Ziyech: ‘Droom komt uit; Ik wil bij Ajax de lijn van FC Twente doortrekken’

0830ziyech

Eindelijk mag Hakim Ziyech zich vanaf vandaag Ajacied noemen. Ziyech is dolgelukkig. ‘Ik heb voorheen altijd geroepen dat ik naar een buitenlandse club wilde. Maar toen de transferperiode dichterbij kwam, dacht ik: wat wil ik nu echt? Na overleg met mijn familie en zaakwaarnemer kwam ik tot de conclusie dat een tussenstap bij een Nederlandse topclub het beste voor me is. Ik wil eerst kampioen van Nederland worden. Bij Ajax kan dat. Ik ben heel trots dat ik deze overstap heb gemaakt’, aldus Ziyech op Ajax.nl. ‘

‘Ik heb gister heel lang gewacht tot het eindelijk rond was. Toen ik ’s avonds laat het verlossende telefoontje kreeg was ik enorm blij. Ik heb heel lang toegeleefd naar de dag waarop ik eindelijk een transfer zou maken. Het doet me goed dat de Ajax-supporters me graag in Amsterdam willen zien. Dat geeft een geweldig gevoel. Het is nu aan mij om de supporters iets terug te geven. Ik ga de komende jaren mijn stinkende best doen.’

Ziyech leek eerder een transfer naar Ajax nog te kunnen vergeten toen trainer Peter Bosz en directeur voetbalzaken Marc Overmars lieten weten dat Ajax al genoeg middenvelders had. ‘Toen ik dat hoorde dacht ik: ok, dan niet. Maar uiteindelijk heeft Ajax zich toch gemeld. We hebben de situatie toen met elkaar besproken, maar de inhoud van dat gesprek houd ik voor mezelf. Van het een kwam toen het ander. En nu is het officieel: ik ben speler van Ajax.’

Voor de flinke concurrentie op het middenveld bij Ajax is Ziyech niet bang. ‘Concurrentie maakt je alleen maar beter. Ik wil bij Ajax de lijn van FC Twente doortrekken met veel goals en assists. Ik wil hier mooie dingen laten zien en uiteindelijk prijzen winnen. Hopelijk worden we dit seizoen landskampioen. Daar gaan we met deze talentvolle selectie alles aan doen.’

Woensdag reist Ziyech eerst af naar Marokko voor de interland tegen São Tomé e Príncipe in de kwalificatie voor de strijd om de Afrika Cup. ‘Ik had eigenlijk twee interlands op het programma staan, maar dit gaat op dit moment even voor’, aldus Ziyech, die de vriendschappelijke interland van woensdag tegen Albanië aan zich voorbij laat gaan door de transferperikelen.

Tegenover Fox Sports laat Ziyech weten dat hij van Bosz te horen heeft gekregen dat de coach in hem een middenvelder ziet. De Marokkaan werd ook veelvuldig naar voren geschoven als ideale speler om hangend rechtsbuiten te spelen. Of Ajax nu ook toch nog een rechtsbuiten aan wil trekken is vooralsnog onduidelijk.

Related posts

57 Comments

        1. FrankiC

          Zette afgelopen jaar het vaakste (gedeeld eerste met Sam Larson, ook maar meteen kopen) medespelers in kansrijke positie. Nu nog een paar Ajax backs, opkomend mét wel een goede voortzetting, zoals Haps en Hateboer. En een speler á la Vlaar en het begint er na jaren goute aankopen (Younes uitgezonderd) op te lijken.

      1. paulvos

        Hoop dat het met hem niet zo gaat als Sulejmani of Machlas, deze kosten ook ’n hoop geld, maar viel uiteindelijk toch tegen, die kwamen ook van kleinere clubs.

    1. De seijs

      Ja heel veel succes Ziyech en hoop dat je gelijk speler van het jaar wordt. Zou betekenen dat ook ajax een heel goed seizoen heeft gedraaid.

    1. BobbyHaarms

      Absoluut, heel blij dat hij nu bij ons zit! Begint het er op de valreep toch nog op te lijken dat er 2 kanonnen binnen zijn (Ziyech en Traore) en we Jasper dan wel kwijt zijn, maar we er liefst 2 penaltykillers voor terug hebben (Onana en Krul). Het kon erger zo eind augustus.

      1. Litmanen

        Eens, maar het blijft een raar verhaal. Ajax wilde Ziyech niet en Ziyech wilde naar het buitenland.

        Omdat Niemand in het buitenland hem wilde of kon betalen en Ajax een verschrikkelijke start had komt het nu zo uit. Ben benieuwd wat Overmars gaat doen als we met de Kerst op de tiende plaats staan…..

