There are no ads, please add some


Andersen vond het niet gezellig bij Ajax en miste een vriend

1210ajax-apoel_andersen

Lucas Andersen kwam ooit als een groot talent van Aalborg naar Ajax maar slaagde er nooit in om zich definitief in het eerste elftal te werken. De Deen werd, na een seizoen verhuurd te zijn geweest aan Willem II, uiteindelijk verkocht aan het Zwitsers Grashoppers. Andersen laat nu weten dat hij veel geleerd heeft bij Ajax maar dat de gezelligheid en vriendelijkheid ontbrak in de periode dat hij uitkwam voor Ajax.

‘Bij Ajax had ik geen vrienden zoals dat bij Deense clubs wel het geval is. Er was altijd veel concurrentie onder elkaar en er was geen ruimte voor vriendelijkheid. Vooral in de periodes dat het minder ging kon ik op niemand terugvallen. In het begin speelde ik dan veel op de playstation maar dat verveelde ook na drie dagen. Voor mij was het belangrijk dat ik een vriend had die ik even had kunnen bellen om te ontspannen. Natuurlijk snap ik dat veel mensen denken van hoe moeilijk kan het zijn maar het is echt lastig als je niet aan spelen toekomt en het op trainingen niet goed gaat, en je dit in je vrije tijd niet kunt delen met iemand’.

Bron: Ekstra Bladet


Gerelateerde posts

67 reacties

 1. jojocoolio

  Jammer voor hem… Ga je lekker weg… Niet gezellig bij de beste en mooiste club pffff

   1. De Ajacied

    Toch jammer om dit te moeten lezen,
    Dat mag nooit zo zijn toch
    Hopelijk leren ze hiervan bij Ajax
    ❌❌❌

  1. marcussboss

   vrienden had hij zelf moeten maken! in Denemarken is dat kennelijk anders, maar hij had toch genoeg Denen om hem heen zou je zeggen. boilesen, shone, Eriksen, poulsen, fischer, zimling en dan vergeet ik er misschien nog wel 1. dat zijn toch allemaal Denen met wie hij vriendjes had kunnen worden??

   1. marcussboss

    Ik hoop ook niet dat er sterke wind staat in Denemarken, anders waait hij zo terug de Nederlandse velden op???

  2. Charka53

   Nou jojocoolio hier is meer over gezegd dat sommige een aai , schouder klopje of een schop onder de kont nodig hebben maar zoals eerder gezegd ze zijn bij Ajax met veel andere zaken bezig maar niet met de mens voetballer.

   1. marcussboss

    van een schouderklopje of een aai over zn bol wordt hij geen man! Hij had koste wat het kost zich in moeten zetten en zich moeten laten zien wanneer hij de kans kreeg. een goede vriend had hem ook niet beter laten voetballen hoor, hij komt gewoon te kort.

   2. BobbyHaarms

    Ik kan me levendig voorstellen dat zo’n jonge gast het moeilijk heeft in het buitenland, ondanks de aanwezigheid van landgenoten. Als je speelt is het niet zo’n probleem, maar juist als je het moeilijk hebt leer je je vrienden kennen, net als wij in het normale leven. Het is ondertussen algemeen bekend dat Ajax niet best met zijn spelers omgaat, en dit zal ongetwijfeld meespelen in het mislukken van Andersen bij Ajax. Aan de andere kant denk ik: Ipv met je reet voor de playstation te zitten had je ook alles kunnen doen om jezelf beter en sterker te kunnen maken. Dan had je jezelf nadien recht in de spiegel aan kunnen kijken en had het niet aan je inzet kunnen liggen.

    1. marcussboss

     ben het helemaal met je eens Bobby! Wanneer hij speelde had hij zo’n uitstraling alsof het allemaal wel nog zou komen! heb hem nooit zoals klaassen tekeer zien gaan op het veld en zo haal je nooit het uiterste van je kunnen. Hoop wel dat we in de komende jaren nog positieve berichten te horen krijgen van deze jongen!

     1. BobbyHaarms

      Ik denk idd als hij het vuur van Klaassen had gehad en hij wat meer body had gekregen hij dan best had kunnen slagen bij Ajax. Ik bedoel…als Andersen het op zijn heupen had was het een genot om naar te kijken. Blijft jammer dat hij niet is geslaagd bij Ajax.

    2. Indojood

     Hij had lekker naar de hoeren moeten gaan. ?

     Maar even serieus, het moet ook in jezelf zitten. Ik heb ook vaak in het buitenland gewoond op diverse plekken, ook toen ik jong was. Mijn toenmalige werkgever deed ook niet veel aan begeleiding maar ik ging er zelf op uit om sociale contacten te ontwikkelen.

