Kranten fileren Ajax: ‘Zakken steeds verder het moeras in’

kranten

De Dagbladen zijn niet mild voor Ajax dat woensdagavond een zeperd van jewelste beleefde tegen FK Rostov en hierdoor opnieuw naast de groepsfase van de Champions League grijpt. ‘Ajax zakt steeds verder het moeras in’, luidt het keiharde oordeel van De Telegraaf.

Het Dagblad omschrijft de nederlaag als een wanprestatie met hoofdletter W en beschrijft trainer Bosz als een persoon die met de wissels van Dolberg en Schone opnieuw een foute keuze maakte. Een trainer in nood maakt rare sprongen en al zijn keuzes pakten verkeerd uit’. Het AD stelt dat Bosz zijn speelstijl direct moet veranderen of er moet een impuls komen van twee of drie ervaren krachten. Ajax kan onmogelijk verder met de aanvallende speelstijl die Peter Bosz voor ogen heeft. Ajax lijkt allergisch voor ervaring in de ploeg, want daar zit geen restwaarde op. Trouw schuift de schuld niet in de schoenen van Bosz en is milder. De trainer heeft weinig aan karakter erbij gekregen dus is de vraag of je dit oude euvel Bosz kan verwijten.

Related posts

60 Comments

  1. dannyafca

    Zo is het toch ook? Alles is op het moment kut! Moet echt wat gebeuren, anders is dit nu al een verloren seizoen.

    1. Charka53

      inderdaad dannyafca wat er nu met Ajax aan de hand is niet te begrijpen , er moet zeker zeer snel worden ingegrepen als dit koppen kost moet het maar en Marc Geef godver@# een wat van je spaargeld uit , wij zijn er klaar mee.

    2. rickert

      Zonder versterkingen is die kans al 85%. baal nu helemaal dat we niet voor Dost kozen. ‘Traore moet wennen’ ‘Traore komt nog wel’. gister zagen we het weer. die nonchalante houding waarmee hij speelt, als je met zn alle voorin staat de counter inleiden, door even leuk te gaan staan doen met 8 man voor de bal. door een bal die voor de keeper valt. keihard over het goal te huffen waar een klein tikje laag je op 1-0 zet. Ajax had die momenten nodig om het geloof terug te kijken. Ik verwijt Traore niks, maar het aankoopbeleid wel. risico’s worden beschouwd als de mensen die dan het hele seizoen het team draaiende moeten houden? Zeker na dit vertoonde spel kunnen we vergeten dat er nog serieuze aanwinsten komen. Met dit niveau verlies je alles in de Europa League, want zo goed waren die Russen niet. Dat hebben we in Amsterdam gezien.

      1. frenkynairo

        dat is een beetje kort door de bocht rickert. ten eerste was jij waarschijnlijk ook een van de mensen die riep dat traore gehaald moest worden. en als ziyech gehaald word en 2 wedstrijden niet goed speelt is die zeker ook een miskoop. ik denk dat Frank de Boer het al die tijd heel goed gezien heeft. met deze beperkte selectie valt geen ultra aanvallend voetbal spelen. dus afwachten tot Peter ontslagen word en wavhten tot er weer een trainer komt die er een verdedigende ploeg van maakt die eindeloos op balbezit speelt zonder rendement

        1. rickert

          Wat een aannames, zoals ik al aangaf, heb ik gehoopt op Dost en dat ook geventileerd. Die spelers zijn ook kuddedieren, als je spelers met mentaliteit en ervaring hebt. Gaat het team gewoon draaien, neem Guardado als voorbeeld. Verder zeg ik niet dat Traore een aankoop is. dat leg je me in de mond. Ik zeg juist dat ik zo’n jonge jongen niks verwijt, omdat het logisch is, dat die er niet meteen staat, zich even aan moet passen. Je ziet aan Traore dat hij absoluut kan voetballen, maar nog geen aanvalsleider is.

          1. frenkynairo

            Maar wie zegt dat dost er wel gelijk zou staan. vind zijn techniek minder dan die van traore en dacht dat we een meevoetballende spits wouden. over guadrado ben ik het gedeeltelijk eens. we hebben gewoon 3 mannen nodig tussen de 25 jaar en 30 jaar. niet teveel jonkies maar ook geen te oude spelers zoals heitinga en Westerman. Maar tegelijktijd geef ik je ongelijk omdat guadrado ook in de basis stond toen Mexico 7 0 verloren van Chili in de copa.

