Oranje stelt zwaar teleur en verliest met 1-2 van Griekenland

0905ajaxoranje

Het Nederlands elftal kende een teleurstellende generale in aanloop naar de WK-kwalificatie interland tegen Zweden van aanstaande dinsdag. In een zwakke wedstrijd tegen Griekenland verloor Oranje in het Philips Stadion met 1-2.

Oranje begon goed; zette de tegenstander vast en gaf veel druk. Oranje kwam ook op voorsprong door Georginio Wijnaldum. Vervolgens zakte de ploeg steeds verder weg. Fouten in het centrum achterin kosten Oranje uiteindelijk de gelijkmaker en zelfs de 1-2. Voorin kon Oranje te weinig afdwingen om het vele balbezit om te zetten in een goed resultaat.

Joel Veltman speelde de volledige wedstrijd als rechtsback. Davy Klaassen deed de laatste 20 minuten mee als vervanger van Wijnaldum.

Opstelling Oranje: Zoet; Veltman, Bruma, Blind, Willems (80. Willems); Wijnaldum (72. Klaassen), Strootman (65. Hendrix), Sneijder (65. Propper); Berghuis, Janssen, Promes (72. Narsingh)

Related posts

68 Comments

        1. bloedgroep AFCA

          dat zei ik van de week…boycotten dat oranje maar was goed voor de ervaring ofzo…wat een onzin….meer ervaring in verliezen van matige tegenstanders….eerst binnen Ajax 1 maar eens alles op de rit hebben dan zien we wel verder

          1. Lover of Vrouwtje Sauceijs.

            Sorry, maar je blijft simpelmin je commentaar bloedgroep. Met jou mening zou bijvoorbeeld Luxemburg nooit een nationaal elftal kunnen opstellen.

          2. bloedgroep AFCA

            heb het over Ajax spelers niet over de rest van de wereld…is mijn mening en mag ik uiten….maar wees gerust trots op dit oranje, en terecht hoor….ik bedoel het was wel Griekenland en ze hebben echt alles gegeven…..bied perspectief dit oranje…haha

        1. stylo1984

          Heb de wedstrijd met zin al niet gekeken maar denk dat veldman ook niet de sterren van de hemel speelde

    1. beni

      Inderdaad wat een drama maar hij kan Veltman de hand schudden dat is ook bagger. Kan Ajax die niet desnoods gratis dumpen.

      1. HURBIE

        Lijkt wel of Blind helemaal Blind is voor het spel van het Nederlands elftal
        Hou de eer aan jezelf en stap op
        Zijn spelers in dit team die jou nog wat kunnen leren

    1. stylo1984

      Wk geeft toch altijd wel een leuk sfeertje beetje jammer dat je dan zover afglijd dat we daar straks ook. Iet spelen

    1. BobbyHaarms

      Dat heeft volgens mij ook weinig zin. Dit Nederlandse elftal gaat een aantal magere jaren tegemoet, evenals het gehele Nederlandse voetbal als we niet oppassen.

        1. BobbyHaarms

          Precies. En we moeten zsm uit dit drijfzand geraken. Zowel bij Oranje als bij Ajax zitten we met een leiding waar we sportief absoluut niet beter van worden. Amateurisme ten top.

          1. Indojood

            Er zijn ook paralellen tussen Ajax en Oranje. Het verval bij beiden is verbloemd door puur resultaatvoetbal. Ik durf ook wel te stellen dat het verval bij Ajax doorwerkt naar Oranje, er is een correlatie. Wij zijn toch altijd de kraamkamer geweest van het NL voetbal. Oranje heeft altijd op spelers met een Ajax-achtergrond en/of verleden geteerd.

          2. BobbyHaarms

            Dat klopt grotendeels, al was het Oranje van 88 een mengeling van vooral Ajax, pisvee, en het magische Milantrio. Op dit moment wordt gewoon pijnlijk duidelijk dat de basisbegrippen van het voetbal al te veel gevraagd is voor de meeste spelers. Dit probleem geldt voor alle clubs in ons land en Johan waarschuwde ons hier (terecht) al veel langer voor….en nu plukken we er de negatieve vruchten van, zie Oranje en zie het vaak ongelooflijke gestuntel in de eredivisie. Ook van de trainingsmethodes van Wiel Coerver werd vroeger en naar mijn weten tot recent dankbaar gebruik gemaakt en maakte spelers beter.

            Het lijkt wel dat sinds Johan er niet meer is het verval van het Nederlandse voetbal in een nog snellere stroomversnelling is gekomen..

  1. MokumAFCA

    Nederlands voetbal zakt steeds verder weg. Dailey Blind was overigens wel constant. Als enige Berghuis was ook zo slecht

  2. woody79

    kijk dan naar die hele selectie. willems gewisseld voor willems. veel voorkomende naam maar ik ken er maar 1

    1. beni

      Verloren van Heracles, Ajax speelt al dik 4 jaar waardeloos en die veldman was net zo slecht als die bruma.

    1. De seijs

      Heeft niks met Blind temaken. Heel het Nederlands voetbal is al jaren niks meer. En voorlopig zal dat wel zo blijven.

  3. dickst14

    Ik geloof niet dat er een coach bestaat in Nederland die nog minder uitstraling heeft dan Blind. Daar begint het al mee. De rest zullen we het maar niet over hebben. Dit Nederlands elftal gaat nog vele records breken. Binnenkort staan we onder Luxenburg op de fifa ranking.

