Ook Van Basten vertrekt bij KNVB; Hoge functie bij de FIFA

0530marcovanbasten

Bondscoach Danny Blind dreigt na Dick Advocaat ook zijn rechterhand bij Oranje; Marco van Basten, kwijt te raken. De voormalige topschutter van o.a. Ajax heeft een aanbieding van wereldvoetbalfederatie FIFA op zak, maar heeft aangegeven pas na Zweden – Nederland zijn beslissing naar buiten te zullen brengen, zo meldt De Telegraaf. Ook Ruud Gullit, die onlangs af zag van een rol als assistent-bondscoach bij Oranje, meldde het nieuws bij RTL Late Night.

Van Basten is op voorspraak van de nieuwe FIFA-baas Gianni Infantino benaderd voor een hoge technische functie bij de grootste sportorganisatie ter wereld. De KNVB zou inmiddels van de belangstelling op de hoogte zijn gebracht, maar besloten is om hier voor het WK-kwalificatieduel met Zweden geen ruchtbaarheid aan te geven. Deze wedstrijd wordt op dinsdag 6 september gespeeld.

Het vertrek van Van Basten zou een nieuwe tegenvaller zijn voor Blind, die nadat hij zijn assistent Dick Advocaat naar Fenerbahçe zag vertrekken ook lijdzaam moest toezien dat de door hem naar voren geschoven vervanger van Advocaat; Gullit, er niet uit kwam met Hans van Breukelen; technisch directeur van de KNVB.

Related posts

48 Comments

          1. jojocoolio

            Ooit was je een idool en nu ga je voor een bobo plaats… Ik hoop echt dat je het waar gaat maken. Sommige ideeen om het voetbal aantrekkelijker te maken zijn top. Maar als je niet voor het voetbal gaat maar voor de macht dan hou ik mijn hart vast… Toch wens ik je succes in je nieuwe functie…

      1. Charka53

        Zeker mooi voor Marco en ik denk dat Danny ook maar beter kan opstappen , hij krijg dat stelletje toch niet aan samen spelen en om constant te worden af gezeikt wordt je ook niet vrolijk van.

        1. HURBIE

          Blind is een egotripper die als trainer nooit wat heeft gepresteerd(alleen ajax)
          Geen ervaring weg ermee

          1. Charka53

            Inderdaad HURBIE deze baan had niet mogen aannemen , maar de KNVB had hem niet op deze functie moeten zetten zij weten ook dat hij niet capabel is als hoofd trainer.

          2. BobbyHaarms

            De grootste blunder van de KNVB: Danny Blind de garantie geven dat hij Hiddink op mocht volgen. Sindsdien is er geen land meer die ons serieus neemt.

  1. marcussboss

    en dan hadden ze het over een “fundament” bouwen voor de toekomst! iedereen stapt maar op bij de KNVB! ik hoop dat we het WK gaan halen, maar op deze manier heb ik er een hard hoofd in

  2. -buitenkantje rechts-

    Geweldig voor hem!! Zo hoort het ook.. Onze beste speler ooit op JC na op de hoogste functie. Hoe meer Nederlandse inbreng op hoog niveau hoe beter!?

    1. Remco425

      Inderdaad! Had het altijd mooi gevonden als Johan een hoge functie bij de FIFA had gehad, om iedereen daar even te vertellen hoe een voetbalbond geleid moet worden. Maar Marco is een goed alternatief.

    1. HURBIE

      Lijkt wel of van Breukelen met zijn kop tussen de liftdeuren heeft gezeten
      Zo hoog en smal
      Blijft en is nog steeds een naar mannetje
      Een echte PSV slemiel

  3. BobbyHaarms

    Dat hele Nederlandse elftal is toch 1 grote amateuristische zeepbel die momenteel helemaal uit elkaar spat? Ipv goede voetbalmensen om je heen te verzamelen is het 1 grote duiventil vol clowns. Ook al zo’n schandalig beleid..

  4. Indojood

    Leuk voor Marco. Chaos bij de KNVB is compleet. Niemand had al vertrouwen in dit zooitje maar met het binnenhalen van Van Breukelen is het comedy capers geworden.

    1. Velibor

      Fijn voor mekaar dan zal na de niet aanstellng van Gullit en het vertrek van vBasten de weg vrij zijn voor Breukie om nog meer psv ‘ers erin te loodsen en dan zal Blind ook wel een pootje gelicht worden,krijgen we de gebroeders vd Kerkhof weer eens in beeld haha,wat een kneuzenbende daar in Zeist en dat is toch niet te geloven wat een amateuristische stumperds!

  5. Teuntje

    Goed dat hij dit doet. Marco heeft al diverse zeer goede ideeen laten horen om het voetbal te verbeteren. Nu kan hij dit trachten in praktijk te brengen.
    KNVB is een zinkend schip zonder enige visie dat nog steeds niet wil inzien dat het water met bakken naar binnen stroomt!

  6. Velibor

    Terecht dat een groot voetballand zo gewaardeerd wordt met de aanstelling van zon grote voetballer….???

  7. Indojood

    Nog meer zout in de wonden, Ziyech had voor NL kunnen spelen maar Blind heeft hem laten lopen.

    1. BobbyHaarms

      Een vreselijke vergissing was dat! En dan ook nog proberen om jezelf er zo uit te lullen…jammer, want na de op leeftijd zijnde Sneijder had hij een uitstekende vervanger geweest voor de komende jaren.

      1. Indojood

        Blind was een geweldige speler maar heeft na zijn carrière overal gefaald. Scholletje glipt overal doorheen en krijgt keer op keer een belangrijke functie.

  8. Slingertje.

    Snel no even wat bij mekaar graaien daar bij de FIFA en dan lekker gaan genieten van het leven.

Comments are closed.