AZ juicht bij plaatsing Ajax groepsfase Champions League

championsleague

Niet alleen in Amsterdam maar ook in Alkmaar zal vanavond met gejuich worden gereageerd als Ajax zich ten koste van FK Rostov plaatst voor de groepsfase van de Champions League. Dit heeft namelijk gevolgen voor AZ die bij plaatsing voor de groepsfase van de Europa League hierdoor in pot 1 belanden.

AZ staat momenteel bovenaan in pot twee gebaseerd op de resultaten van de afgelopen jaren in Europees verband. Ajax zal bij plaatsing voor de groepsfase van de Champions League verdwijnen uit pot 1 waardoor alle ploegen in de Europa League een plaats opschuiven. Hierdoor ontloopt AZ grote tegenstanders als Manchester United en Schalke’04. In Eindhoven zal men ongetwijfeld met een andere bril naar de wedstrijd van Ajax kijken want mocht de ploeg van Peter Bosz het niet redden vanavond dan zullen alle tv inkomsten richting eindhoven stromen. Momenteel gaat 65 procent van de market pool naar de landskampioen en 35 procent naar de vice-kampioen. Als Ajax het niet redt tegen Rostov, gaat de volle honderd procent van de market pool naar Psv.

Bron: ANP

Related posts

42 Comments

    1. antonajax

      Iedereen zal juichen. Zelfs in eindhoven lijkt mij gezien de coefiecent lijst van het europese voetbal. Voor het hele nederlandse voetbal MOET ajax door!!

      1. De seijs

        Huilen of juichen wat die andere ook doen ik hoop dat mijn club wint. Kom op ajax winnen daar in Rusland.

        1. HURBIE

          Dat houdt wel in dat ze alle thuiswedstrijden van AJAX met blokjes kaas moeten lopen voor het publiek

  1. Sonsee

    Laat ze zich maar plaatsen want Eindhoven te spekken met miljoenen zie ik als supporter niet zitten. Laat ze maar vanavond strijden en een over mn lijk mentaliteit zien.

  2. Charka53

    Dit zij redenen genoeg om van avond te winnen wij blij , Ziyech blij , AZ blij en die lampenkappen de pest in dus mannen Klets er maar goed in.

  3. stylo1984

    Gewoon winnen zoals het hoort die club is niks… en die lampen horen dat geld ook gewoon niet te krijgen

  4. Ajax nr 1

    Het zou de schuld van de geldwolven zijn als Ajax zich niet plaatst. Want je hoeft geen geld uit te geven alleen maar te ontvangen. Ik wil ook die lampjes niet spekken maar daar in dat lampengat brand licht en in Amsterdam Is het donker.

  5. AFCA my World

    Het is ook goed voor de europese ranglijst,anders word het steeds moeilijker om je te plaatsen voor europese wedstrijden ! Gewoon winnen dus !

  6. Jimmy1971

    Juist samen juichen , we hebben ook die 3 punten nodig in europees verband !
    Van het geld dat er dan binnen komt kan je Ziyech halen , en Overmars kan op zijn geldstapel blijven zitten !!

    1. f-side64

      dus via duitsland b .dost naar +kut ziyech dan kan die afrikaanse flipje (traore) met de eerste boot weer de plas over richting Londen (chelsea)

  7. Ajaciedje14

    Wzawzdb gewoon winnen natuurlijk dat word nog beter voor het NL voetbal want dan gaat AZ ook gwn door!!

  8. ajacied078

    iedereen blij behalve in Eindhoven zo zie ik het graag! Come on boys knallen tegen die wodka verkoop

Comments are closed.