Ajax A1 opnieuw de klos na wanprestatie in Rostov

youth_league

Na de wanprestatie woensdagavond tegen FK Rostov is ook Ajax A1 opnieuw de klos en zal het niet rechtstreeks instromen in de UEFA Youth League, maar moet het uitkomen in de Domestic Champions Path om alsnog de groepsfase van het hoofdtoernooi te bereiken. Vorig seizoen wist de A1 het Domestic Champions Path te overleven maar werd het in de kwartfinale van de Youth League uitgeschakeld door titelhouder Chelsea. Op 30 augustus weet Ajax A1 tegen wie er gespeeld moet worden om alsnog toe te kunnen treden tot het hoofdtoernooi.

Bron: UEFA

Related posts

57 Comments

      1. BobbyHaarms

        Juist, het eerste verkloot het nu voor de A1. Maar kom op zeg, de problemen beginnen natuurlijk al bij de top van Ajax en sijpelt langzaam maar zeker naar beneden…met als gevolg dat de gehele club de dupe is. Het hele plan Cruijff ligt in de vuilnisbak en hier had Johan al voor gewaarschuwd, het begint bij de basis! De leidinggeving beseft zeker niet dat er ondertussen al zo’n 50.000 Ajaxsupporters staan te koken van woede? De blamage van gisteren was een wanprestatie van het gehele team laat dat duidelijk zijn, maar de problemen beginnen al bij de top van Ajax.

      2. De Ajacied

        Ja dit is wederom klote voor de A1
        Dat hun het 1e maar eens wakker schopt
        ❌❌❌

      3. Remco425

        Ik weet niet of dit verkloten is. Voor de A1 gaat het puur om ontwikkeling. Ik denk dat al die extra potjes op een hoger niveau juist goed voor ze is.

        1. BobbyHaarms

          Daar heb je ook wel weer gelijk in Remco. Maar wat als ze die League niet halen? Dan schieten ze er alsnog niks mee op.

  1. Charka53

    En dat hebben jullie te danken aan die watjes van Ajax 1 , het is maar te hopen dat jullie snel de plaatsen komen overnemen van het 1e.

  2. Mooi

    Heel naar dat alles met het eerste elftal te maken heeft zo negatief door werk door de hele vereniging,heel erg naar

        1. ajaxhoger

          dan zie jij het toch echt verkeerd , het heeft alles te ,aken met het gevoerde beleid ., door dat beleid word er niks fansoenlijks gekocht waar nodig is , dat zei johan ook .
          Maar ook dat word in de wind gegooid , dat gespuis wat er nu zit maakt heel de club kapot , 150 miljoen op de bank , en geen goede spelers in het veld , daardoor verliezen ze nu al 16 miljoen , namelijk deel nemen aan de cl .
          En jioj wil zeggen dat het niet aan het beleid ligt hahahah

      1. ajaxhoger

        Wat er nu speelt is ook jong , en kunnen er niet veel van , die hadden in de JL moeten spelen en nog niet bij de hoodfmacht .
        Daar ligt het probleem , ajax denkt dat ze heel goede jeugd hebben , maar ze zijn nog lang niet goed zat voor het eerste , ze hadden langzaam gebracht moeten worden , maar niet zo , zo worden ze afgebroken tot de grond toe .

    1. BobbyHaarms

      Zal je zaaien? Mooi, doe dan maar alsnog Ziyech binnenhalen voor onze club. Niet dat hij de problemen gelijk bij ons oplost maar het middenveld mag na al die bloopers de laatste weken van mij wel een beetje uitgedund worden om ruimte voor hem te maken 🙂

        1. BobbyHaarms

          Gaan we eerst zaaien en daarna oogsten. Bij Ajax proberen ze het net andersom 🙂

  3. Slingertje.

    En dat alleen maar omdat een stelletje zichzelf overschattende losers te beroerd zijn om zich 100% in te zetten voor Ajax in het veld.

  4. KBouter

    Dat hoort toch gewoon gescheiden te zijn…een soort puntensysteem wat Ajax a1 in het verleden opgebouwd heeft.

  5. Jimmy1971

    De A1 is goed hoor , maar dat hun nu de vlaggendrager van het instituut Ajax zijn is diep triest ..

  6. ElSalvador

    En zo zakken we als club naar onderen…… Wordt allemaal nog veel erger; binnenkort de eerste 4 clubs van de Engelse, Spaanse, Italiaanse en Duitse competitie rechtstreeks geplaatst voor de CL. De overige 16 plekjes worden verdeeld onder het plebs van de rest van Europa. Het wordt een feestje voor the rich and famous en wij kijken allemaal toe. Oliesjeiks en gasboeren kopen teams en de jeugdspelers bij ons. Negatieve spiraal waar we niet uit komen en nu helemaal ploft zie resultaten bij Ajax. Kan dit nog gestopt worden of betekent dit het failliet van het europese voetbal?

