Ziyech weigerde verzoek FC Twente en staat aandeel in transfer niet af

0828bazoer-ziyech

Het was maandag een lange dag van onderhandelingen voor Ajax en FC Twente om tot overeenstemming te komen inzake de transfer van Hakim Ziyech naar Ajax. Jeroen Slop en Marc Overmars deden de directeuren van FC Twente, Van Halst, Jacobs en Van Leeuwen, uiteindelijk een bod van 10.5 miljoen daar FC Twente 11,5 in gedachten had. Beide partijen vonden zich uiteindelijk in een transfersom van 11 miljoen in de wetenschap dat Ziyech zijn nadrukkelijke voorkeur had uitgesproken voor Ajax. Het laatste verzoek van FC Twente aan Ziyech weigerde de speler waarbij de vraag was om zijn aandeel in de transfer af te staan. Ziyech weigerde dit omdat hij zich tot de laatste wedstrijd met ziel en zaligheid heeft ingezet voor de club, hij altijd loyaal is geweest aan FC Twente en er stond tijdens de crisis, toen het bestuur het liet afweten. Vanmiddag zal Ziyech een vijfjarig contract ondertekenen bij Ajax en zal hij rond 16:00 uur gepresenteerd worden.

Bron: De Telegraaf

Related posts

89 Comments

    1. De seijs

      Dat doet hij zeker heel goed. Zo wel voor ajax als voor zijn eigen. Dat hij zijn rug recht houd vindt ik klasse.

      1. creutz1977

        idd in zware tijden stond hij er ook voor twente… En hield hij in zijn 1 tje twente overeind… Dus groot gelijk… Ook mooi dat het een man is van zijn woord…

          1. antonajax

            Dat was Twente niet maar Muntjes man en zn maten. De twente supporters kunnen hier niks aan doen. Beetje kort door de bocht seijs

          2. De seijs

            Dat vind jij . In de boeken staat toch echt Fc Twente. Dus ik heb toch echt gelijk antonnetje

          3. De seijs

            Antonnetje wees een vent en bewijs het tegendeel dan!! De enigste die jou bij staat is die nicht van 60 dus wees een kerel en kom met het bewijs dat jij gelijk hebt. Ik wacht af antonnetje.

          4. De seijs

            Hee kbouter ik reageer. En als je het storend vind ga je maar de margriet lezen!! Die jankert van een bal gehak zal er vast wel een paar hebben. Hij is al 60 jaar lid die nicht dus effe vragen aan die trut!?

          5. imoJC

            Kbouter, in het echt is zij heel lief hoor. Had ik ook niet verwacht 🙂 we werken de hele kamasutra door samen.

          6. De seijs

            Hahahaha Heeft je moeder het niet verteld aan jou. Het is echt 60 jaar dat je bent . Vraag het maar aan je eerste vader die man die de afwas deed in dat hotelletje hij kwam uit Turkije Ali hete hij hahaha jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂

          7. Remco425

            Dat was niet alleen die engerd. Waren nog een paar anderen bij betrokken en nog veel meer wisten er vanaf. Was gewoon fc twente dus.

      2. De Ajacied

        Dat heeft Hakim heel goed gedaan, en er is geen woord aan gelogen, hij heeft zich altijd voor de volle 100% ingezet voor die Tukkers, dus snap hem helemaal
        Welkom Hakim bij de mooiste club van Allemaal
        ❌❌❌

    2. paulvos

      En nu nog ’n goede centrale verdediger erbij, eentje met ervaring en goede leider eigenschappen.

  1. koote207

    Eindelijk weer eens iemand die graag bij de mooiste beste grootste club wil voetballen!! Hij begrijpt het tenminste?

  2. bloedgroep AFCA

    hoop dat dit ook zijn mentaliteit in Ajax tenue op het veld zal zijn…..neem alles en geef niets….welkom Ziyech….neem de ploeg op sleeptouw hebben we nodig

  3. Indojood

    Goed gedaan. Twente onder druk gezet. Zij hebben de boel geflest jarenlang. Laat ze het maar voelen.

    1. Remco425

      Klopt, is niet zijn schuld dat twente er een puinhoop van heeft gemaakt. Hij heeft groot gelijk en hij heeft het ook verdiend. Zonder hem speelden ze nu evengoed in de Eerste Divisie en waren ze naar eigen zeggen failliet gegaan.

  4. KBouter

    Wacht op de discussie hoe ze gaan spelen…Ziyech vanaf rechts of misschien centraal op 10 of gaat Ajax kijken hoe het loopt met Ziyech op 10, Traore rechtsbuiten en misschien met Klaassen als diepste spits met Riedewald en Gudelj als controleurs?

