laatste periode van Jonk wordt telkens aangehaald. Zo simpel en zo makkelijk.

     1. ajaxhoger

      Zo is het ja , en niet anders .
      De man die het beste met ajax voor had , die werd aan de kant gezet als een kleine jongen .

  1. HURBIE

   Helemaal met je eens ,maar dat word vechten tegen de bierkaai
   Want hij staat wel alleen
   Heeft wel tot het laatst aan toe contact en overleg gehad met Cruijff

 10. -buitenkantje rechts-

  Het plan Cruijff was een plan op hoofdlijnen. De uitwerking is voor veel uitleg en uitvoering vatbaar.. Ajax is een bepaalde weg ingeslagen die Cruijff zelf niet meer als de zijne zag. Denk toch ook deels ingegeven door rancune. Ling weggestuurd en niet serieus genomen. Hetzelfde met Jonk. Naast beleid spelen bij Ajax ook allerlei machtspelletjes. Deze spelletjes en beleid worden vaak door elkaar gebruikt.

 11. Hoeda Fak Ajoe

  Wat een gel.l weer zeg over het plan Cruijff. Een van de dragers van het plan (Dennis) zegt dat het plan nog steeds leidend is. Het probleem is alleen (en al jaren) hoe het plan in praktijk gebracht moet worden. Iedereen op dit forum kletst elkaar naar de mond, als het even niet gaat zoals men wil. Dan wordt opeens het plan niet meer gevolgd en zijn de mensen die op voorspraak van Cruijjf aan de job begonnen zijn opeens leugenaars en zakkenvullers. Kennelijk is het plan alleen gevolgd als het succesvol is. Kennelijk realiseert niemand zich dat het plan maar een plan was en geen blauwdruk voor succes! Het is niet voor niets dat onlangs bekend werd dat Jonk (die zich alleen met talentontwikkeling bezig heeft gehouden) en Jordi Cruijff samen gaan kijken hoe het allemaal zou moeten. Cruijff moet dan voor de vertaling naar de praktijk gaan zorgen. Nou, dat is nou precies waar Dennis e.a. al 5 jaar mee bezig zijn. Ik ben benieuwd of Jordi dat zo maar even uit zijn mouw gaat schudden.
  Ik heb vertrouwen in Ajax en ik realiseer me tenminste dat het plan Cruijff een ideaalplaatje is en misschien zelfs wel een utopie.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Noem het om te beginnen het plan Ajax. Ajax is nooit 5 jaar met het plan van Cruijff bezig geweest dus je kan ook niet zeggen of het geslaagd is of niet. Dat is nu net het probleem geweest. In tekst zeggen dat je dingen doet en in de praktijk doe je totaal wat anders. En inderdaad nemen een aantal mensen die op voorspraak van Cruijff destijds zijn begonnen het nt altijd even nauw v.w.b. De waarheid. Laten we zeggen dat zaken wat gekleurd worden weergegeven. Het dondert mij voor geen meter dat Cruijff is gekomen met een plan. Het gaat er om dat afspraken niet zijn nagekomen. Dat waren nu net afspraken die op voorspraak van Johan waren gemaakt. Aangezien Johan toch redelijk van waarde is geweest voor Ajax is het dus extra zuur als er op die manier wordt omgegaan met zijn goed bedoelde intensies. Daar kan ik dus ongelooflijk kwaad om worden 🙂

   1. Hoeda Fak Ajoe

    En waar ik ongelofelijk kwaad om kan worden is de mensen die het gedachtengoed van Cruijff zeggen te omarmen en alleen maar als stuurlui aan wal lopen zeiken als Ajax geen succes heeft. Dan moet opeens iedere Ajacied oprotten en rent iedereen weer achter een ideologie aan. Bergkamp was een held, maar nu opeens een leugenaar. Jonk heeft zich tot een klein deel van het plan beperkt (namelijk) talentontwikkeling, maar trok zijn handen er van af toen het moeilijk werd en hij ook veantwoording moest gaan dragen voor het presteren van het eerste elftal. En Jonk is nu een held? Jonk is een lafaard, die nu met Cruiff junior gaat bestuderen hoe dat vermaledijde plan in praktijk gebracht moet worden.
    Stel dat Ajax nu succesvol wordt, dan is dat opeens te danken aan het plan Cruijff; maar nu het allemaal even niet gaat zoals gepland, heeft men het plan niet uitgevoerd … Rot op! Nogmaals, het plan Cruijff is een theorie, geen eenduidig plan naar succes in praktijk. En dat lijkt me logisch, want anders deed iedereen het.

