There are no ads, please add some


Ajax zowel zonder Ziyech als Traore begin 2017 vanwege Afrika Cup

0831ziyech

Bertrand Traoré heeft zich zondag met Burkina Faso geplaatst voor de eindronde van de Afrika Cup. Burkina Faso had voldoende aan een 2-1 zege op Botswana. De overwinning kwam pas laat tot stand. Banou Diawara zorgde in de 98e minuut voor de winnende treffer. Door de nipte zege kroonde Burkina Faso zich tot groepswinnaar en hield het op basis van het onderlinge resultaat Oeganda achter zich in poule D. Ajax moet Traoré daardoor in januari en wellicht begin februari missen. Datzelfde geldt voor Hakim Ziyech, die met Marokko al verzekerd was van de eerste plaats in groep F. Marokko won de interland tegen Sao Tomé en Principe met 2-0. Ziyech zorgde door een penalty te benutten voor zijn eerste treffer voor het nationale elftal van Marokko.

Hoelang Ajax beide spelers zal moeten missen hangt ervan af hoe ver beide landen in het toernooi komen. De editie van 2017 wordt van 14 januari tot en met 5 februari gehouden in Gabon.
Ajax speelt in die periode de volgende wedstrijden:
Zo 15 jan 14.30u: PEC Zwolle-Ajax
Zo 22 jan 12.30u: FC Utrecht-Ajax
Zo 29 jan 14.30u: Ajax-ADO Den Haag
Zo 5 feb 12.30u: Roda JC-Ajax


Gerelateerde posts

53 reacties

   1. Velibor

    Ff wat anders we zijn weer eens te laat,in cataluna is de eerste JohanCruijffstraat vernoemd….

  1. antonajax

   Wat een klotezooi dit! Ajax is wel de broodheer he?!!
   Dit kunnen weleens dure verliespuntjes kosten

   1. HURBIE

    Moet nationaal al internationaal geregeld worden dat clubs niet de dupe worden van dit soort toernooien

   2. frenkynairo

    als Danny blind nou een beetje moeite had gedaan om ziyech voor Nederlands elftal te laten spelen. waren we alleen traore kwijt. ook echt ado en Utrecht nooit makkelijke potjes. wel blij dat we dan niet tegen lampies of 010 moeten dat zou echt een adelating zijn.

  2. Litmanen

   Heb ik vanaf het begin gemeld. Ziyech is Marrokaan en dat heeft een giga nadeel.
   Overigens, grote uitblinker bij Denemarken vanavond: Victor Fischer!!!
   Ook daarin ga ik gelijk krijgen, namelijk veel te snel voor een habbekrats verkocht…..

   1. Indojood

    Ik hoop het voor je want meestal heb jij ongelijk. Wat zei je ook alweer in december? Dat het goed ging met Ajax, dat het plan Cruijff werkte en dat we Heerenveen van de mat speelden. Wat las ik gisteren hier? Ajax voert een vreselijk wanbeleid.

    1. Litmanen

     Ik was geen voorstander van het plan Cruijff zoals dat hier verdedigd werd, dus dat het werkte heb ik niet gezegd.
     Zoals nu Serrero en Schone goedkoop afgedankt worden, ja daar ben ik een tegenstander van.
     Elke goede club heeft een brede selectie nodig. En niet elke speler moet een Iniesta zijn.

     1. Indojood

      In december was het allemaal nog hosanna bij jou. Nu zijn blijkbaar ook de schellen van je ogen gevallen (of je bent langs Hans Anders geweest, om maar in jouw termen te spreken) en zie je dat er een wanbeleid wordt gevoerd.

     2. Litmanen

      Het echte wanbeleid is begonnen na de wedstrijd tegenDe Graafschap. Toen hadden ze direct moeten ingrijpen om de selectie op peil te brengen. Met Ziyech hadden we die Russen wel gepakt denk ik, dus het grootste gedeelte van de transfersom heb je dan al terugverdiend.
      Ik bedoel, als wij hier dit soort dingen waarnemen geeft dat aan dat directie en bestuur falen.

      Overmars en vdSar waren niet getest omdat we veel kampioen werden. Nu werden ze in mei echt getest en faalden allebei. Slechte communicatie binnen Ajax en geen enkel plan voor de nabije toekomst.

      De fans hier schreeuwden om Ziyech ( ik was geen voorstander vanwege karakter en nationaliteit) en kregen uiteindelijk hun zin. Dat is natuurlijk geen beleid.

