There are no ads, please add some


Klaassen baalt van kunstgras: ‘Het ergste wat er is’

0917ajax-celtic_klaassen

Davy Klaassen heeft schoon genoeg van kunstgras en is van mening dat alle clubs in de Eredivisie op echt gras moeten spelen, zo laat de Ajacied weten in het nieuwe boek Weg met de Hollandse School van Jan-Cees Butter.

‘Het is drie keer niks waarbij de bal niet rolt maar glijdt. Op kunstgras kun je ook niet trainen want elke mat is weer anders. Internationaal speelt iedereen op echt gras dus het is gewoon cruciaal dat alle clubs in de Eredivisie dat ook gaan doen. Je ziet tegenwoordig ook dat teams die thuis op kunstgras spelen, minder goed op echt gras uit de voeten kunnen. Daarnaast is de belasting op kunstgras totaal anders. Ik merk dat een dag na de wedstrijd aan mijn gewrichten, zoals mijn knieën, enkels en rug dus wat mij betreft nemen we zo snel mogelijk afscheid van kunstgras’.


Gerelateerde posts

89 reacties

  1. Charka53

   Daar hoor je vele spelers over klagen , maar omdat de clubs het op langere termijn goed koper vinden zweren ze er bij en vinden het voetbal minder belangrijk en bij Excelsior zweren ze er bij , het veld heeft nog de minimale maten ook zo dat de tegenstander moeite mee heeft om er fatsoenlijk op te spelen zodat ze gauw een puntje laten liggen . Dus KNVB weg met dat kunstgras.

   1. dickst14

    Als we op de knvb moeten wachten dan zal het nooit gebeuren. Buiten het feit dat het belachelijk is al dat kunstgras is het ook nog competitievervalsing.

    1. Litmanen

     Eens dickst, competetievervalsing. Bovendien er mist iets, namelijk op een nat veld een sliding van 10 meter e.d. of een bal die ineens in een plas blijft hangen.
     Het is vergelijkbaar met tennis op gravel of beton. Denk eens aan de enkels en de liezen.
     In de eredivisie gewoon verbieden. Als clubs echt gras niet kunnen betalen dan horen ze niet in het betaalde voetbal.

  2. JLAvG

   Hoe is het dan mogelijk dat hockeyers er wel op weg kunnen? Is dat dan een mentaliteits kwestie???

   1. antonajax

    Ik denk dat door het kleine balletje kunstgras bij uitstek geschikt is voor die sport.
    Voetbal hoort op echt gras! Modder, groen op je broek en de geur van gras doet je bloed sneller stromen. Alleen in NL is het zo populair, lage onderhoudskosten natuurlijk maar verder in europa zie je het (bijna) nergens

   2. Vakje129

    Beste JlAvG tussen kunstgras en kunstgras zitten grote verschillen , je heb kunstgras/zand veld , kunstgraswater ved, kunstgras rubberveld , kunstgras verweven grasveld, als men kiest voor kunstgras moeten ze wel allemaal het zelfdeveld nemen en ook de juiste maat qua afmeting maar ik zelf vindt dat voetbal op gewoon gras gespeeld moet worden 1 nadeel de kosten voor onderhoud zijn hoog en dat drukt op de begroting van vele clubs zekers in de herfst/ winter .

    1. Toppertje

     Ik vind dat je een betaaldvoetbal club niet serieus kunt nemen als ze niet de kosten voor een normaal grasveld willen dragen. Daarnaast is de KNVB hier de grote schuldige. Voetbal moet door alle clubs op dezelfde ondergrond gespeeld worden voor een gelijkwaardige competitie. Ze kunnen mooie plannen maken over terugkeren aan de top van Europa maar dan zullen ze zich ook moeten realiseren dat in de rest van Europa vrijwel nergens op het hoogste niveau op kunstgras wordt gespeeld. Maar de spelers moeten ook naar zich zelf kijken. Ivm met de blessures hadden ze al lang via de spelersvakbond stelling moeten nemen en de discussie met de KNVB voeren.

