There are no ads, please add some


‘Ziyech geen Europese top vanwege zijn attitude, zijn geringe fysiek en zijn solistische spel’

0831ziyech

Dat FC Twente met Hakim Ziyech haar beste speler kwijt raakt staat buiten kijf. Tukker Leon ter Voorde vraagt zich in zijn blog bij het Twentse Tubantia af waarom de grote Europese clubs niet kwamen voor Ziyech? Volgens hem is de oorzaak zijn houding naar het team toe, zijn geringe fysiek en zijn solistische spel. Rancune van een Twentse journalist of kern van waarheid? Aan Ziyech de taak het tegendeel te bewijzen.

Ter Leede zegt een Duitse scout gesproken te hebben over Ziyech met de vraag waarom de grote Duitse clubs maar niet kwamen voor de beste speler van de eredivisie. Volgens de scout had hij in de voorbije maanden met verschillende Duitse trainers en clubs gesproken over de sterspeler van Twente en vervolgens vatte hij zo’n beetje de scoutingsrapporten van de clubs samen: „De eerste keer dat ze Ziyech zien voetballen zijn ze zwaar onder de indruk. Bij de tweede keer dat ze kijken gaan ze op andere dingen letten en dan zien ze zijn houding naar het team toe, zijn geringe fysiek en zijn solistische spel. En bij het derde bezoek worden ze bevestigd in hun twijfels.”

Volgens Ter Leede zaten al die mooie clubs uit de Bundesliga in het afgelopen jaar op de tribune in De Grolsch Veste, maar niemand hapte uiteindelijk toe. „En de Duitsers stonden daar niet alleen in”, aldus Ter Leede. “In de Ziyech-goed gezinde De Telegraaf stond woensdag dat tientallen Europese clubs hem op de radar hadden, maar hoe kan het dan dat er maar zelden een serieus bod tussen zat? Het bleef altijd bij via-via, voorzichtig polsen, een lijntje hier, een lijntje daar, wat aftasten en flirten, maar het ultieme bod van de Europese topclub heeft nooit het bureau in Enschede bereikt. En de clubs die wel interesse toonden waren middenmoters of degradatiekandidaten uit Engeland. Burnley, Swansea en Middlesbrough, dat werk. En de gevallen Turkse grootmacht Fenerbahce? Die wilde blijkbaar heel graag, maar bood nooit meer dan zes miljoen”, zo verteld Ter Leede.

Attitude
Ter Leede vervolgt: „Iedereen ziet zijn specifieke kwaliteiten, maar die nemen de twijfels niet weg. Ziyech mag dan in de eredivisie een sensatie zijn, wie in de echte top wil overleven kan zich niet zo in het veld opstellen als hij bij Twente deed. Scouts van Engelse clubs hadden het regelmatig over zijn attitude, zijn gedrag. Dat hij bij zijn presentatie bij Ajax zei dat hij in de eerste wedstrijden van het seizoen niet meeverdedigde omdat hij geen zin meer had bij Twente, zou je eerlijk kunnen noemen. Maar het is ook dommig en het bevestigt de sceptici. Daar komt bij dat Ziyech een jaar geleden ook al niet meeverdedigde en dat uiteindelijk bij Ajax ook niet zal gaan doen”.

Fysiek
„Bij psv zeiden ze heel netjes dat Ziyech een uitstekende speler is, maar tactisch niet in het team past. Ze bedoelden er mee te zeggen dat ze geen einzelgänger kunnen gebruiken in het veld. Vraagtekens zijn er ook over zijn fysiek. Zijn voorganger Dusan Tadic zat bij Twente hele dagen in het krachthonk, Ziyech deed z’n ding omdat het moest, maar ook niet meer dan dat. Dat Ziyech bewaard is gebleven voor de eredivisie, is voor de echte liefhebber een zegen nu spelers steeds jonger Nederland verlaten. Maar hoeveel serieuze opties had hij nou daadwerkelijk? Uiteraard laat hij overal optekenen dat hij vooral is gevallen voor de woorden van Ajax-trainer Peter Bosz. Dat zal allemaal wel. De realiteit is ook dat hij terecht is gekomen bij een club die hem eerst niet wilde en dat de echte grote buitenlandse clubs zich nooit hebben gemeld bij Twente”, zo besluit Ter leede.

