There are no ads, please add some


Perez: ‘Het was rommelig bij Ajax tijdens de afgelopen transferperiode’

0731kenneth_perez

Kenneth Perez heeft de transferperiode nauwlettend gevolgd waarbij het er volgens hem vooral bij Ajax rommelig aan toeging. De club riep lange tijd niet te gaan voor Hakim Ziyech, maar na de CL-uitschakeling stond de ploeg plots voor de deur bij de Marokkaans international. Het motto van Ajax om eerst te verkopen en dan te kopen was dan ook totaal niet van toepassing aan het einde van de transferperiode.

‘Het was rommelig bij Ajax, er werd vooral gereageerd en niet gereageerd. Uiteindelijk stappen zij toch van de ingeslagen weg af en kopen ze Ziyech voor elf miljoen. Het is mooi dat clubs geld verdienen maar uiteindelijk gaat het erom dat je op het veld presteert en dat is de laatste weken niet echt het geval bij Ajax. Over het beleid van Psv en feyenoord van de afgelopen transferperiode is Perez duidelijk wel te spreken. ‘Ik vind dat feyenoord het op transfergebied prima heeft gedaan met de aankoop van Berghuis en Jörgensen, terwijl ook Psv er op papier niet op achteruit is gegaan’, aldus Perez.

Bron: De Telegraaf

 


Gerelateerde posts

63 reacties

  1. BobbyHaarms

   Perez heeft absoluut gelijk! Puur wanbeleid bij ons. Er zouden toch middenvelders vertrekken waarna er 180 graden gedraaid werd en Ziyech ineens wél nodig was?? Ben dolblij met Ziyech, maar dat beleid bij Ajax is op z’n zachts gezegd echt om te janken.

   1. vak411

    Qua namen hebben we in tijden niet zo”n goede transferperiode.. Ziyech en Traoré zijn echt top! Beter dan die kakkerlakken die een tribuneklant van Watfort huren. Daarnaast komt er goede jeugd aan en ben ik benieuwd naar onze colombianen. Hoop dat ze de tijd krijgen…
    Daarnaast is Marc wel een goede verkoper. Laten we eerlijk zijn hij heeft veel, heel veel geld binnengehaald en er komt door de clausules nog veel binnen.. Nu is het aan Peter Bosz om het waar te maken..

    1. BobbyHaarms

     Daar heb je een uitstekend punt Vak411, wat dat betreft doet Overmars meer dan goede zaken! Zaken….kijk, daar hebben we het toverwoord. Ajax is een club geworden waar het geld heerst en spelers geen warme deken voelen maar eerder dat ze een soort handelswaar zijn. Hoe denk je dat een Schöne zich nu voelt? Of een Donny vd Beek? Serero? Sinkgraven? En wat dacht je van Nouri, na de eerdere uitspraken van Overmars? (” Ziyech komt niet, want we hebben middenvelders zat en we willen de jeugd niet in de weg zitten”) Vervolgens koop je Ziyech onder het mom dat er aan middenvelders getrokken wordt en zie….het is 1 september, we hebben Ziyech maar geen middenvelder die vertrokken is…dit is natuurlijk beleid wat kant nog wal raakt.

    1. vak411

     Waarom? Bruma, schaars en van Ginkel weg.. En amper kwaliteit er bij. Wij Traore, krul en Ziyech er bij en dolberg die fantastisch start. Alleen Milik weg verder geen topspelers weg. Cilissen maar die was ook zo goed niet de laatste weken… Dus ajax is zeker niet minder geworden.. Bij psvee vraag ik het me af.. Dus reageer aub niet als een calimero..

     1. Indojood

      Bovendien is het beleid van pi$vee is financieel uiterst wankel, gebaseerd op geleend geld. Bijna failliet en gered door de gemeente Eindhoven. CL voetbal is verplicht, al roepen ze van niet, maar er zit veel vreemd vermogen in de club (lees:schulden). Sommige transfers zijn gedaan m.b.v. een investeringsmaatschappij. Er is veel aan te merken op het beleid van Ajax maar dat is nog altijd beter dan die van de pisvlekken.

