Ajax wint met 0-3 van Go Ahead eagles

0828goahead-ajax_klaassen

Ajax heeft eindelijk weer een overwinning behaald door Go Ahead Eagles thuis te verslaan met 0-3 en hiermee klimmen we van de 10e naar de 4e plaats in de Eredivisie. Keeper André Onana stond letterlijk aan de basis van deze overwinning door in de 21ste minuut een onterechte penalty te stoppen. In deze wedstrijd werden er niet alleen drie doelpunten gemaakt maar de arbitrage was erg gul met gele kaarten, vijf voor Ajax en twee voor Go Ahead. De vraag is blijft of een aantal van deze kaarten terecht is en of sommige kaarten gegeven hádden moeten worden.

Davy Klaassen scoorde drie minuten later dan de gestopte penalty de 0-1 vanaf zo’n twintig meter na dat Nemanja Gudelj de bal had veroverd en tien minuten later kreeg Ajax een penalty die door Davy in de linkerbovenhoek werd geschoten (0-2). Nick Viergever had zelfs al kunnen scoren maar zijn kopbal raakte de onderkant van de paal en werd door de verdediging weggewerkt.

Davinson Sánchez was al eigenaar van een gele kaart en was eigenlijk aan het solliciteren naar een tweede en daardoor werd hij in de tweede helft vervangen door Heiko Westermann. Een volgende kans volgde uit de actie van Bertrand Traoré die de bal ontving van Amin Younes en de 0-3 op zijn schoen had maar rakelings naast schoot. In de 62e minuut nam Nemanja Gudelj een prachtige vrije trap die de doelman van Go Ahead als aan de grond genageld liet staan. Nemanja speelde sinds tijden weer een heerlijke wedstrijd en hij had zomaar de 0-4 kunnen binnen schieten als de lat niet in de weg had gezeten.

Go Ahead Eagles – Ajax 0-3 (0-2)
24. Klaassen 0-1
35. Klaassen 0-2
62. Gudelj 0-3

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 9756
Gele kaarten: Sanchez, Dolberg, Veltman, Onana(allen Ajax), Ritzmaier, Maatsen (beide Go Ahead)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez (’46 Heiko Westermann),  Nick Viergever, Mitchell Dijks, Namanja Gudelj,  Davy Klaassen, Jaïro Riedewalsd,  Amin Younes (79. Daley Sinkgraven), Kasper Dolberg (67. Mateo Cassierra), Bertrand Traore

Opstelling Go Ahead: Zwarthoed, Lambooij(46. Groenbast), Fischer, Teijsse, Duits, De Kogel(46. Hendriks), Wolters, Maatsen, Brands(72. Ten Den), Nieveld, Ritzmaier

Related posts

66 Comments

  1. De seijs

   Ze hebben het redelijk gedaan. Er zaten weer een paar mooie momenten tussen. Had 5-0 kunnen zijn . Maar goed 3 punten in de tas . Op baar de volgende 3 punten met een of meer versterkingen.

   1. De seijs

    Die Veltman was weer super slecht vandaag. Word nu toch wel tijd dat hij gaat banken. Maar ja ajax wil hem nu nog of na dit seizoen verkopen dus zal hij wel veel moeten spelen. Want op de bank levert hij niks op. Ja dat is ook het beleid van ajax. Jammer maar waar. En Tete is nog jong dus die moet nog effe wachten op de bank. Zo gaat dat bij ajax. Jammer maar waar.

    1. Litmanen

     Veltman was zo slecht nog niet. Het is geen loopwonder, maar dat was bekend. De mensen die nu aan de kant zaten waren vokkomen terecht gepasseerd.
     Tete gaat het systeem van Bosz niet aanleren, Ghazi is mentaal erg zwak en gaat bij de minste tegenslag onderuit. Bazoer verdiend al maanden een tribuneplaats. Talenten moeten op zijn minst hard werken. Hij koopt er bij zoals Rijkaard in zijn laatste dagen, maar ja, die had ons toen de Champions L. gebracht.

