There are no ads, please add some


Klaassen ontvangt vanavond tijdens Voetballer vh Jaar Gala de Gouden Schoen

0424goudenschoen

Vanavond wordt in Hilversum weer het traditionele Voetballer van het Jaar Gala gehouden. Hoogtepunt is traditioneel de uitreiking van de Gouden Schoen aan de beste voetballer van het afgelopen seizoen. Ajacied Davy Klaassen werd zoals bekend de winnaar voor Vincent Janssen (AZ) en Kenneth Vermeer (feyenoord). Door wie de aanvoerder van Ajax de prijs uitgereikt krijgt is nog niet bekend. Een verslag van het Gala wordt zaterdagavond uitgezonden door betaalzender Fox Sports op FoxSorts 1 vanaf 20:00uur.


Gerelateerde posts

60 reacties

  1. De seijs

   Ja gefeliciteerd en terecht dat hij gewonnen heeft. Hij was over het hele seizoen de beste.

   1. De Ajacied

    Lijkt me logische he de seijs,
    Anders was Janssen het geworden ??
    Gefeliciteerd Davey
    ❌❌❌

  2. LeroyT

   Gefeliciteerd Davy ik gun het je van harte maar er was er afgelopen jaar maar 1 de beste en dat was Hakim Ziyech

 1. Indojood

  Gefeliciteerd maar het tekent de zwakte van onze competitie. Speelde de laatste maanden slecht maar blijkbaar is dat voldoende. Dit seizoen gok ik op Hakim.

  1. Remco425

   Dat sowieso. Niet zo gek natuurlijk als ieder seizoen de beste 5 tot 10 spelers vertrekken. Daarom is het zo goed voor de Eredivisie dat zowel Ziyech als Davy in NL blijft. Ziyech had hem nu al moeten winnen, maar Davy was een goede 2e.

   1. BobbyHaarms

    Dan dit seizoen maar Ziyech op 1, Klaassen op 2 en Krul of Traore op 3. Zou samen met de titel dit seizoen best een mooi Ajaxfeestje zijn na zo’n dramatische seizoensopening ?

  2. bloedgroep AFCA

   goed commentaar…inderdaad spreekt boekdelen over het niveau in zijn geheel…zonder positief of negatief te zijn…moet je hier echt mee uitkijken want je bent hier al snel negatief

   1. Indojood

    Ik heb daar geen problemen mee. Er bestaat verschil van mening over de voetballer Klaassen en daar kunnen we inhoudelijk over discussiëren. Die negatieve reacties n.a.v. leugens in het AD over Bazoer en El Ghazi vind ik wel storend. Zonder wat te checken worden ze afgemaakt hier, los van het feit of ze wel of niet goed spelen. Wat ik ook sneu gedrag vind is dat sommigen hier spelers ervan verdenken dat ze door een goede verstandhouding met de trainer een voorkeursbehandeling krijgen en dus daarom opgesteld worden. Dat gebeurde dus met Dolberg, die de voorkeur boven Zivco en meteen begon er hier één te janken dat Dolberg een lievelingetje van Bosz is.

    1. Ajax nr 1

     Nou Indojood ik heb het met P Bosz nog niet maar met FdB zeker wel vorig seizoen. Als je een interview geef met de woorden die ze allemaal gebruiken dan Is dat zeker wel vriendjespolitiek. Het gebeurt nu ook nog bij Ajax maar dan bij de bobo’s. Stelletje huichelaars bahbah weet wel dat Ajax daar niet beter van wordt. Trouwens ik gun het Klaassen wel maar het is niet verdient. Maarja soms win je prijzen ookal Is het niet verdient.

     1. Indojood

      Mwah, weet ik niet, Ajax nr 1. Ik vind het betichten van vriendjespolitiek tussen trainer en speler een hellend vlak, je kunt het niet bewijzen.

 2. Jimmy1971

  De lastste 5 wedstrijden speelde hij niet goed en kreeg toch steeds een 6.5 of zelfs hoger !
  Gun het hem , maar klopte niet helemaal ..

 3. Michel6172

  Verdiend, een voorbeeld voetballer. Netjes en altijd gewoon gebleven. Niet zoals velen die vet naast hun schoenen lopen, met hun koptelfoon op hun kop die geen publiek willen aanspreken omdat zij zich beter voelen. Zwaar verdiend Klaassen

 4. jojo123

  Was heel opvallend dat hij niet opvallend was. En toch is hij gekozen ondanks dat hij niets hefft gewonnen en onopvallend was.

 5. In memory of Johan Cruijff

  Terecht en verdiend lees ik hier. Persoonlijk zou ik hem niet in ontvangst durven nemen als ik Klaassen zou zijn. Plotseling buikgriep of zo. Lanstitel hebben we verspeeld en recht op een persoonlijke prijs heeft volgens mijn geen enkele Ajacied

 6. EugAjax

  Klaassen verdiend de prijs. Ik geef wel toe omdat voetbal een teamsport is, is het best lastig voor ons supporters om een Ajacied prijs van beste voetballer te krijgen in seizoen dat je zo de titel verspeelt…..Verder als je puur individueel kijkt meer dan verdiend, ook al zou dat komen door nivellering van Eredivisie. Dat is wel waar natuurlijk. Desalniettemin gefeliciteerd Klaassen nu maar revanche en echt de titel pakken!!

 7. De seijs

  Als er een schoen van lood was dan zou Veltman hem krijgen. Wat is die jongen slecht. Hij was het lievelingetje van Frank de Boer. En daarom speelde hij. Maar ook in zijn 4e jaar een drama.