     2. Remco425

      Helemaal mee eens Indo. Zo jammer dat we dat potje van De Graafschap niet hebben gewonnen. Zonder hulp van die degradant hadden ze weer aan de rand van de afgrond gezeten zonder CL en transfer inkomsten.

    1. HURBIE

     Het is nooit anders geweest ,word tijd dat er een goeie groep mensen staat voor de in en verkoop van spelers
     Dit is kleuterklas gedoe

    2. Ajax nr 1

     Precies paulvos dit weten wij allang dat het beleid helemaal shit is daar hoef je zelfs geen geleerde voor te zijn.Nu weten wij ook wel dat Marc(de Gier)goed kan verkopen. Iedereen weet ook dat Marc niet kan inkopen. Zelfs iedereen weet dat het bestuur en RVC en het lachwekkende TH niet functioneren. Maar niemand begrijp waarom er niets op dat gebied gebeurt. Het zou de heren bobo’s sieren als ze vandaag nog opstapte. En Ajax kan onder de ziekte die nu heerst uitkomen.Ajax Is ziek anders kan ik het niet verwoorden.

   2. jojocoolio

    Misschien moet Perez in het technische hart gaan zitten… We missen daar namelijk ook nog iemand… En hij is volgensmij een zeer geschikte persoon daarvoor… Kom op Kenneth

  1. HURBIE

   Als er gekocht of verkocht gaat worden ,dan gaat het over zoveel schijven dat je te vroeg of te laat bent

   1. Indojood

    Ik snap wat je wilt zeggen maar ik vind de stelling holle retoriek. Iedereen schreeuwt nu moord en brand van hoe ver we weggezakt zijn maar er was maar één persoon die daar aan wat wilde doen en daar ook een goede visie voor had. Marco heeft er zelf aan bijgedragen dat er nu een regionaal elftal in de ArenA speelt door Johan niet zijn gang te laten gaan in 2008. En de huidige heren van Ajax deden dat nog eens dunnetjes over in 2015. Over drie volwaardige routiniers, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook die jongens pakken als het kan het grote geld in een grotere competitie. Ajax is lang bezig geweest met Huntelaar maar het heeft allemaal niets opgeleverd. Pas als ze uitgerangeerd zijn, dan maken wij kans, maar dan hebben ze geen toegevoegde waarde meer. Als je er ééntje vindt zoals Poulsen dan mag je je handjes dichtknijpen. Spelers met routine zoals Wesley en Nigel kunnen nu nog ettelijke miljoenen per jaar verdienen elders dus die gaan echt niet komen.

    Ik hoop dat Peter Bosz het Ajax voetbal op ons eigen Eredivisie niveau er weer in krijgt zodat het in ieder geval weer leuk wordt om er naar te kijken. Dat is al heel wat.

    1. Ajax1958

     @Indojood, idd we zijn weggzakt de laatste jaren en zelfs door de ondergrens. Het mislopen van CL voetbal heeft zoveel impact op de club en spelers. Zij hebben dat niveau nodig om beter te worden. Ik snap ook wel dat Marco daar aan heeft bijgedragen met aankopen waarvan je veel vraagtekens neer kan zetten en dat Johan het anders wilde. Neemt niet weg dat hij wel eens een opmerking kan plaatsen die hout snijdt. Er staat genoeg genoeg geld op de bank, dus doe er eens iets mee. ( mits we een poging doen de rijkste club van europa te worden) anders krijgen we nooit geen aansluiting in laten we eens beginnen met de europese subtop. Imo 1 remedie en dat is de bezem door het TH en RVC. Wat je over de 3 volwaardige spelers zegt snap ik, dus op deze manier gaat het niet lukken. We moeten daarom een uitzondering maken vwb volwaardige routiniers die een direkte versterking zijn. Verhoog het salarisplafond of maak het met prestatie verhogende bonussen aantrekkelijker, zoals kampioenschap, plaatsing CL, rondes verder in CL enz. We zullen wel moeten in deze zotte voetbalwereld, waarin bedragen voor spelers de pan uitrijzen en deze jonge ploeg heeft gewoon steunpilaren nodig. Bovendien bij plaatsing CL of een ronde door betaald het zich meteen weer terug. ( ik droomde bv even over een as met Vlaar, de Jong en Huntelaar, ik zeg maar even iets geks) Vwb PB hoop ik dat hij de tijd krijgt om de nieuwe speelwijze te ontwikkelen, maar ben bang dat als het tegen blijft zitten hij geslachtofferd wordt en het zooitje bovenin de top zijn handen in onschuld wast en kan blijven zitten. Ik heb iig tegen Paok al meer genoten als afgelopen seizoenen onder de Boer.