     1. BobbyHaarms

      Dat heb je goed gedaan Indo. Blijkbaar had onze vriend Andersen hier beduidend meer moeite mee. Ben zeker van mening dat als je zelf initiatieven neemt je het jezelf ook een stuk gemakkelijker maakt in je poging te slagen in het buitenland.

     2. Indojood

      Ja, ik vind dat je daaraan ook moet werken als je besluit om de stap te wagen. En hij had Fischer en Schöne om zich heen om hem op weg te helpen. Ik denk ook dat de teleurstelling dat hij niet geslaagd is hierin zwaar meeweegt, dat hij het niet zo leuk vond.

     3. BobbyHaarms

      Uiteraard, die negatieve energie blijft je bij en zal altijd in zijn hoofd blijven hangen als hij terugdenkt aan Ajax. Vroeger liepen er nog wel wat vaderfiguren rond bij Ajax in de vorm van Sjakie Wolfs en Bobby Haarms, dat waren vreselijk lieve mensen die zich echt om spelers bekommerden en waar ze hun hart konden uitstorten. Het lijkt zo onbelangrijk misschien, maar het kan een speler net dat ene zetje in de goede richting geven.

     4. Litmanen

      Bij David Endt bijvoorbeeld. Maar ja, die moest van Cruijff via vdSar ontslagen worden…

   3. Litmanen

    Eens charka. De begeleiding van jeugdige talenten bij Ajax is verschrikkelijk. In een ver verleden klaagde Chivu daar al over. Niks geleerd bij Ajax.
    Toen Andersen bij Willem ll zat heeft Ajax een heel seizoen niet 1 keer contact opgenomen om te vragen hoe het ging. Er werd wel over hem maar niet met hem gecommuniceerd.

    Wat heeft het voor zin om jonge talenten uit het buitenland te halen als je ze hier in hun vet laat gaarstomen?

  3. jood84

   jankerd. hij kan ook gewoon zijn familie en vrienden naar Nederland laten komen. hij heeft geld zat. zielig mannetje

  1. HURBIE

   Nee dat verdiend hij niet
   Is op zich een hele goeie speler,maar het probleem bij AJAX is de begeleiding van die gasten
   Soms doet een gesprek met zo’n gast wonderen

   De ander heeft een schop onder zijn kont nodig

   De ander een schouderklopje

   De ander een aai over zijn bol

   De ander verrot schelden
   Is soms moeilijk om dit soort dingen allemaal persoonlijk en op verschillende manieren te behandelen,maar schijnt toch noodzakelijk te zijn bij die jonge gasten

   Je kan ze niet allemaal over één kam scheren

   Je kan ook zeggen je bent een grote jongen en wil veel verdienen ,dan moet je niet zeuren en zeiken ,en gewoon werken voor je geld

   Maar ja niet iedereen is het zelfde
   Maar vindt dat AJAX hier toch meer mee moet doen

   1. Rickie

    ben het volkomen met je eens HURBIE. Alleen dan komt weer een stukje nederlands bloed met de vraag :hoeveel kost dat wel niet zoveel verschillende mensen voor de verschillende voetballlers hun gedrag etc.

 2. marcussboss

  Ik denk dat de onderlinge sfeer best goed is, en vrienden maak je zelf! De concurrentie is bij elke topclub groot en daar moet je je eigen weg in vinden, maar daar moet je juist je prestaties niet van af laten hangen want dan win je nooit van je concurrentie! hopelijk gaat hij het bij grasschoppers beter doen en maakt hij daar vele vrienden???

 3. JohnDoe77

  Tsja, vrienden moet je zelf maken hé! Natuurlijk is het voor een jong ventje lastig in het buitenland, maar iedereen die ergens nieuw gaat “werken” moet zelf zorgen voor zijn sociale contacten. Daar is hij dus ook zelf verantwoordelijk voor!

 4. Jan Mostert

  Als je niet kan zwemmen dan ligt het aan het water zeker man man man achteraf altijd zeiken.

 5. Jimmy1971

  Hij had op de sportschool vrienden kunnen maken , was ook goed voor zijn fysiek geweest !
  Moet wel heel introvert zijn , lijkt me als Ajax speler niet heel lastig vrienden te maken ( behalve in Rotjeknor , natuurlijk ) !

