Telegraaf: ‘Ajax en FC Twente akkoord over transfer Ziyech; dinsdag keuring en presentatie’

0912twente-ajax_ziyech_gudelj

Hakim Ziyech trekt dinsdagmiddag om 16.00 uur het shirt van Ajax over zijn schouders en zet dan na slopende weken zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2021. Alleen de medische keuring dinsdagochtend scheidt hem nog van dat moment, zo meldt De Telegraaf zojuist.

Hoewel Ziyech zelf zegt nooit gewanhoopt te hebben weet de sterspeler van FC Twente wel dat zijn geduld lang op de proef is gesteld en dat hij op alle fronten het hoofd koel heeft moeten houden. Terwijl aan de ene kant nog elke dag topprestaties van hem worden verwacht, werd er achter de schermen en boven zijn hoofd een keihard gevecht om zijn handtekening gevoerd.

Belangrijkste aankoop
Voor een bedrag van elf miljoen euro heeft Ajax de belangrijkste, en in de ogen van de supporters, meest creatieve aankoop voor het seizoen 2016-2017 binnen. Technisch directeur Marc Overmars stond in de laatste uren van de onderhandelingen niet meer toe dat Swansea City, Burnley, Fenerbahçe of Anderlecht zich nog in de strijd om de meest begeerde voetballer in de Eredivisie zouden mengen.

Zie ook eerdere berichten

Related posts

103 Comments

    1. slm020

     Ik neem aan puur als een echte nummer 10 met vrije rol. Dus hij komt niet als rechtsbuiten waar El Ghazi normaal speelt 😉

     1. SPHAFCA

      Mocht dat zo zijn, Traore op rechts en Dolberg spits. We gaan het zien over 2 weken. Sowieso een versterking, waar die ook gaat spelen

     2. slm020

      Ik denk Gudelje/riedewald – Ziyech- Klaassen middenveld . Maar het kan ook zijn dat Klaassen in de spits komt te staan. En dan Younes linksbuiten en rechtsbuiten Traore.

     3. rickert

      Denk dat Traore rechtsbuiten wordt, Dolberg in de punt en dat Ziyech dus gewoon het middenveld versterkt.

   1. f-side64

    dat snap ik ook niet el ghazi is gewoon uit vorm maar on vorm is het een goede speler alleen moet hij het besef krijgen dat hij geen wereldspeler is zoals messi neymar ronaldo rooney en zlatan

   2. paulvos

    He he, eindelijk. Maar wat is nou 11 miljoen als je zo veel meer binnen haalt met al die verkopen die al zijn gedaan en tevens ’n goede spelverdeler die ook nog eens veel scoort en asists levert, dan mag je toch wel zeggen eindelijk.

   3. De Ajacied

    Welkom bij Ajax
    Hopelijk ga jij dat extra brengen wat wij missen
    Heel veel succes
    ❌❌❌

  1. De seijs

   Als hij komt dan verdient Overmars een pluim. Ik zelf had nooit gedacht dat ziyech naar ajax zou komen. Maar de wonderen zijn dus de wereld niet uit als dit lukt.

   1. vak411

    Nou, er komt vast nog wel een verassing aan.. Hopelijk stapt bazoer over zijn ego heen en blijft hij.. Nu als één man achter de club want door de bestuurders staan wij overal voor lul.. Peter, laat ons weer trots worden ❌❌❌

   2. jojocoolio

    een pluim? als hij het eerder gedaan had zaten we nu waarschijnlijk nog in de cl… iedereen wie zulke fouten maakt in het bedrijfsleven krijgt de zak…. met geld dan wel te verstaan maar goed je moet wel weg???

 1. rickert

  We hebben er lang op moeten wachten, maar gelukkig wel beloond voor het wachten. Met Ziyech zetten we een stap voorwaarts, hopelijk is de stap groot genoeg voor een seizoen lang swingend voetbal!