     1. Ajax1958

      Btw ik hoop dat je nog zover terug kijkt in topics, anders ben ik voor jan l*l aan het typen.

     2. Indojood

      Haha, gezien, hoor. Ligt er ook aan wie het is. Wij zijn het in grote lijen wel eens, dat is vorig jaar al gebleken. ?

 1. KBouter

  Rommelig was het in Perez zijn tijd..voetballer bij Ajax, transfer naar psv en binnen een jaar weer terug naar Ajax.

 2. Iceman

  Hahaha het beleid is al jaren een grote ramp kijk ik ben super happy met Ziyech dat hij bij mijn Ajax gaat voetballen maar dit kan toch niet eerst roepen dat er spelers zekker zullen vertrekken en dan vervolgends gaat er niemand weg en nu weer roepen zo van er gaan spelers wel weg in de winter transfer window. Ajax wordt gerunt door mensen die alleen verstand hebben van voetbal en geen bal verstand hebben van het runnen van een bedrijf. Want Ajax is tegenwoordig eerst een bedrijf en daarna pas een voetbal club. En daar zitten nu mensen die nooit een bedrijf hebben gehad of gedraait en dan wil men een voetbal vereneging runnen nou echt niet he. Bij Ajax worden dingens gemengd, een bedrijf en voetbal club samen dat gaat nooit goed dat moet los van elkaar gaan dan gaat het goed anders niet.

 3. Indojood

  Van alle nieuwe spelers vind ik alleen Krul en Sanchez getuigen van beleid. Krul kan het gat tussen Cillessen en Onana opvullen. Sanchez heb ik wel vertrouwen in maar komt zonder rust en tijd meteen in het elftal, dat is een risico. Hoop niet dat hij te giftig is en een verzamelaar van kaarten gaat worden.

  Ziyech is gehaald om te anticiperen op vertrekkende middenvelders. Het kan best allemaal tactiek zijn geweest maar ik snap niet dat je dat doet door onzin uit te kramen. De uitspraak dat je met het binnenhalen van Ziyech één of twee talenten kunt afschrijven is uitermate dubieus. Ik ben ontzettend blij met Ziyech. Ik en een paar anderen hier riepen in januari al om hem omdat hij een directe versterking is. Peter Bosz heeft een grote rol gespeeld door Ziyech ervan te overtuigen om naar Amsterdam te komen.

  Cassierra is vooral een toekomst/breedte aankoop. Op dat moment hadden we Zivco, Milik en Dolberg dus overbodig, tenzij er binnenskamers al afscheid was genomen van Zivco. Dat zag er niet naar uit want Zivco zat voor zijn vertrek naar Utrecht bij de selectie en we hebben geen verhalen à la Serero over Zivco gehoord. Ik heb wel vertrouwen in Cassierra en met het vertrek van Zivco valt hij op zijn plek.

  Traoré is gekomen door toedoen van Peter Bosz. Met een andere trainer was het nooit gelukt. Bosz kan wel credits aan Overmars geven maar daar geloof ik niets van. Mazzeltje voor Overmars.

  Der Heiko, ach so, gescout na een tip van VdV. Wanbeleid in optima forma. We missen dus nog steeds een type Poulsen, destijds wel goed gedaan door Overmars.