  1. ajacied078

   is in Noord en Oost best te doen daar hangen genoeg Ajax vlaggen in diverse huizen 🙂

  2. vak411

   Want rotterdam is k#t rotterdam is klote, heel feyenoord bestaat alleen uit…

   Wat mis ik de tijd waarin we elkaar nog zagen… Niet gecorrigeerd op internet… En van die teletekstsupporters van showtime hier

 6. Germain

  Je gaat graag met plezier naar je werk maar je gaat uit voor de gezelligheid. Presteren eerst, daarna fun. Dat is de topsport mentaliteit en die heeft Andersen niet.

 7. KBouter

  Ik kan me dit wel een beetje voorstellen, jong en nieuw in een ander land , daarbij is er bij Ajax onder deze leiding het sociale gedeelte ook wel verdwenen vermoed ik. Dat moet ik v Gaal meegeven…het sociale leven buiten het voetbal om had hij beter geregeld. Jammer dat dat sociale aspect verdwenen is.

 8. Kevke87

  Kan hem wel goed begrijpen. het is namelijk niet niks. ik ben zelf ook in mn jeugd 2 keer geëmigreerd en je moet inderdaad sterk in je schoenen staan om er wat van te maken. het initiatief moet van jou komen. je spreekt de taal niet en kent de cultuur ook niet. bij ajax zouden ze wel een stapje extra mogen zetten. je hoort er veel spelers over. het mag allemaal wat warmer, maar niet teveel want uiteindelijk moeten de spelers het zelf doen.

 9. In memory of Johan Cruijff

  Al vaker gezegd: als het op onderhandelen met contracten aankomt willen ze als volwassen vent gezien worden en als ze er zijn missen ze hun teddybeer. Als ik naar een ander land wordt uitgezonden verwacht mijn baas dat ik zelf actie onderneem op sociaal gebied. Soms zijn er een soort van community’s maar ook daar moet je zelf je contacten maken. Verdomme het zijn toch geen f spelers meer. Duik de stad ijn, zeg tegen een lekker wijf dat je prof voetballer bent bij Ajax, dat je een miljoen per jaar krijgt en je hebt meteen diepgaand sociaal contact 🙂

   1. In memory of Johan Cruijff

    Waarom denk dat zelfs de leleijkste voetballer een leuke meid aan de haak slaat. Hoe heet die Fransman van Bayern, die heeft volgens mij een hele leuke vrouw. Je zal ‘s-ochtends wakker worden en hem aankijken 🙂 Ff lekker generaliseren sorry dames.

    1. BobbyHaarms

     Ribery. Die heeft zijn linkeroog in zijn rechter kontzak. Altijd als ik hem zie moet ik aan Frankenstein denken ?

 10. -buitenkantje rechts-

  Hij geeft hier precies aan wasrom hij niet geslaagd is bij Ajax..
  Mentaal te zwak.. Hoeveel vrienden zou hij bij Grashoppers al hebben?

 11. vanzanten

  Ik denk dat dit een belangrijker boodschap is dan de meesten hier vinden. Volgens mij is de sfeer bij Ajax koel en zakelijk. Er wordt ook veel verwacht en de druk is dus ook nog eens hoog. Dan kun je wel zeggen “daar moeten ze maar tegen kunnen”, maar dat werkt voor héél veel jonge jongens dus duidelijk niet. En ik denk dus zelf al heel lang dat dat bij Pisvee dus véél beter gaat. Daar is de druk waarschijnlijk net zo hoog, maar ze hanteren daar volgens mij een werkwijze die het veel beter behapbaar maakt voor hun spelers. Je kunt dan twee dingen doen: zeggen “dat moeten ze dan maar leren”, of inderdaad eens een arm om iemand heen slaan. Als je dat laatste verrekt als Grote Club dan zou ik in elk geval mijn scouting aanpassen en geen jongens als Andersen of Sinkgraven kopen. Daar straalt gewoon van af dat die niet bestand zijn tegen een keiharde omgeving (ik ben geen scout, maar zelf héél gevoelig en herken hun problemen direct). Ajax mag mij natuurlijk best bellen om mijn mening ten aanzien van kwetsbaarheid te geven bij beoogde aankopen.

  1. In memory of Johan Cruijff

   De Brabantse gemoedelijkheid vergelijken met de hoerenloperij in Amsterdam …… Is toch verschillend 🙂 Bij Ajax moeten jongens met branie spelen, met lef, met gogme met arrogantie. Dat de scouts daar mogelijk niet op letten kan heel goed. Sinkgraven kan ook heel goed verzuipen. Er zijn voldoende reacties van ex Ajacieden die wel een hele goede tijd, sociaal, hebben gehad bij Ajax. Maar dat zijn waarschijnlijk net even andere karakters. Johan zag er uit als een watje maar liet niet over zich heen lopen. Het is dus het karakter wat Ajax waardig moet zijn. Ik vind dat een voetballer ook een soort van sollicitatiegesprek moet hebben waaruit dit soort zaken moet blijken.

