There are no ads, please add some


Ajax komt niet voor clubloze Emanuelson die nu hoopt op andere Eredivisie-club: “Waarom niet?”

0807emanuelson

Urby Emanuelson zit sinds de zomer opnieuw, net als vorig seizoen, zonder club. Na zijn transfervrije vertrek bij Hellas Verona overweegt hij nu een terugkeer naar Nederland. Tot op heden kwam de juiste aanbieding nog niet voorbij. Ajax klopte niet bij hem aan. “Iedereen weet natuurlijk dat er voor mij in Nederland maar één club telt, maar ik voel me niet te hoog om voor Utrecht, Vitesse of AZ te spelen. Als het plan er ligt en het gevoel is goed, waarom niet?, zo zet Emanuelson in gesprek met FOXSports de deur open. Ook vanuit Italië (Cagliari) is er interesse.

De inmiddels 30-jarige Emanuelson vertrok in de zomer van 2011 bij Ajax en stond in totaal drie seizoenen onder contract bij AC Milan. Daarna kende hij niet bepaald succesvolle periodes bij achtereenvolgens Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo en Hellas Verona. Bij die laatste club werd deze zomer zijn aflopende contract niet verlengd. Naar eigen zeggen is hij nu ‘heel voorzichtig’ in zijn keuzes voor de toekomst. Maar: “Het komt wel weer goed. Ik heb minimaal nog drie, vier goede jaren voor me.”


Gerelateerde posts

77 reacties

   1. frenkynairo

    nou vind dat ze bij az anders al een hele goede linksback hebben met haps. hij wordt op dit moment trouwens getraind door zijn kapper. leuk feitje.

    1. Litmanen

     Urby is geen centrale verdediger. Hij wil op het middenveld spelen, tja, dan is Ajax een beetje lastig. We zitten niet op no.10 te wachten op die plek.

     1. Geroldkohlen

      sorry litmanen je info is niet juist!! urby wilt niet perse op het middenveld, linksback zou hij ook goed vinden. als hij maar aan spelen toe komt!

     2. Litmanen

      Nou, dan heeft hij zijn voorkeur ( vorig jaar nog uitgesproken ) sinds kort veranderd.
      Maar dan nog, hij heeft niet de kwaliteit om op basis van zijn ervaring iets toe te voegen.

     3. Geroldkohlen

      hij is van nature middenvelder maar ,heeft echt geen probleem mee om back te staan. en heeft ook nooit gezegd dat hij perse op het middenveld wil staan, ik ken hem persoonlijk namelijk. en wat je zegt over kwaliteit, daar ben ik het ook niet mee eens. ik zie liever urby dan viergever of sinkgraven!

     4. Litmanen

      Komop zeg! Sinkgraven is een creatieve aanvallende middenvelder. Dat kun je echt niet zeggen van Urby. Hij is 30. Dan moet je echt beter zijn dan de jonge spelers die we al hebben. Niet alleen ik, maar dus ook de technische staf van Ajax en een aantal Italiaanse b clubs vinden dat. Je kunt niet zeggen dat hij de afgelopen paar jaar in een topelftal een basisplaats had.
      Hoe aardig hij persoonlijk ook mag zijn, dat is helaas geen maatstaf.

     5. Geroldkohlen

      misschien die oogkleppen af doen litmanen, sinkgraven heeft nog niks laten zien, 1 goal in ruim anderhalf jaar! en dat voor een aanvallende middenvelder! dat lijkt mij geen top prestatie. urby zijn linker been vergeten? de voorzetten, goals, multifunctioneel en stond er altijd, en een betrouwbare schakel op het veld. ja ik vind aan urby heb je echt meer aan dan sinkgraven ook al is hij 30. en er zijn genoeg spelers in onze selectie, die niet aan de normen van een ajax speler voldoen!

    2. Remco425

     Waar heb jij die informatie vandaan Hurbie? Voor zover ik weet hoef je voor transfervrije spelers namelijk niets neer te tellen, laat staan een hoop geld…

     1. -buitenkantje rechts-

      Salaris en een bedrag aan tekengeld.. Maar dat zal niet veel zijn bij Urby..
      Snap niet dat een beetje eredivisievlub niet ingaat op deze open sollicitatie..

     2. Remco425

      Klopt, maar salaris moet je aan alle spelers betalen, ook aan Urby en tekengeld zal in het geval van Westermann ook niet heel veel zijn. Dus geen hoop geld zoals ik al zei.

  1. Amoebe

   Waarom jammer?

   Nu er geen mooie clubs meer zijn mag ajax ecentueel?

   Was dat 2 jaar geleden niet zo dat hij naar ajax kon en toen niet wilde?