  4. Lover of Vrouwtje Sauceijs.

    Staan in deze zin ook twee belachelijke dingen 🙂 Fan van president Fred? 🙂

  5. In memory of Johan Cruijff

    Eigenlijk is het wel triest dat de analisten nog een flink stuk positief spel hadden gezien. Dat geeft aan met welk niveau mensen nu al tevreden zijn. Voor het gemak vergat men even dat deze Grieken onderaan hun poule waren geeindigd voor plaatsing EK oftewel onder de Faeröer eilanden. Daarvan hebben ze twee keer verloren. Van de nr. 135 van de wereld. Vervolgens verliezen wij van de Grieken ……………

  6. -buitenkantje rechts-

    Vraag me af of het aan de spelers ligt..
    Onze spelers spelen bijna allemaal in grote competities.. Denk niet dat Blind de geschikte persoon is om dit team op de rit te krijgen.. Dan bv nog liever een Gullit. Heeft een stuk meer ervaring en realistischer kijk op voetbal.

  7. Velibor

    Die mooipraters kunnen lullen wat ze willen het is gewoon een afgang,ze moeten gauw zorgen voor een team want dit is kloten,is toch belachelijk zoals zon willems en Bruma staan te verdedigen,veldman was ook maar zozo trouwens ,wat een verschil zeg met of zonder Sneijder en Strootman en voorin zucht…..

  8. Iamsterdam2015

    Ach ach ach. Wat speelde die veldman dramatisch slecht!!! Denk dat 90% van zijn bal contacten hij de bal aan de tegenstander gaf. Pffft

  9. Sonsee

    Denk dat het verstandig is dat naast van Oostveen ook Blind beter weg zou kunnen gaan. Was een goede voetballer maar vind hem als Coach niet zo bijzonder eigenlijk, frisse wind bij Oranje en denk dat de overwinningen vanzelf wel weer terug komen.

    1. Indojood

      Voetballen is het enige wat scholletje goed kan. Hoe kan het toch dat iemand die overal faalt steeds weer op belangrijke functies terecht komt? Ronald Koeman was de perfecte bondscoach geweest.

  10. Germain

    Van Gaal is de enige echte topcoach. Advocaat, Hiddink, Marwijk, Blind, die zijn mijlenver verwijderd van wat Louis kan.

    1. In memory of Johan Cruijff

      Kunnen we één ding afspreken hier op het forum? De naam van Gaal niet meer noemen 🙂 Elke keer krijg ik kippenvel en een onpasselijk gevoel als ik die naam lees of hoor. Ik, en vele met mij, hebben liever niet dat hij iets te maken heeft met spelers van Ajax. Niet bij Ajax zelf maar ook niet bij het Ned. elftal. Ook zijn zienswijze staat momenteel mijlenver af van het spelletje wat wij als Ajax supporters voor ogen hebben. Dit nog los van het fiet van de rare, nare streken die hij heeft uitgehaald.

  11. quadsboy

    Eerlijk ik vind dit oranje een fitte Elftal en het is heerlijk om na tekijken,alleen die domme wissels bracht dat gedonder oeffff

  12. Slingertje.

    Deze hele middelmatige zichzelf overschattende spelertjes hebben Nederland weer flink voorschut gezet.

  13. fjonkman

    En niet voor de eerste keer laat de huidige generatie spelers zien dat ze mentaal veel te kort schieten om mee te kunnen komen in het huidige voetbal. Het is hemeltergend om naar te kijken dat oeverloos heen en weer geschuif.. Wachtend tot één van je medespelers de bal in de voeten van de tegenstander schuift en je prompt weer een goal om de oren krijgt. Wat een ergernis weer!

  14. De seijs

    Het Nederlands elftal kan alleen nog wat worden als van Gaal bondscoach wordt. Al het andere is niet goed genoeg . Resultaat verzekert.

    1. In memory of Johan Cruijff

      Tsja, ik dacht al ….. Waar blijftie 🙂 Wilde net gaan eten …… ff wachten maar.

      1. BobbyHaarms

        Van Gaal….was dat niet die doorgedraaide imbeciel die zei dat Manchester de beste was? Gelukkig hebben ze die met een geel busje in een dwangbuis naar het gesticht afgevoerd. Nooit meer vrijlaten die mafklapper.

          1. In memory of Johan Cruijff

            Lees net kort artikel van Rooney, zijn uitspraak o.a.: de afgelopen twee jaar was er door de trainer geen teamgevoel. Ben blij dat wij niet zo’n trainer hebben.

  15. War

    Dat gejammer steeds over oranje, zie toch eens in dat het compleet voorbij is, je zag het vanavond ook al bij jong oranje, geen inhoud, geen passie, het zijn net robots, kunnen geen mannetje meer uitspelen, alleen maar slaapverwekkend elkaar de bal toespelen. Voetballen leer je als kind op straat en nergens anders en dat doen ze nergens meer, dus vul maar in.

    1. War

      De kleine jeugd enorm stimuleren om weer op straat te gaan voetballen, door school, door ouders, enz, enz. De jongetjes van nu moeten weer massaal partijtjes op straat gaan spelen, je wordt fysiek er sterker door en je wordt gewoon balvaardiger, nu is het allemaal playstation voetbal

  16. Mauheb

    Veltman??? Die mag toch echt niet meer spelen, en niet bij ajax en oranje, Blind!!!! Ben je nu echt Blind???

Comments are closed.