        1. BobbyHaarms

          Dat klopt Litmanen, er is al een poos geen peil op het beleid van Ajax te trekken. Eerst niet, dan wel. Ik ben echt dolblij met Ziyech hoor, maar wat nou als er geen middenvelders vertrekken bij Ajax? Dan lullen ze zich zo klem als wat want we hadden toch genoeg middenvelders en het zou onze talenten toch in de weg staan? Daarom zal er vandaag nog een hoop moeten gebeuren om het nog enigzins geloofwaardig te maken.

        2. Remco425

          Ik denk echt dat je dat met een korreltje zout moet nemen litmanen. Wat er naar buiten wordt gebracht is niet altijd de waarheid. Het is waarschijnlijk een spel geweest om niet het achterste van hun tong te laten zien net zoals Jantje van Twente dat ook deed. De 1 om de prijs wat te laten zakken, de ander om de prijs zo hoog mogelijk te houden. De broer en zaakwaarnemer van Bazoer heeft ook gezegd dat de interesse in Ziyech al langer speelte dan de interesse van buitenlandse clubs in Bazoer. Oftewel, dat speelde al een tijdje.

    1. HURBIE

      Deze jongen heeft zijn toekomst heel bewust in fases overdacht om via AJAX daarna een volgende stap te maken in EUROPA
      Hij zal wel weten dat er zat jonge spelers het nooit hebben kunnen maken in het buitenland door veel te vroeg te zijn vertrokken naar het buitenland

    1. Indojood

      Zeker paullus. Wat Traoré afgelopen zondag af en toe liet zien, smaakt naar meer. Af en toe Nouri brengen en je hebt weer een paar rasvoetballers in je ploeg.

      1. Ajaxslied

        Wat traore heeft laten zien zondag is dat het geen teamspeler is en bijna alleen maar voor eigen succes ging.

        1. Ajax nr 1

          Ik ben bang dat je gelijk krijg Ajaxslied en echt scherp Is Traore ook nog niet echt. Hij zal echt scherper moeten worden en moeten gaan scoren. Want anders heb ik er een zwaar hoofd in. Ik vind die andere aangekochten zogenaamde kanonnen ook nog niet overtuigend maar de tijd zal het leren.

          1. dickst14

            Ik denk dat als Traore zijn 1e goal scoort er een hele druk van hem afvalt. Hij is nog te veel op zoek. Maar heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

        2. Remco425

          Dat is een spits eigen ook. Gelukkig ook maar, spitsen zijn een eindstation, als die ook nog eens gaan afspelen wordt het helemaal eindeloos breien.

          1. Ajaxslied

            Hij stond rechtsbuiten en die horen ook de spits(Dolberg) te bedienen. En nadrukkelijk op zoek gaan naar een goal gaat alleen maar tegen je werken. Bosz moet hem duidelijk maken dat hij gewoon rustig moet blijven en gewoon lekker voetballen de goals vallen vanzelf wel met zijn talent

  1. Dagrump

    Geweldig om te horen dat ie zijn stinkende best gaat doen. Van harte gefeliciteerd met je hele mooie transfer !!

  2. Indojood

    Concurrentie? Hij steekt er met kop en schouders boven uit. In het interview bij Fox gaf hij ook aan dat de aanwezigheid van PB belangrijk was. Dus PB heeft een aanzienlijk aandeel in de transfers van Ziyech en Traoré.

    1. BobbyHaarms

      Precies, Ziyech is met afstand onze beste middenvelder en we hebben de spelers die jij noemt voor een groot deel aan PB te danken. Al met al toch nog uitstekende zaken gedaan zo vlak voor het sluiten, al vergoed dit voor mij zeker niet de dramatische weken die we achter de rug hebben waarin we alwéér Europees zwaar voor lul stonden. Het is en blijft wanbeleid bij Ajax en daar doet deze transfer weinig aan af, hoe goed er hierin ook is gehandeld door de club.

      1. Ajax nr 1

        Weken BH haha Jaren van wanbeleid zal je bedoelen. Van mij moeten ze nog steeds opzouten geen vertrouwen in het bestuur en RVC en het TH. Nu je een elftal bijna klaar heb moet je doorpakken:

        1 bestuur weg en vernieuwen
        2 RVC opzouten
        3 TH vernieuwen met mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben Wim Jonk bv

        Nu het elftal klaar Is tot aan de winter kan.je als Ajax zijnde mooi vernieuwen. P Bosz kan zich concentreren op de wedstrijden. En de rest moet dan gebeuren 4 maanden de tijd. Genoeg tijd toch om van Ajax weer een voetbalclub te maken qua bestuur,RVC, TH. Dien die motie van wantrouwen in en laat het gebeuren.

