There are no ads, please add some


Molenaar: ‘Bij Ajax heerst een hapsnapbeleid’

0403ajax-pec_vdsar_overmars

Keje Molenaar werd in 2010 gekozen in de ledenraad van Ajax nadat Johan Cruijff daarop had aangedrongen. Molenaar maakte de ingezette revolutie mee maar ziet nu zes jaar later dat er weinig meer over is van de ingeslagen weg destijds. Ajax sloeg opnieuw een modderfiguur in de voorronde van de Champions League en dat ligt volgens Molenaar maar aan één ding en dat is omdat er geen beleid is binnen Ajax.

‘Het grote probleem is dat er geen beleid is en als het af en toe wel aanwezig is dan is het hapsnapbeleid. Er staat meer dan honderd miljoen op de bank. Nou, applaus. Maar wat doe je ermee? Voetbal is een fysiek spel geworden dus zou je in iedere linie een speler van rond de 27 jaar moeten hebben. Cruijff deed dat ook bij FC Barcelona dus we moeten niet net doen of hij daar op tegen was en de huidige malaise afschuiven op de Revolutie. Dat gebeurde andersom ook niet toen De Boer vier maal kampioen werd. Achterin heb je bijvoorbeeld een verdediger nodig die niet in de kleedkamer past waardoor je de deur moet aanpassen. Ze hebben nu alsnog Ziyech aangetrokken, in mijn ogen een lapmiddel, echt ongelofelijk’.

Bron: AD


Gerelateerde posts

60 reacties

  1. De seijs

   Hij heeft wel gelijk. Hij slaat de spijker op zijn kop. Hoop dat geheel ajax water bij de wijn doet en er gezamenlijk uit komt. Dus geheel iets nieuws waar iedereen zich in kan vinden. Dus van iedereen wat aannemen. Dan moet je een goeie mix krijgen waar ajax jaren mee Door kan gaan. Ik hoop op het beste.

   1. vak411

    Hij heeft gelijk, aan de andere kant. Ieder jaar werden we blij gemaakt met duartes en zimlings en nu zijn er met Traoré, ziyech en Krul echt kanjers bij gehaald. Daarnaast dolberg en 2 talenten uit colombia.. Ik heb er meer verteouwen in dan vorig jaar..

    1. HURBIE

     Ik ook 411 alleen de meeste. die op de foto staan met hun huichelachtige koppies moeten vertrekken

     1. vak411

      Idd Herbie.. Bij iedere verkoop zitten ze voor mij gevoel centjes te tellen. Ze zien de club als een bedrijf en willen geld zien.. Wij zien de club als een deel van ons en willen goed voetbal en prijzen zien.. Prijzen kosten geld.. En geld hoort op het veld!

     2. Litmanen

      Ik weet het niet. Molenaar spreekt graag uit naam van Cruijff, maar is zelf ook altijd op zoek naar leuke baantjes. Laten we eerlijk zijn, Cruijff wilde op afstand regeren en ik zie Jordi niet plaatsnemen in een bestuurlijke functie ( hij heeft het veel te druk met zijn eigen carriere).
      Ajax voert een vreselijk wanbeleid, maar ik zie in Molenaar geen verlosser.

    2. jood84

     ik heb meer vertrouwen in de aankopen. alleen wat ze de laatste wedstrijden hebben laten zien, ben ik echt van geschrokken. Maar je kan helaas niet altijd de beste zijn. Maar als je niet de beste bent dan moet je ervoor strijden en dat mis ik een beetje bij mijn mooie clubje

  2. hansjmn

   Oud voetballers zijn ook geen beleidsmakers! Als je goed kon voetballen wil dat nog niet zeggen dat je leiding kan geven aan een bedrijf! Je moet mijn inziens een combinatie hebben van uitzonderlijke voetballers/sporters en beleids mensen

   1. HURBIE

    Dit hadden wijzelf ook al gezien en over gesproken op deze site
    Hoop dat Molenaar hier mee schuitjes los maakt
    En dat het idéé CRUIJFF weer snel opgepakt word en van de beurs af

  1. ajaxhoger

   De goeie moeten weg , de rotte appels blijven zitten , wolven in schaapskleren zijn het , en de supporters vinden het goed nu , zeker nu de nieuwe aangetrokken is .
   Het is gewoon om de mensen stil te houden en te maken , als er geen opmerkingen kwamen over hun en hun beleid was hij niet gekomen .

  2. Ajax1958

   @Indojood, was toch ook mijn wens toch? In iedere line een volwaardige routinier. Had al een lijstje ingeleverd??? Mare idd, het zooitje in de top moet wegwezen.

 1. BobbyHaarms

  Van alle middenvelders die bij Ajax rondlopen kunnen we ondertussen 2 komplete elftallen samenstellen ?

  1. ajaxhoger

   Goeie elftallen Bobby , ik dacht van niet , de meeste zijn niet goed zat voor ajax 1 dat weet jij ook wel , maar er zijn er veelste veel daar heb je gelijk in .