  7. -buitenkantje rechts-

    Ajax mist 12 milj instapgeld.. PSV 3 miljoen rijker.. A1 de klos.. Spelers willen niet meer komen.. (geen CL)..
    Wat een enorme schade na de wanvertoning van gisteravond!

    1. BobbyHaarms

      Helemaal mee eens BR, dit veroorzaakt een negatieve spiraal die nog lang zal blijven nadreunen. Spelers haken nu massaal af en ik geef ze niet eens ongelijk als ze dit gepruts gisteravond aanschouwd hebben. Een nederlaag met verstrekkende gevolgen voor Ajax.

      Je denkt lekker geld binnen te harken door jarenlang je beste spelers te verkopen maar op de langere termijn blijkt nu dat je jezelf gigantisch in je eigen vingers snijdt..

      1. ajaxhoger

        Dat snappen er veel jammer genoeg niet bobby hier .
        Dit elftal is veelste jong zonder ervaren krachten die ajax waardig zijn , ik kan er een opnoemen , dat is schone , en die mag niet spelen .

  8. PvL020

    Kijk dat bedoel ik het dringt door in heel ajax dat we slechte prestaties hebben. Marc wees hiervan bewust!!!!!!

  9. imoJC

    Alleen maar gezellige en aardige mensen 🙂 Zondagmiddag wordt gewoon weer de deur uit en telefoon op stil. Momenteel valt Ajax niet onder leuk tijd verdrijf.

      1. BobbyHaarms

        Je hebt helemaal gelijk imoJC. Ik ben nog niet zover, maar die welbekende druppel van die emmer nadert wel zijn hoogtepunt. Dan ga ik ook leuke dingen doen en geen kostbare qualitytime meer vergooien door ergenis over ons ooit zo mooie club. Amsterdam is meer dan Ajax, en tegenwoordig helemaal.

  10. imoJC

    Als je Moosie, Jood84 en Indojood vrijwel stil weet te krijgen ……… dan gaat het pas echt klote met de club. Arena leeg? Flauwekul verhaal en onbegonnen werk. Twee weken deze site plat en AS plat als soort van stil protest. Je achterban dus lastiger bereikbaar. Teken van je rug toekeren voor twee weken. Gewoon geen nieuws, geen reacties, niets. Gewoon als signaal, van mij mag het.

    1. Indojood

      Ik denk er ook sterk aan om ermee te kappen hier. Dat heeft niets met de mensen hier op deze site te maken, vond het best leuk om te discussiëren en verbale strijdjes te voeren maar ik heb er eigenlijk geen zin meer in.

      1. imoJC

        Kan ik heel goed begrijpen. Soms kom ik alleen maar voor het verbale en dat is niet de bedoeling. Maar je mist steeds meer het Ajax gevoel, ook hier. Momenteel heb ik ook het gevoel van een leeglopende band vandaar dat ik even geen Ajax kijk.

      2. BobbyHaarms

        Begrijp het ook Indojood, het Ajaxgevoel wordt/is ons meer en meer ontnomen en de prestaties van het team en het handelen van bovenaf maakt het er allemaal niet leuker op, voor geen van ons allen. Toch zou ik je scherpe reacties en pro-Cruijff geluid hier erg missen, maar respecteer je keuze mocht je er wel mee nokken.

        1. BobbyHaarms

          Auww…die doet zeer. Maar ben bang dat je gelijk hebt. Dit proces was helaas al veel langer aan de gang, lang voor de dood van Johan.

          1. Indojood

            Klopt. Er zal altijd plaats zijn voor Ajax, ik zal altijd Ajacied blijven en ik hoop dat ze het goed blijven doen maar ik ga het van een afstand volgen en me er niet meer druk om maken. Het is nu het Ajax van de bankiers, zakenlui, figuren zoals Henk Spaan en Peter R. de Vries en allerlei andere enge BN’ers en een meerderheid van supporters (inclusief F-side en 410, als ze al belangstelling hadden voor het spel) die het type spel van de afgelopen 3 jaar als norm is gaan accepteren. Dat is het al heel lang maar ik wilde dat nooit accepteren, tegen beter weten in. Sinds 24 maart 2016 is het voorbij, zo eerlijk moet je zijn. Ik heb me er bij neergelegd en ik heb vrede met het feit dat ik Johan Cruijff nooit ben afgevallen, zelfs niet toen ie naar 010 ging. Sterker, toen hij dat middelmatig kutploegje kampioen maakte was ik definitief om. De roep om FdB en zijn resultaatvoetbal wordt steeds groter (alsof hij is ontslagen, hij is zelf weggegaan vanwege motivatieproblemen maar dat terzijde) maar hier heb ik helemaal niets mee, dat is niet mijn definitie van Ajax. Voor pro-Cruijff mensen is het een verloren strijd. Had gehoopt dat Bosz het tij kon keren maar wellicht was dat een laatste stukje ontkenning die nog in me zat. Ook al krijgt hij de tijd, het gaat hem niet lukken met al die spelers die kwalitatief te kort komen om een beetje fatsoenlijk voetbal te spelen. En die paar echte voetballers die we hebben krijgen toch geen kans.

