There are no ads, please add some


Westermann: ‘De druk bij Ajax is enorm’

01714westermann

In gesprek met het Duitse regionale MOPO kijkt Heiko Westermann terug op zijn eerste twee maanden bij Ajax. De Duitser stelt het erg naar zijn zin te hebben in Nederland. Op sportief gebied merkt hij wat de druk van Ajax inhoudt. ‘Iedereen wil dat we mooi voetbal spelen. Dit wordt van ons verwacht, wij zijn de grootste club. En er is extreem veel nadruk op de jeugd. De gemiddelde leeftijd van het elftal is 22 jaar. De druk bij Ajax is enorm. Het is te vergelijken met de moeilijke fase bij HSV, dus ik weet hoe ik er mee om moet gaan. Iedereen verwacht hier prijzen. Na twee jaar zonder landskampioenschap moeten we dit jaar wel kampioen worden, of op zijn minst de beker winnen.’

Westermann moet het in zijn eerste weken doen met af en toe een invalbeurt, al heeft dat volgens hem er vooral mee te maken dat hij later aansloot. ‘Dat is zo afgesproken. Ik heb een deel van de voorbereiding gemist dus heb nog wat in te halen. Maar qua resultaat gaat het daarin goed. Ik heb drie keer gespeeld en we wonnen drie keer. Het leven is goed hier. De mensen zijn enorm vriendelijk, iedereen spreekt perfect Engels en begrijpt Duits. Wij zijn gelukkig hier.’


Gerelateerde posts

45 reacties

 1. marcussboss

  Haha zo is het! hoewel na dat nieuws van ziyech was ik toch aardig tevreden! westermann kan de druk totaal niet aan en is een totale miskoop! niet meer luisteren naar van der vaart, want straks beveelt hij de cv van midtjyland (o.i.d.) aa

 2. Teuntje

  Dat zal hij bedoelen. Ajaxpubliek wil zich nog al eens tegen eigen spelers keren, als het ff niet meezit….

 3. Jimmy1971

  Geef hem nog even , ik vind het ook geen kanon maar nu wordt hij wel te snel door ons afgeschreven ..

 4. Reservewissel

  Die invalbeurten zijn afgesproken…. sure….
  Ik denk dat hij daar maar alvast aan moet wennen.

 5. Indojood

  Gewoon wanbeleid. Op basis van een verhaaltje van Van der Vaart een speler aantrekken. En wij maar denken dat spelers gescout worden en dat het TH overlegt met de scouts.

 6. rickert

  dat is best een goede centrale verdediger inderdaad, daar kunnen we best een naar informeren inderdaad, marcus.

 7. De Ajacied

  Ja rare joker dat je bent, heeft vd Vaart je dat niet verteld dan? Dus niet nee
  ❌❌❌

 8. -buitenkantje rechts-

  Leuk dat hij het hier naar zijn zin heeft, maar te weinig kwaliteiten voor een basisplek.. Eigenlijk zelfs voor de bank.

 9. Indojood

  Ben benieuwd of hij fit raakt en aan spelen toekomt. Hij steekt nu zijn frikandel vnl. in die handbalster.

 10. imoJC

  Tip voor Westermann. In Nederland heb je koekhappen, als je nu eens denkt aan frikandel-happen als je gaat koppen. Wie weet wordt je timing dan een stuk beter.

 11. Ajax nr 1

  Precies huub ik heb nog te weinig van hem gezien om Westermann nu al af te schrijven. Ik zou hem ook nog iets vaker willen zien voordat ik hem afschrijft. Iedereen moet een kans krijgen Traore heb al 20 kansen gehad en hoeveel heeft hij er al gemaakt. Precies, als een aanvaller moet wennen aan Ajax moet een verdediger dat helemaal. Bijna alle grote verdedigers maken fouten in een wedstrijd.

 12. Ajaxslied

  Wat een lulkoek zeg ik heb 3 keer gespeeld en 3 keer gewonnen. Wedstrijd uit bij PAOK was om te janken. Zelfs tegen de Eagles ging de verdediging sneller achteruit lopen toen hij erin kwam en was de druk naar voren veel minder.

 13. imoJC

  Het is dat de tegenstander de slappe kreeg van zijn ingrijpen anders waren die wedstrijden ook verloren geweest. Een verdediger die 5 minuten voordat hij een kopduel aangaat zijn ogen dicht doet. Ongelooflijk toch.

 14. bloedgroep AFCA

  lijkt mij geen criteria om bij Ajax te mogen voetballen….heb een buurman van 80 kan absoluut niet voetballen maar sympathiek kan zo Ajax 1 in…hahaha

 15. bloedgroep AFCA

  denk niet dat Westermann onder deze druk gaat kunnen presteren…is geen blijvertje

Reageren is niet mogelijk.