 2. In memory of Johan Cruijff

  Waarom lukt het Keje niet die ledenraad te mobiliseren. Ze moeten toch iets kunnen afdwingen anders kan je het ook opdoeken.

  1. Indojood

   De vereniging Ajax en haar leden zijn ook onderdeel van het probleem. Ajax is geen open vereniging waar je zo lid van kan worden. Het is een conservatief clubje bekrompen mensen die elkaar in stand houdt en niet van verandering houdt. Dit besloten clubje heeft dus ook via het grootaandeel invloed op het beursgenoteerd bedrijf, Ajax NV. Als iemand als Cruijff dan komt en de boel wil wakker schudden dan komen deze conservatieve krachten in werking en gaan er alles aan doen om alles bij het oude te houden.

   1. Indojood

    De vergadering van december jl. was hiervan een schoolvoorbeeld. De bestuursraad steunde de beslissing van de NV om Jonk te ontslaan (en indirect het plan Cruijff om zeep te helpen) en de ledenraad heeft het vertrouwen in deze bestuursraad uitgesproken. Toen de RvC en het TH fase 1 van het rapport Ling naast hen neerlegden en Ling daarop zijn opdracht teruggaf, had de bestuursraad, als grootaandeelhouder aan de bel moeten trekken en zich bewust had moeten maken van het feit dat het plan Cruijff onder druk stond en dit tegen de afspraken was. Dat hebben ze dus o.l.v. bloedhond Henrichs niet gedaan. Ook de leden hebben dus niet de bestuursraad ertoe bewogen om in actie te komen. Dus je ziet dat alle geledingen binnen de NV en de club onderdeel zijn van het probleem. Alleen een echte revolutie kan deze club er weer bovenop helpen.

    1. BobbyHaarms

     En dan te bedenken dat vd Sar na het overlijden van Cruijff met droge ogen zei dat zijn denkwijze áltijd de leidraad zou zijn binnen Ajax. We hebben het gemerkt..

 3. Vakje129

  Als Ajax weer ajax moet worden moet men eerst van de Beurs en zich ontdoen van de Rvc want dit zijn de grootste veroorzakers van deze maleisse

 4. Jimmy1971

  Ja , beter beginnen bij het bestuur doorselecteren , dan komt daarna de selectie vanzelf !
  We hebben iid ervaren fysieke mannen nodig met daarom heen creativiteit !!
  Iedere supporter ziet dat behalve het bestuur van Ajax !
  Zouden hun soms geen supporter zijn … ?

 5. Charka53

  Wijze woorden van Molenaar , zo lang dat dit bestuur niet de neuzen in dezelfde richting doen wijzen blijft en wordt het niets meer.

 6. JohnDoe77

  Ziyech wordt een topper! Verder heeft hij gelijk dat het beleid soms wat ver te zoeken is…

 7. -buitenkantje rechts-

  Keje slaat de plank mis..
  Dat Rostov ons uit de CL knikkert heeft puur met de lamlendige instelling van de spelers te maken die toen speelden en het gebrek aan duidelijkheid van Bosz.. Ik zie de iitschakeling echt als en misser van Bosz.. Net als de wedstrijden tegen Roda en Willem II.. Niks met beleid te maken!!
  Bovendien is er een potige verdediger met ervaring gehaald met Sanchez.. Ook was vorig seizoen onze defensie de minst gepasseerde..
  Dat er veel aan het beleid schort ben ik mee eens.. Zou ook zaken graag anders zien..
  Maar Ajax heeft niet gevraagd om een transferwindow tot 31 aug..
  Bovendien vind ik dat we met een Traoré.. Cassierra.. Ziyech.. Sanchez.. Komende jeugd en bijna alle spelers die zijn gebleven er véél beter op staan dan vorig seizoen.. Echt.. FdB zou zijn vingers aflikken bij dit materiaal..
  Het is nu aan Bosz om er een goed spelend team van te maken.. Hoop dat hij dat kan…

  1. HURBIE

   Hoop ik ook BR we zullen het zien waar we in de winterstop staan
   Hoop hoog
   Zoniet FDB terug halen
   Met deze selectie heeft hij echt een snoepwinkel

  2. Indojood

   Oneens, dat Bosz onduidelijkheid schept, zou kunnen. Dat de huidige spelers daar niet mee om kunnen gaan is uiteindelijk terug te voeren op beleid. Dat was nooit een probleem met onze talenten vroeger.

   Dat we nu beter materiaal hebben is waar. Echter, ook FdB had toen als TH lid Ziyech i.p.v. Sinkgraven kunnen kopen bij Heerenveen. FdB had een goede basis gelegd in 2012-2013, dat elftal vond ik goed maar is daarna gaan grossieren in middelmaat zoals Van der Hoorn, Viergever, Duarte, Gudelj, etc. i.p.v. extra kwaliteit om Eriksen te vervangen.