 2. G-Force

  Mooi dat we hem binnen hebben, jammer genoeg moest Overmars eerst zien hoe slecht we ervoor stonden alvorens hij actie ondernam.
  Maar goed deze topper hebben we binnen. Succes Ziyech!!

  1. HURBIE

   AJAX heeft 1 groot probleem en dat is de BEURS
   Als we daar af zijn wordt het weer een echte Voetbalclub zonder Bobo’s

 3. -buitenkantje rechts-

  Complimenten aan Marc.. Dat mag nu toch ook wel eens gezegd.. En volgens Swart is er ook nog een buitenkantje rechts onderweg..?

  1. Ajaxslied

   Hoezo complimenten???? Selectie had voor de CL al rond moeten zijn nu kost ziyech bijna 30 miljoen. Dit is een pure paniek aankoop die hem is opgedrongen door fans en media.

   1. f-side64

    Inderdaad dit hadden ze 2j geleden al moeten doen dus absoluut geen veer in overmars zijn kont steken

    1. ajaxhoger

     Helemaal gelijk f-side 64 , alleen zijn sommige hard leers , die snappen niet dat een sup iets wil winnen , en dat we ons ajax verloren zijn zoals we gewent waren .
     Dat wil niet zeggen alles uitgeven , maar wel vlugger wat kopen , want onze jeugd is niet klaar om dat op te vangen , voorbeelden zat , daarom winnen we ook niks meer , en voetballen we slecht , nu moeten er eigenlijk nog een paar bij komen , maar dat zal wel niet .

   2. -buitenkantje rechts-

    Wees ook een keer blij dat Ajax deze verkoop voor elkaar heeft gekregen!
    Wij weten niet hoe de onderhandelingen verlopen en wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Als buitenstaander is het makkelijk gezegd.. Die en die moet gehaald!
    In de praktijk heb je te maken met:
    1. Beleid van de club. Denk dan bv aan salarisplafond en de regel die gold dat er eerst een speler verkocht moest worden voordat er een nieuwe speler gekocht kan worden.
    2. Bereidheid van spelers om in de Nederlandse competitie te spelen.
    3. Concurrentie op de markt door kapitaalkrachtiger clubs.. €100 miljoen op de bank is in 1 klap weg als je bv Pogba koopt.. Zoveel is dat nou ook weer niet in verhouding met topclubs in PL en primera devision.
    4. De transferwindow tot 31 aug. Spelers en makelaars wachten vaak tot het laatst om een goede deal re sluiten.. Dan komt er druk op de ketel en moet er onderhandeld worden om nog op tijd een deal te sluiten.

    Dus al met al is het heel makkelijk gezegd. “Marc had al veel eerder zijn aankopen moeten doen” en “hoezo complimenten??”
    Nou.. Hierom dus.

    1. ajaxhoger

     Waardeloos beleid , dat weet jij ook drommels goed , als je kampioen wil worden en redelijk goede spelers wil hebben dan moet je geld uitgeven , en niet zoals nu .Begrijp me goed , het hoeft niet over de balk gegooid te worden , maar goede gerichte aan kopen die waren wel gewenst , al jaren trouwens .
     Heel ajax heeft het naar zijn grootje geholpen tot nu toe .
     We winnen niks meer , overal achter het net vissen door dat beleid , het kapitaal moet op het veld staan , natuurlijk met een buffer op de bank .