   1. HURBIE

    Dit is geen voetbal stadion maar een theater geschikt voor allerlei evenementen en amusement maar niet voor voetbal

     1. De seijs

      Hurbie we hebben de arena al. Doe daar eens wat posetief over. Alleen het veld is af en toe slecht. En dan moet er weer een nieuwe in. Op de eerste plaats is het ajax publiek wat een theater publiek is en dat is het grootste probleem. Als dat nou eens elke wedstrijd achter ajax ging staan verbaal. Dan is de sfeer zo terug dan pas zullen ze hier op dit forum posetief zijn. Maar jij en ik denk 80% hier gaat 2 of 3x per seizoen naar de arena en dan nemen ze ook het voor touw niet om de hele wedstrijd te gaan zingen en aanmoedigen. Daar zit het probleem. Het probleem is dus de supporters die geen herrie maken de hele wedstrijd. En dan hier maar een beetje zitten te klagen dat er geen sfeer is nee vind je het gek. Ik kan me de wedstrijd van een paar jaar geleden nog goed herinneren kampioen wedstrijd tegen Fc Twente ongelooflijk wat een herrie. En iedereen heeft het er nog over wat mooi dat toen was. Met andere woorden het kan dus wel. Het ligt niet aan de arena maar aan ons ajax supporters. En wat denk je nou als de gehele gracht dicht is en met stoeltjes bezet dat het dan opeens wel kan de sfeer en de hele wedstrijd zingen. Zou wel raar zijn hè . En ik ga niet naar een stadion voor de zeik lucht. Dan ga ik wel naar de ouwe zijdse om de hoek. Nogmaals het ligt aan het publiek en niet aan de arena zelf.

     2. HURBIE

      In zekere zin op punten heb je gelijk
      Maar de schuld ligt niet helemaal aan het publiek maar meer aan het vertoonde spel van de spelers wat vaak te wensen overlaat en het aanzien niet waard is en het publiek gefrustreerd en teleurgesteld het theater vroegtijdig verlaat

     3. Indojood

      Het ligt wel zeker ook aan dat kutstadion. Alle multifunctionele stadions zijn ongeschikt voor voetbal. Juventus heeft nu een mooi stadion.

     4. De seijs

      De arena is een echt voetbal stadion. De kuip is een echt voetbal stadion. In de kuip wordt al een eeuw lang slecht voetbal gespeeld. Maar het publiek daar staat WEL achter hun club. En dat is elke wedstrijd luid en duidelijk te horen. En ook daar worden concerten gegeven. Dus lul nou niet allemaal dat de arena geen voetbal stadion is want dat is het zeker wel. Het ligt alleen aan die azijnzeikers die alles wat ajax ademt in deze tijd afzeikt omdat ze hun zin niet krijgen en dat staat los van de arena. In en om de arena is alles gewoon goed geregeld. Maar dat moet je wel willen kunnen zien. En dan zeggen er hier dat de kuip een mooi stadion is. Nou ik zeg je het is een kut stadion wat aan alle kanten afbrokkelt als het regent en je denkt overdekt te staan dan heb je het mis want het dak is zo lek als een vergiet. Het is een stadion dat met steigerpijpen en golfplaten bij elkaar word gehouden. Maar de supporters staan luid de hele wedstrijd achter hun ploeg. En dat is wat de arena mist. De ajax supporters moeten elke wedstrijd achter ajax staan zingen schreeuwen herrie maken dan zul je zien er is geen beter mooier stadion dan de arena. Ik zeg verbeter de arena begin bij je zelf.

     5. De seijs

      Leren accepteren en toegeven is geen schande. Hebben ze je dat toen niet geleerd toen je hier mocht wonen!:-)

     6. Indojood

      Grappig dat je dit opmerkt, de seijs. Nederland, tot op de dag van vandaag, kan en wil niet accepteren en toegeven dat ze verschrikkelijke dingen hebben gedaan toen ze ongevraagd in mijn land kwamen wonen.