    1. In memory of Johan Cruijff

     Het plan Cruijff had nu net wel de intentie van succes in de praktijk. Iedereen kan het inderdaad doen maar dan moet je het wel willen.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Vertel me dan eens ImoJC, waarom zouden ze het niet willen? Waarom willen ze niet succesvol zijn? En dan niet roepen dat ze op de centen zitten, want met succes komt er veel meer geld binnen. Natuurlijk wil iedereen binnen Ajax het beste en hoogste bereiken. Ze hebben niet voor niets het roer omgegooid en de club in het ongewisse gestort door een plan te adopteren waarvan het de vraag was hoe het in praktijk te brengen. En als stank voor dank krijgen ze naast alle problemen ook nog eens de hoon van de supportersschare over zich heen. Dus leg het me eens uit …

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Oh ja, iedeeen kan het doen … Iedereen kan het proberen! De enige die het gelukt is is Guardiola en dan is het gedachtengoed van Cruijff meer een inspiratie geweest dan een blauwdruk voor zijn succes. Guardiola is het genie, met dank aan Cruijff.

  2. De seijs

   Prima verwoord Hoeda Fak Ajoe Jij denk Door klasse . Ga zo Door en een paar enkele zwartkijkers krijgen het dan wel een keer Door. ( maar dan moet ze wel durven toegeven).

   1. In memory of Johan Cruijff

    Het is denkt. Het is of een paar of enkele en niet een paar enkele. Coorigeer je spellingscontrole eens voor het woordje door. Verder een volkomen inhoudsloze bijdrage. See you SS.

 12. EugAjax

  Ik ben benieuwd hoeveel mensen het hele interview van Bergkamp en Ouaali gezien hebben. Even daargelaten of het allemaal plan Cruijff of plan Ajax moet heten. In mijn optiek is dat in de basis so wie so gelijk aan elkaar. Ajax = Cruijff en Cruijff = Ajax. Dus wat mij betreft een non discussie. Ik zou eens aanraden om hele interview te luisteren. Meer dan 20 minuten. Dan zou ik graag willen horen inhoudelijk wat onzin is en wat eigenlijk wel heel goed is. Bergkamp vnl geeft zijn visie. Men vind altijd dat hij niks zeggend is. In mijn optiek is Bergkamp een grootheid, heeft enorme goede visie en zijn uiteenzetting van de visie en werkzaamheden zoals nu geimplementeerd heb ik zeer veel vertrouwen in!! Bergkamp geeft aan dat onderbouw en middenbouw redelijk onveranderd zijn gelaten en bovenbouw is de bedoeling dat A1, Jong Ajax en Ajax 1 dichter naar elkaar toe groeien en geen eilanden zijn. Hoe hij dit ziet en implementeerd kun je luisteren in interview. Ik ben zeer blij met Bergkamp als cultuurbewaker voor dit proces. O ja en als laatste, toch nog even over plan Cruijff. Bergkamp heeft hiertoe iniatief genomen met Cruijf en snel daarna heeft hij toen ‘vriend’ Jonk erbij betrokken. Tevens is dat plan destijds een bundeling van kennis van heel veel voetballers, Ajacieden (bestuurlijk) en andere specialisten uit Cruijff circuit. Zeer breed gedragen plan. Vooral de slot conclusie van een zeer gedreven Bergkamp is zeer waardevol om eens, zonder vooroordelen, heel goed naar te luisteren! Ik noem het geen plan Cruijff meer, want dat wilde Cruijff ook niet meer, maar zoals ze nu bezig zijn ben ik zeer groot voorstander van de visie van Bergkamp met name. Ik ben wel van mening dat scouting omdergeschoven kind is tot nu toe maar ook daar gaat aan gewerkt worden. Overigens dat laatste had Cruijff ook al gesignaleerd vlak voordat hij niet zijn naam meer verbonden wilde hebben aan welk activiteit binnen Ajax ook.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Goed gesproken EugAjax! Met name de positiviteit en het geloof dat men bij het huidige Ajax ook niet anders wil dan goed presteren en mooi voetbal spelen.

   1. In memory of Johan Cruijff

    Inmiddels is het bij mij eerst zien en dan geloven. Praatjes heb ik teveel gehoord de laatste jaren. Mooi voetbal heb ik gemist de laatste jaren. Ik heb dus even helemaal niets met bla bla. Laat het maar zien in de praktijk. Kortom hoe Bergkamp het ziet maakt mij geen bal uit. Niet lullen maar poetsen.

 13. Indojood

  Nogmaals “meh” en met een reden. Hecht geen waarde aan de mening passanten die wat roepen en dan weer voor maanden verdwijnen van deze site.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Ik hecht ook niet veel waarde aan meningen hier van enkele mensen die hier al langer zijn 🙂 Van sommigen hoop je dat ze voor een paar maanden verdwijnen.

  2. Hoeda Fak Ajoe

   Deze passant leest elke dag de berichten, maar de reacties zijn vaak zo onzinnig dat ik geen zin heb om daaraan mee te doen. In ieder geval niet met de wolven meehuilen zoals velen hier doen. Maar als je er anders over denkt dan ben je een kakkerlak en moet je oprotten … nou, dan doe ik dat toch even 😉

Reageren is niet mogelijk.