Bosz: ‘We waren niet goed genoeg’

Peter Bosz was woensdagavond na de oorwassing tegen Rostov duidelijk in zijn conclusie. “We waren niet goed genoeg”, zo zei hij na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League.

Rostov was in Rusland met 4-1 te sterk voor Ajax. “We hebben veel te weinig lef en durf getoond. We wilden vooruit spelen, maar liepen in plaats daarvan alleen maar naar achteren. We gaven daardoor veel corners en vrije trappen weg. We hadden veel meer lef moeten tonen”, aldus Bosz tegen ZiggoSport. “Maar we leken wel te verstijven.”

De start van Ajax onder Bosz is een belabberde. In de competitie heeft de ploeg na drie duels al vijf verliespunten en de Champions League-droom is ook al over. “De start is niet goed”, erkent Bosz.

“Het moet beter. Ook voetballend. Daar gaan we heel erg hard aan werken. Vooraf wist ik al dat ik niet voor een makkelijke klus werd ingehuurd. Dat blijkt nu ook. Maar daar loop ik niet voor weg.”

Of Ajax zich nog op de transfermarkt gaan roeren, wilde Bosz niet zeggen. “Dat weet ik echt niet”.

Related posts

53 Comments

  1. dioajax

    er moet iets gebeuren…de ajax supporters moeten de situatie in hun handen nemen…of niet naar de Arena voor een paar weken gaan of allemaal buiten de Arena te gaan en hard schreeuwen om Marc en zijn vriendjes weg gaan…dit is ajax niet meer…ik zeg het nog een keer…al die jongens zijn mietjes…ze krijgen gewoon hun geld en hun auto en Huis in een kleine leeftijd en ze spelen geen reet…geef ze geen fucking geld voor een half jaar…een club met historie en met trophies en legends kan niet eens winnen van een onbekende team die geen geld heeft…rostov spelers gingen 100% voor hun club en onze mietjes waren bang om te spelen…er is geen bloed zweet en tranen meer…tranen alleen voor de tv maar alle spelers na de wedstrijd gaat hun leven gewoon door omdat ze gewoon geld krijgen…bij een normale baan als je niet goed presteerd dan ben je ontslagen zo moet ook in ajax gebeuren…stelletje mietjes…jullie zijn verandwordelijk dat onze ajax niet zo als vroeger is…alles over GELD…ik wil geen bedrijf meer…heb liever spelers hebben die voor weinig geld voor de historie en de shirt van ajax spelen…er moet echt iets gebeuren…we waren de monster van europa en iedereen was bang om met ons te spelen en nu lacht iedereen met onze AJAX…ben zo verdrietig…iedereen wil het ouwe gezicht terug…

      1. HURBIE

        Nou Bosz dat hoef je niet te vertellen
        Dat hadden we zelf al gezien
        Zorg jij nou maar dat je dat zooitje aan het voetballen krijgt

      1. dioajax

        dank je man…dat is de waarheid…nu is de beurt van de supporters om iets te doen om al die rvc en mark netto weg te gaan van onze ajax…

    1. Geroldkohlen

      helemaal mee eens! ik heb hier echt pijn in mijn hart van wat er met ons Ajax gebeurt!

    1. bloedgroep AFCA

      het is een eind lopen van 020 naar 010 maar ben bereid Bosz er helemaal heen trappen

  2. Michel6172

    Joh Peter, dat meen je niet, kort samengevat. Jullie waren Ajax onwaardig!!!! Wat een bende hey!!! Jullie hebben heel wat harten doen scheuren van verdriet. Te triest om naar te kijken. Heb de tweede helft maar niet gekeken, want zo wil ik niet zien hoe Ajax wordt afgemaakt. Of jou systeem of bij jou of bij de jongens, er moet iets gebeuren dat dit drastisch gaat vetanderen. Jou woorden; we gaan Ajax heel anders laten voetballen. Nou idd!!! Dit hebben wij nog nooit gezien!!! Schaam je!!!!!