 12. In memory of Johan Cruijff

  Toch apart, spelers worden hier regelmatig tot op hun enkels afgebrand, inclusief Andersen en nu vinden we dat ze te weinig over hun bolletje zijn geaaid. Raar volk die supporters (ja, daar val ik zelf ook onder, ben een beetje vreemd maar wel lekker 🙂 )

 13. Ajax1958

  Bovendien wat denk je als Ajaxspelers vertrekken naar het buitenland. Komen ze dan ook weg door te zeggen : ik heb geen vriendjes, ik vind het niet zo gezellig.

 14. In memory of Johan Cruijff

  Kishna is heel erg eenzaam in Italie. Zit net als Marc zijn centjes elke avond te tellen. 🙂

 15. De seijs

  Voor de gezelligheid hoef je niet naar ajax . Het is daar keihard en van een aai over je bol hebben ze daar nog nooit van gehoord. Maar als je slaagt bij ajax dan zal je het goed hebben. Het ligt dus geheel aan de speler zelf.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Ah je bent er wel. In het topic hieronder heb ik een vraag uit pure belangstelling gesteld. Misschien dat je er even naar wilt kijken. Bedankt alvast. Ps. Je was laat thuis vandaag zeg. Zware dag?

  1. In memory of Johan Cruijff

   Nee Seijsje heeft voor mij een hele speciale bal. 🙂 enne seijsje of het Assendelft was of ergens anders …… Ik heb je weer gezien. Jij mij ook maar dat besef je nog steeds niet.

 16. -buitenkantje rechts-

  Las net het interview met Dennis Bergkamp op AS.
  Volgens hem is Ajax helemaal niet afgeweken van het plan Cruijff.. Staat het voetbal meer centraal en is er veel meer communicatie tussen de teams. Verder geeft hij aan dat talenten worden beoordeeld op 4 punten: fysiek, mentaal, technisch en tactisch.. Lijkt me dat onze vriend Andersen met name op fysiek en mentaal vlak tekort komt.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Volgens mij heeft hij alleen maar gehoord van het plan Cruijff maar nooit gelezen. Trapt enorm veel open deuren in. Maar ……. dat is mijn mening 🙂

 17. Iamsterdam2015

  Tja. We ( sommige dan) kunnen er wel om gaan lachen maar ga er maar aan staan. Ver weg van je familie en vrienden in een vreemd land. Dan kan je als je op de bank zit in de avond je best naar voelen en helemaal als het ff minder met je gaat. Dat er Denen bij je spelen in het team wil nog niet zeggen dat je dan maar meteen vriendjes met ze kan en moet worden..??!!!?!!! Ik vind het eerder triest dat deze jongen is verdronken in zijn ” problemen”. Dan moet je inzer sterk zijn om hier uit te komen. Ik heb alleen maar respect voor die gasten die op jonge leeftijd huos haard familie en VRIENDEN verlaten en in de B1 of A1 gaan spelen en in gastgezinnen zitten. Het lukt vele wel maar ook vele niet.

 18. ferike

  Als de prestaties top waren geweest, had hij het vast gezelliger gevonden bij ons.
  Ik wens hem een hoop gezelligheid toe ??
  Dan wachten we zijn geweldige prestaties maar af ?

 19. Antony

  Had hij naar de reguliersdwarsstraat moeten gaan ,had hij gezelligheid en zo een paar vrieden gehad !

 20. jojo123

  Als je jong komt dan dient een goede begeleiding aanwezig te zijn die ervoor kan waken dat er een soort van isolement kan gaan plaatsvinden bij zo n speler. Uiteindelijk is de mens, in dit geval de speler, het belangrijkst. De afgelopen jaren lijkt het wel alsof management, het TH en de trainer ieder voor zich te werk gaat. Niet voor niets zijn spelers weg of teleurgesteld geweest ( zosls Milik bijvoirbeeld) . Als nu iedereen, ook de supprters, dezelfde kant op kijkt voor de zaak dan komt het wel goed, en niet sls een speler een wedstrijd minder is, tegelijk op de bank of tribune wordt gezet, uitgefloten of in de media wordt afgemaakt. Dus in het kille Zuid Oost meer respect voor elkaar en er voor elkaar zijn en met elkaar de EC winnen. En voor andersen helaas, had hem wel vaker bij Ajax willen zien. Zou het op zich beter doen dan Sinkgraven…

Reageren is niet mogelijk.