     7. Indojood

      Haha, deze zag jij gewoon niet aankomen. Als je dit had geweten had je nl. nooit zo’n opmerking geplaatst over toegeven, accepteren en hier mogen komen wonen in een discussie met iemand die uit de voormalige kroonkolonie komt. Niemand gaat zichzelf bewust klem lullen in een discussie, tenzij je echt zo dom bent.

      Het is zo makkelijk…

     8. In memory of Johan Cruijff

      Is zo’n beetje zijn standaard commentaar als hij het niet meer weet: voorspelbaar en dat wilde ik ff horen. Kortom: voorspelbaar commentaar 🙂

  3. jojocoolio

   Hij heeft gelijk… Hier door zullen we ook nog meer achterop raken bij de rest van europa

 1. Indojood

  Daar heeft Davy volkomen gelijk in. In het buitenland in de grote competities wordt er amper, of helemaal niet, op kunstgras gespeeld. En dan heb je die mafkees LvG die een pleidooi houdt voor kunstgras.

   1. Indojood

    Het enige wat ik wil is dat ie nooit meer bij Ajax betrokken raakt. Wat hij in 2011 geflikt heeft, vergeef en vergeet ik nooit!!!

    1. BobbyHaarms

     En toch zijn er droeftoeters die die vreselijke lamlul nog steeds op handen dragen. Echt ongelooflijk…

     1. De seijs

      Ja en dat zijn de echte ajacieden in voor en tegen spoed. En nog effe een feitje Johan Cruyff was tegen slidings hij was een groot voorstander van kunstgras want daar wordt mooi en technische voetbal opgespeeld. Daarom zijn de Cruyff courts ook van kunstgras. Met andere woorden de trainers die mooi en technische voetbal willen zien spelen het liefst op kunstgras. Ik zeg dan maar wat minder mooi maar wel op gras.

     2. In memory of Johan Cruijff

      Toen Johan in Mexico aan de slag ging zei hij: we starten bij de basis als je hier iets goeds wil neerzetten. De basis was ……. kunstgras er uit, echt gras er in. Een vergelijking maken met de Cruijff courts ……… ach ja, volgens mij lopen daar geen terreinknechten etc. rond voor het onderhoud. Verder …… Loop di love.

     3. De seijs

      Ja en hij kwam daar later op terug. Hij zij dat zijn grootste vergissing was daar. En ja Johan kon heel af en toe ook zijn fouten toe geven. Goed hè . Zelfs Johan Cruyff gaf zijn fouten wel eens toe. Dat maakte hem ook zo groot . Kunnen er hier die hem zo eren nog een puntje aan zuigen. Maar die liegen en bedriegen hier in naam van Johan Cruyff maar wat aan. Daarom neem ik dat soort niet serieus. Jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂

     4. In memory of Johan Cruijff

      Ik noem het geen leugens maar een zeer aparte zienswijze om te zeggen dat Cruijff tegen slidings is en voor kunstgras.

     5. In memory of Johan Cruijff

      Het is dus wederom de standaard onzin. Laat dit topic ook even lezen aan je denkbeeldige vriendjes, hebben ze ook weer een leuke dag. Even jou onzin op een rij: een echte Ajacied is blij met de Arena; van G……edver kan alleen nog Ajax en het Ned. elftal redden; Johan is een verrader; Johan is voosrtander van voetbal op kunstgras; Johan is tegen slidings; ik ben een NSB’er; ik moet mijzelf verhangen aan een boom; jij hebt een hekel aan iedereen met een kleurtje. Je ziet het niet direct allemaal aan je af als ik naast je sta, maar dat ik ook net het enge. Het feit dat jij jezelf ook nog Ajacied noemt …….. Gadver.