    1. frenkynairo

      kboutrr jij bent al de 2de die ik hoor over klaassen in de spits. waarom in hemelsnaam. hebben toch goede spitsen in huis?

      1. KBouter

        Ik zeg niet dat het gebeurd, maar Ghazi komt niets voorbij, Cerny is volgens Bosz nog niet zover voor een heel seizoen. Daarbij heb ik Traore zondag gezien vanaf rechtsbuiten, die gozer kan niet alleen doelpunten maken, maar ook echt goed voetballen en een man passeren. Verder denk ik dat het middenveld word ingevuld, wisselend met Gudelj/Riedewald/Bazoer en Ziyech. Riedewald speelt altijd, of op 6 of op 4. Bij een 343 systeem heb je meer ruimte om middenvelders in te passen, bij een 433 ben je op het middenveld beperkt..wat ik zei, Riedewald op 6, Ziyech kost 11 mio, die speelt, dan heb je voor 1 positie nog Klaassen/ Bazoer/Gudelj. Klaassen heeft een mega loopvermogen en een neusje voor de goal, daarbij draait Ghazi niet en Traore speelt daar wel goed. Het zal mij niets verbazen….

        1. Michel6172

          Hij kan idd echt voetballen zoals je zegt, maar zijn visier moet ie nog wel ff bijstellen. Wat heeft hij geprobeerd om te scoren. Karakte heeft ie. Maar ff wat rust vinden denk ik. Komt zeker goed met hem. Maar jammer dat ie maar voor jaartje gehuurd is.?

          1. KBouter

            Die is nog niet klaar voor een heel lang seizoen, die kun je in laten vallen, beker , speelminuten geven, maar kan ook in de basis, met Traore vanaf rechts, maar dan heb je wel een ander middenveld.

          2. frenkynairo

            Als je goed genoeg bent ben je er altijd klaar voor. ik zie het liefst voorin younes dolberg en traore en op het middeveld klaassen en ziyech aanvallend riedewald op 6 alleen moet ziyech bij balverlies naar de buitekant want hij verdedigd niet mee.

          3. KBouter

            Klopt…dat zei ik ook, met 433 ben je iets beperkter op het middenveld, want Riedewald en Ziyech spelen altijd. Dan blijft er 1 plek over, en daar hebben we Klaassen, Gudelj Bazoer, Sinkgraven niet te vergeten, Schone en aanstormend talent voor.

            Met 343 heb je meer mogelijkheden, maar ik denk dat dit elftal zover nog niet is.

          4. frenkynairo

            voor een 343 heb je echt betere verdedigers nodig. met 4 verdedigers hebben we al moeite. en ik denk dat riedewald de positie niet vaststaat. denk eerder dat klaassen en ziyech zekerheidje is. en dat bazoer/gudelj/riedewald gaan strijde om positie voor controlleur

          5. KBouter

            Kan ook, dat Riedewald naar CV gast, en daar of Gudelj of Bazoer gast spelen, vorig seizoen toen Bazoer met de punt naar achter speelde, vond ik hem ijzersterk. Ziyech én Klaassen spelen altijd, als je eens goed oplet…de leerlingen van Klaassen naar de goal en waar de bal komt…dat doet hij perfect. Misschien nu dat Ziyech naast hem staat dat hij beter uit de verf komt.

      1. KBouter

        Schone hoop ik dat hij een mooie club krijgt, die gaat op voetballeefijd komen dat hij nog een keer gaat cashen.

        1. Indojood

          Met een 6 met de punt naar achteren, zoals Busquets bij Barça. Je houdt overzicht op het spel voor je, bij balbezit heb je in de opbouw meerdere afspeelmogelijkheden en bij balverlies heb je een extra speler vlak voor je verdediginga waardoor één tegen één situaties vermeden kunnen worden. Cruijff speelde altijd met een 6, bij Ajax was dat Rijkaard of Wouters, al naar gelang 4-3-3 of 3-4-3, bij Barça was dat Guardiola in 3-4-3. Ziyech op 10 in 3-4-3 of een vrije rol zoals Eriksen in 4-3-3. Ben geen voorstander van vaste posities en Ziyech moet niet in een keurslijf worden gestopt. Met 4-3-3 moeten Klaassen en Ziyech zelf maar invullen wie wanneer op rechts en links staat. Liefst geregeld afwisselen, dat komt de variatie en onvoorspelbaarheid ten goede.

  5. Sonsee

    Ik hoop dat dit het puzzelstukje is in de selectie die Ajax nodig heeft. Ik wens hem van harte welkom en verwacht mooie dingen van hem.