      Ziyech is een fantastische voetballer, maar ik blijf er bij dat als je bijvoorbeeld Schone en/Sinkgraven goed had gebruikt ( Sinkgraven kan ook levensgevaarlijk vanaf rechts voetballen) dan had je Ziyech niet nodig gehad.
      Er worden nu twee hele goede voetballers bij het vuilnis gezet. Volkomen onnodig en doodzonde.

      Nu krijg ik iedereen weer over me heen vanwege mijn standpunt, maar ik heb dus niet gezegd dat Ziyech geen buitencategorie is.

     3. Remco425

      Haha laat me niet lachen! Ff met 1 speler, die niet verdedigend is ingesteld, een 4-1 nederlaag omzetten. Schei toch uit man en wees reeel. Zelfs met Messi hadden we die pot niet gewonnen met zoveel defensief geklungel…

  3. jojocoolio

   Tja dat is de keer zijde van deze spelers.. Maar we moeten gewoon in februari kampioen zijn

   1. EugAjax

    Daarom moet een club ook niet teveel Afikaanse spelers hebben. We zullen er twee moeten missen die we goed kunnen opvangen dus geen man overboord. Dolberg en Cassierra zijn een half jar verder dan en middenveld hebben we genoeg smaken voor die 4 wedstrijden. Overigens Utrecht uit verliezen we toch bijna altijd met welk elftal dan ook dus dat is ingecalculeerd?. Die andere 3 goed te doen met selectie zonder deze twee. Plus een eindtoernooi maakt ze so wie so weer sterker. Dus zonder morren afstaan. @indojood, ik heb ook met grote belangstelling column van Jordi gelezen en ik ben benieuwd wat hier uitkomt. Zou me niet verbazen als dit in een voetbalschool, internaat zou eindigen. Overigens wel weer interessant de regel dat ze heel goed willen analyseren hoe hun beider visie aan elkaar gekoppeld kan worden. Jonk die vnl de opleiding van talent op het oog heeft en Jordi meer naar wedstrijdgericht kijkt. Hoe transformeer ik dan zo een talent in een wedstrijdgericht denkende speler. Overigens gaf Jordi eerder in zijn columnnen aan dat Johan wat dat betreft meer een romanticus is dan hij vanwege Jordi zijn aanwezigheid bij Alaves. En ook heeft hij in verleden veel discussie grhad met Bosz in hoeverre je maar altijd het romantische moet blijven volgen en 1-0 winnen ook weleens genoeg kan zijn. Ik ben er wel van overtuigd dat de combinatie van deze twee visies een gouden kunnen zijn. Helaas is dat bij Ajax niet gelukt om het opleiden en wedstrijdgerichte denken bij elkaar te brengen. Je zal wel verrast zijn maar ook ik vond dat jammer, ik heb alleen meer begrip voor Ajax getoond omdat er niet te werken valt met iemand die niet meer meerwerkt en communiceert, wat de reden ook moge zijn en hoe gelijk hij misschien ook had. Dan was het sterker geweest als Jonk uit zichzelf was gegaan in dat jaar dat hij zich niet meer prettig voelde. Anyway ik ben zeer benieuwd wat hier uitkomt.

 1. Ajaxlucas

  Zouech moet gewoon voor nl komen spelen. Is dat probleem opgelost en sowieso ook nog heel wat andere in ons oranje

 2. dickst14

  Laten we eerst nu alles maar eens gaan winnen dan kijken wr in 2017 wel verder. Nouri en Dolberg en Cassiera hebben we ook nog. perfect voor Nouri al zou het rijkelijk laat zijn om te debuteren.

   1. HURBIE

    Kunnen het allicht proberen Remco bij de Fifa
    Wie van de Fifa weet ik alleen niet
    Of van Praag

 3. Geroldkohlen

  tja normaal zou je denken, die kunnen we pakken zonder Ziyech en traore. maar de realiteit is ,dat we ze zullen missen .hopelijk worden Marokko en Burkina Faso snel uitgeschakeld!

 4. Remco425

  Je weet het als je Afrikaanse spelers neemt, is altijd al zo geweest. Blijft natuurlijk wel raar dat dat toernooi zich nooit aan de internationale voetbalkalender van de FIFA hoeft te houden.

 5. Dagrump

  Off toppic. Ik lees net dat urby emanuelson geen club / transfer vrij is!! Een optie voor ons ajax !!

  1. HURBIE

   Miljoen keer beter dan die Westerman met heel veel ervaring
   Extra verdediger op dat niveau is van harte welkom

 6. Dagrump

  Mooie stand in voor tete. Maar ik heb hem de laatste rijd niet gevolgd of zien spelen weet niet of dat een goed idee is ?? !!