     6. De seijs

      Whahaha bijna goed. En je heb gewonnen.. een speen. Wat die heb je al? Al 5 van die spenen. Whahahaha ik had het kunnen weten. Nou dan ga ik voor je kijken in de grabbelton. Whahahaha en wat denk je…… een BAL whahaha een gehak bal whahaha wat toepasselijk bal gehak jankert 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

     7. In memory of Johan Cruijff

      Ahhhh, nu heb je je eigen spenen weggegeven. Maar wel grappig, ee wordt je om inhoudelijk commentaar gevraagd en je komt niet verder dan een speen en een bal gehak. Ach weer leuk om aan je mede patienten tevlaten lezen toch? Je bent eigenlijk best wel ontzettend zielig en echt als ik je op straat zie lopen zoals gisteren lijk je toch best redelijk normaal. Maar ja, uiterlijk bedriegt he. Loop di love.

     8. De seijs

      Een beetje zielige reactie van jou. Had toch wel beter verwacht. JANKERT BAL gehak 🙂 🙂 🙂

     9. In memory of Johan Cruijff

      Mijn reactie was redelijk op jou niveau, jij laat wederom een kans schieten om inhoudelijk op het onderwerp waar het om ging, in te gaan. Oh ja, voortaan wel wat vrolijker kijken hoor, zo slecht was het weer gisteren ook niet op dat moment.

     10. De seijs

      Nou dan moet ik je weer teleur stellen. Ik merk aan je schrijven dat je er hopeloos van word. Maar de enige ik kan jij niet gezien hebben. Dus weer een loos verhaal van jou hier, maar dat zijn we hier van jou wel gewend. Jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂

     11. In memory of Johan Cruijff

      Tot morgenochtend de Seijs. Al snel zal je aan mij denken of je wilt of niet. Buiten kijk je net even meer om je heen, of je wilt of niet. Twijfel zal in je hoofd komen, ziet hij me wel, ziet hij me niet.

     12. De seijs

      Nee joh lullo ik kijk niet om me heen. Hahaha zie je wel dat je mij niet ken. Whahahaha val je hier weer Door de mant ouwe 60 tiger Jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

     13. In memory of Johan Cruijff

      Die zinsnede: zie je wel …… geeft aan dat je twijfels hebt. Morgenochtend jongen, als je naar buiten gaat, je denkt aan mij, op zeker.

     14. De seijs

      Zo zo kom de jankert bal gehak WEER naar Assendelft? Voor de hoeveelste keer is dit nu? Jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂

 2. koote207

  Het is ook klote ook, maar ja dat gras in de arena is volgens mij ook niet goed te krijgen?

  1. antonajax

   Schijnt te maken te hebben met de parkeergarage eronder. Warme lucht stijgt op waardoor het gras niet in optimale conditie kan groeien

   1. Litmanen

    Niet eens Bobby, vorig seizoen was er een grote periode waarin veel spelers uit de eredivisie de mat in de Arena de beste van Nederland vonden.
    Maar 1 concert en het is weer huilen met de pet op.

    1. BobbyHaarms

     Ik bedoel er eerder mee te zeggen dat ik me in dat theater nooit zo thuis zal voelen als dat ik me in De Meer of het Olympisch voelde. Alles wat met de Arena te maken heeft, inclusief dat foeilelijke logo aan de buitenzijde, voelt als “het nieuwe Ajax” , het Ajax wat mijlenver van zijn eigen supporters afstaat. Persoonlijk heb ik daar helemaal niks mee, alles straalt kille zakelijkheid uit.

   1. ajacied078

    het is een multifunctioneel cultureel uitgaanscentrum waar ook in gevoetbald zou kunnen worden 😉

 3. De seijs

  Kunstgras is het ergste wat je als voetballer kan overkomen. Het sloopt je gewrichten en als je ouder wordt kan je niet meer mee op kunst gras. Ik vind dat de Fifa het moet gaan verbieden voor het betaald voetbal. Een mooie taak voor Marco v Basten om dat voor elkaar te krijgen.