  6. giorgio76

    Bam goed bezig ziyech!!!Eindelijk een echte 10!(sorry klaassen)maar litmanen was toch echt de laatste echte 10 en ziyech kan het ook!!!

  7. Slingertje.

    Groot gelijk dat hij dat doet want ze hebben hem lang genoeg aan het lijntje gehouden.
    Wel kut dat hij ook naar de Afrika Cup gaat in januari maar dat is nu eenmaal niet anders.

    1. f-side64

      dan moeten we zorgen dat we op nr. 1 staan met minimaal 12 punten voorsprong op 040 of 010 z

  8. AFCA my World

    He he eindelijk een speler met ballen, hopelijk kan hij zich bij Ajax net zo laten gelden als bij zijn vorige clubs !

  9. Velibor

    Echt waar die tukkers sporen niet,heerenveen en ziyech hadden recht op 40% van die 11miljoen haha ja en dan geen beroep doen op je deel,knock knock anybody home?

          1. De seijs

            Als de harde kern begint te zingen wel ja . Jij niet jij zit tussen de ballen gehakt. Jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

          2. imoJC

            Schatje, lieverd, ik heb al eerder gezegd: als grote mensen praten moet je er niet steeds tussenkomen. Ga nu maar lekker spelen met je mutsje, vrijdag kom ik weer. Wie weet neem ik wel een lekkere geile Marokkaan mee voor je, dat vond je laatst ook zo fijn.

          3. De seijs

            Heee jankert je bent ook al een racist. Je misbruikt een Marokkaan. Vuiler vieze nicht jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂

  10. Jimmy1971

    Zie dat hij een Ajax speler is , een man met Branie en zelfverzekerd , precies wat Ajax nu nodig heeft !!

  11. -buitenkantje rechts-

    Ben ook benieuwd op welke positie hij gaat spelen.. Hoop als een nr 10!!
    Klaassen en Gudelj als controleurs.. Riedewald op 6..
    Voorin drie spitsen opstellen! Cassierra van links.. Dolberg op 9.. Traoré van rechts.

    1. KBouter

      Ik vond…toen Bazoer zijn vorm had, Bazoer met de punt naar achter beter dan Gudelj vorig seizoen.

  12. jelinho

    Dat mensen nog vinden dat dit een slechte aankoop is of dat hij niet kan passen in dit team. Eindelijk iemand die een man kan passeren of voor het doel zetten Off topic: Mensen we leven niet meer in 1995 we moeten af van het Ajax systeem. neem me niet vekeerd dat moet in het bloed zitten maar we moeten gewoon meerdere formaties kunnen bespelen. we moeten op twee of drie manieren in de competitie kunnen spelen en twee in Europa. in de competitie de welbekende 4-3-3 en ook Aanvallend 3-4-3 en op de counter 5-3-2 in Europa op de counter 5-3-2 en 4-3-3. Spelers moeten tenminste 1 man voorbij kunnen. En de kwaliteid moet worden dat spelers alleen worden gekocht van het kaliber Ziyech en naar boven. Alle spelers die gekocht zijn behalve Younes zijn door onze jeugd voorbij gestreefd “niet te bevatten”. KLAASEN de meest overschatte speler van de eredivisie die zelfs een gouden schoen gewonnen heeft aub banken. Waarrom? die man kan niet langer dan 2 seconde de bal bij zich houden. hij kan heel goed pasen maar die komen maar 60% aan. hij is een leuke box to box speler en kan scoren maar meer ook niet. Dan vint ik eerlijk dat we drie van dezelfde spelers in huis hebben want geen 1 van de basis drie kan een man passeren en een steek paas geven. Ik kan nog zo lang doorgaan maar kom op doe je Ajax bril af en erken gewoon dat wij een lachertje zijn geworden nationaal en internationaal. Treurig dat mijn club nu bekend staat om tikie terug en naar achter. Schaam jullie Ajax supporters om over dit middelmatige groepje spelers enthousiast te zijn. ben ik al jaren niet meer. Samen gevat Ziyech is een verademing om bij ons te spelen. ik sta er voledig achter en hoop dat meer van dit soort getalenteerde spelers komen dan de middelmaat die er nu staat!

    1. imoJC

      Nooit, maar dan ook nooit een counterploeg worden. We zijn geen PSV, we Ijn Ajax met wen giga lange historie van aanvallend voetbal. Daarom wordt je Ajax supporter. Linksom of rechtsom, nooit op de counter.

    2. KBouter

      We zijn geen psv hé met je countervoetbal. Ajax moet ter aller tijd mooi verzorgd en aanvallen voetbal laten zien, of je dat in een 343 of in een 433 doet, de insteek moet hetzelfde zijn.

Comments are closed.