Ton Pronk op 75-jarige leeftijd overleden

0826tonpronk

Vrijdagavond kwam het trieste nieuws naar buiten dat oud-Ajacied Ton Pronk op 75-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van de vreselijke spierziekte ALS. Ton Pronk zag op 21 mei 1941 het levenslicht in Amsterdam. Als 10-jarig jochie werd hij lid van Amsterdamsche Football Club Ajax. Pronk was Ajacied in hart en nieren. ‘Ik heb het Ajax-virus’, zei hij altijd. Hij speelde maar liefst 337 wedstrijden voor Ajax 1, daarin scoorde de verdediger 8 keer.Pronk werd later toegevoegd aan de scouting bij Ajax en was onder meer betrokken bij de transfers van Chivu en Zlatan naar Ajax. Ton Pronk bleef tot het laatste moment zijn cluppie bezoeken. Wij als redactie van Ajaxfanzone.nl wensen familie en nabestaanden van Ton Pronk veel sterkte bij het verlies van deze Ajacied in hart en nieren.

Bron: Ajax.nl

Related posts

28 Comments

   1. Litmanen

    Ja Bobby, hij trainde ons schoolelftal op de lagere school (Linaeusschool).
    Toen speelde hij in het eerste.
    Een hele lieve man voor ons, snotneuzen van de Oosterparkbuurt.
    Vreselijk einde. Rust zacht aardige man.

    1. BobbyHaarms

     Het was ook een lieve man zoals ik hem zag op televisie en met interviews. Voor jou toch een prettige herinnering aan een groot Ajacied.

   2. paulvos

    Weer ’n icoon weg gevallen, sterkte fam. Pronk. Bedankt voor de mooie jaren die ik heb mogen beleven toen jij speelde, heb van je genoten R.I.P. Ton.

  1. De seijs

   Pfff iedereen verlaat het schip wat is er aan de hand. Zijn we echt ziek aan het worden. Rip Ton en bedankt dat je ajacied was.

   1. HURBIE

    Ja zijn hele voetbalcarrière bij AJAX gespeeld Rust zacht
    Sterkte voor familie en alle nabestaanden

 1. Michel6172

  Wij zijn Ajax Wij zullen u missen Ton Pronk. Een voorbeeld uit het verleden waar over na gedacht moet worden in het heden.

 2. Kevke87

  rust zacht ouwe reus. bedankt voor al het goede wat je ons gebracht hebt. het ga je goed daarboven..

 3. KBouter

  Helaas keerde hij met zijn zoon Robin de laatste jaren tegen Cruijff, en was Ton maatje met Blind, maar net wat Indo ook al zei, ALS is een slopende ziekte en dat gun je niemand.

 4. Ajax1958

  R.I.P Tonnie, bedankt voor alles wat je voor Ajax hebt gedaan. Heel veel sterkte voor familie en vrienden.

 5. JohnDoe77

  Als je op je conto als scout Litmanen en Zlatan hebt staan, ben je echt een topper! Wat een effect heeft dat op Ajax gehad, dank daarvoor en al je andere bijdrages aan Ajax, RIP

 6. EugAjax

  Verschrikkelijk nieuws. Heel veel sterkte aan familie en nabestaanden in deze moeilijke tijden. Weer een echte Ajacied heengegaan RIP Ton

 7. RonJ64

  Zoals genoemd, een ECHTE Ajacied, Helaas idd weer 1, Heel veel sterkte voor Familie, Nabestaanden en Vrienden. ❌❌❌

 8. Iceman

  Rust in vrede ouwe Ajacied en dank dat wij mochten genieten van Litmanen, Kanu, Ibrahimovic, Finidi, en Chivu, dat waren toppers. Gecodoleerd en sterkte voor de familie.

Comments are closed.