   Toen niet dus nu ook niet!!

    1. HURBIE

     Als ik dan Fischer zie spelen wat een goeie wedstrijd speede die man
     AJAX doet hem weg voor een fooitje
     Echt een voorbeeld speler waar te weinig mee is gesproken en zojn vertrouwen op punt nul zat
     Nu weer beter in zijn vel en resultaat is er

     Ajax praat eens meer met je medewerkers
     Zijn nog jong sommige

     De een heeft een schouderklopje nodig

     De andere een schop onder zijn kont

     De ander een aai over zijn bol

     Maar ga eens menselijker met die gasten om
     Niet alleen maar als handelswaar

     Komt het spel en de prestaties alleen maar ten goede

     1. Charka53

      Dat is een waarheid als een koe en misschien wel een reden dat er vele het net niet halen en al weg zijn eer ze de kans krijgen om in Ajax 1 te mogen spelen . Eigenlijk wel triest dat dit bij zo’n grote club als Ajax niet wordt onderkend.

     2. rickert

      Fischer een voorbeeld? geen vertrouwen? Wat een kansen heeft die jongen gehad. Constant werd hem de hand boven het hoofd gehouden, hoe slecht hij keer op keer speelde en altijd onder het mom, als hij het vertrouwen krijgt dan is hij geweldig. Als hij daar langere tijd goed speelt, dan geloof ik dat die club beter bij hem past. Niet meer, niet minder.

     3. Litmanen

      Fischer mocht ook nooit tien westrijden in de basis blijven staan, net als Sinkgraven. Spelers als Bazoer en Klaassen en ook iemand als Ghazi kregen veel meer krediet.

      Fischer was een heel groot talent en heeft blijkbaar bij Ajax het voetballen afgeleerd. Dat kun je de technische staf dus aanrekenen. Bij Denemarken was hij DE man, in een elftal waar bijvoorbeeld ook ene Christian Eriksen speelde…..

     4. -buitenkantje rechts-

      Niet eens..
      Ten eerste weet je niet hoe Ajax met spelers omgaat..
      Ten tweede wilde Fischer zelf weg naar een club met meer ervaring..
      Ten derde had hij geen basisplek gekregen achter Younes.. Nog een seizoen als invaller zou voor zijn ontwikkeling erg slecht zijn..
      Dus voor hem prima dat hij weg is gegaan..

     5. Litmanen

      Dus BR doodzonde, want in de nabije toekomst zal blijken dat Fischer een veel waardevoller speler zal zijn dan Younes. In de jeugd was hij altijd de beste van zijn elftal, ook bij Ajax.
      Hij werd niet voor niets zo snel bij het eerste gehaald.
      Vervolgens werd hij kapot gemaakt. Na zijn blessure op geen enkele manier een kans gekregen om ritme op te doen.

     6. -buitenkantje rechts-

      Zou best kunnen Litmanen en ik hoop dat je gelijk krijgt. Ik gun hem het beste. Bewonder zijn enorme inzet! Maar hij gaf zelf aan weg te willen. Zoals je misdchien weet ben ik niet zo’n fan van Younes.. Zou ook liever een type Muric of een Fischer in vorm zien. Zelf zie ik liever Cassierra op links.. Dolberg op 9 en Traoré van rechts.

   1. Ajaxslied

    beetje jammer dat je het hele verhaal omdraait. Hij wou juist wel bij Ajax voetballen maar Ajax wilde hem niet vorig seizoen.

   2. Geroldkohlen

    urby heeft 3 keer zich zelf aangeboden! hij heeft al 3 keer aangegeven dat hij terug wilde ,dus ook dit klopt weer niet amoebe!

  1. Geroldkohlen

   multifunctionele speler voor de linkerkant waarom niet?? heb liever urby dan bijvoorbeeld viergever!

   1. 11Younes11

    Viergever is inderdaad een matige speler die niet bij Ajax past. Urby heb ik al jaren niet zien spelen, dus weet niet of hij nog wel iets kan toevoegen… Zegt ook wel wat als je weg mag bij Verona.

    1. -buitenkantje rechts-

     Helemaal eens 11 Younes11..
     Als je wordt weggestuurd bij Verona ben je geen Ajaxmateriaal, maar eerder een Westermann 2.0

 1. EvdB

  Niet contracteren is een gemiste Kans voor open doel.
  Allround speler en bekend met AJAX speelwijze.
  Dom dom dom

  1. Ajaxslied

   Ze wilde hem vorig jaar al niet dus nu wss ook niet. Is wel een back die veel meer bij de visie van bosz past.