    2. EugAjax

     BR ik ben het volledig eens met je verhaal. Een club heeft met veel zaken te maken. Precies dat wat jij aangeeft. Verder denk ik echt dat Overmars heel goede zaken gedaan heeft dit jaar in aan- en verkoop. Zijn verkoopkant was al fantastisch door de jaren heen nu lijkt hij ook sterk te verbeteren aan omderhandeltafel bij aankopen. Neem van mij aan dat de PL clubs meer dan 11 mln over hadden voor Ziyech maar op de een of andere manier heeft Ajax, lees Overmars maar ook Bosz, een goed sportief verhaal met Ziyech besproken. Waardoor Overmars sterker aan onderhandelingtafel kon zitten omdat Ziyech nu het allerliefst naar Ajax komt. Welkom Ziyech! Ik ben benieuwd hoe Bosz jou in elftal gaat opstellen. Hangt mss ook af van evt verkopen van middenvelders vandaag nog. Indien selectie in tact blijft vermoed ik dat hij wsl op rechts een vrije rol krijgt. Positie waar hij bij Twente uitblonk laatste jaar. Succes en met deze selectie hoort Ajax gewoon kampioen te worden. Die 3 en 5 punten achterstand worden nog wel goedgemaakt.

    3. f-side64

     hoe zo blij zijn ze moesten wel want als de fans weg blijven verdienen de heertjes nx en niemand is zo gestoord om 1 kapitaal uit te geven voor een d elftal ik althans niet

   3. Ajax1958

    Blij met deze aankoop. Hoop niet dat de druk te groot wordt voor Hakim, want hij wordt toch als de verlosser gezien en het TH kan zijn handen in onschuld wassen, want ze hebben er toch alles aan gedaan? Met deze aankoop is het elftal nog steeds niet in balans. Ik mis nog steeds 3 routiniers, die deze jonge gasten op hun flikker geven als het fout gaat. Na de wedstrijd weten ze precies wat er fout gaat, maar in de wedstrijd missen ze het vermogen om dat recht te zetten.

  2. bloedgroep AFCA

   complimenten aan Marc? die stond onder druk, niets presteren en onrust onder suppoerters….vergeten dat hij niet zo lang geleden geen plaats had voor Ziyech….het is tijd voor Marc om zijn spullen te pakken en ergens anders te gaan sparen en de grote naam van een andere club door het slijk te halen…de grote anti-voetbal geldwolf

 4. ferike

  Ziyech hartelijk wlkom bij ajax. Heel fijn dat je behouden blijft voor het nederlandse voetbal. Hoe je ook over Overmars denk: hij haalt wèl de beste speler van de eredivisie binnen. Ziyech is, per direct, een enorme versterking….. Maakt mij niet uit, wie er uit moet, dit omdat Ziyech simpelweg beter is, dan wat we nu hebben ????

 5. Oosterse Ajacied

  Geweldig nieuws. Had er best wel een zwaar hoofd in of dit zou lukken. Dat is nog eens fijn wakker worden 🙂

 6. Oosterse Ajacied

  Trouwens, mijn Twente zwager noemde hem plotseling een arrogante kerel. Toch wel een beetje jaloers dat ie naar ons Ajax gaat denk ik haha

  1. Indojood

   Prima, arrogante spelers horen bij ons. Ziyech is een echte Ajax-speler. Ook qua uitstraling en persoonlijkheid.

    1. bloedgroep AFCA

     absoluut….een pitbull tussen de chihuahua’s….wel rare situatie…nu heeft een club een speler nodig….vroeger hadden wij genoeg goede spelers die elk iet toevoegde aan het team….nu moet deze ene speler het team gaan maken

 7. Vakje129

  Welkom Ziyech laat je voeten spreken bij ons aller Ajax , hopelijk een mooi seizoen met als kers op de taart een kampioenschap??

 8. Mauheb

  Een echte Paniek aankoop, maar top dat zo’n speler behouden blijft, kan Marc netto er voorlopig weer tegen, de mondjes van alle “echte”
  Ajacieden zijn weer voor eventjes stil. Gebeurde er maar wat, waar het echt moet gebeuren, “de club” Ajax weer zijn gezicht terug geven!

  1. BobbyHaarms

   Klopt Mauheb..de problemen worden hiermee, en met de winst op Go Ahead weer voor even naar de achtergrond gedrongen. Maar dit verdoezeld niet dat de bezem door de top van onze club moet, en flink ook.