 7. -buitenkantje rechts-

  PEC.. Utrecht.. ADO.. Roda.. Zie hier geen top 5 tussen. Moeten we dus ook makkelijk zonder Ziyech en Traoré kunnen winnen. Dit is iets waar iedere topclub met internationals mee te maken krijgt.. Niet leuk, maar tevens ook een goede gelegenheid voor andere spelers om zich in de kijker te spelen.

 8. In memory of Johan Cruijff

  Goh, reacties alsof het nieuw is. Elke speler moet de kans krijgen voor zijn land uit te kunnen komen. Is een onderdeel van de sport. Als we nu al zo afhankelijk zijn van een of twee spelers is het niet best. Dan mogen ze ook niet geschorst raken of geblesseerd want dan kost dat ook al het kampioenschap. Persoonlijk vond ik het ook belachelijk dat Younes niet naar de OS mocht.

  1. Remco425

   Haha inderdaad. Eerst met z’n allen schreeuwen om Traore en Ziyech en nu de verbazing alom. Verdiep je dan eens meer in de spelers, dan hadden ze geweten dat het Afrikanen zijn en dat dit mogelijk is.

 9. Charka53

  Daar begint het gedonder , daar is niet over nagedacht , stel dat Ajax na de winterstop weer op de rails zou staan missen we twee spelers die ons kampioen moeten maken , lekker is dit.

 10. Indojood

  Wederom gekopieerd van AS:

  Cruijff vroeg Jonk visie in kaart te brengen’

  Johan Cruijff heeft Wim Jonk vlak voor zijn dood zelf gevraagd of hij iets wilde doen met de visie van de legendarische nummer veertien, zo meldt Jordi Cruijff in De Telegraaf. Jonk kondigde tijdens het Voetballer van het Jaar-gala aan dat de ‘legacy’ van Cruijff moet worden opgepakt.

  ‘Vlak voor zijn dood heeft hij Wim gevraagd om zijn voetbalvisie in kaart te brengen, waardoor het voor altijd kan worden uitgedragen’, schrijft Cruijff in zijn wekelijkse column. ‘Het is mooi dat Wim nog veel met mijn vader heeft kunnen bespreken. Uren en uren hebben ze met elkaar gezeten en zijn steeds dichter bij elkaar gekomen. Ik herkende veel in de discussies die Wim en mijn vader voerden en hoe ik zelf met hem over het voetbal sprak. We waren het niet altijd met elkaar eens, maar op de hoofdlijnen zaten we vaak toch redelijk op één lijn.’

  ‘Daarom is er ook een goede click tussen Wim en mij’, stelt de zoon van de overleden legende verder. ‘Hij is vooral gefocust op de jeugd en het opleiden van talent, terwijl ik meer heb met wat het talent uiteindelijk in het veld levert. We zijn nu aan het kijken en bespreken hoe we samen op hetzelfde pad kunnen komen. Dus Wim die bezig is om jonge spelers beter te maken, terwijl ik moet zorgen dat ze straks ook weten hoe er gewonnen moet worden.’

  Wrang om te constateren dat wij dit tot december in handen hadden en er nu buiten Ajax om hieraan wordt gewerkt. Wim en Jordi dienen z.s.m. naar Ajax te komen om hieraan in de praktijk vorm te geven.

  1. dickst14

   Dat zou voor zo’n beetje 99,9 % van de ajax supporters goed nieuws zijn. De bekende uitzonderingen daar gelaten.

 11. Jimmy1971

  Natuurijk jammer , maar de selectie zou zonder dit slechte begin helemaal geen Ziyech hebben !
  In de spits en rechts zijn genoeg opties , en met alle respect , als je kampioen wil worden moet je van deze clubs ook zonder deze 2 spelers kunnen winnen …

 12. JohnDoe77

  Dit ligt niet aan de spelers, maar aan het overleg van de organisatie. Ze hadden het gewoon tijdens de winterstop moeten doen, maar dat is er in Engeland weer niet. Kortom; dat weet je nu eenmaal met spelers uit Afrika!

  1. bloedgroep AFCA

   denk ik ook hoor….zolang Ajax er nog niet staat sowieso…niveau is niet helemaal zoals wij dat graag zien

 13. Remco425

  Eerst allemaal roepen dat Ajax Ziyech moet kopen, hebben ze dat eindelijk gedaan, krijg je dit en dat is niets nieuws, want die Afrika Cup bestaat al een paar jaartjes en is altijd al in februari geweest, en dan heeft Ajax er weer niet over nagedacht. Ik zou zeggen, kijk eens in de spiegel met jullie geschreeuw…

Reageren is niet mogelijk.