Gerelateerde posts

53 reacties

  1. Amoebe

   Nu ben jij de werkelijkheid een beetje kwijt!

   Ajax was wereldtop….en ik zie dit de komende 15 jaar ook niet veranderen.

   Het wachten is op het failissiment van het voetbal.

  2. De seijs

   Nee wereldtop zeker niet. We hebben te veel middelmatige spelers. En dan ook nog veel spelers die niet in vorm zijn. Dat bij elkaar zijn we dus middelmatig. En af en toe een uitschieter naar boven. Met Ziyech erbij hopen we op een beter resultaat. Maar ook dat is nog geen zekerheid. Ik ben ook heel benieuwd hoe hij zich zal gedragen. Hoop zeker dat het posetief word. We gaan het zien of hij die 11 miljoen waard is.

  3. Litmanen

   Ik denk dat er een kern van waarheid in het verhaal zit, anders had bijvoorbeeld Schalke hem wel gehaald. 11 miljoen is niks voor die gasten.
   Hopelijk kan Bosz een manier vinden om hem te laten schitteren. Spaan in het Parool vergelijkt hem met Eriksen, maar die kon ook heel goed een bal veroveren.
   Ziyech kan dat ook maar meer door zich positioneel heel goed op te stellen ( zue zijn tweede doelpunt afgelopen weekend).
   Hij zal nooit een speler worden die zijn tegenstander afjaagt, maar zolang hij aanvallend net zo belangrijk wordt als bij Twente, dan gloort er iets moois.

   1. HURBIE

    BLIJF zeggen geef hem een vrije rol anders komt hij er niet uit
    Precies zo laten voetballen als bij Twente
    Anders kan je het schudden met hem

   1. rickert

    weg ermee dit soort riooljournalistiek. Je wordt ook een solist als de rest van je team doordeweeks bijklust voor de josti-band en je als enige het spelletje wel snapt.

  1. Toppertje

   Denk eerder dat buitenlandse clubs Twente niet als volwaardig zien in een ook al niet volwaardige competitie. Ze willen eerst zien of hij in NL in de top mee kan.

   1. Indojood

    Inderdaad, en hij is nog geen Europese top. Gewoon verstandig dat hij naar ons komt. Verder ontwikkelen en als dat goed gaat dan kom je vanzelf op de radar. Hij ziet ook wel waar al die spelers terecht komen. Alderweireld via Atletico naar Spurs, Vertonghen en Eriksen naar Spurs, Vermaelen naar Arsenal, Cillessen naar Barça, Milik naar Napoli. Je kansen stijgen aanzienlijk.

    1. EugAjax

     Kijk uit straks ga je nog zeggen dat ze dit allemaal te danken hebben aan de Ajax opleiding en hun beleid hahahahaha

     1. Indojood

      Reputatie, dankzij Johan. Het is allemaal veel te mager en als ik het rijtje teruglees, bijna allemaal buitenlanders, gekocht of laat in de opleiding gekomen. Nogmaals de laatste echte topper volledig opgeleid door ons is Wesley Sneijder, alweer meer dan 13 jaar geleden.

  2. Remco425

   Klopt, ik proef enige jaloezie. Hij had Ziyech waarschijnlijk liever naar het buitenland zien gaan dan naar Ajax. En nu hij toch naar Ajax gaat is hij ineens toch niet meer zo goed. Ik denk dat de genoemde argumenten kant nog wal raken. Het gaat om de kwaliteit, het fysiek is een hulpmiddel. Maar er zijn genoeg topspelers met een gering fysiek. En er zijn ook genoeg solisten in de top. De hoofdoorzaak blijft bij mij dat hij alleen Eredivisie ervaring heeft. Onze competitie staat nou eenmaal niet meer zo hoog aangeschreven.