   1. De seijs

    Joep ik heb geen favoriete speler. Ze komen en gaan bij ajax. Ajax is mijn favoriet. En daar moet de beste spelen.

    1. Joep

     Inderdaad de beste moet spelen. Maakt niet uit wie dat is, en je blijft altijd wel een discussie over spelers.

     1. De seijs

      Juist Joep en als die goed is krijgt hij dat te horen. En als hij slecht krijgt diegene dat ook te horen.

 8. -buitenkantje rechts-

  Geweldig gedaan Davy!
  Je bent een zeer wasrdevolle speler in dit Ajax.. Voorop in de strijd en een echte Ajacied.. Nu een mooi seizoen afsluiten met kampioenschap en dan een mooie transfer.. Het is je gegund.

 9. fjonkman

  Verdiend en gefeliciteerd Davey, toch had je vast liever met de schaal in handen gestaan denk ik

 10. Indojood

  Mooie speech van Jonk bij het gala:

  ‘Als je Johan ziet en als je aan Johan denkt, dan zie je aanvallend voetbal. Johan wilde mensen vermaken en het publiek vond hij belangrijk. Dat is voor mij Cruijff. Als Johan mij belde, ging het altijd over techniek. “Kijk, die aanname is weer verkeerd”, “weer geen derde man”, “weer iemand te laat bij de eerste paal”, altijd dat soort details’, spreekt Jonk. 

  ‘Johan was een meester in het dingen omzeilen, maar hij gaf je wel altijd informatie waar je iets mee kon. Hij zei nooit dat je iets moest doen, maar wel iets waar je over na kon denken’, vervolgt het voormalig hoofd jeugdopleiding van Ajax. ‘Veel mensen begrepen hem niet, maar dat is ook Johan. Ik belde weleens met hem en dan ging het vaak over de sores bij Ajax. Maar soms kon hij ook een half uur praten over dat hij had gezwommen met iemand die een handicap had. Dan was hij zo gepassioneerd.’

  Jonk is dan ook druk bezig om iets met die passie te doen. ‘Johan had altijd zich op talent, maar ook zijn voetbalideeën en zijn manier van opleiden, daar heeft hij uitgesproken meningen over. Daar heb ik met hem uren over gesproken en helaas is hij ons ontvallen. Ik ben met Jordi Cruijff en een aantal andere mensen bezig om ervoor te zorgen dat die legacy, waar we zo vreselijk van houden, niet verloren gaat. Daar proberen wij ook handen en voeten aan te geven. Het talent was voor hem belangrijk. De basistechniek moet omhoog, waardoor het Nederlands voetbal weer een impuls kan krijgen. Ik kijk naar goed voetbal en daarin worden we de laatste tijd niet erg verwend. Laten we daar met zijn allen wat aan doen.’

  Jonk en Jordi moeten z.s.m. naar Ajax gehaald worden en vorm gaan geven aan het beleid!

  1. In memory of Johan Cruijff

   Indojood, ongelooflijk bedankt voor deze bijdrage. Als je dit leest en beseft wat er gedaan kan worden maar nu niet gebeurd ………. wat is het dan gvd erg dat Johan sr niet meer is om dat zooitje ongeregeld eens een keiharde schop onder hun kont te geven. Inderdaad is er maar één optie: De twee J’s per direct naar Ajax, Jordi en Jonk en dan ook naar ze luistern en uitvoeren. Zit hier gewoon met kippenvel, het goede kippenvel, je stuk te lezen.

   1. In memory of Johan Cruijff

    Uit principe heb ik geen Fox sport. Weiger extra te betalen voor voetbal op TV 🙂 maar ja dan mos je af en toe dus ook iets heel moois.

   2. Indojood

    Heb het gekopieerd van AS maar ik vind het belangrijk om het te delen. Ik word er ook emotioneel van als ik het lees. Dit is voor mij de essentie van alles en bij Ajax moeten ze beseffen dat ze hier deel van uit moeten maken anders kunnen ze er beter mee kappen.

   3. De seijs

    Erg triest vloeken en en de naam van Johan Cruyff in een zin. Had Johan zeker niet op prijs gesteld. Dat zegt maar weer dat JIJ Johan niet respecteer. Jij gebruikt hem om te scoren triest maar duidelijk! jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂

 11. In memory of Johan Cruijff

  Beste redaktie, als jullie dit lezen, please plaats het als apart topic.

  1. De seijs

   Begrijpend lezen jankert dit is een copy. Jezus en weer zet je je eigen WEER voor lul! jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    1. In memory of Johan Cruijff

     Vanaf morgen beste de seijs, elke keer als je de duer uit gaat kan het zijn dat ik je zie. Elke keer als je boodschappen gaat doen kan het zijn dat ik vlak achter je sta. Elke keer la sje naar je werk gaat kan het zijn dat ik je volg. Vanaf nu ben ik in je leven op elk onverwacht moment. Iemand die jou de weg vraagt? Kan ik zomaar zijn. Iemand die je even op je schouder tikt. Kan ik zomaar zijn. Vanaf nu zal je elke dag even aan mij denken op elk moment van de dag. Elke keer bij iets wat maar beetje apart is zal je denken: zou het echt? Is hij dat nu wel of niet? Zonder dat je ooit zal weten ben ik vanaf nu een ondrdeel van je leven. Veel plezier.

Reageren is niet mogelijk.