     1. Litmanen

      En Ziyech schijnt volgens Marc nu zelfs te komen. Ben benieuwd of hij genoeg dubbeltjes op tafel legt.

   2. vak411

    Vjci wat en maar janken en maar janken? Jij bent wel tevreden? Het was idd janken de afgelopen maand. Maar we blijven achter onze club staan…

  2. Charka53

   Hé Stylo nu niet zeiken , we hebben 3 punten en er werd zo af en toe toch een beetje gevoetbald dus het gaat vooruit.

   1. stylo1984

    Ja niet zeiken? Omdat je 0-3 van go ahead wint wil niet zeggen dat je met dat nonchalante spel van psv/feyenooit/az/vitesse etc wint

    1. Charka53

     We moeten nu met kleine beetjes tevreden zijn en afwachten tot het beter en veel beter gaat.

  3. beni

   Het was wederom slecht en die 3-0 verdoezeld het. Veltman had alweer grote moeite, dijks was ook weer slecht. Het zag er niet uit en dat tegen go ahead.

   1. HURBIE

    AJAX zoals het hoort te spelen zou Go ahead alle hoeken van het veld moeten laten zien
    Maar zover zijn we nog lang niet

  1. stylo1984

   Cillesen heeft in zen hele ajax periode geen penalty gestopt en onana doet het bij zen eerste ?

  1. beni

   Goede overwinning??? Het zag er niet uit en alle zeilen moesten bijgezet worden tegen een degradatie kandidaat.

 1. ajaxpers

  Rommelige opstelling en wissels voortkomend uit paniek. God verhoedde ons vooe deze visieloze trainer.

    1. AFCA-075-

     Naja sanchez had een kaart en was rijp voor nog een kaart. Aangezien je 0-2 voor staat kan je Westermann een beetje vertrouwen terug laten winnen(hij zal er toch weer eens in komen). Dolberg is nog jong en die zou na 90 min. nog droog staan. Dus vandaar cassiera. Sinkgraven voor younes…..ach ja, toen was de wedstrijd al in het slot.

   1. vak411

    Ga jezelf nu een leeg bericht sturen en jezelf vervolgens een duimpje omhoog geven afcamike?

    1. afcamike

     Ik geef me zelf geen likes, en die lege reactie was een fout. Heb geen idee hoe ik dat kan weghalen

  1. creutz1977

   helemaal eens met zijn opstelling… Riedewald heeft al laten zien dat hij op 6 een meerwaarde is., Bazoer geeft al een tijdje niet thuis en werkt er niet hard voor… Tete brengt aanvallend te weinig… En ghazi tja die is hopeloos uit vorm en mist zelfvertrouwen… de wissels snap ik ook.. zat dicht tegen 2e geel aan dus moet je wisselen… Dus leg mij maar is uit hoe jij het had gezien? want je kraakt Bosz wel af maar wel handig als je het kan onderbouwen

 2. AFCA-075-

  …hadden ze woensdag moeten doen dit! Maar al met al wel weer een opsteker na een moeilijke periode. Nu verder. De cl droom is helaas niet meer haalbaar dit jaar.

  1. Hazez

   Je doet net of het goed was als ze zo woensdag gevoetbalt hadden was het hem ook niet geworden hoor

 3. koote207

  Zo goed was het nou ook weer niet hoor…. Pakt Onana die penal niet dan had het weer dun door de broekjes gelopen??

 4. quadsboy

  Goed gedaan werd eeens tijd maar zo’n gevoel had ik al lets go boys op naar de volgende wedstrijd

 5. KBouter

  Ajax geluk eerste helft, maakt go Ahead de penalty dan heb je een hele andere wedstrijd. Wat me verontrust is dat een middelmatige buitenspeler zoals Wolters Veltman totaal scheel speelt de eerste helft..en dan praat ik inderdaad…wat ik elders las hier maar over de nummer 16 van de eredivisie.tweede helft Ajax de wedstrijd uitgespeeld, Westermann kopsterk

  1. Geroldkohlen

   ben het met je eens wat je zegt over veltman kbouter! alleen westermann vind ik ook nog steeds 3 keer niks!