      1. Reservewissel

        Ik wou dat het dat alleen was, maar denk dat het zoveel dieper zit. Kwaliteit ontbreekt gewoon.

      2. dickst14

        Mentaliteit niet alleen. Ook kwaliteit. De enige die misschien een opening kan creeeren is Sinkgraven. Maar die staat reserve. Nouri zit niet bij de selectie en Zyech wordt niet gekocht. armoede troef momenteel.

    3. De seijs

      Ik krijg steeds meer bewondering voor Frank de Boer. Wat hij gepresteerd heeft met deze selectie is achteraf gezien een hele prestatie.

      1. Litmanen

        Natuurlijk heeft deBoer geweldig gepresteerd. Maar je kan natuurlijk ook aanvallend spelen met slimme middenvelders. Bazoer en Klaassen kunnen echt niet op dit niveau. Alle bei niet in staat een steekpass te geven en verdedigend dramatisch. Laten allebei altijd hun man gaan. Dan ga je dus altijd de mist in.

        Slimme spelers op een middenveld. 1 Iniesta is beter dan 10 Klaassens. Dus spierkracht hebje niet nodig. Slimheid.

    4. jojo123

      Wordt al jaren gezegd… maar er werd door het management weinig tot niets gedaan, wel het geluk gehad dat andere clubs het minder deden

  2. KBouter

    Meestal om er vervolgens keihard uit te komen. Relaxed allemaal, bijna hetzelfde elftal als vorig jaar, alleen deze spelers hebben nooit aanvallen geleerd, alleen maar balbezit en tikkie breed en terug. Heeft gewoon tijd nodig.

    1. Toppertje

      Juist nog steeds het elftal als vorig jaar. Ook toen riep ik al dat van dit elftal minimaal de helft niet het niveau heeft dat Ajax moet nastreven. Natuurlijk onzin dat ze niet weten hie ze moeten aanvallen. De meesten komen uit de opleiding en weten best wat er van hen verwacht wordt. Gisteren en in de afgelopen wedstrijden is juist duidelijk geworden dat de meesten niet weten wat er bij verdedigen verwacht wordt. Je kan willen aanvallen maar als je niet je directe tegenspeler de baas bent( geldt voor onze verdedigers en middenvelders) dan houdt het op. Velen roepen on een gebrek aan instelling maar m.i. Is het de kwaliteit die op alle aspecten onvoldoende is. Zolang niet de helft vervangen wordt is dit wat we zullen blijven zien.

      1. KBouter

        Bij elke Ajax aanval stonden de middenvelders en buitenspelers met gezicht naar onze eigen helft. Je moet juist richting vijandelijk doel staan, om eerder dan je tegenstander weg te zijn. Nee nu stonden ze verdedigend opgesteld, zodat wanneer de middenvelders of aanvallers de bal kregen, ze alleen maar tikkie terug konden doen, omdat ze met de rug naar de helft van de tegenstander stonden. Geloof me…ben zelf altijd spits geweest, maar de betere spitsen en middenvelders hebben hun vizier en hun loop naar de goal van de tegenstander toe.

        1. dickst14

          Dat is niet helemaal waar Al Ghazi stond nog achter zijn verdediger en was vaak helemaal niet aanspeelbaar

    2. Geroldkohlen

      al was het voetbal zo Slecht ,onder fdb hebben we zo’n afgang met het team nooit gehad!!!

      1. beni

        Oh nee, redbull vergeten!!! Onder die frank de boer is de teloorgang ingezet. Dat riep ik al jaren geleden.

        1. Geroldkohlen

          ga je red bull vergelijken met Rostov!!! met die fantastische goal van soriano!!! die wij ook nog eens zelf konden kopen! nu verliezen we van Willem 2 en spelen gelijk tegen Roda, en pakslaag krijgen als een klein kind van een club dat geen euro op de bank heeft . niet eens genoeg wissels heeft! dit was de slechtste Europese wedstrijd die ik tot nu toe gezien heb!

  3. Rinus

    Jawel Koote207! Laatste kampioenschappen verbloemde het beleid, ook toen was het niet geweldig.