  3. Jimmy1971

    Het ligt niet alleen aan de trainer , Ajax is al jaren geen topclub meer !
    Er mooi grote schoonmaak in het bestuur , mooie cijfers vinden ze belangrijker dan mooi en goed voetbal !!
    We moeten van een beursbedrijf terug naar een voetbalclub , met het kapitaal ( dus kwaliteit ) op het veld !!
    Ik wil me na gisteren gewoon een week verstoppen !!
    Als we eens verliezen dat moet dat met trots en waarde door strijd en mooi aanvallend voetbal ..

  4. AFCA-075-

    Waar het wel aan ligt zal allemaal wel. Als je niet eens meer een bal kan rondspelen dan kan je beter een andere sport gaan doen…

  5. -buitenkantje rechts-

    Een leeg stadion de komende drie thuiswedstrijden.. Maar dan ook ècht leeg.. Laat dat maar zien op Fox en studio sport. Gewoon leeg! Niemand komt.
    Moet je dan s zien hoe snel het TH en directie met de supporters in gesprek wil..

  6. ferike

    Zeik niet zo op Bosz, das zó makkelijk. Kijk liever naar het materiaal, waar hij mee miet werken bij dit Ajax‼️ er moet een hufter bijkomen, één die het gras ipvreet, als het nodig is. Bovendie had Ziyech al lang bij Ajax moeten spelen‼️ Geef Bosz de tijd, tijd die hij hard nodig heeft om hier iets van te maken!

    1. Boristja

      Het ligt inderdaad niet alleen aan Bosz. Maar deze jongens konden onder frank (niet altijf sprankelend voetbal) mee doen om de titel. En nu kunnen ze de bal niet meer 3x over spelen. Uitblinkers als bazoer en gudelj zakken ver door de ondergrens. Tuurlijk ligt het niet alleen aan de trainer maar het lijkt me overduidelijk dat de combinatie Bosz ajax selectie niet werkt. Of het nou het nieuwe systeem is of dat er geen chemie is maakt niet uit maar het werkt niet.

  7. bloedgroep AFCA

    en dat is dus waarom wij een kakkerlak als trainer hebben….om ons te vertellen dat het niet goed genoeg was….serieus?? het is al heel lang niet goed genoeg, om een paar zaken te noemen: beurs notering, arena, nieuwe logo, Overmars en de bende van ellende, kakkerlak Bosz, spelers verkopen en aankopen niet in het belang van de club, supporters vervreemden van Ajax…..kortom er is nog een hoop werk te verzetten….laten we beginnen met het verwijderen van Overmars en het andere ongedierte dat alleen trots kan zijn op een bankrekening….dit is voetbal stelletje idioten….against modern football!!!

  8. Kevke87

    het is ook allemaal zo oeverloos. tempoloos, inspiratieloos, spelen zonder ziel, spelen zonder agressie, spelen zonder felheid, spelen zonder idee, geen vooracties, geen diepgang, geen leiders op het veld, geen ervaring, geen enkele wil om te winnen. ga in elk geval GVD strijdend ten onder. maar zelfs dat niet???
    dit is te triest voor woorden. Dat ik niet eens teleurgesteld ben zegt al genoeg. dit is zwaar lachwekkend en dat is het ergste. Dat je niet eens teleurgesteld bent. en ALTIJD weer hetzelfde na de wedstrijd. waren niet scherp, geen goede instelling, tegenstander graaft zich in. bus parkeren bla bla bla bla same old..

  9. f-side64

    ach je meent het de schuld ligt ook bij jou met je foute opstelling van bazoer gudelj en el ghazi

  10. Remco072

    LAAT DE AANKOMENDE 2 THUISWEDSTRIJDEN MET ZIJN ALLEN DE ARENA LEEG A.U.B. DEEL DIT VIA SOCIAAL MEDIA. ER MOET NU EEN DUIDELIJK STATEMENT GEMAAKT WORDEN WANT DE RVC HEEFT OVERAL MALING AAN.

