Ajax begint Europa League met uitwedstrijd tegen Panathinaikos

europa_league

Nadat Ajax vrijdagmiddag gekoppeld is aan Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos is het speelschema inmiddels ook bekend en start de ploeg van Peter Bosz op 15 september met een uitwedstrijd tegen Panathinaikos. Het eerste thuisduel is op 29 september. Dan komt Standard Luik op bezoek in de Amsterdam Arena.

Het volledige speelschema:

Panathinaikos – Ajax, 15 september, 21:05 uur
Ajax – Standard Luik, 29 september 19:00 uur
Celta de Vigo – Ajax, 20 oktober 19:00 uur
Ajax – Celta de Vigo, 3 november 21:05 uur
Ajax – Panathinaikos, 24 november 19:00 uur
Standard Luik – Ajax, 8 december 21.05 uur

Bron: Ajax.nl

Related posts

61 Comments

   1. Charka53

    Inderdaad BobbyHaarms ik heb er een dubbel gevoel bij ik hoop op leuke wedstrijden met een positieve afloop maar mijn gevoel is heel wat pessimistischer gestemd.

    1. BobbyHaarms

     Dat van mij ook Charka. Ben er nog steeds strontziek van dat we niet meer bij de grote jongens zitten. Hoewel, hier in de EL valt het iets minder op als je klop krijgt. In de CL weet je juist zeker dat heel Europa je uitlacht als je verliest a la afgelopen woensdag.

   2. jojocoolio

    We hebben het toch allemaal over ons zelf afferoepen… Laten we nou eens in de spiegel kijken en niet Bosz de schuld geven… Dit is de ervenis die Frank heeft achter gelaten… Win je de laatste speeldag van de graafschap hadden we dit allemaal niet mee hoeven maken.. Het enige wat we nu moeten doen is de boel echt versterken de komende 48uur en niks gezeur over het in de weg staan van jeugd.. Resultaat is het enige dat telt.. We lopen weer achter de feiten aan… Dat ligt aan de selectie die is gewoon te zwak punt uit…

    1. BobbyHaarms

     Klopt Jojo. Maar misschien moet Ajax JUIST eens flink op zijn bek gaan de komende tijd. Titels hebben echt een hoop verbloemd, er zal veel en veel meer moeten gebeuren om van Ajax weer echt Ajax te maken. Ja, ook als Ajax wel had gewonnen van de Graafschap..

    2. -buitenkantje rechts-

     Dus de laatste wedstrijd tegen de Graafschap is schuld van de Boer.. Wat we in de voorbereiding en tegen Rostov/Willem2 gezien hebben aan de spelers??

     1. dickst14

      Nou in ieder geval wel van het aankoopbeleid. We hebben nog steeds geen routine en voetbalintelligentie.

    3. Geroldkohlen

     gedeeltelijk eens, maar als je bosz het niet kwalijk kan nemen ,dan kan je het frank ook niet kwalijk nemen! het is idd een te zwakke selectie. we hebben nog 5 dagen te gaan, om ons te versterken!!

   3. bloedgroep AFCA

    euhms….ben ik de enige die deze teams hoger inschat dan Rostov? hou mijn hart vast….hoop dat alles goed komt

    1. BobbyHaarms

     Nee je bent niet de enige Bloedgroep. Het klinkt voor sommigen misschien raar maar dit is echt een loodzware poule.

     1. bloedgroep AFCA

      dat dacht ik ook toen ik de loting zag….dit gaat heel wat bloed zweet en tranen kosten…en dan heb ik het nog niet eens over op het veld

   4. Ajax1958

    Hahaha, de Televaag: redlijke loting Ajax. VI: loodzware poule Ajax. Wie zit er het dichtste bij? Ik denk dat ik het wel weet.

  1. De seijs

   Ik denk dat als ajax zijn gezicht weer terug wilt dat we een elftal moeten kopen. En de eerste 5 jaar geen gemiddelde eigen jeugd opstellen. Of het moet er echt een zijn die zomaar het elftal gaat sturen. Echt anders word het helemaal net als nu NIKS. We hebben al een jaar of 10 de beste jeugd zegt men maar uiteindelijk is gewoon net niet.Dus we moeten af van onze jeugd maar op te hemelen en dat we zo goed zijn want kijk de statieken er maar op na het is gewoon droevig. En het eind is niet in zicht.

  1. HURBIE

   Ja zo is dat ,elke hoop op een overwinning is weg bij mij
   Vertro in AJAX staat op het NULPUNT

  1. BobbyHaarms

   Nou, het worden 6 geweldige wedstrijden. Daarna mag je tot 2018 verder dromen over die bokaal..