  3. Ajax1958

   Oneens, PB kan niet binnen een paar maanden de speelstijl veranderen, daar is tijd voor nodig met andere spelers. Dat we vorig jaar de minst gepasseerde verdediging hadden kwam puur doordat je 70 a 80% balbezit hebt ( en daar niks mee doe ), door tikkie breed, tikkie terug te spelen. Zegt dus helemaal niks over de defensie.

 8. ajaxpers

  EN je moet als Ajax niet voor een middenmatige trainer gaan maar voor iemand met charisma en ervaring. Ik vind PB lachwekkend en zou hem nooit serieus nemen.

  1. Indojood

   Kom eens met argumenten. Ajax stelt geregeld trainers zonder 1e elftal ervaring aan. De Mos, Cruijff, Van Gaal, Wouters, Blind, FdB, met of zonder succes. Je hebt gewoon een hekel aan PB, gooi het er maar uit.

 9. Iceman

  Het is allemaal mooi en waar het beleid is klote iedereen roept vanaf de zijkanten maar zelf in Ajax stappen en de boel recht trekken hoor maar nee altijd achter af zeiken dus dat gaat lekker elke keer gezeik regel het een keer goed maar ja wie gaat het doen? Wie durf ze te bevinden in een slangen kuil dat Ajax heet??

 10. Velibor

  Als ze van hem nou es een echte ouderwetse voorzitter maken met erdogan bevoegdheden haha!

 11. Wembley71

  Ik ben bang dat zolang die rare verenigingstructuur er is, leden zus ledenvergadering zo, amateur tak die zijn stem in kapittel wil hebben, ijdeltuiten die met hun zuignap op het pluche willen blijven zittenen en geen reet te vertellen hebben en al de colonnes die er bestaan, verandert er geen moer nu niet nooit niet en blijft idd hapsnapwerk!

 12. afcadeluxe

  kan hij het rvc niet aanklagen?hij kent toch het strafrecht erg goed?b.v.met verderf aan kijkplezier en trots bij de supporters?

 13. EugAjax

  Molenaar is dat niet die man die toen het in het begin toen het moeilijk werd meteen weer de ledenraad verliet, terwijl je weet als je een revolutie creeert je op veel weerstand zal stuiten. Die wegloper gaat nu achteraf zijn gelijk proberen te halen? Echt misselijk. Hij had mee moeten blijven vechten om revolutie tot goed einde te brengen. Dan heb ik iig nog meer respect voor Jonk. Hij heeft het jaren iig nog geprobeerd voordat hij besloot zijn mond niet meer open te doen. Wat mij betreft is meneer Molenaar een grote in advocatuur maar een klein kind in de voetbalgemeenschap. Als je het zo goed weet toon ballen en bied je diensten bij de club aan en vecht voor een beter Ajax en anders stil en hup advocatuur in.

   1. EugAjax

    hij heeft kans gehad om er wat aan te doen maar rende weg van zijn verantwoordelijkheid. Wij hebben die kans niet gehad. En zijn gewoon supporters. En natuurlijk het is een vrij land maar persoonlijk hecht ik niet aan meningen van weglopers van hun verantwoordelijkheid. Gelukkig worden mijn meningen ook niet te serieus genomen hoop ik hahahaha. Gewoon lekker ouwehoeren over je clubbie

     1. EugAjax

      Haha indojood dat klopt alleen met dit onderwerp kon je me wel serieus nemen. Jordi heeft in Helden aangegeven dat een heel mooi gebaar te vinden. Schiphol omdopen tot Johan Cruijff airport. Aangezien hij in rijtje Van Gogh Rembrandt staat. Dus dit was een lucky shot en goed column van Jaap de Groot lezen. Hij is goed op de hoogte van Cruijjf familie. ???. Persoonlijk zou ik het een fantastisch gebaar vinden. In USA is het al paar keer zo vliegveld vernoemd naar een grootheid!

  1. In memory of Johan Cruijff

   Ik zou ook niet bij een club van huichelaars blijven zitten maar hopen dat je op een gegeven moment alsnog een groep bijelkaar kunt krijgen die van buitenaf de zaken kan gaan aanpakken. Echte revolutie oftewel een coup dus.

 14. Bert62

  Wordt het niet eens tijd om in te grijpen dan. Aan mensen die langs de zijlijn commentaar leveren hebben we helemaal niets.

 15. huub

  Ze helpen elkaar in het pluche te blijven er zal weinig veranderen bij de bestuur ledenraad / RvC en Technisch Hart!!

 16. Michel6172

  Iemand moet opstaan en dat hele hapsnapbeleid eens goed aanpakken. Reorganisatie, boycotten weet ik veel maar er moet wat gebeuren daar. Soms moet je je gewoon schamen. En idd Bert62, al dat commentaar leverd geen donder op. Aanpakken!!!!!

 17. Mauheb

  He he!!!! Eindelijk eens iemand die zegt hoe het met het “bedrijf” Ajax ervoor staat!
  Keje 100% gelijk heb je

Reageren is niet mogelijk.