            Hoop dat ik ongelijk heb maar ik heb er geen vertrouwen in.

          2. BobbyHaarms

            Prachtig stuk weer Indojood, een genot om te lezen. Al is het onderwerp natuurlijk niet om blij van te worden, dit alles is al erg genoeg en ik ga voor 99% hierin mee met je. Het enige verschil is dat ik nog een sprankje hoop heb dat PB het toch op de rit gaat krijgen, mits hij de tijd krijgt van Ajax. We zullen moeten accepteren dat Ajax dit jaar vaak op zijn bek zal gaan. De vraag is: Kunnen wij dat? Zo niet, en als de druk van binnen en buitenuit te groot wordt dan is het klaar. Ik geloof namelijk niet dat een andere trainer dit dan nog wel op de rit krijgt, m.a.w. het is nu of nooit. PB staat qua voetbal op dit moment het dichts bij Cruijff en hopelijk krijgt hij de tijd om het op de rails te krijgen. Belangrijk daarin wordt welke spelers hij daarvoor gaat kiezen de komende maanden. Houdt hij El Ghazi bij de ploeg of gaat Cerny alsnog zijn kans pakken? Mag Gudelj samen met Klaassen blijven aanmodderen of krijgt Schöne meer speeltijd? Wat gebeurt er met Nouri? Je kan erop wachten dat als het nog veel langer duurt hij weggekaapt wordt omdat Nouri maar geen uitzicht krijgt op speeltijd. Hoe ontwikkelen de aankopen zich? Komt er nog wat bij deze week?

            Het zal niet meteen gaan Indo, maar ik heb gedeeltes van wedstrijden gezien waarin ik een beter Ajax zag dan de afgelopen jaren. M.a.w. ze kunnen het dus wel! Aan die gedeeltes hou ik mij vast, al is het misschien tegen beter weten in als je de laatste paar wedstrijden als maatstaf neemt.

            Ajax is allang ons Ajax niet meer Indo, maar we zijn en blijven tegen beter weten in Ajacied. Moeilijk, maar je weet een paar overwinningen en de wereld kan er alweer een stuk beter uitzien. Neemt niet weg dat er heel veel moet gebeuren om onze club uit die spiraal van macht en geld te trekken. Onmogelijk? In een hoop opzichten misschien wel ja, maar we zijn en blijven toch een voetbalclub. Jij weet ook dat de media en de supporters meer macht hebben dan ze misschien zelf beseffen. En wie weet is het juist wel goed dat Ajax nu flink door het slijk gaat, laat Ajax met zijn beleid maar eens gigantisch op zijn bek gaan! We zijn er vroeger ook altijd weer sterker uitgekomen, wie weet is dit wel het begin van de langgekoesterde ommekeer…

          3. Indojood

            Ik hoop het ook vwb. Bosz. Wil niets liever dan dat mijn ongelijk wordt bewezen. Maar ik zag afgelopen woensdag de pure wanhoop in zijn ogen en kreeg echt medelijden met hem. Misschien kunnen we over een aantal jaar zeggen dat dankzij hem de ware aard van Ajax bloot is komen te liggen en deze enorme crisis de aanleiding is geweest tot een echte revolutie in de goede richting.

            Ik hoop het echt maar ik geloof het niet.

          4. Indojood

            Haha, en ik las vandaag in het artikel van Pieter Zwart dat het gem. Ajax-lid een “angry white male” is van 57 jaar oud. Nu wordt me een hoop duidelijk, haha.

          5. BobbyHaarms

            We gaan het zien. Ergens denk ik toch dat het goed is dat dit nu allemaal gebeurt, hoe lullig ook dat uitgerekend Peter Bosz hiermee geconfronteerd wordt. Laat dan al die lijken nu maar eens uit de kast vallen en gigantisch op hun bek gaan, toch?

            Succes verbloemt een hoop, dus vroeg of laat komt Ajax zichzelf onherroepelijk tegen.

Comments are closed.