   1. KBouter

    Hij werd de eerste helft echt scheel gespeeld door Randy Wolters spelend bij de nummer 16 van de eredivisie.

 6. Michel6172

  Ik vond met name de eerste helft niet zo. Maar goed, wel 3 punten. In eerste instantie zag ik het nog zwaar in na wat ze de laatste tijd gepresteerd hadden. Hopen dat we straks kunnen zeggen; dat we een slechte start hadden maar dat het toch gaande weg goed is gekomen.
  We moeten wel positief blijven.
  Ajax4ever

 7. Geroldkohlen

  nou gefeliciteerd! het is niet niks om van go ahead te winnen, Deventer uit altijd lastig pffff. hopelijk vanavond nog nieuws, waar ik echt blij van word.

 8. Joep

  Een lekkere overwinning, weer eens een keer de 0 gehouden. In de tweede helft hadden ze best wel nog een paar keer meer moeten scoren.

 9. polaroids

  Zag net de samenvatting, maar het zag er best goed uit…. Dat heb ik al heel lang niet gezegd….

 10. Sonsee

  Ben blij dat de 3 punten binnen zijn en dat Onana toch die penalty stopt, had een vervelende middag kunnen worden als ze op achterstand waren gekomen. Hopelijk putten ze hier vertrouwen uit en bouwen ze verder op de positieve aspecten van de wedstrijd van vandaag.

 11. -buitenkantje rechts-

  De drie punten waren noodzaak vandaag..
  Begin eerste helft zag je nog steeds de onzekerheid en angst als de tegenstander druk zet.. Dat houdt automatisch in dat Ajax dat dus met name in de eerste helft niet deed. De gehouden strafschop van Onana was cruciaal.. Anders zie ik dit team met gevulde luiers alsnog verliezen hoor.. Daarna ging het wat beter lopen.. Klaassen toch weer goed hoor met 2 doelpunten! Zag Traoré mooie dingen doen.. Kwam vandaag van rechts en mag daar voor mij blijven staan.. Cassierra nog op links en Dolberg in de spits! Dan moeten de doelpunten komen! Riedewald ook lekker op 6! Nu nog een 10 (Ziyech) en we zijn er dan wel. Nuttige overwinning, maar nog verre van goed.

 12. Vakje129

  Iedereen niet gelijk in de hosanna na deze winst , natuulijk goed dat ze winnen maar nu ook volgede wedstrijd en de wedstrijden daarop laten zien dat ze het wel kunnen , en als marc netto nu nog even de juiste versterking haald dan kunnen we met een gerust hart naar boven kijken , Tevens wil ik de Rvc en bestuur vragen eens goed in de spiegel te kijken en de conclusie trekken dat ze er geen ballen verstand van hebben en beter een hesje aantrekken en soliciteren bij de arena als beveilliger .

 13. Mauheb

  Ik zeg!!! Het lek is nu wel boven, na zo’n glorieuze overwinning op het zeer lastige Go ahead! Niets meer doen Marc, gewoon zo laten pfffffff maar goed een heel seizoen billenknijpen zijn we wel al gewend de laatste jaren.

 14. Mauheb

  Ze hadden beter kunnen verliezen, dan was er tenminste wel iets gebeurt op de transfer markt, en hopelijk met dat verdoemde RVC!!!! Oprotten jullie

  1. BobbyHaarms

   Ken je die mop van die verdoemde RVC en het bestuur dat weggestuurd had moeten worden….?……..Ze gingen niet.

   Maar met je eens Mauheb, deze overwinning zegt weinig en zorgt alleen maar dat de achterban weer even iets rustiger is. Maar de problemen zijn hiermee natuurlijk niet verholpen en blijven gewoon bestaan.

   1. imoJC

    Eerst maar eens 12 punten uit de komende 4 wedstrijden en 2 overwinningen in de EL. Hoewel winnen hoeft niet, als ik maar geniet. Dan denk ik dat het mogelijk beter gaat.

 15. Geenemotie

  Fijn dat ajax heeft gewonnen. Scheids was drama. 7 kaarten en onterechte strafschop. Drama die van Boekel.

Comments are closed.