Cillessen meldt toptransfer naar Barcelona op Twitter, ook Ajax meldt transfer

0813ajax-roda_cillessen

Jasper Cillessen heeft op zijn twitteraccount laten weten dat hij de medische keuring bij Barcelona goed heeft doorstaan en daarmee zijn transfer naar Barcelona heeft afgerond. Cillessen stapte woensdagavond na de wedstrijd tegen FK Rostov in het vliegtuig naar Spanje waar hij vandaag medisch is gekeurd.

Cillessen moet bij Barcelona de strijd aangaan met eerste doelman Ter Stegen nadat de club Claudio Bravo heeft verkocht an Manchester City. Het is de verwachting dat de 27-jarige Cillessen bij Barcelona de wedstrijden in de Copa del Rey en mogelijk ook in de Champions League gaat spelen. Met de transfer van Cillessen zou een bedrag van veertien miljoen zijn gemoeid. Cillessen maakte in 2011 de overstap van NEC naar Ajax en moest de strijd aangaan met Kenneth Vermeer die hij in zijn voordeel besliste en naast eerste doelman van Ajax ook de eerste keuze werd bij het Nederlands Elftal.

Eind augustus kwam het bericht naar buiten dat FC Barcelona concrete interesse had in Cillessen. Om deze reden besloot coach Peter Bosz om hem niet op te nemen in de wedstrijdselectie voor een duel met Willem II. Vier dagen later nam hij wel plaats in het doel tijdens het beslissende voorrondeduel met FK Rostov om een plek in de groepsfase van de Champions League. Door een 4-1 nederlaag wist Ajax zich niet te kwalificeren voor de groepsfase. Voor Cillessen was dit de eerste keer dat hij als Ajax-doelman vier doelpunten om zijn oren kreeg. In totaal heeft Cillessen 178 wedstrijden gespeeld voor Ajax en zal hij aanstaande vrijdag een vijfjarig contract ondertekenen bij FC Barcelona.

Bron: Twitter

Update 15:00u: Inmiddels heeft ook Ajax de transfer via de officiële website bevestigd.

Related posts

31 Comments

    1. De seijs

      Succes daar in het mooie Barcelona Jasper. En ik hoop voor je dat je veel mag keepen in het eerste.

      1. vak411

        Nou die heeft zijn kop gister in de plooi gehouden en toen hij in zijn auto stapte is hij in gieren uitgebarsten en is jankend van het lachen naar Barca gevlogen. Eindelijk van die amateurs af.. Overmars zal wel een gedeelte van de transfersom krijgen dus die zit nog centjes te tellen…

      2. De Ajacied

        Jasper bedankt voor alles en héél veel succes bij Barca op naar de 1e keeper
        ❌❌❌

      3. Ajax nr 1

        Wespennest ja het Is nu nog erger als toen met Johan. Johan stak toen zijn nek uit en ze stonden achter hem om hem vervolgens om te hakken. Deze gasten aan de top gaan echt over lijken. Ik hoop dat de leden die echt een Ajaxhart nu actie onderneemt wat wij doodnormale supporters hebben niet de macht om het gehele zooitje weg te stemmen. Anders was het allang gebeurt.

        1. BobbyHaarms

          De leden hebben de kans gehad Ajax nr 1, iedereen denkt aan zijn eigen hachje en interesseert het verder weinig of wordt met valse praatjes om de tuin geleid. Wat je zegt, ze gaan over lijken maar maken daarmee wel ONZE club naar de klote! Hoe lang moet dit nog gepikt worden door ons? En laat ze nou niet beweren dat ze de kans niet gehad hebben om Johan’s ideeën uit te werken of überhaupt aan te pakken…stelletje huichelaars zijn het, allemaal.

          1. BobbyHaarms

            Alles hebben ze aan de kant geschoven, ook het rapport Ling! Er werd door sommigen wel lacherig over gedaan maar er staan meer waarheden in dan het hele bestuur in al die jaren aan waarheden heeft rondgestrooid.

          2. imoJC

            Bobby, hier blijven mensen ook nog steeds geloven in de kliek die er nu zit. Bagetaliseren Ling en Jonk. Nou jongens, dit hebben ze er van gemaakt door de mensen met wijsheid weg te sturen: bagger.

          3. BobbyHaarms

            Tsja, bagger….een mooier woord kunnen we er helaas niet van maken imoJC. Tijdens deze zware dagen mis ik de wijsheden van Johan nog het meest van alles, inclusief hemzelf.

  1. koote207

    Mooi op tijd van het zinkende schip van marcnetto en de smurfen gestapt, succes man en bedankt voor de mooie jaren???het ga je goed!

  2. KBouter

    En nu doorstoten naar 1ste keeper. Tweede keeper zijn is ook geen straf, of je speelt alle CL wedstrijden (vaak finales,) of je speelt competitie…waar ligt je voorkeur-)

  3. fjonkman

    Super voor je Jasper, ik hoop dat je wel veel aan spelen toekomt daar bij Barca. Zo, Jasper verkocht voor 14 miljoen, Boilesen van de loonlijst af… Marc zit je al in de auto richting Enschede om Ziyech op te halen????

  4. ajax26

    We zijn een goede keeper kwijt.
    Het is je gegund en ik weet zeker da je het daar gaat maken in barca

  5. Velibor

    Kijk,zon barca verkoopt een Bravo en koopt de keeper van oranje nb terug als 2e keeper,das nou het verschil tussen een topclub met schuld en een tobclub met geld op de bank met dit verschil dat stel dat de nood aan de man komt bij Barca ze een paar spelers verkopen voor een paar honderd miljoen en weer boven jan zijn en wij met de gebakjes zitten van 2 of3 miljoen euro of lekker goedkoop : gehuurd jaha een geweldig talent.

  6. Iceman

    Heel veel succes bij Barca en wees blij dat je uit die balle tent bent weggegaan je verdient dit succes nogmaal bij de grootste club van Europa waar het mooiste voetbal wordt gespeeld en bedankt voor de mooiste Ajax save’s al die jaren het gaat je goed bye bye???

  7. Slingertje.

    Ik zou die jaloerse snoetjes wel eens willen zien bij Ajax want reken maar dat er een paar ziek zijn dat zij zo’n transfer niet gemaakt hebben.
    Maar dat hebben ze helemaal aan zichzelf te danken.

  8. Jimmy1971

    Met de spelers die overblijven zal dit zeker de komende jaren niet meer gebeuren , een transfer van een Ajax speler naar een grootmacht !
    Bedankt Jasper !!

  9. -buitenkantje rechts-

    Clubs die Cillessen willen overnemen van Barcelona zullen de komende jaren minimaal 60 miljoen moeten betalen..

      1. -buitenkantje rechts-

        Tja.. Ajax nr 1..
        Dan denk ik af en toe aan de verkopen van Ajax.. Wij krijgen 12 miljoen voor Jasper.. Morgen is hij 60 miljoen waard..
        Sheraldo Becker voor 2 ton naar Den Haag.. Muric aan Italiaans clubje verhuurd met optie tot koop.. Menig verkocht.. De lijst gaat door en door.. We zijn een handelshuis geworden.. Hoe lan je nou verwachten zo een kwalitatief goed team op te bouwen..

Comments are closed.