        1. BobbyHaarms

          Ik ben helemaal voor Ajax nr.1! Maar dan ook gelijk een nieuw clubhuis, de beurs af, en dat logo op het stadion met explosieven opblazen. Mede daarmee is alle ellende begonnen en staat symbool voor alles waar Ajax niet voor staat..ouwe logo terug!

      2. Indojood

        Overmars’ woorden nog maar eens keer:

        ‘Sinkgraven, De Jong en Nouri hebben creativiteit. Als je een jongen als Ziyech haalt, leg je hem voor vier jaar vast. Dan weet je zeker dat je een of twee jonge jongens kunt afschrijven, dus kiezen we voor beleid. Dat is ook het moeilijk in het vak en voor een trainer, want we moeten nu presteren. Ziyech is een fantastische speler, maar wij zullen hem niet halen’.

        En dan zijn er mensen die hier doodleuk beweren dat het aantrekken van Ziyech het gevolg is van goed beleid van TH en directie. Ajax, bij monde van Overmars, is compleet ongeloofwaardig. Ben ontzettend blij dat Ziyech er is want hij is een directe versterking. Ik heb zijn naam in januari ook al regelmatig genoemd toen ze op zoek waren naar iemand die je meteen sterker maakt. Maar de besluitvorming tot deze transfer klopt van geen kant.

        1. AjaxKat

          Zeker Indojood. Denk ook dat de aankoop van Ziyech de positie van Overmars alleen maar op scherp zet. Eind van het seizoen moet er een prijs in de kast staan anders kan deze aankoop misschien wel het doodsvonnis zijn voor Overmars. Met andere woorden: eind seizoen moet ie deze aankoop goed kunnen praten. Dat kan alleen met een prijs in de kast.
          Juist dat gaat moeilijk worden met een nieuwe coach, nieuwe spelers, mislopen van CL en nu al veel verliespunten in de eredivisie.
          Heb mijn verwachtingen omlaag geschroefd: denk dat ze weer geen prijs pakken. Ik hoop natuurlijk wel op een prijs.

        2. BobbyHaarms

          En zo is het Indojood. Eigenlijk zou er een journalist Overmars eens met zijn eigen woorden moeten confronteren. Wedden dat ie net als v/d week weer na elke vraag een minuut stil is?

  3. Rinus

    Oké Traoré is gehuurd, maar nu krijgt ie eindelijk fatsoenlijke aanvoer, samen Ziyech en Krul 3 versterkingen, stiekum hoop ik nog op een vierde, een echt klasbak voor achterin

  4. Amoebe

    Ik hoop dat de rest ook in zijn dienst wil spelen.

    Hij rendeert alleen als zijn medespelers hem dit gunnen.

  5. Indojood

    ‘Toen ik dat hoorde dacht ik: ok, dan niet.’

    Verdomme, die jongen wilde zo graag naar Ajax. Saved by the bell, zullen we maar zeggen.

  6. Ron69

    Hoop dat hij de andere spelers ook eens beter kan laten voetballen strijd en vuurwerk willen we zien!!! Welkom hakim!!!

  7. Michel6172

    Zo is dat, een generaal kan niet strijden als zijn leger faalt. Het zou te zwaar zijn voor deze jonge als alles op zijn schouders rust. Samen moeten ze het klaren. Ze moeten nu niet denken dat Ziyech het elftal zelf is. Zo vaak dat dit gebeurd dat de verwachtingen op één persoon wordt gelegt. Laten ze het ff uitvissen van hoe of wat. Hij is zeker een aanwinst. Ben blij dat ie er is. Go for it Ziyech???

  8. Iceman

    Welkom bij ons aller Ajax. Ik hoop dat je hele mooie dingen laat zien bij Ajax kan niet wachten op je debuut in Ajax 1 succes en knallen met hap Go Ziyech.

  9. JohnDoe77

    Klinkt als een slim plan! Vindt het ook wel sterk dat hij zelf echt voorkeur voor Ajax had, dus tijd voor je eerste wedstrijdb

  10. Charka53

    Dat willen wij ook en als de rest dan stopt met dromen krijgen we weer een goed Ajax te zien .

  11. quadsboy

    En als je die lijn helemaal two the Limed kan trekken maak jij en de rest ajax 3x kampion en we halen de 2e ronde champions league

  12. -buitenkantje rechts-

    Nu eerst maar eens wat laten zien op het veld..
    Niet dat ik niet blij ben dat hij komt hoor.. Met Traoré het beste qua aankoopbeleid in jaren!
    Maar wil m nu zien voetballen!

Comments are closed.