  Selectie ziet er kampioenswaardig uit, mede ook vanwege spelers die blijven dus mogelijkheden genoeg maar de besluitvorming rammelt aan alle kanten. Het is een mengeling van toeval, geluk en irrationele beslissingen. Hoop wel dat Nouri, Van de Beek, Cerny en De Jong meer minuten krijgen in Ajax 1 en nu niet door een overvloed aan spelers niet aan bod gaan komen. Nouri en De Jong hebben nog steeds niet officieel gedebuteerd!

  1. Ajax1958

   @ Indojood, deels met je eens. Alleen verhaal Ziyech is puur paniek van TH wat onder vuur kwam te liggen door de resultaten en druk van supporters. TH komt nu in de luwte, ze hebben immers voldaan aan de roep om Ziyech. Mochten de resultaten nu nog tegenvallen, om wat voor reden ook, is PB het bokkie. In tegenstelling tot jou, vind ik de selectie niet kampioenswaardig. Het is nl nog steeds een speeltuin bij Ajax. Ik had liever gezien dat er 3 volwaardige routiniers bij hadden gekomen, waar deze jonge gasten zich aan op kunnen trekken. Soms komt er meer in een wedstrijd kijken als alleen maar techniek. Er is nu totaal geen balans in het elftal, omdat niemand de kar kan trekken en bovendien is er nog steeds tekort aan kwaliteit. MVB zegt het ooi in VI: “De Arena ie te groot voor de spelers van Ajax. Het is een stadion met mondiale uitraling, rerwijl het elftal een regionale uitstraling heeft”. Niet leuk om te horen, maar wel realiteit. Wil je aansluiting krijgen bij de subtop van europa heb je routiniers nodig, want met dit kleuterklasje ga je het niet redden.

   1. Indojood

    Over Europa maak ik me ook geen illusies maar met deze selectie moet je toch echt wel die pisvlekken voor kunnen blijven.

    1. Ajax1958

     Hier heb ik dus ook mijn twijfels over, m.a.w ik zie ons dus ook geen kampioen worden. Je mag me aan het eind van het seizoen afrekenen;)

     1. Indojood

      En waarom zou ik jou of iemand anders daar op afrekenen? Het gaat mij niet om het gelijk of ongelijk te halen. Na de wedstrijd tegen Willem II zag ik het niet zitten. Maar met Krul en Ziyech is er toch wat kwaliteit bij gekomen. Ik doe helemaal geen voorspelling, ik zeg alleen maar dat wij met deze selectie kampioen kunnen worden en niet bij voorbaat kansloos zijn. We hebben vorig seizoen gezien dat het zelfs mogelijk was met een in mijn ogen mindere selectie.

   2. Indojood

    Doet pijn om te zeggen maar aan Marco’s mening hecht ik niet zoveel waarde. Dacht hij het met Sno en Wielaert wel te redden? Zat Johan ook nog eens dwars. We hadden in 2008 al kunnen starten met het nieuwe Ajax maar helaas, helaas.

    1. Ajax1958

     @Indojood, gaat er eigenlijk niet om wie het zegt. Het gaat om de stelling: de Arena heeft een mondeale uitstraling, maar het elftal wat er speelt is dat van een regionaal elftalletje en imo is dat ook zo, leuk of niet leuk.

    2. Remco425

     Marco vindt ook dat Ajax meer geld moet uitgeven. Kapitaal op het veld ipv de bank. Ben ik het op zich mee eens, maar dankzij Marco zelf zijn de beleidsbepalers van Ajax ook extra voorzichtig geworden met geld uitgeven. Een miskoop van 16,3M. Marco wilde hem zo graag, om hem vervolgens nauwelijks vertrouwen en een echte kans te geven.

 4. vak411

  Jup Bobby.. Daar heb jij idd helemaal gelijk in.. Inmiddels staan er straks 6 aankopen van PB in het veld. Hopelijk gaat dit niet ten koste van Nouri, vd beek en Cherny..