 1. JohnDoe77

  Tegen Grieken hebben we het recent nog top gedaan! Denk dat Ziyech er wel twee in zal leggen, waarna hij een publiekswissel krijgt voot Nigel de Jong!

 2. Gero77

  Las op twitter een stukje over onze tegensranders en de waarde van de selectie…… Ehm die van ajax werd geraamd op €110.000.000,- de hoogste….. En daarna 102.000.000 voor celta de vigo…. De andere twee zo rond de 40.000.000……… Ik ben benieuwd hoe dat werd berekend…. Aangezien de waarde van de selectie momenteel niet zo heel erg hoog is…… Hoe dan ook mijn hemeltje lief….. Dit zijn clubs die rostov doen verbleken als een een engelsman op mallorca…..

  1. Indojood

   Reactie staat gewoon op de officiële site. Jouw haat voor de persoon Bosz spreek boekdelen.

 3. -buitenkantje rechts-

  Nogmaals..
  Heb er op dit moment totaal geen vertrouwen in.. Concentreer je maar op de eredivisie.. Dat is al moeilijk genoeg.. Gebruik jong Ajax voor deze EL wedstrijden om extra ervaring op te doen.

 4. ajaxpers

  Heeft totaal niks met haat te maken maar met het feit dat deze beste man ongeschikt en onervaren en te licht is voor deze functie. Niks persoonlijks

  1. Indojood

   Prima dat je dat vindt maar beoordeel hem dan eerlijk en verzin er geen leugens bij. Hij heeft gewoon gereageerd. Zet er dan een reactie onder ter rectificatie.

  2. -buitenkantje rechts-

   Waarom Ajaxpers? Ik heb ook zo mijn bedenkingen.. Maar ben wel benieuwd naar de jouwe.

 5. Iamsterdam2015

  Nog 5 dgn uur voor de markt sluit. Ben dan altijd weer bang voor een paniek aankoop…. Zo een youtube speler….
  Het is nog vroeg maar ik denk dat ajax er eel bovenop komt maar dan is het leed al geleden. Staan we teveel punten achter op de nr 1 en 2 en is het seizoen verloren…. De EUL komt nu te snel.. Kortom seizoen nu al verloren.

 6. skel

  Als ik de recensies hier lees denken sommige ajacieden dat er een bokaal naar Amsterdam komt. Fantaseren mag maar er is toch een kleingebrek aan realisme. Ajax kreeg vorige jaar al de rekening van het verkopen van spelers en er weer kinderen voor terug kopen. Zulke fouten kosten sowieso al ieder jaar een kleine 20 miljoen. (Startgeld CL) En dit jaar is het weer niet anders. Ajax is door de jaren heen een rijke middelmatige voetbalclub geworden. Als je kijkt naar Real madrid heeft een half miljard schuld maar speelt ieder jaar CL en haalt ieder jaar minstens de halve finale……wat heb je liever als supporter die ieder jaar meer moet betalen voor zijn seizoenskaart maar naar een middelmatig elftal moet kijken………..en dan dat eeuwige gezeur over de principes van Johan…….wat heeft ons dat gebracht………

  1. -buitenkantje rechts-

   Principes van JC zijn prima! Alleen worden ze niet toegepast.. In tegenstelling tot wat er soms gedacht wordt was JC niet tegen aankopen.. Hij wilde alleen kopen sla de speler direct wat toevoegt aan de selectie.. Dat laatste gebeurt niet/nauwelijks.

    1. AFCA my World

     Ben het met je eens, johan had een goede filosofie wat betrof aankopen, alleen slaat de rvc door in het blokkeren van (te dure) echte goede spelers !

 7. EugAjax

  Waarde lijkt me zelfs nog iets te laag. Maar kan ook redelijk kloppen. Alleen Milik was al 32mln. Alle spelers liggen langdurig vast en veel komen uit jeugdopleiding. Velen van jullie vinden dat niks voorstellen maar ik vermoed dat veel clubs tientallen mln over hebben voor spelers als Klaassen, Bazoer, Tete, Riedewald.

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat denk ik ook? Hoe verklaar jij de wanvertoningen van afgelopen wedstrijden? Gebrek aan vertrouwen wordt gezegd.. Maar waarom is het nu als een kaartenhuis in elkaar gezakt?

 8. AFCA my World

  Na een paar dagen ben ik weer tot rust gekomen,was woedend over de uitschakeling, en heb mij erbij neergelegd, ga toch maar een passe-partout aanschaffen voor de el,hopelijk gaan de spelers beseffen dat ze rijkelijk betaald worden en tot nu toe niets hebben laten zien !

Comments are closed.