   1. Litmanen

    Ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit. De tijd zal leren of Ziyech zich verder ontwikkeld. Alleen de allergrootsten verdededigen niet mee in de top. Maar zelfs Messie jaagt achter zijn man aan als het nodig is.
    Ik hoop dat deze man ongelijk heeft, maar het blijft een feit dat eerdere toppers van Twente wel heel makkelijk aan het buitenland verkocht werden.

    1. Remco425

     Chadli gaat nu ook alweer naar een 3e rangs club in Engeland. Kwam ook niet aan spelen toe.

    2. Remco425

     Ik weet niet of rond schoppen verdedigen is, want dat is wat Messy doet als het niet lekker loopt.

  3. bloedgroep AFCA

   inderdaad…wat maken wij ons druk om een tukker die heeft leren lezen en schrijven….op pleuren met dit soort niet Ajax nieuws…iedereen heeft wel een mening over ons…slaap er niet minder door

 1. Valentino

  Wat een onzin, gewoon is gewoon aan het balen dat Ziyech weg is. Ziyech kan zich bij Ajax echt we verder ontwikkelen tot Europese topper.

 2. koote207

  Tis een topper let maar op, ze hadden hem liever naar het buitenland zien gaan natuurlijk?

 3. Coenie

  De afgelopen 2 jaar is twente aardig afgeroomd. Geen wonder dat hij die tijd al geen zin meer heeft om alleen de kar te trekken. Maar goed, we gaan het meemaken. Bij Ajax is hij aan de beurt als hij verzaakt in zijn taken ?

 4. Barry73

  Twente zou wel iets meer respect mogen tonen aan het adres van Ziyech, hij is altijd voor 100% door blijven voetballen tijdens die GROTE PUINHOOP daar!!
  @zieligemensenintwente!

 5. frenkynairo

  attitude logisch als je in je eentje een team op sleeptouw neemt. fysiek is niet belangrijk als je techniek goed genoeg is kijk Messi. En solistische spel is ook begrijpelijk want als je teamgenoten niet scoren dan moet je het zelf doen. apart verhaaltje van een zielige tukker. veel succes met degraderen al veel te lang boven jullie stand geleefd.

 6. Ajax nr 1

  Wat een zielig persoon zeg. Een paar dagen geleden zei hij waarschijnlijk nog iets anders. Ik zal hem eens iets zeggen: Wij zijn Ajax en wij hebben Ziyech. En zijn trots dat Ziyech bij ons voetbalt

 7. ajaxhoger

  Jari Litmanen was ook niks volgens vele die hem afgetest hadden , ajax legde hem vast , en de uitkomst weten we , een betere was er niet , dus allemaal klets wat ze over die jongen zeggen .
  Je moet het eruit weten te halen wat erin zit , daar zit de kloe .

 8. pietprecies

  Tja maar wat wil je? Hij speelde bij twente met 10 droeftoeters om zich heen.. Maakte daar in zn eentje het verschil maar ze zullen hem bij ajax ook wel uitgelegd hebben dat er nu wel spelers om hem heen lopen die iets kunnen zoals klaassen younes en traore. Uiteindelijk speelde hij bij twente zelden slecht en gaf ook goeie steekpasses en assists en de kans is dat hij het prima gaat doen maar 11 mil blijft in de tegenwoordige markt een appel en een ei en er is genoeg kans dat het een topper wordt

 9. Jimmy1971

  Ik denk dat het enige probleem was dat Twente geen Ajax is !
  Ze willen deze jongens bij een Topteam zien uitblinken , anders wordt het niets in het buitenland ..

 10. Oosterse Ajacied

  De opmerking over het niet meeverdediging vond ik inderdaad ook te eerlijk en dommig. Hopelijk bewijst hij het tegendeel en laat ie bij Ajax zien dat het een echte Ajacied is.

Reageren is niet mogelijk.