  2. bloedgroep AFCA

   nou mijn mondje is nog echt niet dicht Mauheb…ben niet onder de indruk van deze aankoop…is geweest om de supporters het zwijgen op te leggen zoals vaker gebeurde…Marc en de bende van ellende jullie kunnen soms iemand voor de gek houden maar niet altijd iedereen….against modern football

 9. imoJC

  Oke, ik ben verre van een fan van Marc en co maar eerst wordt hij afgebrand omdat hij (altijd) te laat zou zijn en als de speler alsnog komt is het een paniek aankoop. Kortom sommige mensen vinden het heel vervelend als er wel iets lukt. Ziyech, welkom en snoer iedereen de mond met je voeten. Laat zien dat je een team speler bent.

  1. Velibor

   Ben het met je eens ben blij dat hij komt en hoop dat ie het goed gaat doen,hoop dat die lui van TH niet meer van slimme moves maken om de ene week dit en de andere week dat te zeggen om zgn de “concurrentie” te slim af te zijn .

 10. Ajax nr 1

  Hèhè eindelijk een versterking waar je iets aan hebt. Nu nog 1a2 goede verdedigers en zelfs ik heb er dan vertrouwen in dat het een leuk seizoen gaat worden. Welkom Ziyech bij de mooiste club van de wereld.

 11. Wandapanda

  Ziyech in een vrije rol. Zo worden zijn inmiddels overbekende talenten het beste gebruikt en kan hij het creatieve brein worden naast spelers als Klaassen (ook geweldig trouwens) en Gudelj. Met dank aan Marc Overmars die op tijd (zo lijkt het ) het licht heeft gezien. Wat een bevalling is dit geweest. Zal vooral vandaag het nieuws nauwgezet volgen en geloof het pas als de NOS het bevestigt en er beelden zijn dat de handtekening is gezet. Tot 2021. Dat is een stevig contract voor 5 jaar. Biedt perspectief.

  1. bloedgroep AFCA

   dat zou een goede zet zijn PB kakkie eruit en laat hem direct Marc en de bende van ellende bij het vuit zetten

 12. Flyer

  Mooie versterking en hoopt dat hij zich prettig voelt bij Ajax en het niveau omhoog trekt. Marc goed gedaan! Marc bepaalt niet alleen het beleid, hij is verantwoordelijk voor de centen en doet dat behoorlijk goed in mijn ogen.
  Of het gekozen beleid zijn vruchten afwerpt en dat we zonder al teveel aankopen nog een keer de CL winnen vraag ik me af. Maar ik vind dat als je kiest voor een beleid dat je daar niet zomaar van af kunt wijken. Dit heeft nl tijd nodig en als je dit dus niet strak uitvoert over een langere periode weet je nooit of het gewerkt zou hebben. Er word nu al getornt aan het salaris plafont en ik vraag me af of dit wel ok is.
  Begrijp me goed ik wil Ajax altijd boven aan maar door af te wijken van een strategie en maar wat te doen kom je ook niet verder. De periode onder Jol vond ik daar een voorbeeld van. Slecht voetbal en geen enkele visie of beleid.

 13. Brokamp

  ?Welkom Hakim. Als je ziet dat we voor eeen keeper al 14 miljoen vangen dan is dat toch een koopje?
  Hakim, ik hoop dat je er voor jezelf een mooi bedrag hebt uit gehaald. Dat compenseerd mooi wat je extra in het buitenland had kunnen vangen. Kun je als je wil op zaterdag mooi naar je broer gaan kijken bij DOS Kampen. Dit moesten meer spelers in hun contract laten zetten dat ze als ze in Nederland blijven een deel van de transfersom krijgen. Hoeven ze ook niet zo nodig voor het geld naar het buitenland. Dan kunnen we zelfs de toppers in huis houden.

 14. Indojood

  Welkom Hakim.

  Toch blijft het een brevet van onvermogen van het TH dat ze nu pas in actie kwamen. Hebben de kwaliteit van de huidige selectie verkeerd ingeschat en een mislukte seizoensopening was nodig om de heren enigszins tot inzicht te laten komen. Ben wel te spreken over de duur van het contract, vijf jaar.