  2. -buitenkantje rechts-

   Je redeneert van een beeld dat je vroeger van hem hebt..
   Westermann is ook Duits international geweest.. Na Ajax is de voetbalcarriere van Urbie in een vrije val geraakt.. Weggestuurd bij Verona.. Ik vrees dat je met Emanuelson een Westermann 2.0 in huis haalt..
   Helaas.. Mooie tijd gehad bij Ajax.

   1. Remco425

    Dat z’n carriere in een vrije val is geraakt wil niet zeggen dat dat ook met z’n kwaliteit is gebeurt. Urby is een typische Ajax-speler, dat hij in Italie niet aan de bak komt kan er voor een groot deel mee te maken hebben dat hij daar verkeerd is gebruikt. Was gewoon een slechte keus va hem om daar naartoe te gaan, al heeft hij het bij Milan een behoorlijke tijd goed gedaan.

    1. -buitenkantje rechts-

     Eigenlijk werd Urby bij Ajax verkeerd gebruikt Remco.. Hij werd als linksback gebruikt en kreeg daar veel commentaar.. Zijn beste wedstrijden heeft hij als linksbuiten gespeeld.

     1. Remco425

      Ja en nee. Linksback was niet zijn beste positie, maar in het typische Ajax spel kon hij eigenlijk de hele linkerflank bestrijken. En als linksback is hij zeker weten beter dan Viergever. Nog steeds. Dat verleer je niet in een paar jaar tijd. Het enige wat hem ontbreekt is wedstrijdritme. Zijn manier van spelen paste ook nog best aardig bij Milan, waar hij een goede periode heeft gekend. Maar jij weet ook hoe het bij die club en z’n fans werkt. Er moeten spelers van naam komen, dus dan wordt je als je Urby Emanuelson heet en overgenomen bent voor maar een paar miljoen bij een club als Ajax, al gauw afgedankt.

 2. Jimmy1971

  De vraag is terecht of hij het nog wel kan brengen ..
  Is wel een jongen van de club , ze zouden hem een prestatie contract moeten aanbieden.

  1. Remco425

   Hij is pas 30, kom op zeg. Gewoon even fit worden en kan er nog wel een paar jaar tegenaan.

 3. Gepe

  We hebben Urby allemaal al een poos niet zien voetballen. Om dan nu met z’n allen weer te gaan roepen dat het een gemiste kans is,slaat natuurlijk nergens op. Sommige mensen blijven maar een stok zoeken om mee te slaan…..

 4. Kevke87

  Gewoon nemen als stand in joh voor dijks. wat ritme opdoen en hij is er denk ik wel klaar voor. btw 2 jaar geleden wilde hij wel, hij trainde mee maar ajax wilde hem niet.

 5. JohnDoe77

  Altijd een echte Ajaxied geweest, dus nu ook! Straks hebben we een kakkerlak-vlaar dingetje! Hij heeft een club nodig en oud Ajaxieden zijn altijd welkom. Hoe je dat handig op papier zou kunnen zetten hoeven wij Marc niet uit te leggen schat ik zo in. Belangrijkste is dat hij welkom is! Kan hij bij AZ in de basis, gun ik hem dat van harte. Maar reken maar dat hij aan het huidige Ajax iets toe te voegen heeft, vooral achterin!

  1. BobbyHaarms

   Precies, ik heb hem ook al enkele jaren niet zien voetballen. Los daarvan is de LB positie al goed bezet, met de kanttekening dat ook ik Viergever niet goed genoeg vind voor Ajax Gezien het laatste wat ik gezien heb van Urby zou ik zeggen: Een prima kracht voor az.

 6. quadsboy

  Urby vraag niet veel geld,dor dat dan nemen ze en speel je elk wed om ajax weer kampion temaken

 7. Geenemotie

  Beter dan westerman. Ajax had Urby moeten halen. Scouting en beleid is matig bij ons cluppie.

 8. Ajaxslied

  Ik zou hem altijd halen en een contract geven dat hij betaald krijgt per gespeelde wedstrijd. Bosz wil namelijk aanvallende backs en dat is hij zeer zeker. Echte concurrentie voor dijks is miss wel goed voor hem want sinds zijn terugkeer naar Ajax groeit hij niet meer.

 9. In memory of Johan Cruijff

  Gewoon mee laten trainen en kijken wat hij in zijn mars heeft. Is dat voldoende dan is hij prima backup voor Dijks.

 10. -buitenkantje rechts-

  Urby is medisch gekeurd bij Sheffield Wednesday, meldt FOX Sport. Hij zou een contract voor een jaar kunnen ondertekenen..

Reageren is niet mogelijk.