  11. ajaxpers

    Bosz onmiddelijk zijn ontslag aanbieden. Dit kan gewoon niet. Die man heeft 0,0 charisma, ervaring en overwicht.

  12. Gero77

    Drie flesjes water en een doos paracetamol maar deze katerlaat zich niet makkelijk wegwerken zeg…..pfff

  13. Johan065

    Hij moet op zijn knieen na Zyech toe om te vragen of hij nog wel wilt voetballen in deze kleuterklas.

  14. -buitenkantje rechts-

    Crisisberaad.. Man en paard noemen.. speelstijl 3-4-3 afspreken.. Pet speler positie asnwijzen waar hij zich op kan richten.. automatismen inslijpen.. overbodige spelers verkopen of in de wachtkamer ( jong Ajax)

    Denk… Help Bosz een handje.

    1. Ajax nr 1

      Als je alles wil verkopen wat het niveau niet aan kan hou je nog geen elftal over BR. Ook niet in jong Ajax en de jeugd niet. Als je dit seizoen nog een beetje kleur wilt geven zal je echt moeten investeren in spelers van buiten af. Maar begin eerst maar met de bobo’s het gat van de deur te wijzen. Het liefste vandaag nog en dan heb je nog bijna een week om een elftal neer te zetten. kwestie van overleven want Ajax Is zo goed als dood met dit beleid.

  15. Eppie

    Niet goed genoeg…waarom waren die jongens niet tot op het bot gemotiveerd, waarom is er geen aandacht aan besteed. Waarom kan de trainer ze niet opladen?

  16. aliajax

    Als een leverancier mij zulke slechte kwaliteit levert, stuur ik z’n zooi terug en betaal ik de rekening niet totdat ik de goeie spullen heb.
    Kan ik mijn seizoenkaart terugsturen ?

  17. vjci

    Iedereen die zegt dat Bosz een kakkerlak is vergeet 1 ding..
    Johan Cruijff is ook speler van Feyenoord geweest dus denk na, zo niet hou je smoel dan!

    Het gaat niet om het feit dat hij Feyenoord speler is geweest, het gaat om het feit dat het jullie supporters niet loopt zoals jullie het willen zien!!
    Bosz komt een relatief zinkend schip binnen. Hier moet behoorlijk gesleuteld worden om deze drijvende te houden.
    Beginnende met de spelers op de bank te zetten die niet het fatsoen hebben om te vechten voor elke bal!! Laat dan maar spelers spelen die relatief weinig ervaring hebben, maar wel bereid zijn.
    Tevens een aantal verkopen, en hier ervaren spelers voor terug halen, dan wel spelers, die zoals jullie dat noemen, klootzakken zijn, of te wel type van Bommel spelers.
    Ook mag er eens flink aan de verdediging worden gesleuteld, de gemiddelde lengte van de ajax verdediger is net aan 182 a 183, met als uitschieters Westermann en Dijks.
    2 kwalitatief en lange centrale verdedigers zou mooi zijn.

    1. frenkynairo

      @vjci het voetbal was al een paar seizoenen niet om aan te zien. Maar een zinkend schip is ook overdreven . als we de laatste wedstrijd van graafschap hadden gewonnen werden we gewoon kampioen.

        1. frenkynairo

          @ buitekantje rechts. gaat niet om als gaat om hoe klein de verschillen zijn tussen een topseizoen en een zinkend schip.

      1. BobbyHaarms

        Dus als Ajax van de Graafschap had gewonnen was het seizoen top geweest? Laat me niet lachen, die titel van een jaar daarvoor was ook alleen maar gehaald met een hoop mazzel en omdat de rest nóg slechter was, niet omdat we bij Ajax op de banken stonden van het “geweldige” Ajaxvoetbal. De titels hebben gewoon een hoop verbloemd. Johan zei niet voor niks: ” We zijn er nog lang niet” Nou, hij drukte zich nog zacht uit.

Comments are closed.