  1. De seijs

   Als hij eerder gekocht was dan had hij zeker 6 miljoen meer gekost. En meer voorwaarden. Het blijft altijd gissen wat nou het best is. En garantie dat hij 100% her elftal beter maakt is er niet . Dus we moeten maar afwachten wat het gaat worden.

   1. EugAjax

    Oneens Indojood en eens Seijs, als je heel nuchter bekijkt. Competitie gewoon in eigen hand en met deze selectie MOET je kampioen worden! Alle kwaliteiten voor top NL aanwezig. Met Ziyech had Ajax in deze vorm ook niet gewonnen van Rostov. Dus dat blijft zelfde. Komt bij dat eerder handelen Ziyech veel duurder was geweest omdat Twente 15mln eiste maar nu water bij de wijn doet omdat ze anders de garantstelling hadden moeten aanspreken en dat wilde men niet. Overmars was hiervan op de hoogte. Kwestie van kennis van de markt. Verder door goed onderbouwd sportief verhaal van Bosz en Overmars heeft Ziyech aangegeven perse naar Ajax te willen dn dus kon Twente niet op zo een korte termijn druk verhogen met hogere geboden bedragen van PL clubs. Alles bij elkaar….super deal en fantastisch werk van TH in algemeen en Overmars in bijzonder

    1. Indojood

     De afwerking van de transfer is goed gedaan, de besluitvorming die er voorafgaat klopt van geen kanten maar dat wisten we vorig jaar al van het rapport Ling.

 15. koote207

  Als ze hem maar niet eerst in het 2e laten voetballen om “aan de ajax cultuur” te wennen!!

 16. JohnDoe77

  Lekker nieuws! Jammer dat de deal niet twee weken eerder kon, hadden we vermoedelijk de CL gehaald en was hij “gratis”. Mijn vermoeden is dat Ajax altijd wel wilde maar Twente gewacht heeft. De 11mln van Ajax hadden ze altijd gekregen. Welkom Hakim, maak ons weer trotse Ajaxieden!!

 17. Teuntje

  Prachtbericht! Blijf over het handelen een absoluut rotsmaak overhouden, maar ben blij dat Ziyech voor ons aller Ajax kiest.
  Nu moeten wij hem ff laten wennen en niet meteen de druk van presteren laten voelen. Zo komt het goed

 18. Jimmy1971

  Goede zaak , gaat veel doelpunten en assists opleveren !
  Nu nog de structuur van de clubleiding aanpakken en ook daar doorselecteren !!

 19. Germain

  Apart wereldje die voetballerij, voor Milik 32 miljoen cashen en voor Ziyech het eenderde daarvan betalen. Ziyech is toch drie klassen beter. Goed gewerkt Overmars.

 20. afcadeluxe

  snap nog steeds niet waarom pas nu,na de c.l wedstrijden,maar ben blij dat hij komt,hoop dat hij de vrije trappen gaat nemen want slechter als gudelj kan haast niet…?

 21. Michel6172

  Als eerste, welkom Ziyech. Nu hopen dat jij Bosz zijn systeem wel gaat snappen. Willen ze van jou profiteren en zorgen dat uit jou rendement gehaald wordt, moeten ze jou de vrijheid geven in het elftal. Misschien op rechts maar je moet doen wat je zelf denk dat het beste is. Anders nummer 10 geven met het zelfde liedje, jou de vrijheid geven. Dan zal het wel goed komen hoop ik. Ik ben in ieder geval blij met deze aankoop. Hoe het is gegaan is wat minder. Mark O en Co en ook Bozs moeten zich schamen hoe ze de afgelopen weken zich hebben gedragen met wat betref deze aankoop.
  Al met al Welkom Ziyech bij de mooiste club van Nederland Ajax!!!

Comments are closed.