   1. BobbyHaarms

    Zie hem nu pas Vakkie411 doordat ik net alle reacties lees, gaat idd wel eens behoorlijk fout hier. Soms mis je hierdoor wel eens reacties van andere forumleden heb ik gemerkt..

     1. Indojood

      Het zal niet ophouden voordat ie Hurbie voorbij is, heeft sinds kort ook emoticons ontdekt.

     2. BobbyHaarms

      En Hurbie, dat gaat ie niet redden. Zolang die er al meerdere keren ’s nachts 150 likes bijkrijgt omdat je te ver inloopt terwijl je er hooguit 30 telt weet je dat er iets totaal niet klopt.

     3. vak411

      Fuck the likes.. Lees met veel plezier de serieuze reacties van mensen die niet alleen alles afzeiken maar naast kritisch ook de positieve kanten van onze mooie club blijven zien.

     4. Indojood

      Ach, ik besteed ook aardig wat tijd hier. Het gaat om de inhoud en intentie. Heel makkelijk om naar het sentiment van de dag kijken en je reacties daarop aan te passen, dus verkapt kopiëren en plakken, tig keer in een artikel reageren met oneliners en hoofdletters en bij voorkeur op de bovenste, je eigen reacties een duimpje geven, alles maar om hoog in de lijst te komen. In het geval van die knucklehead ook nog eens met iedereen ruzie gaan maken. Klassiek trolgedrag.

     5. imoJC

      Jongens ff Indojood naar een veilige derde plaats brengen. Ff al zijn bijdragen opzoeken en liken. Huidige nummer kan echt niet.

     6. BobbyHaarms

      Daar ben ik het volledig mee eens. Nagenoeg altijd zinnige dingen, geen onnodige smileys ? en geen HOOFDLETTERS CQ GESCHREEUW om niks.

     7. Indojood

      Thanks guys, ben slechts een betrokken supporter die graag mijn mening geeft, gebaseerd op de visie van Johan. Ik zou graag op nr. 14 staan maar daar staat jood84 en die gun ik het als geen ander, hoop dat er bij hem thuis licht is aan het eind van de tunnel. Dus jood84, veel sterkte, gappie en we denken aan jou en je familie. ???

 5. JohnDoe77

  “Er werd voor gereageerd en niet gereageerd” is waarschijnlijk “gereageerd en geregeerd”?

 6. -buitenkantje rechts-

  Wat een geneuzel van Peres.. Niet goed gegaan?? We hebben 4 echte toppers binnen gehaald waarvan er 1 nog wat moet aanpassen.. Iedere linie is versterkt.. Er is veel meer concurrentie.. Cillessen vervangen door international Krul..? Sanchez als kannon achterin.. Ziyech op middenveld.. Traoré en Cassierra voorin..
  Milik met megawinst verkocht.. Cillessen voor 12 miljoen..
  De rest van de selectie bij elkaar gehouden.. We hebben bv Schöne en zelfs Serrero nog..
  Aanstormend tallent zoals Nouri.. vd Beek en Dolberg..
  Wat een gezeik!
  We staan er véél beter op dan vorig seizoen.. Nu het spel nog Peter!!

 7. Ajax1958

  Je verwacht er nogal wat van BR, kan nog weleens tegenvallen, maar is mijn persoonijke mening, zie reaktie naar boven.

 8. Ajax1958

  @BR, dat is ook je goed recht en die mening mag je natuurlijk geven. Persoonlijk waak ik voor teveel optimisme, maar imo blijft het een speeltuin, aangevuld met Zyech. Mocht het nu fout gaan is PB het bokkie, want het TH heeft voldaan aan de wens van het “plebs” en kunnen zij gewoon blijven zitten, terwijl zij en de RVC totaal niet capabel zijn voor hun job. Lees wanbeleid!!!

 9. Remco425

  Ach Kennetniet heeft ook weer een mening. Ook hij snapt het financiele spel niet. Maar daarom is hij ook niet meer dan een analist.

Reageren is niet mogelijk.