  4. Iceman

    Ja echt wel wij zingen altijd wij zijn Ajax en Wij zijn de Beste maar dat is in middels veranderd in Wij zijn Ajax Wij zijn de Slechste. Ik heb zins ik Ajax volg nu al 2 keer een wedstrijd niet uitgekeken Tegen Willem2 en gisteren Tegen Rostov ongeloofelijk wat een lozer van een wedstrijd. Maar goed het gaat niet om wat denk. Er moet wat gebeuren dus Marc en Co doe iets anders gaat het helemaal fout dan is het echt maar dan ook echt klaar met Ajax Europesch gezien en straks ook in de Eredivisie dus doe iets……. Triest dit ??????

  5. KBouter

    En wat dan nog, als dit een verloren seizoen is, als Ajax volgend seizoen dan ijzersterk terugkomt met mooi aanvallend en flitsend voetbal, dat elke tegenstander voor de wedstrijd al met 1-0 achterstaat, dan mag van mij part dit een overgangjaar zijn!!

    1. Geroldkohlen

      niet mee eens Ajax moet altijd top kunnen presteren! overgangs jaren heb je met subtoppers!

  6. Iamsterdam2015

    Al haal je rooney, zslatan, messi en robben….. De voetballers van ajax zijn goed DE INSTELLING DE WIL EN HET BESEF DAT JE VOOR AJAX SPEELT IS KUT!!!!! Daarom win je NIKS dit jaar!!!!

  7. Slingertje.

    Er zullen er wel een paar zijn die al jankend hun zaakwaarnemertje hebben gebeld dat ze weg willen want tegen kritiek kunnen die huftertjes niet.
    Het ligt natuurlijk altijd aan een ander.
    Heel goed dat de vloer nu eens met ze wordt aangeveegd.

  8. Iceman

    Ow ja leuk volgend seizoen is het weer het zelfde liedje of nog erger wij zeggen en beloven van het moet beter en we mogen niet de zelfde fouten maken maar het gaat weer fout en weer gebeurt het men leert niet van hun fouten niet bij Ajax in dit geval. Het gaat wel steeds beter met de portemonee van Marc en Cornuiten die worden elk seizoen dikker en dikker dat gaat goed.

  9. Reservewissel

    Ik voel me zo in de steek gelaten door Ajax. Ze verhogen de seizoenskaartprijzen alsof t maar normaal is, jaren op rij al dat zure afbraakvoetbal en dan heb je weer wat hoop voor een nieuw seizoen en weten ze dat binnen no time weer aan puin te helpen. En ondertussen staan er bakken geld op de rekening waar we niks mee doen.

  10. fjonkman

    In tegenstelling tot een paar mensen heb ik gisterenavond tegen Rostov, en ook tegen Willem II de gehele wedstrijd uitgekeken. Niet omdat ik hoopte dat ze alsnog de wedstrijd zouden kantelen, maar meer uit een soort morbide gevoel van zelfkastijding. Alsof het allemaal goed zal komen als ik maar trouw mezelf op blijf zitten vreten voor de buis of op de tribune. Maar ik moet realistisch zijn.. Dit Ajax is niks meer dan los zand en het wordt steeds minder en minder. Ik geloof best dat die jongens heus nog wel kunnen voetballen hoor, maar er zit er geen één tussen die af en toe even de botte bijl erdoorheen gooit op het veld om de rest even wakker te schudden. Zo’n Bazoer ook.. Die heeft de hele wedstrijd alleen maar verstoppertje lopen spelen, maar hij was niet de enige.. Ook Klaassen gaat met de week slechter spelen en waar El Ghazi met zijn hoofd zit kan Allah alleen maar raden. Het lijkt wel alsof hij express de boel op rechts loopt te verkloten.. Zeg het maar jongens.. Ik weet het ook niet meer…

    1. -buitenkantje rechts-

      De bezem erdoor Jonkman! Onacceptabel.. Grenzend aan werkweigering.. Spreek een duidelijk en herkenbaar systeem af.. Mijn voorkeur 3-4-3.. Spelers zich lsten specialiseren op een positie.. Overbodige of onderpresterende spelers verkopen of terugzetten! Desnoods op de tribune.. Weg ermee!! Ajax onwaardig.. Taak van Bosz om deze duidelijkheid te brengen.

  11. Velibor

    Het is gewoon wat vd Gijp zei van de week,die gasten zijn niet gewend om met hun directe tegenstander mee te lopen omdat ze in de jeugdteams altijd met 2 vingers in de neus wonnen en ze zo geweldig goed werden gevonden dat zon el ghazi zich al gaat vergelijken met ronaldo haha belachelijk ! Dat je het je überhaupt in je hoofd haalt om dat te gaan denken….