 4. Jimmy1971

  Kleine clubs hebben dit omdat het uiteindelijk veel goedkoper is !
  Zou toch verboden moeten worden op het hoogste nivo , er komen veel blessures van en een goede sliding voelt er ook niet fijn op !
  Clubs die erop spelen hebben xtra voordeel , al doet Ajax het altijd goed op kunstgras !
  Maar de belangrijkste reden , gras moet je ruiken !!!!

 5. bloedgroep AFCA

  dit is een onderdeel van het nieuwe voetbal…kunstgras hoort niet thuis in een voetbal stadion…gewoon de geur van echt gras, klagen over een slechte mat, pollen die los getrapt zijn….het irriteert eenieder maar heeft wel zijn charme

 6. Jimmy1971

  Er zijn ook al genoeg NL spelers geweest die (na het buitenland avontuur) niet terug naar NL willen door het kunstgras ..

 7. Tommy827

  Op sommige grasmatten kan je ook slecht spelen maar ben altijd nog steeds voorstander van gewoon gras

 8. Dagrump

  Helemaal mee eens!!! Gewoon op echt gras spelen. Als het veld er een keer wat minder mooi uit ziet Dat zou mij niet boeien!!

  1. BobbyHaarms

   Tsja, een hoop in en om de Arena is nep, kijk maar naar dat gemarkeerde klotebeleid van ons. Dus dan past die 10% daar prima tussen.

   Echt voetbal speel je op echt gras.

 9. vak411

  Ik wil het gras ruiken… Vreselijk dat kunstgras. Al snap ik het van kleine clubs wel.. Scheelt veel geld..

  1. EugAjax

   Als ik een club runde zou deze nooit op kunstgras spelen. Het gaat binnen een club maar om 1 ding. Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Al het andere moet daar ondergeschikt aan worden gemaakt. Dat betekent dat geld besteed moet worden aan selectie, jeugdopleiding en dus de faciliteiten, en ook de voorwaarden moet daarop ingericht zijn. In mijn optiek betekent dat echt gras. Kunstgras is blessuregevoelig (Zwolle veld heeft 6 zware blessures veroorzaakt bijv), voetbal is contactsport en daarom niet te vergelijken met hockey bijv, en concurrentiepositie tov buitenland is ook belangrijk. Het is een ander soort voetbal. Ik vind ook dat het vanuit Eredivisie NV verplicht gesteld moet worden en misschien is het wel een idee om dat vanuit de Eredivisie pool te financieren voor clubs die financieel moeilijk zitten.

 10. De seijs

  Kunstgras gewoon verbieden. Als je een betaalde voetbalclub bent speel je op gras. En anders speel je geen ere of eerste divisie. Als je spelers kan betalen moet je ook het veld kunnen onderhouden. Eerst het veld (gras) en dan pas de spelers. Zo moet het geregeld worden. Nog effe dan gaan we met robots voetballen. Die kosten geen salaris. Alleen onderhoud. WD40!

 11. Gido

  Die club die zognaamd het onderhoud van een grasveld niet kan betalen betaalt wel lachend een miljoen voor een nieuwe spits. Dus stoppen met deze discussie en gewoon gras verplicht stellen. Dit is heeeel slecht voor het Nederlands voetbal.

 12. -buitenkantje rechts-

  Kunstgras?? Dan ook maar spelen met plastic bal en rubberen doelpalen..
  Gewoon verbieden voor betaald voetbalverenigingen en amateurverenigingen verplicht het hoofdveld van gras..

 13. Germain

  Een voetballer met een visie en een goede argumentatie. Als je als BVO geen goed grasveld kunt of wilt betalen dan gewoon geen eredivisie. Natuurgras is voorwaarde nummer 1 voor toelating en zo is het.

Reageren is niet mogelijk.