  12. Ajaciedje14

    Iemand die meereist naar Deventer nog witte zakdoekjes nodig? Ik heb er thuis nog wel een aantal liggen.

  13. polaroids

    Ik vind het vooral triest voor de trouwe supporters die weer een dure seizoenskaart hebben gekocht. Ze worden niet serieus genomen…. Blij dat ik geen seizoenskaart meer heb.

    1. Jimmy1971

      Mee eens , ze kunnen niet eens meer dan 4x goed naar elkaar overspelen , gewoon te weinig kwaliteit in de selectie ..

  14. tijger238

    De shit die we nu voorgeschoteld krijgen begon al jaren geleden onder FdB. Na de verkoop van takentvolle spelers zoals Eriksen, Vertonghen en Aldeweireld heeft hij er weinig van gebakken. Klaassen je belangrijkste speler geeft het nivo aan. Deze man staat jaren stil in zijn ontwikkeling en is simpelweg niet goed genoeg voor Ajax. Net als Gudelj. Ook zo’n FdB aankoop.

  15. Bert62

    Het ligt echt niet alleen aan Bosz maar meer aan de mensen boven hem. Zij zijn niet kapabel om een club als ajax te leiden. Te krenterig om maar 1 cent uit te geven.

    1. Ajax nr 1

      Dat klopt polaroids want die zijn veeeeel verder dan Ajax al jaren zelfs. Wat er bij ons afgebroken wordt bouwen ze daar in sneltreinvaart op. Het Is een keuze die je als voetbalclub maakt:
      1 je kiest voor voetbal
      2 je kiest voor geld

      psv kiest voor het voetbal (kapitaal op het veld)
      Prima keus waren ze bij ons Ajax ook maar voetbal liefhebbers.

  16. Mauheb

    Ajax is veranderd in een kil bedrijf met als hoofddoel geld verdienen. De supporters worden al jarenlang structureel genegeerd. Het is zonde dat zo’n mooie club zo kan afzakken en niet alleen op het veld maar vooral daarbuiten:

    ⋅ Geen terugkeer oude logo. Ondanks ruime meerderheid steun van supporters en Steun Cruijff voor oude logo.

    ⋅ Vervreemding van het originele Ajax shirt door Adidas. Achterlijke strepen zijkant, te brede rode baan etc.

    ⋅ Geen supportershome

    ⋅ Programmaboekje voor wedstrijd opgeheven

    ⋅ Wim Jonk weggestuurd en daarmee Cruijff mes in de rug gestoken. Toch schijnheilig beweren dat de lijn Cruijff gevolgd wordt, terwijl dit absoluut niet het geval is.

    ⋅ Wegsturen clubicoon en echte Ajacied David Endt

    ⋅ VAK410 opgeheven door jarenlange restricties Ajax.

    ⋅ Dramatische communicatie omtrent verhuizing 410ers. Fanatieke supporters over stadion verspreiden. Vervolgens diegene die staan dreigen met stadionverbod en uiteindelijk hardhandig uit stadion verwijderen

    . Dramatisch aankoopbeleid met meer dan 100 miljoen op de bank

    . Elk seizoen je beste spelers verkopen zonder degelijke vervangers te halen.

    ⋅ Slechts een handvol open trainingen per seizoen.

    ⋅ Tergend saai tikkiebreed Ajax onwaardig voetbal

    ⋅ Het jarenlange drama met de Arena. Slechte grasmat, nog steeds geen rode stoeltjes, open grachten en hoeken, uitstel staantribune, opgefokte stewards, dure catering.

    ⋅ Geen huldiging meer in de binnenstad.

    ⋅ De volgende stap is het opheffen van de SVA. Zodat ze dit in eigen beheer kunnen nemen en kunnen controleren.

    Dit beleid is al jaren aan de gang. De voorgaande jaren was Europees ook een drama, dit is geen incident. De RVC, het bestuur en het Technisch Hart zijn hier verantwoordelijk voor niet Peter Bosz. Het is zonde dat onze mooie club langzaamaan steeds meer kapot wordt gemaakt. En dan met name het clubgevoel.

    Toch sta je er de komende wedstrijd weer. Het blijft je club en dat pakken ze nooit af. De huidige mensen bij Ajax zijn slechts passanten, de supporters zullen er altijd zijn. Of we nou winnen of verliezen..

Comments are closed.